General Stuff => Generalităti => Cum, cât, unde? => Topic started by: cmay on 19 May 2018, 14:15
-
Rocca By The Jar in Centrul Vechi, Bucuresti, mancare foarte buna!
-
Poate nu toata lumea a auzit, dar in urma cu cateva zile a aparut oficial ghidul Gault&Millau in Romania. Cine nu stie despre ce vorbesc, cei mentionati sunt considerati al-2-lea ghid ca importanta, din lume, dupa Michelin.
Lista restaurantelor incluse in ghid o puteti gasi aici: https://ro.gaultmillau.com/ (nu sunt restaurante doar din Bucuresti, ci si din Cluj, Timisoara, Oradea, Brasov si Sibiu).
Am creat acest thread cu scopul de a imparti opinii si recomandari despre diverse restaurante din Bucuresti (daca doriti, putem face asta despre orice restaurant din Romania). Eu, unul, incerc sa gasesc intotdeauna locuri noi, dar ma si intorc intotdeauna in locurile in care mi-a placut.
-
Gargantua-ul de la Romana e unul dintre restaurantele mele preferate din Bucuresti, acolo merg de regula ca sa mananc cele mai bune paste Carbonara, desi reteta nu e 100% autentica. Preturile sunt cam piperate, totusi.
-
Gargantua-ul de la Romana e unul dintre restaurantele mele preferate din Bucuresti, acolo merg de regula ca sa mananc cele mai bune paste Carbonara, desi reteta nu e 100% autentica. Preturile sunt cam piperate, totusi.
Carbonara am mancat o singura data la ei si nu m-au dat pe spate.
Daca esti intradevar fan Carbonara sau paste/italienesc in general, iti recomand Da Giulio. Preturile la fel, cam piperate, dar te asigur ca merita fiecare leu platit.
-
Mersi, o sa incerc.
-
Cam o data pe luna ies cu nevasta la Chef's Experience. Ea mananca scoicile lui Scarlatescu (excelente, spune ea), eu imi iau un burger (bun, fara sa bata recorduri).
-
Borgo margerita și pizzeria Volare sunt 2 bodegi ok pt mâncare italiana. Ceva fără pretenții dar cu mâncare buna.
-
Am fost azi pe malul lacului Cernica la Makedonia Greek Tavern. Locatia este foarte frumoasa si mancarea delicioasa. Au si bere Mythos. Am mancat creveti in sos rosu care au fost la fel de buni ca cei mancati in Grecia.
-
Nu e prea fancy si nici prea scump, dar merg mereu cu placere la Taj. :D
-
Am oprit la Berthelot (https://berthelot-dn2-e85.ro/), linga Mausoleul de la Marasesti.
Ciorba de burta foarte OK, paste carbonara bune-bune.
In schimb, au doar bere de duzina, industriala.
Preturi decente, servire corecta chiar daca era usor aglomerat.
4 stele din 5.
-
Daca ajungeti prin Galati, linga Gradina Publica o sa gasiti usor restaurantul "Pestele Mustacios" (https://restaurantpestelemustacios.ro/)
Storceagul a fost unanim apreciat, dar eu am luat o supa picanta de fructe de mare. Doar mediu picanta, dar gustoasa de numa-numa.
La felul doi, ceaunelul calugaresc mi-a dat de furca sa il termin, nu-mi venea sa las nicio bucatica in farfurie. Si, nota bene, nu sunt ceea ce se numeste "mancator de peste".
Papanasii deja au fost prea mult (buni), desi i-am dat pe din doua.
Asa ca, recomand in gura mare (https://restaurantguru.com/Pestisorul-Mustacios-Galati) mancatoria asta. 5 din 5.
...da, grasule, da, au si ceafa de porc, nu numai peste!
-
Că ziceam mai sus de storceag ... poate că cel mai și cel mai cel îl găsiți pe plaja Corbu, la Camping Răsărit (https://rasaritcorbu.ro/).
Intotdeauna făcut regulamentar, cu carne de sturion, nu cu păcăleli gen somn (huo, Gina Bradea!) sau, feri Doamne!, crap.
Vedeți că e bătaie pe el, iar dacă ajungi prea tîrziu la masă nu mai prinzi.
Si daca tot ajungeți la polonicul lui nea Marian, cereți la felul doi (dacă vă mai ține cureaua) o caserolă grecească cu fructe de mare și 4 feluri de pește.
Beți și o bere rece gheață în cinstea mea, pentru pontul pe care vi l-am dat aici.
6 stele din 5, sîc!
-
Cum ieși din Lepșa, spre Greșu, pe dreapta, te împiedici de pizzeria Amici Miei.
Pe la începutul anilor 2000, cînd de-abia o deschisese italianul, am mîncat acolo o ciorba de fasole cu afumătură, servită în coajă de pâine, care a rămas pentru mine un fel de etalon.
De abia ieri le-am călcat pragul din nou și am ales "meniul drumețului", adică ciorbă de burtă, mici, cafea.
Foarte-foarte bună zama din ciorbă, numai că "flaușații" fură cam puțintei.
Micii, în schimb, dezastru. C-au fost prea sărați, poate nu ar fi vina bucătăriei, dar să vină la masă abia perpeliți și de-a dreptul cruzi.. bleah.
Espresso-ul însă a fost fabulos.
3 stele din 5, doar așa din nostalgie și cu maximă îngăduință.
-
Dacă treci prin Piatra Neamț, zău că n-ar fi rău să te oprești pentru masă la Turnul Berarilor (https://turnulberarilor.ro/).
O bere Zimca (https://www.facebook.com/TurnulBerarilorOficial/posts/604156603280280/) merge ca unsă pe canicula verii, mai ales dacă lângă ea iei și o friptură de berbecuț (https://turnulberarilor.ro/meniu/specialitatile-turnului/), fragedă-fragedă și fără izul de oaie care multora nu le place.
Ai și ceva atmosferă (poate un pic spre kitsch, dar se trece peste asta la vederea tancurilor în care fermentează berea casei), ai și ospătărițe simpatice cu accent neaoș moldîvienesc, ai și prețuri aș zice prietenoase pentru experiența capătată.
5 stele din 5, mai trecem pe la ei cu siguranță.
-
Incheiem anul storceagului cu Năvodari. Ultimele "mâncătorii" de-a lungul promenadei, spre digul cu Midia, (cred că) sunt cherhanaua "La Năvod" și restaurantul-terasa "White and Blue"
La așa-zisa cherhana nu aveau storceag, iar stavrizii fripți aduși la masă păreau făcuți alaltăieri. Si altele ce au mai fost prin farfurii s-au dovedit a fi cam meh.
Jale, fugiți, 1 stea din 5 (și aia doar pentru că era curățel la budă).
La "White and Blue" au încercat să fie decenți, storceagul chiar era cu sturion (huo, Gina Bradea!), însă fu cam subțirel din toate punctele de vedere. Ca să nu mai spun că zeama veni deja dreasă și prea acrișoară pentru gustul meu. Stavrizii în schimb erau proaspeți, iar muzica grecească :D
3 stele din 5, mulțumim pentru masă, dar nu cred că vă mai vizităm.