Author Topic: Dispozitive pentru Virtual Reality (VR) si vizualizat filme, poze  (Read 640 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oldshooterman

Pentru cei interesati de realitatea virtuala, Google a anuntat ieri: Standalone Google VR headsets coming from HTC and Lenovo

"Google is working with partners on a standalone VR headset that will support inside-out tracking. The headsets track virtual space with something Google calls “WorldSense”, powered by technology from its Tango augmented reality system. Google is creating a reference design with help from Qualcomm, and it’s also working with HTC and Lenovo for standalone headsets.

https://www.theverge.com/2017/5/17/15655102/google-io-vr-standalone-headset-htc-lenovo-daydream

« Last Edit: 20 March 2019, 21:32 by oldshooterman »
 

Offline oldshooterman

Google va anunta peste 3 zile ecranul cu cea mai mare rezolutie pentru dispozitive VR, un ecran OLED de 18-Megapixeli, 1,443-ppi si 120-Hz!
 

Offline AlexU

E un pas înainte, sună mult mai bine față de ce am testat. M-am săturat de imagine pixelată, iar 120Hz îmi sună că a fost conceput pentru gaming.
Însă nu știu ce se întâmplă în cazul ăsta cu amețeala și durerile de cap. Nu prea scap fără după 15 minute. De văzut vreun film, nicio șansă.
 

Offline oldshooterman

Hello Admin!

Inseamna ca, cel mai probabil faci parte dintre cei ~15% care au probleme cu perceptia 3D la care se adauga un procent (probabil) si mai mare dintre cei sensibili la miscare (aspectul asta nu l-am studiat in detaliu si nu stiu care e procentul corespunzator din intreaga populatie). Asta inseamna de ex. ca ti se face rau si la filme vazute la IMAX cu ecran mare si imagine de inalta calitate in format normal 2D.

Nu ai nici o vina, nu am auzit ca s-ar putea trata cumva si cel mai bine ar fi sa eviti situatiile care iti creeaza stari neplacute, chiar daca 3D-ul de calitate si VR-ul ofera senzatii impresionante.
Eu sunt printre cei cu perceptie 3D de "inalta rezolutie" (nu e vorba despe rezolutia ecranului ci despre nivelul de finete la care e perceputa separarea planelor dispuse in adancime) masurata in testele medicale specifice pentru 3D, si printre cei care nu manifesta stari neplacute la vizionarea de astfel de materiale. Chiar imi plac in mod deosebit.

Ar fi interesant de vazut daca senzatia de rau si ameteala se manifesta si in cazul unor dispozitive dintr-astea "fixe", adica montate pe un suport exterior, nu pe cap, in care te poti uita la materiale foto/video sub un FOV mai mic. Ceva de genul: Cinera: An Immersive Personal Theater Headset
« Last Edit: 19 May 2018, 17:06 by oldshooterman »
 

Offline oldshooterman

Pentru cei cu telefoane mobile cu ecrane cu rezolutii mari (cel putin QuadHD) si care au si ceva jucarii pentru VR, chiar si modele ieftine de tip Google Cardboard, as putea sa va arat niste imagini 3D cu tot felul de subiecte interesante, daca manifesta cineva interes.

Pentru ca nu se mai fabrica televizoare 3D, amatorii de 3D chiar si ocazional, nu au prea multe solutii la indemana daca vor sa vada din cand in cand ceva (eventual) interesant.
 

Offline oldshooterman

O realizare de exceptie: Google, LG unveil ‘world’s highest-res’ OLED display for mobile AR & VR w/ 3x PPI of Rift/Vive

"Announced as a “secret project” last year, Google today unveiled a high-resolution OLED display that more than triples the pixels per inch (PPI) count of current consumer headsets from HTC and Oculus."
"Created with LG Display, this 18MP OLED display has a 1443 PPI and a 120-Hz refresh rate. This 4.3-inch 4,800×3,840 prototype panel is the “world’s highest-resolution OLED-on-glass display".”

Post Merge: 23 May 2018, 17:02
Hands-on with the RED Hydrogen One, a wildly ambitious smartphone

E greu si de incadrat in ceva thread ce fac astia. Dar ce ceva interesant!  ;D
Lucid adds 8K 3D holographic camera to Red Hydrogen One smartphone
"The holographic display on the smartphone will let you view 3D imagery on the camera, including VR, without requiring you to wear a VR headset or 3D glasses."
« Last Edit: 23 May 2018, 17:02 by oldshooterman »
 

Offline oldshooterman

O aplicatie interesanta pentru VR, care probabil se va extinde/generaliza in viitor la tot felul de furnizori de bunuri si servicii: Walmart gets 3D virtual shopping
 

Offline oldshooterman

In sfarsit se anunta dispozitive VR cu ecrane cu rezolutii mari. Cu ceva timp in urma, Pimax au inceput livrarile la dispozitivele Pimax 5k si 8k. Au pus spre vanzare mai multe solutii, cu rezolutie maxima de 4k/ochi. O eventuala "problema" cu dispozitivele Pimax ar fi FOV-ul foarte mare (200+*), care creeaza probleme cu claritatea spre extreme si faptul ca pentru a vizualiza filme e nevoie de softuri speciale care sa permita o dimensiune reglabila a "ecranului" pe care se ruleaza filmele (care nu pot fi vizionate confortabil pe ecrane cu FOV de peste 200*). Pentru jocuri VR sunt excelente.

Astfel, HP ne surprinde cu un dispozitiv VR cu ecrane beneficiind de o rezolutie de 2,160 × 2,160 pixeli/ochi, dispozitivul cu cea mai mare rezolutie din zona ecranelor cu FOV in jur de 100*. Astfel, in cazul vizionarii unui film in format 16/9, imaginea poate beneficia de 1215 x 2160 pixeli/ochi, respectiv ceva mai mult decat daca s-ar folosi un ecran 4k impartit in doua.

HP ‘Reverb’ is the New High-res Headset on the Block, Starting at $600

600$ nu e putin, dar e un pret rezonabil daca calitatea imaginii e foarte buna.
 

Offline slicker

Mi-am vandut CV1 si astept cu mare interes, spre surprinderea mea, Questul. Un beat Saber in mijlocul gradinii suna prea bine sa fie adevarat :)

Astept sa vad si specificatiile Indexului si daca trecerea la la RGB cu 3 subpixeli in loc de 2 chiar inseamna mai putin screen door
 

Offline oldshooterman

Feelreal Mask Brings Heat, Smell, Wind, Rain to VR   8)

"Feelreal said its mask will improve everything from games and videos to meditation and adult VR--which the company wasn't afraid to highlight. It said: "With vibration, smell, heat, and air, you know Adult VR will get even better(;D). You’ll be able to smell the perfume, feel the soothing breath on your lips and even experience the tingle of a kiss on your cheek. Full sensory VR means maximum sensual stimulation." Emphasis theirs."

Personal, nu cred ca efectele urmarite vor compensa faptul ca intregul sistem deja devine foarte incomod. Asa ceva se preteaza bine la sisteme in care spectacolul VR e asigurat fara dispozitive auxiliare montate pe cap/fatza, cum a fost in cazul spectacolelor Star Treck Experience de la Hotelul Hilton din Las Vegas. Experienta respectiva a fost fantastica, dar din pacate totul a fost inchis in 2008 pe motive legate de licentiere. Am apucat sa le vad cu cateva luni inainte de inchidere. ;D
« Last Edit: 09 April 2019, 23:08 by oldshooterman »
 


Offline oldshooterman

Inca o jucarie foarte interesanta si cu ecrane de inalta rezolutie (2160x2160pixeli/ochi): Acer Reveals ‘ConceptD OJO’ 4K Windows VR Headset

Are si o functie foarte utila: posibilitatea de a regla manual distanta dintre lentile (IPD).
 

Offline Inveltus

  • Feedback Score: (0)
  • Old TR: 63 (100%)
  • Newbie
  • Posts: 40
    • View Profile
Am o rezervare pentru Valve Index VR kit, acum a devenit disponibil. Eu nu il vreau, daca sunt doritori, dati-mi un pm (1079 euro cu transport inclus).