Author Topic: Dispozitive mobile pentru Virtual Reality (VR) si vizualizat filme poze  (Read 362 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oldshooterman

Pentru cei interesati de realitatea virtuala, Google a anuntat ieri: Standalone Google VR headsets coming from HTC and Lenovo

"Google is working with partners on a standalone VR headset that will support inside-out tracking. The headsets track virtual space with something Google calls “WorldSense”, powered by technology from its Tango augmented reality system. Google is creating a reference design with help from Qualcomm, and it’s also working with HTC and Lenovo for standalone headsets.

https://www.theverge.com/2017/5/17/15655102/google-io-vr-standalone-headset-htc-lenovo-daydream

 

Offline oldshooterman

Google va anunta peste 3 zile ecranul cu cea mai mare rezolutie pentru dispozitive VR, un ecran OLED de 18-Megapixeli, 1,443-ppi si 120-Hz!
 

Offline AlexU

E un pas înainte, sună mult mai bine față de ce am testat. M-am săturat de imagine pixelată, iar 120Hz îmi sună că a fost conceput pentru gaming.
Însă nu știu ce se întâmplă în cazul ăsta cu amețeala și durerile de cap. Nu prea scap fără după 15 minute. De văzut vreun film, nicio șansă.
 

Offline oldshooterman

Hello Admin!

Inseamna ca, cel mai probabil faci parte dintre cei ~15% care au probleme cu perceptia 3D la care se adauga un procent (probabil) si mai mare dintre cei sensibili la miscare (aspectul asta nu l-am studiat in detaliu si nu stiu care e procentul corespunzator din intreaga populatie). Asta inseamna de ex. ca ti se face rau si la filme vazute la IMAX cu ecran mare si imagine de inalta calitate in format normal 2D.

Nu ai nici o vina, nu am auzit ca s-ar putea trata cumva si cel mai bine ar fi sa eviti situatiile care iti creeaza stari neplacute, chiar daca 3D-ul de calitate si VR-ul ofera senzatii impresionante.
Eu sunt printre cei cu perceptie 3D de "inalta rezolutie" (nu e vorba despe rezolutia ecranului ci despre nivelul de finete la care e perceputa separarea planelor dispuse in adancime) masurata in testele medicale specifice pentru 3D, si printre cei care nu manifesta stari neplacute la vizionarea de astfel de materiale. Chiar imi plac in mod deosebit.

Ar fi interesant de vazut daca senzatia de rau si ameteala se manifesta si in cazul unor dispozitive dintr-astea "fixe", adica montate pe un suport exterior, nu pe cap, in care te poti uita la materiale foto/video sub un FOV mai mic. Ceva de genul: Cinera: An Immersive Personal Theater Headset
« Last Edit: 19 May 2018, 17:06 by oldshooterman »
 

Offline oldshooterman

Pentru cei cu telefoane mobile cu ecrane cu rezolutii mari (cel putin QuadHD) si care au si ceva jucarii pentru VR, chiar si modele ieftine de tip Google Cardboard, as putea sa va arat niste imagini 3D cu tot felul de subiecte interesante, daca manifesta cineva interes.

Pentru ca nu se mai fabrica televizoare 3D, amatorii de 3D chiar si ocazional, nu au prea multe solutii la indemana daca vor sa vada din cand in cand ceva (eventual) interesant.
 

Offline oldshooterman

O realizare de exceptie: Google, LG unveil ‘world’s highest-res’ OLED display for mobile AR & VR w/ 3x PPI of Rift/Vive

"Announced as a “secret project” last year, Google today unveiled a high-resolution OLED display that more than triples the pixels per inch (PPI) count of current consumer headsets from HTC and Oculus."
"Created with LG Display, this 18MP OLED display has a 1443 PPI and a 120-Hz refresh rate. This 4.3-inch 4,800×3,840 prototype panel is the “world’s highest-resolution OLED-on-glass display".”

Post Merge: 23 May 2018, 17:02
Hands-on with the RED Hydrogen One, a wildly ambitious smartphone

E greu si de incadrat in ceva thread ce fac astia. Dar ce ceva interesant!  ;D
Lucid adds 8K 3D holographic camera to Red Hydrogen One smartphone
"The holographic display on the smartphone will let you view 3D imagery on the camera, including VR, without requiring you to wear a VR headset or 3D glasses."
« Last Edit: 23 May 2018, 17:02 by oldshooterman »
 

Offline oldshooterman

O aplicatie interesanta pentru VR, care probabil se va extinde/generaliza in viitor la tot felul de furnizori de bunuri si servicii: Walmart gets 3D virtual shopping