Author Topic: Totul despre media playere - orice format  (Read 253 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mike

Totul despre media playere - orice format
« on: 28 May 2018, 21:21 »
Sa discutam putin despre media - playere. Incep sa descriu modelele folosite personal: chromecast (v1, v2), Apple TV 2, Wetek Core, Apple TV 4K. In categoria 'playere pensionate' am XBOX original si Popcorn Hour A110

Mie imi trebuie obligatoriu Kodi + skin Confluence, nu ma inteleg cu alte playere; la fel, nu suport androidul pe TV  . Wetek Core este perfect pentru 1080p , cu passthrough / decodare audio fara probleme. Suporta 4k (x264 / x265), insa doar 8 bit. Are de asemenea un suport software foarte bun, fiind actualizat constant cu distributii libreelec / openelec.

Apple TV 4K merge perfect pentru HDR, si are doua mari avantaje - auto switching SDR / HDR si auto switching frame rate. Are de asemenea un fork de Kodi numit MrMc si aduce la un loc Netflix / Hbo GO / Amazon Prime + Kodi.

Chromecast este prea limitat pentru a fi utilizat standalone, are utilizari punctuale si nu poate inlocui un media player dedicat.

1. In categoria budget, cred ca cele mai avantajoase media playere sunt cele cu amlogic s912, pentru care exista macar un build de CoreElec sau LibreElec, astfel incat sa functioneze corect cu content 4K / HDR. Exceptia este mi box, care la un pret de sub 300 lei este best buy. La acest nivel, 90% din oferta sunt chinezarii, care merg sau nu merg - buyer beware.

2. Raspberry PI poate fi o optiune, dar dupa parerea mea este prea limitat si ergonomia poata lasa de dorit (estetica + lipsa telecomanda)

3. O clasa mai sus sunt cei de la Zidoo / Minix / Himedia / Vero, care ofera hardware excelent, suport software bun, dar sunt un pic prea apropiate ca pret de Apple TV 4K - adica prea scumpe. Oricum, acesta este minimul pentru cine vrea 4K / HDR / 10 bit / x265 - hassle-free.

In ce priveste playerele gen Popcorn Hour / Dune / restul cu chipset Sigma / Allwinner / Rockchip - nu ma pronunt, las pe altii. Personal nu imi plac interfetele video custom si suportul software best effort.