Author Topic: Ce imi place la ...  (Read 299 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Monier

Ce imi place la ...
« on: 30 May 2018, 09:01 »
internetul e plin de critici si lucruri negative!

vreau sa schimb placa.
sa laud si sa multumesc coducatorilor supremi pentru filmele, scenele si alte lucruri care imi plac. asa de mult ca se varsa pe dinafara, si nu mai pot controla :)
ideea mi-a venit de la discursurile de acceptare a premiilor, unde diversi multumesc celor implicati- si mamei pentru ca i-au nascut etc. & "thank you notes" de la jimmy fallon.
incep cu chestii evidente, ca-i mai usor.

multumesc space odissey 2001
pentru ca ai ramas film de capatai in sf, desi majoritatea covarsitoare a publicului care te lauda se uita la tine ca vitelul la poarta noua.
mersi pentru ca ai ramas in mare parte neinteles si misterios, motiv pentru care toti cei care incearca sa te imite esueaza copilareste.

multumesc akira kurosawa.
pentru ca esti japonez departe de hollywood, apari mai rar in listele si topurile poserilor. esti criteriul suprem in a desparti un cinefil adevarat de row.
nu doar ca ai cel putin doua filme in top 10 real din toate timpurile, dar esti usor de inteles, ai filme frumoase si poetice, care vorbesc cu tine direct si te ating bland in cele mai adanci locuri.
-

multumesc truffaut pentru prietenia cu unul din zeii filmului, ca ai facut cu hitchcock cel mai lung si mai bun interviu din istoria cinematografiei, care m-a educat si inspirat din copilarie pana azi*

multumesc zeilor care niciodata nu s-au erijat in rolul de parinti sau patroni ai artei - ci dimpotriva. este parte din modestia lor care-i face curiosi si fascinati de viata, pe care o transforma in arta pura. e vorba intai de orson, hitch - si akira, fireste. numai atata daca ar avea cativa umflati in pene - autori buni si rai - gen quentin, refn, rian johnson si lucas.. ar realiza atat de mult in plus, in mod multiplicat de bine.

*.


« Last Edit: 30 May 2018, 09:03 by Monier »
 

Offline Monier

Ce imi place la ...
« Reply #1 on: 04 June 2018, 09:20 »
ce imi place la deadpool

dat fiind ca-i foarte bine facut si muncit, se vede nivelul de ..cizelare si fasonare ce denota mult timp si efort (cam asa cum ar trebui la orice lucru, cam asa cum a fost cu primul matrix vs sequels). apoi aduce personaje extrem de reusite si elegant redate, de la morena la taximetrist. (mai ales personajele de comics - foarte dificil de adus in viata, ori pastrat o aparenta de plauzibil)
ce il face asa special. de ce este cel mai vizionat R-rated film of all time.

1. este un antierou de dinafara ce intra cu crocii plini de noroi in lumea falsa, imbecila, copilareasca si balegoasa a eroilor comics. din momentul asta el e legatura noastra dintre lumea aia ridicola si un tip care spune ce vede -si deci conexiunea cu acest personaj cam ca noi, (un forumist, un trol sau un tip nitel mai copt, care nu mai crede in mos craciun) este cat se poate de stransa.
2. breaking the fourth wall. modalitatea prin care cineva aduce un intreg alt tip de umor: o satira taioasa. ceva liber si autoironic, ceva care se potriveste de minune cu personajul comic si lumea in care intra.

niciodata nu va fi ceva similar, de aceea deadpool 2 era imposibil sa ma surprinda. in momentul cand am vazut deadpool la cinema, gandul meu a fost: "n-am mai vazut asa ceva niciodata."
binenteles ca nu-i tocmai asa.
am vazut parodii, insa ce se aseamana cel mai mult ca umor acid si satira sunt filmele lui mel brooks ..poate putin din genul lui rob reiner.
evident, imi plac ENORM spinal tap si history of the world pt1, comedii absolut fundamentale si de capatai.
« Last Edit: 04 June 2018, 09:22 by Monier »