Author Topic: Matrix  (Read 941 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline indicopleus

Matrix
« on: 23 July 2018, 17:33 »
nu stiu, nu prea aduce a trilogie, cum pretind ei. mai intii ca nu exista 2 si 3 (decit formal, asa) ci doar un 2 mare & labartat splituit din tot soiul de motive. apoi discrepantele intre 1 si ce a urmat sint uriase, practic nici nu pare un film conceput si facut de aceleasi persoane (chiar, cind si-au schimbatara aia  sexu'? :) ). daca in primul nu prea gaseai gratuitati, adica scene si replici degeaba, puse cu mina doar ca si fie ceva acolo - dimpotriva, fiecare moment era important in economia desfasurarii ideilor, iar efectele speciale nu apareau doar de dragul efectelor, ci erau si ele subordonate ilustrarii unoi idei -,  in 2 si 3 n-a mai ramas nimic din toate astea. totul nu-i decit o peltea aburistica si idigesta produsa doar din intentia transparenta de a mai stoarce niste malai. ca o paranteza, pina si luptele corp la corp sint lame, doar o coregrafie anemica   parca anume conceputa  ca nu cumva protagonistii sa se loveasca - despre pac-pac-urile alea jalnice, zion vs masini, gen robocop anii '80 secolu' trecut,  nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte!

sigur au avut un material mult mai amplu (orice material din care pleaca un film e mult mai amplu decit filmul rezultat - se stie), insa din el a iesit un singur monument... si o gramada de reziduuri, balast fara nici o semnificatie. ca sa nu-i spuna pe nume acestui rest (recte trash), i s-a spus matrix reloaded si matrix revolutions.


despre three billboards nu cred c-a pretins vreunul din noi c-ar fi vreo capodopera de subtilitate, vreun bergman ceva (si nici cei cara l-au facut nu si-au propus asa ceva). e doar un film ok, bine facut pentru genul lui (incadrabil la filmele de consum cu ceva svic in ele)

ca tie nu ti-a placut, na, gusturi si gusturi...

si-apoi ca nu ti-a placut finalul pentru ca e in coada de peste (really?!)... pai ce cinefil esti tu frate (cinefil de hollywood?! :D), ca in cinemaul de autor ambiguitatea mareu a fost o valoare aproape suprema
« Last Edit: 23 July 2018, 17:49 by indicopleus »
 

Offline Monier

Matrix
« Reply #1 on: 23 July 2018, 18:44 »
 nu, fii atent. finalul il consider prost INDIFERENT in ce coada se termina.
 ...nu stiu sa existe valoare in ambiguitate ostentativa, poate la post modernisti.--

LE
desi nu-s fan sequels, cred ca reloaded putea fi scurtat usor la o ora, iar 3 putea fi unit cu doiul.
pastrata toata actiunea cu stafiile, scos tot zion shit si toti cei aiurea..
iar ideea cu masinile care sapa spre zion imi pare imbecila.

« Last Edit: 23 July 2018, 18:51 by Monier »
 

Offline oldshooterman

Matrix
« Reply #2 on: 24 July 2018, 00:55 »
LE
desi nu-s fan sequels, cred ca reloaded putea fi scurtat usor la o ora, iar 3 putea fi unit cu doiul.
pastrata toata actiunea cu stafiile, scos tot zion shit si toti cei aiurea..
iar ideea cu masinile care sapa spre zion imi pare imbecila.
Matrix e un film practic perfect, cu o poveste bine inchegata si exceptional redata in film. Iar filmul e unul singur si consta in toata seria de 3 (desi practic sunt doar doua parti, 2+3 fiind o parte mai lunga taiata in doua). Ultimele 2 parti nu ar trebui considerate a fi "sequels" ci pur si simplu parti dintr-un intreg. Nu e nimic de scos din film, in special Zionul care e unul dintre elementele esentiale din poveste, cu tot ce se intampla acolo. Nimic nu e in plus in film.
 

Offline Monier

Matrix
« Reply #3 on: 24 July 2018, 07:39 »
..haide, cu petrecerea aia rave, cu fratele lu ala, si cu ala micu, si cu smith umanoid si cu aia din consiliu si batranelul care zice de trei ori acelasi lucru..
ar mai fi atatea. toate conversatiile alea lungi, bataia din parc, bataia de inceput, bataia cu chinezul..
 

Offline astateofmind

Matrix
« Reply #4 on: 24 July 2018, 08:40 »
probabil aveau o idee generala unde ar fi vrut sa se indrepte cu o eventuala parte a doua iar cand au vazut ce success a avut primul s-au gandit ca ar fi cazul de muls putin la franciza...
ignore list: askyfallout, monier, taribobo
 

Offline oldshooterman

Matrix
« Reply #5 on: 24 July 2018, 11:19 »
Nici vorba. Intreaga poveste a fost imaginata din start ca o "serie" si a fost pusa in scena chiar de fratii Machowski. Toate elementele si scenele din film se interconecteaza intre ele, chiar daca unele conexiuni sunt mai greu de urmarit si observat. Nu e nimic in plus in film.

"While the Wachowskis were battling Warner Bros. over Assassins, they showed Silver, its producer, the script they'd written for a sci-fi serial set inside a computer. "The minute I started reading the script for The Matrix, I wanted to see it," Silver says. "But then the guys said, 'And we want to direct it.' That was going to be tough."
 

Offline slicker

Matrix
« Reply #6 on: 24 July 2018, 16:16 »
Nu am inteles niciodata aversiunea multora fata de Matrix 2+3. Sunt atat de bine inchegate ca intreg incat mie imi este imposibil sa ma gandesc la ele separat. Matrix = 1+2+3. Daca sunt care vad altceva, e cam naspa :)
 

Offline indicopleus

Matrix
« Reply #7 on: 24 July 2018, 18:21 »
rar poti vedea ceva mai boring & mai inconsistent ca 2 si 3 (ma refer la filmele cu pretentii, nu la cele concepute din start ca popcorn movie). in sensul asta, da, reloaded si revolutions sint o capodopera.

n-o sa mai dezvolvt, ca m-am plictisit deja cit am vorbit despre matrix (plus ca cred - sau sper - ca afirmatii gen "Nimic nu e in plus in film." nu pot fi facute decit la misto, asa, doar pentru a incinge discutia). si oricum s-a cam spus de mult ce era de spus:
l.e.
 vad c-a intre timp a aparut si slicker care pare destul de serios. pai, guys, in cazul asta nu mai e nimic de zis decit enjoy the show :)


Post Merge: 24 July 2018, 19:15
"c-a"-ul ala a ramas de-a-n pulea acolo de la formularea initiala  care era "vad c-a aparut si slicker" bla bla
« Last Edit: 24 July 2018, 19:15 by indicopleus »
 

Offline Monier

Matrix
« Reply #8 on: 24 July 2018, 20:57 »
cred ca slicker ma va intelege daca zic ca imi plac ambele, insa mai putin.
 

Offline astateofmind

Matrix
« Reply #9 on: 24 July 2018, 23:52 »
ignore list: askyfallout, monier, taribobo
 

Offline indicopleus

Matrix
« Reply #10 on: 25 July 2018, 01:44 »
da, soacra-mea de la madrid era de fapt the one  :)

a fost interpretat in toate felurile (inclusiv asta de mai sus are mai multe teorii), creierele noastre nu iau niciodata pauza de la fabricarea de scenarii. ultima e ca in fapt matrix e o metafora/alegorie whatever despre transgenderi, of course.
 

Offline edlund

Matrix
« Reply #11 on: 25 July 2018, 13:04 »
M-ati tampit cu Matrixu' pizdii de doua pagini incoace, da, trebuie privita ca un intreg trilogia, dar cu o treime de final boring as fuck si o parte de mijloc doar de tranzitie, ce putea lipsi in mare parte.
Can we move on?
 

Offline slicker

Matrix
« Reply #12 on: 25 July 2018, 21:10 »

 vad c-a intre timp a aparut si slicker care pare destul de serios. pai, guys, in cazul asta nu mai e nimic de zis decit enjoy the show :)


Post Merge: 24 July 2018, 19:15
"c-a"-ul ala a ramas de-a-n pulea acolo de la formularea initiala  care era "vad c-a aparut si slicker" bla bla

 Matrix a avut un asa impact asupra mea incat m-a impins spre sys-admineala - si da, lucrez cu verde pe fond negru cand ma simt aventuros haha.

Lasand la o parte incosistentele si cringe-moments (rave party in Zion si acum imi provoaca contorsionari involuntare de bleaah :D, batalia de final dintre cei 2, desprinsa parca din Bleach, etc - si sunt multe aici) filmul reprezinta si reuseste sa iasa in evidenta fata de absolut tot ce s-a facut pana la ora aceea si culmea, nici pana in ziua de azi nu a aparut ceva care sa fie peste, din nefericire- (fu transexualele vietii care sunteti voi brothers)


Sunt un devorator de sci-fi, le-am vazut pe toate si gamingul ar trebui deja sa imi dea o stare de blazare definitiva - slava cartilor ca mai aduc ceva fresh in prim plan. In continuare consider Matrix o culminare a 1 bazilion de idei bune, facute intr-o prajitura delicioasa si plina de ...pasiune?
« Last Edit: 25 July 2018, 21:12 by slicker »
 

Offline indicopleus

Matrix
« Reply #13 on: 25 July 2018, 22:03 »
nu stiu, pe mine m-a pierdut grav si ireversibil nu neaparat pentru ca e atit de  inextricabil incit sa suscite speculatii la infinit (desi nu prea-l mai baga cam nimeni in seama - in afara de noi :) - la ora actuala), vad in asta mai degraba o calitate decit un defect major, nici toate detaliile retardate pe care le gasesc si le inventariaza circotasii de profesie - asa si primul era plin de idiotenii -, problema mea cea mai mare cu reloaded & co e ca personajele principale devin atit de plate si de neinteresante (nici in primul nu erau prea complexe, dar acolo era o cu totul alta poveste) incit nu mai pot stabili nici cea mai vaga conexiune emotionala cu ele, pur si simplu dupa primele 10-15 min deja mi se rupe pl de ce li se intimpla sau daca li se mai intimpla ceva...

altfel da, ai dreptate ca in pustietatea  care-l inconjoara ramine oarecum un reper, insa cred e ca e mai mult vina pustietatii decit meritul lui.

p.s.
Can we move on?

gata, mergem inainte: guys, despre ce credeti ca vor fi continuarile alea?  :)


p.s.2

(moiner a inceput, dati-i toti report :D )gata, serios eu:

https://youtu.be/XQHGsUdG68U?t=38
« Last Edit: 25 July 2018, 22:12 by indicopleus »
 

Offline Monier

Matrix
« Reply #14 on: 26 July 2018, 05:35 »

it's MONIER you fartknocker

Quote
Believe it or not, Matrix, BLaDe si Fight Club fac parte dintr-o Triada, cumva, fiind diferite, formeaza un întreg.
:-*Post Merge: 26 July 2018, 05:38
upcoming-Fight Club
« Last Edit: 26 July 2018, 05:38 by Monier »