Deadpool și Wolverine - 7/10 N-am plecat din sală nici dezamăgit, nici uluit de cum am fost la Oppenheimer.
Mi-a furnizat entertainmentul marvelistic de care aveam nevoie după 5 ani de pandemie, războaie, inflație și depresie. Spuneți ce vreți, dar serialele MCU sunt slabe și plictisitoare în comparație cu ce furniza HBO cândva și cu ce furnizează Amazon Prime și Netflix acum (poate doar Loki sezonul 1 se ridică la înălțime).
Revenind la film, a fost prima producție MCU văzută la cinema de la Avengers Endgame, opinie împărtășită și cu protagonistul filmului.
I-am scăzut trei puncte pentru:
1. CGI - mai bine să treacă la efectele speciale și improvizările de altădată, pe care le folosește și Nolan.
2. filtrul - e filtrul ăla de green screen care te face să crezi că totul e un desen animat, folosit pentru prima oară la Thor Dark World și Guardians of the Galaxy, folosit abuziv din 2017-2018 de la Thor Ragnarock, Black Panther, Avengers Infinity War, Spider-man Homecoming și Guardians of the Galaxy Vol. 2
3. povestea întortocheată cu multiversul
Nu mă aștept ca de acum să fie mai bine, ca faza a șasea să fie mai bună, dar faptul că îl cheamă pe Robert Downey jr să joace în rolul de Dr. Doom sau pe Hugman Jackman să îl joace pe Wolverine și după 24 ani, denotă ceva, e criză de actori buni la Hollywood.
Cel puțin, MCU și-ar putea încheia saga în mod epic până în 2030.....spre deosebire de DCEU, care a fost distrus în mod jalnic de Warner, iar acum vor iar să-l refacă prin reboots...