Author Topic: Ultimul film vazut  (Read 257956 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline astateofmind

Ultimul film vazut
« Reply #1260 on: 17 August 2024, 22:31 »
Îmi aduc aminte. Putea să nu apară.

În rest, filmul pute a  propagandă de fourth wave feminism (cel mai spurcat), la fel ca Barbie și orice producție distribuită de Feminist Warner Bromance lgbtq+, care se încheie musai cu o despărțire. Și mai ales, protagonista să fie musai femeie independentă, de carieră, singură, non-familistă. Adică, se ia după filmele mai noi de la Disney, precum Snow White (care numai albă ca zăpada nu e :) ).
Serios, mare noroc pe democrați că republicanii încă îl scot la înaintare pe  idiotul de Trump și că îi avantajează democrafia etnică actuală din SUA, altfel,  pierdeau alegerile din toamnă la modul tragic, indiferent că ar fi candidat Kamala sau Biden.

Revenind, în carte, Chani rămâne gravidă și îl naște pe Leto II care ar trebui să devină ....creatura asta, dar cui pasă de niște cărți SF scrise prin anii 60-80', când toate poveștile promovau conceptul de familie, dar mai ales, cuplul de sex opus?

În epoca woke și fourth wave feminism, e imposibil să mai scoți filme de mare succes adaptate după cărți scrise în secolul trecut. Mai bine n-ar mai face-o decât să le ruinezi posteritatea.

Credeți că o să-l mai vedem în Dune III pe Leto Atreides II ca în carte. 

Se vede ca nu ai inteles nici filmul nici cartea. Si nu e nici o despartire.

Nici in carte Paul nu o ia de sotie pe Chani. E explicat si in film de ce nu o ia. Ciudat ca tu ai citit cartea si te asteptai sa o ia de sotie? Pe bune?

Cat despre fanteziile tale cu "feminism, bla bla" ... esti pe langa, filmul este destul de fidel cartilor.

Chani ii naste pe gemeni (Leto si Ghanima) in Dune: Mesiah. Care va fi, in film, Dune part 3. Si tot nu e sotia lui Paul.

Din nou, nu ai inteles nici cartile si nici filmele, doar aberezi.
« Last Edit: 17 August 2024, 22:39 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1261 on: 17 August 2024, 22:55 »
Am zis „soție” la modul să o lase gravidă.
Ceea ce nu se întâmplă. E doar Zendaya care refuză să se închine și face un „bitch face” și călărește un worm în cel mai feminist stil în timp ce Paul rămâne cu fiica împăratului.
Conform cărții, până la momentul ăla, Leto II era deja născut, când el conducea rezistența Fremen.

Cum am zis, final de fourth wave feminism, cel mai insuportabil.

Au avut grijă să o ilustreze pe Jessica, mama lui Paul, ca fiind însărcinată cu o fată......Alia Atreides

Post Merge: 17 August 2024, 23:01
Și apropo, ca să nu se înțeleagă aiurea că aș fi misogin, eu nu detest feminismul de primul val, ci al patrulea.

Valul ăla care promovează filme de tip Barbie, Captain Marvel, The Marvels și finalul din Dune II.
Genul ăla de personaj feminin insuportabil.
Aș suporta al treilea val, aia e, nu toți cei care se nasc se simt confortabili cu sexul lor și și-l schimbă, dar al patrulea val presupune umilirea bărbaților și reducerea lor la statutul de sex secundar, cum au fost femeile timp de 200.000 ani.
« Last Edit: 17 August 2024, 23:15 by daveWalter »
Ignored list: ericmario, ZorracK

The following users liked or thanked this post: Merlin

Offline astateofmind

Ultimul film vazut
« Reply #1262 on: 17 August 2024, 23:55 »

Conform cărții, până la momentul ăla, Leto II era deja născut, când el conducea rezistența Fremen.

Au avut grijă să o ilustreze pe Jessica, mama lui Paul, ca fiind însărcinată cu o fată......Alia Atreides

Iarasi bati campii. Din nou: Chani il naste pe Leto 12 ani mai tarziu de evenimentele din Dune 2. Nu, Leto NU era nascut deja. Nu numai ca-l naste pe Leto MULT mai tarziu dar si MOARE la nasterea lui Leto.

Alia (sora lui Paul, fiica lui Jessica) se naste in Dune (cartile) si il ucide pe Baron cand avea 2 ani - adica oarecum ai dreptate: cineva era, in carte, deja nascut la finalul filmului, doar ca nu era Leto ci Alia . Chestie care nu e in film, cum de nu au bagat o asemenea pleasca feminista? O fetita de 2 ani il ucide pe baron? Si ei NU baga asta pt ca ... feminism?

Pe bune, nu te mai abera cu inventii, nu ai habar de carti.

https://en.wikipedia.org/wiki/Leto_II_Atreides

"Chani dies giving birth to Leto and his twin sister Ghanima near the end of Dune Messiah."

Ce-ti mai place sa te bagi in chestii de care nu ai habar si doar, pur si simplu, sa te aberezi ...
« Last Edit: 18 August 2024, 00:01 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1263 on: 18 August 2024, 03:19 »
Aoleu, tu încă mai citezi Wikipedia după  scandalul de edit-war pe pagina  „ Yasuke” ???

Poate acum 5-10 ani, Wikipedia era un Facebook/Twitter al tocilarilor fără viață, dar acum,  oricine poate să editeze, dar chiar și eu și tu sau orice bizon, dar în niciun caz nu va scrie acolo vreun profesor sau un cercetător din lumea academică. Ăia scriu pentru Encyclopedia Britannica.

POFTIM:

https://screenrant.com/dune-2-book-changes-different/
Paul and Chani's romance is a major part of the story that Dune 2 tells, but the movie does leave out the development of their first child. This results from the movie's compressed timeline and how Villeneuve changes Chani's perspective on the Lisan al Gaib prophecy. While not mentioned or shown in the sequel, Chani gives birth to Paul's first child, Leto II, in the book after they've spent two years together. However, tragedy strikes the family when Leto II dies as an infant during an attack on a Fremen sietch.

Where Dune 2 leaves Chani's story is arguably one of the biggest changes to the book that Denis Villeneuve's movie makes. After Paul becomes Emperor and proposes to marry Irulan, Chani storms out of the room in anger. Dune 2's ending leaves her in the deserts of Arrakis as she calls for a sandworm to come get her. The implication is that she feels betrayed by Paul, is frustrated by who he has become and the prophecy, and might ultimately leave Maud'Dib behind for a simpler life.

This is a dramatically different ending for Chani than Frank Herbert gives her. In the book, Chani is hurt by Paul's decisions, but she ultimately understands why he is making them and that the marriage to Irulan is purely transactional. She stands by Paul's side throughout it all, accepting her place as his "concubine" because she will be treated like his wife. Dune: Part Two's changes to the book raise questions about Chani's feelings toward Paul by the conclusion of the film and what future they might have together.

Recunosc, am greșit la aia cu Leto, dar asta nu scuză finalul de kkt.

Cum spuneam, un film overrated.
Sper să nu fie nominalizat la Oscar.

« Last Edit: 18 August 2024, 03:25 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Ultimul film vazut
« Reply #1264 on: 24 August 2024, 23:14 »
Din Intuneric, e pe MAX, fostul HBO
Ii dau cu multa indulgenta 6/10 pt ca ideea e geniala.
Plot: Șase oameni caută un nou cămin într-un peisaj brutal, dar sunt urmăriți de un inamic înspăimântător.
Acum 60000 de ani eram 6 specii de oameni, nu cateva "rase" cum suntem acum. Am ramas doar o singura specie, restul le-am terminat noi homo sapiens in mod brutal cel mai probabil. Am fost extrem de metodici si organizati din ce se pare.
Se descopera tot mai multe din istoria noastra de acum zeci de mii de ani. In teritoriile germanice s-a descoperit recent un camp de batalie cu 3000 de cadavre de acum zeci de mii de ani. Este ceva enorm pt o batalie pt niste ginte de culegatori/vanatori. S-au intamplat multe in preistorie si nu s-au scris ca nici nu-si puneau problema, nu s-a tinut nici minte peste generatii.
Filmul e prastie dar as vrea sa vad cat mai multe povesti de genul mai bine realizate ca asta e bun ca idee dar praf la realizare.

Offline Natsukao

Ultimul film vazut
« Reply #1265 on: 25 August 2024, 15:19 »
Tot in intuneric se desfasoara si Alien: Romulus. Un decor retro, un timp admirabil pentru cateva killareli in spatiu, cu dumb and dumbarelile de rigoare. A fost ok, e reintoarcerea la telenovela a sci-fi-ului horror care rupea prin anii 80. Androidul e negru si inca departe de variantele super koioase din seria noua. Ii tot scoteau astia cipul, ii bagau cipul, cum te joci cu o jucarie pe care ai si arunca-o, ai si pastra-o. Nu deranjeaza prea tare mixul de replici si secvente decupate din seria veche special pt acest film aniversar, pt ca, probabil, e un film pt fanbase-ul old school care a decretat deja ca primele doua sunt super, urmatoarele meh si ultimele de kakat. Si omul a venit in intampinarea lor, fara sa strice din povestea veche sau sa revolutioneze firele mai noi cu ceva impetuos. Personajul feminin, pe linia eroilor anonimi care tot flodeaza aceasta serie, te uiti si a doua zi nici nu mai stii cine muortii lor erau, sau ce voiau, sau ce-au facut. Uite, am vazut si imagini spatiale frumoase cu planetele, cu intrarea in atmosfera (sau iesirea, oricum nu conteaza). Deci, are si chestii mijto, drept pt care i-as da 6,5, dar adevarul e ca 7/10 suna mai aproape de adevar, daca nu te-ai dus p-acolo sa stai cu carcota, sa strici cheful tuturor. Da, asteptam ceva mai fresh, nu selectiuni din programele mai vechi de revelion. Din seria asta ma mai intereseaza arcurile cu ingineri, cu alea, cu alea. Poate ii cresc vreunuia niste oua si pune si ceva pe story, mai asteptam.
« Last Edit: 25 August 2024, 15:24 by Natsukao »

The following users liked or thanked this post: taxon

Offline Natsukao

Ultimul film vazut
« Reply #1266 on: 01 September 2024, 04:22 »
Longlegs este exceptional, capodopericos, saturat a la Tacerea mieilor, al carui demn urmas a fost stabili pt eternitate. Iar actorii sunt magnifici. Maika, aceeasi superbitate mica ce iti ramane pe retina, iar Nicholas, daca nu cumva va fi diagnosticat ca lovit de streche, sigur va fi gasit genial. Pai, nimic din astea nu se intampla in realitate, dar m-a amuzat acest feedback ridicol si ipocrit cu care e impins in salile de cinema. E un film reciclat prea agresiv, cu tropi pastisati la tot pasul si, in parte, plicticos care capteaza cu atmosfera pana cand realizezi ca oricum asta e si aperitivul, si main course-ul, si desertul. Si, Doamne, ce desert, demn de cel mai tembel film de serie b, c si d. Ce face groaznic acest film, nu dezvolta absolut deloc personajul in jurul caruia se invart restul de cateva pastise jalnice. Elementul de shock e mai mult efect ilariant, cu Nicu Cage rujat, pudrat cu faina 3 nule si obsedat de, ofcors, rock music, ca orice satanist care se respecta, lol.Una dintre marile farse ale anului, 5.5/10.
« Last Edit: 01 September 2024, 04:25 by Natsukao »

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1267 on: 07 September 2024, 12:32 »
Au apărut SPOILERE la filmul Joker: Folie à Deux, lansat cu o lună mai devreme la Veneția. Mare greșeală a făcut Warner! Tot s-au divulgat chestii.

Pentru cine se aștepta că o să concureze cu Deadpool și Wolverine, nope.....MCU a dat lovitura anul ăsta.

Mulți au scris că sunt fericiți că nu mai trebuie să plătească să-l vadă.
Pe scurt, al doilea film e mai prost decât primul pe partea narativă și la final.
E în mare parte muzical - o mare greșeală și asta!
Merge să-l vezi doar pentru jocul actoricesc al lui Phoenix și pentru cântecele lui Lady Gaga (pentru cui place).  După cum a arătat și trailerul, nu e genul de DC classic și fără costumele cu care eram obișnuiți.
Eu n-aș da bani să văd un Lady Gaga muzical, deci.....mai bine aștept să apară pe Max.

O preferam pe Margot Robbie ca Harley Quinn. S-a născut pentru rolul ăsta.

« Last Edit: 07 September 2024, 12:37 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Ultimul film vazut
« Reply #1268 on: 07 September 2024, 13:18 »
Nu cred ca e musical dar are ceva scene. Nici primul nu mi s-a parut mare branza. Tema cu omul normal sau semi-normal ce o ia razna din cauza societatii a fost frecata si rasfrecata.
https://alephnews.ro/entertainment/astazi-s-a-lansat-trailer-ul-pentru-joker-folie-a-deux-care-sunt-elementele-esentiale-pe-care-le-poti-vedea-in-film/

Offline Dundee

Ultimul film vazut
« Reply #1269 on: 07 September 2024, 19:47 »
Four lions 7/10 - o tragi-comedie buna, foarte ridicola in ce priveste cele 4 caractere. Am fost impresionat de abilitatea de a crea niste caractere atat de idioate, dar si amuzante in acelasi timp.

The following users liked or thanked this post: cezar

Offline Ciocanul

Ultimul film vazut
« Reply #1270 on: 07 September 2024, 20:28 »
Premiul cel mare. 3/10
În viitorul apropiat se creează o „Mare Loterie”. Există însă un clenci: poți ucide câștigătorul înainte de apus, revendicând premiul de miliarde de dolari. Când Katie Kim (Awkwafina) ajunge din greșeală în posesia biletului câștigător, își unește cu greu forțele cu agentul de protecție a câștigătorilor la loterie Noel Cassidy (John Cena), care trebuie să o protejeze pentru o parte din premiu.
Cred ca l-am vazut in 3 reprize si am tras de mine la greu. Nimic interesant, cateva momente comice si batai nu il salveaza din pacate. Un film de Craciun de 2 lei.
O sa inchid plata la cam toate site-urile de filme, cred ca mai las netflix ca se mai uita cei din casa. Numai mizerii...

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1271 on: 08 September 2024, 20:15 »
Nu cred ca e musical dar are ceva scene. Nici primul nu mi s-a parut mare branza. Tema cu omul normal sau semi-normal ce o ia razna din cauza societatii a fost frecata si rasfrecata.

Cred că de la One Flew over The Cuckoo's Nest și The Shining încoace.

Doamne, actori ca Jack Nicholson cred că  mai apucăm să vedem pe marele ecran.

Și actori care să te ia prin surprindere dacă își găsesc rolul potrivit, ca Heath Ledger, actorul ăla tânăr care nu mi se părea cine știe ce în Patriot, A Knight's Tale sau alte filme, m-a luat prin surprindere în Dark Knight.

Offline DTTzepesh

Ultimul film vazut
« Reply #1272 on: 11 September 2024, 09:06 »
Truth and Justice https://www.imdb.com/title/tt5593384/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_truth%2520and%2520justice 7.5
Al doilea film estonian (cu siguranta nu multi au auzit de el) pe care il vad.
Cum si noi avem romanele noastre gen "Ion" asa au si estonii povestile lor.
Nu va speriati de limba estona si de durata (aproape 3 ore) pentru ca este un film solid si neasteptat de bun.

The following users liked or thanked this post: taxon

Offline taxon

Ultimul film vazut
« Reply #1273 on: 12 September 2024, 12:02 »
Voi il (mai) stiti pe Tim Blake Nelson?
In prima faza, m-am intrebat "de unde l-au gasit, vere?", ca mai tirziu sa imi sclipeasca o amintire despre bunaciunea aia de "O, brother, where art thou?"
https://www.imdb.com/title/tt0190590/mediaviewer/rm2895449345/

Ei, bine, l-am regasit pe nenea Tim ca fiind Old Henry, intr-un un western simpaticut si dragut. Fain rol, fain jucat.
Un film care mi s-a parut foarte bine scris si inchegat, deci felicitarile mele domnului Potsy Ponciroli, regizor, scenarist si printre producatori.
Alaturi de Tim Blake Nelson, intra in cadre inca o mina de actori picati manusa pe rolurile lor ... cu exceptia pustiului care mi s-a parut nuca in perete in acest film.
Povestea are si ea un twist dragut, dar nu zic mai multe, doar va indemn sa il vedeti.
3 stele solide-solide (imi vine sa zic 4) din 5, ramane in colectie.
« Last Edit: 12 September 2024, 12:09 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Offline Dundee

Ultimul film vazut
« Reply #1274 on: 13 September 2024, 00:00 »
O, brother, where art thou a fost o bijuterie. Stiam de Old Henry, dar nu prea mi-a trezit interesul. Acum m-ai facut curios.
« Last Edit: 13 September 2024, 00:05 by Dundee »