Author Topic: Ultimul film vazut  (Read 257939 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1290 on: 28 October 2024, 13:58 »
Deadpool a fost ce trebuie. Nimic extra special, same old sarcastic jokes. Multe easter eggs, actiune cat incape. 8/10. A fost critizat pentru "multiverse" stuff, dar altfel nu avea cum Hugh Jackman sa se mai intoarca.

Decat "Somehow Palpatine returned" mai bine cu multiverse and stuff.

Puteau altcumva.
Decât Multiverse and stuff  și „Somehow Palpatine returned", puteau plasa acțiunea înainte ca Wolverine-ul din universul sacru/original al lui Deadpool/X-Men să moară în 2029. 

Deadpool 1 și Deadpool 2 se întâmplă între 2016 și 2018. Deadpool 3 e plasat în 2024.

X-Men Origins: Wolverine e plasat în 1979, Wolverine în 2013, iar Logan, atunci când moare, e plasat în 2029.

X-Men: First Class e în 1962,  X-Men: Days of Future Past în 1973, X-Men: Apocalypse în 1983 și X-Men: Dark Phoenix în 1992, iar The New Mutants e în 2029.

X-Men 1 e în 2000, X2 în 2003 și X-Men: The Last Stand e în 2006.

Deci, puteau să facă o groază de filme despre aventurile lui Deadpool și Wolverine plasate între 2024 și 2029, cu cinci ani înainte ca Wolverine să moară, fără să mai bage gluma aia forțată în care Deadpool îl dezgroapă pe Wolverine și îi folosește scheletul pentru a se apăra de TVA.

De asta e mai bine să citești benzile desenate când vine vorba de eroi decât să vezi filmele  care sunt mass commercials ads la o grămadă de branduri, cu bad writting și lipsite de coerență și de cronologie exactă. 

Trebuia ca MCU să găsească o modalitate în promovarea UNIVERSULUI lor care trebuia să fie EARTH 199999 aka MCUverse/ Disney Universe
X-Men și Deadpool provin din Earth-10005 aka FoxVerse.
De când Disney a cumpărat 20th Century Studios, preluând drepturile de autor asupra X-Men, Deadpool, Fantastic Four, Electra, Blade și Daredevil + Star Wars (din 2012), Ice Age, Avatar, Planet of the Apes, Titanic, Home Alone, Independence Day + Indiana Jones care era deținut de Paramount Pictures, a ajuns sub controlul lui George Lucas numai pentru a-și vinde franciza lui Disney.
Dar MCU aka Disney consideră EARTH 199999 ca EARTH-616 și The Sacre Timeline și drept universul original, o porcărie dacă mă întrebați pe mine. Earth-616 e universul original din revistele benzilor desenate.
« Last Edit: 28 October 2024, 14:18 by daveWalter »
Ignored list: ericmario, ZorracK

Offline Nosferat

Ultimul film vazut
« Reply #1291 on: 02 November 2024, 10:34 »
Eh, multa lume nu e asa de investita in lumea DC,Marvel, comic books,movies etc. Se putea si asa, dar nu cred ca ar fi avut aceeasi priza la public.

Au incercat sa simplifice lucrurile, sa fie si capra si varza, dar si lupul sa fie satul.

Evident nu a fost cea mai buna metoda, insa poate acuma dupa succesul filmului, se vor pune mai serios pe acea promovare a universului lor.

Anyway.

Wolfs  5/10. Luand in considerare actorii, a fost un film slabut, un fel de straight to dvd.

Adica nu a fost rau, actiune chestii destul de ok. Dar a fost destul de sec,generic. Luand in considerare bugetul filmului, Clooney+Brad, ma asteptam la mai mult.

The Substance  7/10. Pentru genul filmului, mi s-a parut chiar ok. Imi aduce aminte de 80's style of horror. Gen The Fly.

« Last Edit: 02 November 2024, 10:40 by Nosferat »
Ignore list :astateofmind

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1292 on: 04 November 2024, 15:56 »

Evident nu a fost cea mai buna metoda, insa poate acuma dupa succesul filmului, se vor pune mai serios pe acea promovare a universului lor.

Din păcate, va continua SAGA Multiversului după planul fazelor 4,5 și 6, întocmit în 2021.
Fazele 1, 2 și 3 s-au concentrat doar pe un univers, pe universul Earth 199999/616, cu Thanos ca arch enemy și pietrele infinitului  în jurul cărora se rotea toată acțiunea.
11 ani de Infinity Saga, început cu Iron Man în 2008,  încheiată cu Avengers Endgame  și primele interferențe cu alte universuri în 2019.

Acum trebuie să termine cei 7 ani de Multiverse Saga, început cu serialele  Loki și Wandavision în 2020-2021.

La anu va fi lansat Fantastic Four despre care încă nu se știe dacă va fi tot în universul MCU Earth-199999/616, dar pentru că Robert Downey jr.  (fostul Iron Man) îl va juca pe Dr.Doom și cu Galactus, e posibil să  fie în alt univers.  În universul MCU sunt Celestials, ăia giganți din Eternals care au creat stelele și au fecundat planetele locuibile. Nu cred că Galactus are loc în universul MCU.

În 2026, urmează Avengers: Doomsday  - trebuia să fie Avengers Kang Dinasty, dar actorul care îl joacă pe Kang a bătut femeile și a fost concediat de Disney, o să fie Dr. Doom noul arch enemy după Thanos. O să mai fie și Spider-Man 4, sper că doar cu Tom Holland, fără alți spider-mani.
Și în 2027 este Avengers Secret Wars care implică bătălia finală a multiuniversului, cu eroi și răufăcători veniți din alte universuri. S-ar putea să fie cu sute de actori în prim plan.

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1293 on: 07 November 2024, 04:39 »
deadpool & wolverine - singurul lucru coolish care aduce a deadpool 1 a fo "intro-ul" ala cu dezgropatul, in rest se cam duce inspre deadpool 2.  vizionabl. intre 6 si 7, pe acolo

the substance - cam lungut, insa okish, 7-7 cu ceva. de apreciat demi moore ca a luat un asemenea rol care-i expune fara menajamente toata uriciunea
« Last Edit: 07 November 2024, 04:45 by indicopleus »

Offline taxon

Ultimul film vazut
« Reply #1294 on: 07 November 2024, 16:15 »
Gents, let's agree we disagree.
"Deadpool & Wolverine" e o, ah, mi-am adus aminte ca aici nu am voie sa zic "bășină", deci să reformulez, Deadpool & Wolverine e o pîrțîială scremută.
2 stele din 5 pentru că am zîmbit totuși de cîteva ori la filmul ăsta. Si la gunoi cu el.

Tot la gunoi ajunge și "Challengers", o bălăceală, un eșec, o dublă greșeală.
1 stea chioară.

Oscarul zilei (ca sa nu ziceti ca sunt morocanos) pleaca spre Chinatown.
Un film de altadata, facut dupa retetele de atunci, apetisante si azi.
4 stele din 5, la colectie cu el.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1295 on: 07 November 2024, 18:00 »
am zîmbit totuși de cîteva ori la filmul ăsta.

pai cam atita poti cere maxim de la genul ala in zilele noastre. filmul a avut ceva zvic (care amintea de deadpool 1) dar se invirte in gol cu el din cauza plotului prea nonsens total

p.s.
[...] facut dupa retetele de atunci [...].

nu sint sigur ca "retete", chinatown si polanski se simt foarte bine impreuna :)

l.e.
pentru mine intre 6 si 7 inseamna film slab, deci "disagree"-ul nu-i chiar asa disagree

Post Merge: 07 November 2024, 18:42
freud's fast session - slab si cam degeaba, cum era de asteptat cind hollywood-ul se incurca cu figuri culturale. maestro pare capodopera pe linga asta. (bine, si premiza e total idioata - . s-au mai facut filme de genu si n-au dus nicaieri.) 5.5-6

daddio - la asta tocmai premiza parea interesanta (si cu ea s-a mai lucrat si n-a iesit rau), doi necunoscuti care ajung sa discute chestii profund personale. actorii joaca okish dar eu nu pot afirma c-am rezonat cine stie ce cu tribulatiile lor. 6

Post Merge: 07 November 2024, 18:51
p.s.
ala cu freud e "last" nu "fast" :))   o fi fost vreun act ratat, ca-mi tot fugea mintea la fast forward in timp ce ma uitam la el
« Last Edit: 07 November 2024, 18:51 by indicopleus »

Offline Ciocanul

Ultimul film vazut
« Reply #1296 on: 07 November 2024, 22:00 »
https://www.imdb.com/title/tt18412256/
Alien Romulus un 7/10 cu indulgenta si speranta ca o sa faca in viitor ceva mai bun.
Filmul pare un remake dupa Alien 2(Misiune de pedeapsă), seamana mult cu ala dar nu rasare. Ideea de film a fost buna dar executia a fost cam proasta.
Personajele sunt plictisitoare si spalacite, nu e nici un plot twist, cam stii ce urmeaza si nu te tine deloc in priza. Nu le-a iesit prea bine atmosfera aia de survival, parca nu au accentuat anumite momente, e totul pe repede inainte.
Xenomorful cloceste din ei dupa nici cateva minute, nu e ok. In fine, daca nu mi-ar fi placut mult seria originala i-as da un 5.

« Last Edit: 07 November 2024, 22:02 by Ciocanul »

The following users liked or thanked this post: Merlin

Offline Merlin

• Feedback Score: (3)
  • Old TR: 76 (100%)
  • Sr. Member
  • Liked | Thanked: 18 times
  • Live the best life you want!
    • View Profile
Ultimul film vazut
« Reply #1297 on: 10 November 2024, 01:45 »
https://www.imdb.com/title/tt27599851/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_apocali   De la mine primeste nota 7.5/10, insa as putea merge lejer si chiar catre 8/10 . Este clar un film apocaliptic cu zombie, pentru multi va fi deja plictisitor, insa este bine facut, chiar se vede ca au avut ceva buget si nu si-au batut joc. Ba chiar apar si niste lgbtiste dar nimic deranjant (deci se poate!) astfel incat sa zicem ca le are pe toate. Nu poate sa ia o nota mai mare deoarece clar este putin exagerat si are multe ploturi "SF" - de ex. zborul cu elicopterul acela pana in Insulele Canare clar este exagerat, nu are cum sa aiba atata range (si sa fie domne rezervorul full). Dar este un film, trebuie tratat ca atare. Chiar isi atinge scopul foarte bine - adica te tine legat de ecran, iar pentru mine acest lucru este CEL MAI IMPORTANT (ca daca stau si butonez telefonul in timp ce ma uit atunci e de max 5), deci eu il recomand si lasati hateul. Nota de pe IMDB de data asta chiar nu mi se pare reprezentativa (adica macar un 7 merita, iar ca sa suntem noi subiectivi 7.5-8 sau mai putin)...
A nostalgic member of CG Forum since 2000....

Offline Korn

Ultimul film vazut
« Reply #1298 on: 11 November 2024, 12:20 »
... multe ploturi "SF" - de ex. zborul cu elicopterul acela pana in Insulele Canare clar este exagerat, nu are cum sa aiba atata range (si sa fie domne rezervorul full).
Elicopterul e Agusta Westland AW109E si zboara ~1000km...   daca plecau din Cadiz in loc de Pontevedra (care e la N de Portugalia) era perfect plauzibil.  Chiar si-asa nu e chiar SF, hai sa-i zicem o mica exagerare :D (sint 1500km de-acolo pina in Canare).  Sa fim generosi si sa zicem c-au mai alimentat o data cumva :D.
« Last Edit: 11 November 2024, 12:24 by Korn »

The following users liked or thanked this post: mache

Offline Hideyoshi

Ultimul film vazut
« Reply #1299 on: 11 November 2024, 19:16 »
 mister Korn ... long time no see ... welcome back  :)

The following users liked or thanked this post: Korn

Offline mache

Ultimul film vazut
« Reply #1300 on: 19 November 2024, 23:27 »
Deadpool&Wolverine - 8/10 la ce inseamna popcorn film - livreaza exact ce trebuie pentru omu' sictirit de MsheU si de alte faze
   - a nu se intelege ca pun filmul la acelasi nivel de cinematografie cu ce inseamna per ansamblu un film de 8/10
The Ministry of Ungentlemanly Warfare - 7/10 - tot un popcorn movie, marca Ritchie; mi-a placut ideea de gentlemen/ungentlemen da' s-a dus prea mult spre Inglourious Basterds si din pacate chiar daca vizual arata egg-zelente multe faze sunt deranjante pentru oamenii cu ceva cunostinte generale
Guardians Of The Galaxy Vol  3 - 6/10, stiu, mult popcorn... vizual foarte bun, decent ca si glumițe si background story dar se vede deja ca este obositor sa mai urmaresti aceleasi slo-mo scenes si retete re-incalzite cu muzica buna de acu' nu stiu cate decenii
PS: nu va stresati sa judecati notele... priviti-le dpdv al ideii de relaxare de duminica seara

The following users liked or thanked this post: burebista

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1301 on: 26 November 2024, 11:23 »
.

Post Merge: 26 November 2024, 19:29
the wild robot - arata bine si are si ceva momente fun, dar in rest e cam lala (sentimental pentru copii)
« Last Edit: 26 November 2024, 19:29 by indicopleus »

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1302 on: 27 November 2024, 11:37 »
 Hai că sunt primul de pe aici care s-a riscat să se ducă la GLADIIATOR (serios, așa e titlul, Glad II ator, nu Gladiator 2 ).

-Actorii sunt cam mediocri spre foarte slabi. Denzel Washington și Pedro Pascal sunt singurii care se străduiesc să-și joace rolurile.
-Împăratul Macrinus jucat de afro-americanul Denzel Washington nu era african sub-saharian, era berber născut în Algeria de azi, în Africa de Nord.  Nord-africanii nu sunt de culoare cum nici Hannibal Barca din Tunisia de azi nu a fost de culoare. Căutați pe net să vedeți cum arată algerienii și tunisienii. Nu m-ar mira să iasă în stradă să boicoteze filmul cum au făcut egiptenii cu serialul „Cleopatra” de pe Netflix.  În plus, Macrinus a apucat să domnească un an, cu Diadumenian drept co-împărat: fiul său. Știam despre Ridley Scott că nu era cu BLM, dar probabil vrea să se scuze pentru faptul că a băgat actori americani, englezi, spanioli, iranieni, palestinieni și australieni albi într-un film despre Egiptul Antic  de acum 10 ani - Exodus: Gods and Kings, în loc să fie cu actori egipteni și israelieni.
-Nu a existat niciun Acacius. Al doilea soț al Lucillei după împăratul Lucius Verus (ăla menționat în primul film GLADIATOR) a fost comandantul Tiberius Claudius Pompeianus, care a fost asasinat de Caracalla.
-Paul Mescal nu e de rol principal. S-a vrut un Maximus 2.0. N-au reușit. N-a existat niciun Lucius plecat prin nordul Africii....pentru că adevăratul fiu al Lucillei era mort de mic. Dacă ar fi să-l compar cu alte filme și seriale  de istoria Romei:
Cursa din Ben Hur 2016 a fost parcă mai tensionată și mai captivantă decât oricare luptă din arenă a lui Lucius/Hanno din Gladiator 2. Cum pășește el în arenă, imediat știi că el învinge. Cum ai văzut prima luptă cu acel gladiator bătrân în fața celor doi „împărați gemeni”, îți dai seama că e un Rocky Balboa antic. Nu se compară sub nicio formă cu vreo luptă din serialul Spartacus care este imprevizibilă. De serialul Rome nu mai zic. Iar la capitolul lupte romane, nu știu de ce s-a complicat Ridley Scott cu asediul ăla naval, dar personal, parcă aș fi preferat să mai revăd coregrafia aia realizată în RISEN, la începutul filmului. Aia a fost o luptă romană bad-ass.
-Derek Jacobi foarte șters (putea foarte bine să nu apară).
-Peter Mensah trebuia să apară mai mult pe ecran, e  SUPER ACTORUL pentru tematica asta despre gladiatori (l-am văzut în serialul SPARTACUS și prin 300).
-Connie Nielsen - Doamne, au exagerat-o cu drama aia de „mamă care și-a abandonat fiul”. Putea foarte bine să nu apară că și așa Lucilla a fost executată în anul 180 de către Commodus. Știu, entertainment, dar putea să livreze o poveste mai bună. Lucilla a avut trei copii:  Aurelia Lucilla și Lucius Verus care au murit de mici. Doar fiica ei Lucilla Plautia a supraviețuit. Dacă voiau să o dea în propagandă feministă de noul val cu femeia gladiator în rolul principal, filmul ăsta ar fi fost o oportunitate perfectă.
- Replica repetată cu „avem o armată la Ostia”, „vine armata de la Ostia să ne salveze”,  „Acacius va conduce o armată de la Ostia”, „voi chema armata de la Ostia” -  nu știu dacă s-a vrut să devină un MEME. Din păcate, nu sunt replici memorabile cum era în primul film:  „ARE YOU NOT ENTERTAINED?” , „UNLEASH HELL”, „WHAT WE DO IN LIFE...ECHOES IN ETERNITY”, „ROMA VICTOR”.  Nope, e genul de film ca POMPEII 3D sau BEN HUR 2016 pe care poți să-l uiți.
- Știu că Ridley Scott nu vrea să respecte istoria, că nici primul film Gladiator nu era o lecție de istorie. Dacă ați știi cum a murit Commodus cu adevărat.....strangulat când era gol prin baie de către un wrestler și instructorul său, Narcissus. Dar putea să respecte acuratețea privind caracterul personalităților istorice cum a procedat în primul film.
-Geta și Caracalla - nu erau frați gemeni. Caracalla era fratele mai mare. Geta n-a fost împărat decât doi ani și a fost asasinat de centurioni când s-a întâlnit cu mama lui  la comanda lui Caracalla.
-Caracalla n-a fost nici pe departe un Caligula 2.0. care să-și fi numit maimuța drept consul. Asta e o altă exagerare de-a lui Ridley Scott care s-a inspirat după Caligula, împăratul care și-a numit calul consul. N-a fost un împărat chiar în halul ăla de depravare cum e în film. A domnit aproape 20 ani, a  fost renumit pentru construirea Băilor Caracalla, a emis Constituția Antonină care le conferea cetățenie romană tuturor locuitorilor  Imperiului Roman, deci era chiar o măsură foarte PROGRESISTĂ la vremea aia, plus dreptul de a avea numele și prenumele Marcus Aurelius. A emis o nouă monedă numită antoninianus. A fost chiar unul dintre cei mai buni împărați ai dinastiei Severilor. A murit asasinat în timp ce făcea pipi - înjunghiat mortal de către un soldat pe durata campaniei pentru cucerirea Parției - Iranul de azi.
- Îmi lipsesc tovărășia dintre soldați și prietenia dintre gladiatori, reprezentative în primul film, aproape absente în al doilea film. Mai des îl vedem pe protagonist discutând cu medicul indian Ravi.
- Nu erau rinoceri africani și nici rechini folosiți în luptele de la  Colosseum, dar erau lei, tigri, struți, elefanți, babuini, lupi, urși.
- Efectele, decor și figuranții - cât de cât - nu ca în serialul Spartacus, dar are o atmosferă istorică demnă de secolul III d.Hr. I-a prezentat  pe spectatorii romani cum râdeau în mod sadic la ucideri și lupte sângeroase. Creștinii sunt absenți la fel ca în primul film, probabil Ridley Scott nu vrea să stârnească controverse cum a făcut-o filmul QUO VADIS și probabil nici nu-i arde de făcut propagandă creștină. Dar în Colosseum erau mereu aduși prizonieri creștini să fie mâncați de lei și tigri spre deliciul spectatorilor.  Ăsta e un adevăr crunt.
-LIMBA LATINĂ INEXISTENTĂ -  adică, cum de poate Netflix să producă un serial ca Barbarians în care actorii vorbesc LATINA două sezoane?  Fellini Satyricon, Passion of the Christ, Sebastiane, The First King Birth of an Empire. Cu AI și tehnologia de azi, chiar nu poți să faci un film în care să se vorbească latină pentru un grad mai mare de IMERSIUNE?

CONCLUZIA:
Mai bun decât  Napoleon, Alien Covenant, House of Gucci și The Last Duel.
Mai slab decât primul film GLADIATOR, Blade Runer, Martian, Black Hawk Down,  Alien și Kingdom of Heaven.
L-aș clasa undeva la egalitate cu EXODUS: Kings and Gods, Prometheus, 1492: Conquest of Paradise și Robin Hood.
5/10

« Last Edit: 27 November 2024, 12:04 by daveWalter »

The following users liked or thanked this post: cezar

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1303 on: 29 November 2024, 16:46 »
the hurricane - revazut dupa ani si ani, se tine binisor

Offline Hideyoshi

Ultimul film vazut
« Reply #1304 on: 04 December 2024, 21:14 »
Conclave - 8/10 - daca v-a placut The two popes o sa va placa si asta desi e oarecum alt gen