Author Topic: Ultimul film vazut  (Read 262199 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1305 on: 17 December 2024, 21:20 »
De pe Disney Plus:

Exodus: Gods and Kings - 6/10 - o reinterpretare istorică forțată a poveștii biblice, cu un Moise mai războinic, cu ici probleme de acuratețe estetică în ce privește Egiptul de la îmbrăcămintea faraonică la ideea că evreii au construit piramidele.  E bun pentru acțiune, dramă, efecte și sunet.

Prince of Persia - 4/10 - pierdere de timp câtă vreme personajul are o amuletă magică cu care poate schimba cursul istoriei și readuce personajele ucise la viață

Mulan - 6/10 - l-am vizionat în limba mandarină. Nu-i rău, dar se putea să nu adauge secvențele de luptă kung fu la modul supranatural și vrăjitoarea care-i în plus

King Arthur - 4/10 - o reinterpretare istorică forțată a regelui Arthur care m-a plictisit

Aladdin - 7/10 - un muzical reușit, dar puteau să aducă pe un actor mai talentat  și mai urât să-l joace pe Jafar. Glumele lui Will Smith - cam pe acolo, pe unde s-a putut. Cât despre prințesa Jasmine, cred că mai bine era jucată de actrița care a jucat-o pe slujitoarea ei. Era mai drăguță și mai atractivă.

The 13th Warrior - un 7/10 pentru Antonio Banderas și Omar Sharif, dar iar - o reinterpretare istorică aiurea făcută pe seama legendei lui Beowulf....chiar nu puteau găsi ceva mai bun decât niște oamenii cavernelor?

Pathfinder - 4/10 - ar fi fost un film decent de acțiune dacă nu avea filtrul ăla blestemat. Și cum de au reușit ei să-i arate pe nativii americani ca victime inocente ale invadatorilor vikingi (purtând coifuri cu COARNE) când în realitate știm că a fost cam invers:  Vikingii au fost ăia în inferioritate.

Kingdom of Heaven  - 7/10 -  exceptând lipsa de acuratețe istorică pe alocuri și problemele de narațiune, că nah, trebuie să vezi ediția extinsă Director Cut ca să pricepi ceva, nu varianta jumulită care-i pe Disney Plus, e bunicel, mai ales că-i  cu Liam Neeson, Eva Green, Orlando Bloom, Jeremy Irons, David Thewlis, Brendan Gleeson și Ghassan Massoud.

Braveheart - 6/10 - cu toate că scoțienii nu purtau kilturi și nu își vopseau fețele în albastru, iar mare parte din poveste, inclusiv faza cu Prima Nocte care e o bălărie  și excesul de brutalitate englezească, filmul e bun de urmărit într-o sâmbătă seară. Dar istoric, 95% din film e FAKE.

Last Duel - 6/10 - uite că ăsta a fost el mai historical accurate și l-am urmărit în franceză, dar ..........nu a fost entertaining și din cauza asta a fost un dezastru la box office. Dar fie acolo un 6 pentru ...Jodie Comer. :)

The following users liked or thanked this post: cezar

Offline Natsukao

Ultimul film vazut
« Reply #1306 on: 01 January 2025, 22:56 »
Bird. Realismul lor social, fara faianta noastra, dar cu elemente fantastice. I-a lipsit pumnul in stomac, dar e un coming of age pasnic si sensibil, asa cum doar o fomeie poate sa scrie 7/10.

I see the tv glow. Un scheau-scheau al generatiei frustrata de ambiguitate sexuala si nonprobleme la caputzu. 4/10

Conclave. Mai putine conspiratii si debate-uri teologice foarte smart, ma rog, ceva care face in final o buna propaganda aripii reformiste de talk-show catolice. Deci, pt noi e cam basit subiectul, pt ca abordarea e exclusiv cosmetica. Dar a fost interesant sa aflam ca modalitatea alegerii noului papa e simplista, superficiala si telefonata. Finalul? O speranta pt enoriasi ca sunt pe maini bune in continuare. 6/10

Heretic. Asta ii ia fata lui Conclave, in opinia mea modesta, adica e o lunga dezbatere (intelectuala?) despre religie care da si multe nasoale celor slabi de inger. N-as vrea sa recunosc ca face si Hugh Grant un rol interesant, dar o fac. Nu arunc soparla ca e in aceeasi liga cu The man from earth, dar are capitole, halci, inclusiv conventia discutie teologica in jurul mesei :)) care te poate face sa te gandesti. Un esafodaj care se mai clatina la partea de horror, insa why not? 7,5/10
« Last Edit: 01 January 2025, 22:58 by Natsukao »

The following users liked or thanked this post: cezar

Offline Merlin

• Feedback Score: (3)
  • Old TR: 76 (100%)
  • Sr. Member
  • Liked | Thanked: 20 times
  • Live the best life you want!
    • View Profile
Ultimul film vazut
« Reply #1307 on: 09 January 2025, 02:18 »
https://www.imdb.com/title/tt26446278/    vazut mai devreme la cinema, chiar mi se pare un film foarte foarte bine realizat, nu am fost cu asteptari mari, mai mult am fost "tarat" . Chiar daca este lung de 3 ore, sa stiti ca nu va plictisiti (acum, mna depinde de oameni pana la urma), eu unul stau si ma gandesc de ce nu se mai fac filme de genul si se fac toate mizeriile. Cautati si informati-va despre film si mergeti sa il vedeti caci merita, iar bonus avem si o actrita de-a noastra foarte, foarte talentata :)
A nostalgic member of CG Forum since 2000....

The following users liked or thanked this post: cezar, taxon