Author Topic: Ultimul film vazut  (Read 273245 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1305 on: 17 December 2024, 21:20 »
De pe Disney Plus:

Exodus: Gods and Kings - 6/10 - o reinterpretare istorică forțată a poveștii biblice, cu un Moise mai războinic, cu ici probleme de acuratețe estetică în ce privește Egiptul de la îmbrăcămintea faraonică la ideea că evreii au construit piramidele.  E bun pentru acțiune, dramă, efecte și sunet.

Prince of Persia - 4/10 - pierdere de timp câtă vreme personajul are o amuletă magică cu care poate schimba cursul istoriei și readuce personajele ucise la viață

Mulan - 6/10 - l-am vizionat în limba mandarină. Nu-i rău, dar se putea să nu adauge secvențele de luptă kung fu la modul supranatural și vrăjitoarea care-i în plus

King Arthur - 4/10 - o reinterpretare istorică forțată a regelui Arthur care m-a plictisit

Aladdin - 7/10 - un muzical reușit, dar puteau să aducă pe un actor mai talentat  și mai urât să-l joace pe Jafar. Glumele lui Will Smith - cam pe acolo, pe unde s-a putut. Cât despre prințesa Jasmine, cred că mai bine era jucată de actrița care a jucat-o pe slujitoarea ei. Era mai drăguță și mai atractivă.

The 13th Warrior - un 7/10 pentru Antonio Banderas și Omar Sharif, dar iar - o reinterpretare istorică aiurea făcută pe seama legendei lui Beowulf....chiar nu puteau găsi ceva mai bun decât niște oamenii cavernelor?

Pathfinder - 4/10 - ar fi fost un film decent de acțiune dacă nu avea filtrul ăla blestemat. Și cum de au reușit ei să-i arate pe nativii americani ca victime inocente ale invadatorilor vikingi (purtând coifuri cu COARNE) când în realitate știm că a fost cam invers:  Vikingii au fost ăia în inferioritate.

Kingdom of Heaven  - 7/10 -  exceptând lipsa de acuratețe istorică pe alocuri și problemele de narațiune, că nah, trebuie să vezi ediția extinsă Director Cut ca să pricepi ceva, nu varianta jumulită care-i pe Disney Plus, e bunicel, mai ales că-i  cu Liam Neeson, Eva Green, Orlando Bloom, Jeremy Irons, David Thewlis, Brendan Gleeson și Ghassan Massoud.

Braveheart - 6/10 - cu toate că scoțienii nu purtau kilturi și nu își vopseau fețele în albastru, iar mare parte din poveste, inclusiv faza cu Prima Nocte care e o bălărie  și excesul de brutalitate englezească, filmul e bun de urmărit într-o sâmbătă seară. Dar istoric, 95% din film e FAKE.

Last Duel - 6/10 - uite că ăsta a fost el mai historical accurate și l-am urmărit în franceză, dar ..........nu a fost entertaining și din cauza asta a fost un dezastru la box office. Dar fie acolo un 6 pentru ...Jodie Comer. :)
Ignored list- ericmario

The following users liked or thanked this post: cezar

Offline Natsukao

Ultimul film vazut
« Reply #1306 on: 01 January 2025, 22:56 »
Bird. Realismul lor social, fara faianta noastra, dar cu elemente fantastice. I-a lipsit pumnul in stomac, dar e un coming of age pasnic si sensibil, asa cum doar o fomeie poate sa scrie 7/10.

I see the tv glow. Un scheau-scheau al generatiei frustrata de ambiguitate sexuala si nonprobleme la caputzu. 4/10

Conclave. Mai putine conspiratii si debate-uri teologice foarte smart, ma rog, ceva care face in final o buna propaganda aripii reformiste de talk-show catolice. Deci, pt noi e cam basit subiectul, pt ca abordarea e exclusiv cosmetica. Dar a fost interesant sa aflam ca modalitatea alegerii noului papa e simplista, superficiala si telefonata. Finalul? O speranta pt enoriasi ca sunt pe maini bune in continuare. 6/10

Heretic. Asta ii ia fata lui Conclave, in opinia mea modesta, adica e o lunga dezbatere (intelectuala?) despre religie care da si multe nasoale celor slabi de inger. N-as vrea sa recunosc ca face si Hugh Grant un rol interesant, dar o fac. Nu arunc soparla ca e in aceeasi liga cu The man from earth, dar are capitole, halci, inclusiv conventia discutie teologica in jurul mesei :)) care te poate face sa te gandesti. Un esafodaj care se mai clatina la partea de horror, insa why not? 7,5/10
« Last Edit: 01 January 2025, 22:58 by Natsukao »

Offline Merlin

• Feedback Score: (3)
  • Old TR: 76 (100%)
  • Sr. Member
  • Liked | Thanked: 20 times
  • Live the best life you want!
    • View Profile
Ultimul film vazut
« Reply #1307 on: 09 January 2025, 02:18 »
https://www.imdb.com/title/tt26446278/    vazut mai devreme la cinema, chiar mi se pare un film foarte foarte bine realizat, nu am fost cu asteptari mari, mai mult am fost "tarat" . Chiar daca este lung de 3 ore, sa stiti ca nu va plictisiti (acum, mna depinde de oameni pana la urma), eu unul stau si ma gandesc de ce nu se mai fac filme de genul si se fac toate mizeriile. Cautati si informati-va despre film si mergeti sa il vedeti caci merita, iar bonus avem si o actrita de-a noastra foarte, foarte talentata :)
A nostalgic member of CG Forum since 2000....

The following users liked or thanked this post: cezar, taxon

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1308 on: 31 January 2025, 15:57 »
deci contele de monte-cristo era de fapt dorian gray care in timpul liber parlea romaneste... aha. cool, 5

heretic - mega-aiureala, partea de horror nu depaseste nici macar cu un milimetru cliseele genului, iar partea "intelectuala" nu-i decit un tezism ridicol care se pretinde emancipare mentala. sa crezi ca religia e conspiratia unora avizi de control nu te plaseaza (in materie de gindire) cu mult peste nivelul tatei leana care se inchina la moaste.  cam de 6-6.5 maxim
o noutate (care nici aia nu e asa noutate, ca parca a mai facut un cremenal cu nicole kidman) ar fi grant care joaca un sinistru. convingator si nu prea

anora -  alta (a cita cinci milioana dupa criza din 2008?) variatiune penibil-populista pe tema "ce nasoi sint bogatii si ce nobile & demne sint slugile lor".  o pocnitoare care cu greu poate fi vizionata si pe 7x speed, vai mama lui de palme d'or. 4-5

Offline Nosferat

Ultimul film vazut
« Reply #1309 on: 07 February 2025, 10:39 »
Vazut si eu Heretic.......thriller? Da, la unele capitole. Horror? Nici pe departe. 

Putea fi interesant, insa discutiile pseudointelectuale despre religie au fost destul de slabe sincer.   6/10.

Conclave.  7/10.  Sfarsitul, acel "plot twist" pare extrem de fortat. A cam dezumflat acel aer de mister, acea tensiune din film. Pacat, putea fi un film chiar foarte bun.

Beetlejuice Beetlejuice 6/10.  Nu cred ca era nevoie de acest sequel. Nu aduce ceva nou. Ok la factorul de nostalgie a fost bun, muzica, efectele. Actorii isi joaca bine rolul.

Insa tot filmul pare imprastiat cumva, nu are nici un fel de directie. De zici ca acel script a fost scris de vreo 20 de indivizi,fiecare avand o alta interpretare despre directia in care ar trebui sa mearga povestea.
Ignore list :astateofmind

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1310 on: 08 February 2025, 01:37 »
conclave -   film sforaitor-schematizant, personaje perfect anoste (si lipsite de orice coerenta interna), mesaj cretin.  cind te gindesti cite s-ar putea face pe subiectul "vatican" (aici din pacate luat doar ca pretext si decor pentru a livra progresism)...
(in loc de educatie ideologica adormitoare mai bine bagau un popcorn movie cu papesa ioana)

insa discutiile pseudointelectuale despre religie au fost destul de slabe sincer. 

pai "polemica" dintre prozelitismul ateist si cel religios nu poate fi decit sterila prin definitie. si cind pe deasupra mai e pusa in pagina la modul heretic rezultatul nu poate fi decit caricatural (& insignifiant)

Offline burebista

Ultimul film vazut
« Reply #1311 on: 14 February 2025, 21:33 »
Văzut The Gorge pentru tanti șahista că mi-e simpatică.
În rest siropel cu popcorn.

Văzut și Anora. Dramedy cică e genul iar tanti e savuroasă dar nici cu restul nu mi-e rușine. Chiar am râs de câteva ori.
If it ain't broke... fix it until it is.
voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1312 on: 16 February 2025, 19:39 »
Northman (2022) - 5/10
Cumpărat de pe Rakuten cu 30 lei versiunea 4K.
Am crezut că e ceva epic. E doar o mediocritate pe care să o bifezi că ai văzut-o.

E doar o poveste clișeică bazată pe patricid. Jur că în mare am simțit că am vizionat o adaptare după prologul din Assassin's Creed Valhalla, care la rândul său e adaptat după...oh, wait.  Începe cu o petrecere vikingă, are loc trădarea, uciderea tatălui, fiul devine un războinic dur berseker care se duce la un raid viking, ajunge sclav, caută să se răzbune, se consultă cu o clarvăzătoare și caută să se lupte cu ucigașul tatălui său. Oare unde am mai văzut eu genul ăsta de poveste?   
Raidul a fost excelent filmat, fără tranziții, fără editare, doar cu o singură cameră. Și cam aia a fost partea bună a filmului, pentru care i-am acordat +1, altfel îi dădeam un 4/10 
Are ceva acuratețe istorică - medalionul protagonistului care  e de proveniență abbasidă, ritualul funerar viking în conformitate cu descrierile lui Ibn Fadlan, partida de knattleikr - ball game antic,  o femeie războinică vikingă care ia parte la raid  în Tărâmul Rus, modul cum distribuiau sclavii către Constantinopol,  către Islanda și Kiev.
Actorul Alexander Skarsgård care îl joacă pe Amleth arată a viking dur și bine lucrat, dar câteodată îl dă de gol caracterul finuț și real și se cam termină cu „vikingăreala”.
„Șahista” Anya Taylor-Joy menționată de @burebista  e și ea acolo să zică câteva chestii, să fie bosumflată și să-și arate fundulețul gol.  Și cam atât.
Nicole Kidman m-a luat prin surprindere cu „plot twist”.
Antagonistul jucat de Claes Bang e total generic - unchiul rău și trădător care îl ucide pe tatăl protagonistului.
Willem Dafoe are o scenă bună pentru 5 minute în joaca de-a lupii.
Are câteva momente dure și sângeroase, dar se observă ușor efectele computerizate.
Scenele de fantasy, induse de imaginație sau de consumul de ciuperci halucinogene -  sunt bunicele, cât să te provoace să te întrebi dacă ce vezi tu e un film istoric sau unul fantasy.
Finalul presupune o luptă într-un mediu vulcanic ca-n Revenge to the Sith, doar că e fără săbii laser, ci cu săbii de metal, iar combatanții sunt goi pușcă.

Dacă era făcut sub formă de serial de un sezon , printr-o adaptare mai bună a legendei lui Amleth, cred că ieșea ceva mai bun. Nu e nici chiar atât de rău ca Pathfinder din 2007 unde vikingii au coarne și căruia i-am dat un 4 zdravăn, dar nici nu e la nivelul din The 13th Warrior (1999), căruia i-am dat 7, ambele vizionate pe Disney+.

« Last Edit: 16 February 2025, 20:08 by daveWalter »
Ignored list- ericmario

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1313 on: 19 February 2025, 20:09 »
gorge - intr-adevar, abisal. de mult n-am mai vazut asa o aberatie...   (si sahista cu peruca aia bruneta arata fix ca pwla mea :D  - nu mai zic de rol in sine, care e perfect oligofren)

companion - nici cu asta nu mi-e rusine, atitea idiotenii pe milimetru patrat ca te ia cu depresie (actrita din heretic - aia care murea, invia la nevoie, si murea again cind treceau nevoile)

« Last Edit: 19 February 2025, 20:22 by indicopleus »

Offline taxon

Ultimul film vazut
« Reply #1314 on: 19 February 2025, 20:28 »
Pai, si eu ce sa mai vaz? Hic!
The Brutalist chiar merita 4 ore din viata sau e (tot) o gogoasa umflata cu aer?
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1315 on: 20 February 2025, 16:37 »
are si destul aluat, nu chiar cit sa justifice durata aia, dar are - incontestabil. nu pot spune ca n-am trecut si prin lungi momente de plictiseala, dar - desi inegal - e un film remarcabil si prin forma si prin fond, ca sa zic asa. si un debut foarte promitator. aparent (ramine de vazut cum va evolua) a star is born.

The following users liked or thanked this post: taxon

Offline Nosferat

Ultimul film vazut
« Reply #1316 on: 25 February 2025, 10:11 »
Brutalist.  7/10.

Prea lung. 2-2,5H ar fi fost arhisuficient.  Am inteles ca e vorba nu doar de un film,ci de un stil anume.

Destul de mult AI de la diferite scene, chiar si la voice acting (De exemplu cand se vorbeste maghiara in film, e facut cu ajutorul AI)

Cateva scene destul de "on the nose",  cu niste mesaje despre imigranti,despre evrei,despre simboluri, despre partea intunecata a omenirii.

Adrien Brody si Guy Pierce isi joaca rolul foarte bine.

Apreciez efortul, chiar e o gura de aer proaspat in aceasta  fabrica de recliclare numita Hollywood. Insa putea fi scurtat.

Post Merge: 25 February 2025, 15:30
A trecut prea mult timp, nu mai pot face edit la post.

Ca si "counter" si nu neaparat counter la acest film, are stilul si ritmul lui. Insa ca si counter la acest "brutalism" si nu ma refer neaparat la niste scene "sexy" din film care dupa mine nu isi aveau locul.

Insa mister director, dorea sa puna punctul pe i, eu....as dori daca iti permite timpul sa vezi si asta, nu e un film,e un documentar. E partea cealalta a intunericului,a disperarii, a tentativei de mesaj ce incearca brutalist.

Google  Georgce Scruton "Why Beauty Matters", nu vei gasi pe youtube, dar vimeo mai are pe calitate naspa documentarul, sau cumperi cartile.......up to you.
« Last Edit: 25 February 2025, 15:30 by Nosferat »
Ignore list :astateofmind

The following users liked or thanked this post: cezar, taxon

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1317 on: 06 March 2025, 04:34 »
Vizionat vreo câteva filme despre războaiele din Irak:

Jarhead - au trecut 20 ani de când acest film despre Războiul din Golf a fost făcut.  Redă în mare monotonia din viața pușcașilor marini care sunt mai degrabă pe post de paznici în războiul modern în timp ce aviația contează mai mult.
Duce a Full Metal Jacket, dar fără morți sau lupte sângeroase - doar „Autostrada Morții”, un friendly fire incident și un fraier împușcat la instruire.
În rest, vagabonțeală de anii 1990-2000 cât cuprinde care o să te facă puțin nostalgic și ceva tancuri Abrams, avioane A-10, ici colo F-16, mai niște țiței ars, deșert+ muzică bună.  E captivantă „întâlnirea” de gradul 0 între o civilizație arabă emergentă subjugată de un regim totalitar brutal și cu elemente de evul mediu..... și o civilizație postmodernă americană care aspiră să devină un imperiu după Războiul Rece. E excelentă pusă  în cadru: cum pușcașii americani echipați până la refuz cu toate armele moderne (chiar și cu echipament anti-gaz) interacționează cu beduini irakieni care se deplasează cu cămile sau cum unul îi face semne obscene dintr-o camionetă către o irakiană cu burka.
8/10
Văzut pe Rakuten

Sand Castle
-  vreo două lupte încinse  prin Irakul anului 2003, ceva despre reparat o stație de apă....cam plictiseală și o tentativă eșuată de a scoate un film cu mesaj anti-război, deși tot încearcă să-i scoată pe simpli irakieni ca victimele colaterale dintre jihadiștii sectarieni, teroriști și .....„salvatorii” americani.
5/10
Vizionat pe Netflix

American Sniper - o poveste bună. Nu de Oscar, dar chiar livrează mai bine un mesaj anti-război și reușește să prezinte ce înseamnă viața unui sniper american marcat de PTSD. Scena cu rotopercutorul te bântuie pe tot parcursul filmului. Dacă în celelalte filme cam îi compătimești pe irakieni că țara le este invadată, în filmul ăsta ajungi să-i cam urăști pe toți și să fii total ultra-pro-doctrinei Bush.
7/10
Vizionat pe Rakuten.

The Hurt Locker - tensiunea e mare în filmul ăsta la fiecare dezamorsare. Și mai axat pe mentalitatea sergentului genist pe care pacea îl derutează.
8/10
Și-a meritat Oscarul.
Vizionat pe Voyo cât a fost disponibil.

Am observat în ultimele trei filme despre Irak au reușit să cuprindă ura irakienilor față de „invadatorii americani” care le-au dat răsturnat dictatorul, dar n-au făcut decât să le agraveze și mai tare situația după ce au intrat în războaie sectariene și insurgențe.

« Last Edit: 06 March 2025, 04:46 by daveWalter »
Ignored list- ericmario

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1318 on: 08 March 2025, 13:05 »
După vizionat filme cu expedițiile  (care cică au valorat 2 trilioane de dolari) ale unor jarheadzi americani în deșertul irakian, hai să vizionez și niște filme istorice despre un război din secolul 20, dar setate într-o țară mai răcoroasă. Și unde altundeva decât în Anglia, în momentul cel mai greu al ei din secolul trecut - începutul WW2.
Și cu actori excelenți care trebuie nominalizați.

The King Speech - jumătate de film m-am cam enervat că parcă mă uitam la Iohannis luând lecții de dicție. Dar finalul a fost de Oscar.  Superbă prestația lui Colin Firth.
8/10
Vizionat pe VOYO

The Gathering Storm - Albert Finney, poate cel mai bun actor care l-ar fi putut juca pe Churchill, și Vanessa Redgrave, care e pâinea lui Dumnezeu.   Pe alocuri se vede și munca lui Ridley Scott - sunt mirifice scenele cu Londra în anii 1930 în stilul său caracteristic de a reconstitui orașe din trecut.
9/10
Îl găsiți pe HBO Max

Dunkirk
-  O evacuare tensionată într-o cursă contracronometru și cam atât. Ce-i drept, foarte bine realizate scenele cu înecul, dogfight-urile aeriene, și mai ales că toate astea s-au realizat fără CGI. Un tribut adus pilotului britanic prin Tom Hardy care poartă masca caracteristică la gură.
7/10
Cumpărat de pe Rakuten

Darkest Hour
- Gary Oldman nu se apropie de prestația lui Albert Finney, dar și-o meritat Oscarul că încearcă să te inspire la apărarea patriei de fasciști. Scenele cu vorbitul la telefon cu Roosevelt și întâlnirea cu regele bâlbâit George sunt apăsătoare. Discursurile pozitive și zgomotoase ale lui Churchill care încearcă să-l eclipseze pe „caporalul mustăcios zugrav, dar bun orator” încearcă să-ți smulgă câteva lacrimi.
Deci, clar, un Churchill e cea mai bună modalitate pentru a atrage cât mai mulți voluntari în armată.
8/10
Văzut pe Netflix.

Ignored list- ericmario

Offline Ciocanul

Ultimul film vazut
« Reply #1319 on: 09 March 2025, 20:06 »
Gladiator 2    6/10
Un sequel care intr-adevar nu mai trebuia facut. E doar un cash grab. Se terminase frumos primul hai sa mai mulgem ceva.
(+) Unele decoruri dar nu toate. Ceva lupte dar si alea cu zgarcenie. Actorii au jucat decent.
(-) Ai filmat la Colosseum ? Bravo ! Numai ca arata ca ceapa, vechi si vai si amar. Nu asa arata atunci. Actiunea este dezlanata, prea multe personaje ce nu apuca sa se dezvolte.

Nesferatu 6/10
E un Dracula resapat prost si neterminat.
(+) Bine filmat, actorii joaca ok, are atmosfera. Nu mai e cu dragoste romantica, personajul negativ e mai zeitate si nu un soarec zburator cu puteri de urs.
(-)  Am impresia ca li s-au terminat banii in timp ce filmau la el, lipseste ultima bucata din povestea oricum ciordita dupa carte. Cand devenise mai interesant si incepea batalai finala se termina aiurea in tramvai. Nosferatu moare ca un pui de gaina calcat din greseala.