Author Topic: Ultimul film vazut  (Read 279557 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1320 on: 14 March 2025, 04:12 »
Terminat de vizionat vreo patru filme despre istoria Franței de la Revoluție Franceză la Revoluția din Iulie.  Sau de la sosirea Mariei Antoinette în Franța în 1770 la aducerea rămășițelor lui Napoleon în Franța, în 1840. Deci, am vizionat vreo 70 ani din istoria Franței, cu tranzițiile ei de la monarhia de Bourbon  la Prima Republică,  de la republică la Imperiu și de la Imperiu la revenirea monarhiei de Bourbon și apoi, Monarhia din Iulie.

Marie Antoinette (2006) - nu e ceva ce ar putea fi luat în serios când are pe fundal muzică de pitzi de anii 2000. La fel de bine puteau să-l facă Musical ca-n filmul „Les Miserables”.  Dar merită vizionat pentru că e un film muncit, cu platouri de filmare care reproduc săli și camere de la Versailles (și de la Schonbrun), grădinile, opera,  costumele, perucile, platourile colorate de mâncare, șampanie, o grămadă de prăjituri de faci diabet și ....pantofi. Kirsten Dunst  arată bine, cu toate că un pic cam prea americancă, dar intră în pielea personajului, încercând să te facă să o placi pe regina deficitului care ar fi irosit banii Franței pe jocuri de noroc și petreceri exorbitante. Ea trăiește în bula ei, în balonul ei roz de săpun unde excesele i se par firești datorită anturajului - e închisă acolo și nu știe cum arată viața mizerabiă a unui țăran francez din clasa a treia. Singurul ei act de bunătate e că se oprește să mai cumpere diamante în exces. Nu vezi mai deloc străzile Parisului. E chiar o viziune interesantă. Actorul care l-a jucat pe Ludovic al XVI-lea - exact ca și regele, cu toate că la vârsta adultă, l-aș vedea mai degrabă pe actorul din lungmetrajul French Revolution din 1989.

E de un 7/10
Vizionat pe HBO Max.

Napoleon (2023) - începe de unde ne-a lăsat filmul anterior, cu ghilotinarea Mariei Antoinette și ascensiunea lui Napoleon în cariera sa militară. Îți arată toate bătăliile pe repede înainte și te simți ca într-un montagne russes: Toulon - 20 minute  cu foarte multe explozii de Transformers și sânge cât cuprinde,  2-3 minute când omoară niște protestatari pro-monarhie cu tunurile, 1 minut prin Egipt  când trage o ghiulea într-o piramidă ca să-i sperie pe otomani, 20 minute de Austerlitz cu austrieci și ruși scufundați în apă înghețată după niște ghiulele trase, 1 minut de Borodino cu împăratul călărind și scoțând sabia în slow motion, un pic de Moscova în flăcări  și 20 minute de Waterloo, unde scenele de luptă și tacticile sunt în mod stângaci realizate,   iar Napoleon și Ducele de Wellington se „benoclează” unul pe altul.   E un peisaj superb când Napoleon admiră Sfinxul în 4K și cel cu întoarcerea de la Moscova, în plină iarnă...și cam atât. 
Nu sunt expert în bătăliile lui Napoleon. Sunt la nivel de  Osprey, Wikipedia, atlase, reenactment de acu 10 ani,  cărți comerciale și  documentare de pe Viasat History. Dar pot să spun că bătăliile ilustrate în film sunt MIZERABILE. Prea mult CGI. Prea multe secvențe de tranziție rapide. Nu apuci să admiri armatele. Recomand „Waterloo” din 1970, „War and Peace” de la sovietici și „Austerlitz” din 1960 dacă vreți să vedeți bătălii mai bine redate.
Josephine jucată de Vanessa Kirby - îți provoacă ceva fantezii, până când ți le distruge Napoleon când face sex cu ea, amândoi îmbrăcați.
Napoleon jucat de Joaquin Phoenix - mediocru rău. Mai rău decât Marlo Brando. E  prea bătrân pentru rol. Nu i se citește ingeniozitatea strategică a lui Napoleon. E doar mereu posomorât, cu privirea pierdută, apatic.
Actori nepotriviți pentru Francis, Ducele de Welligton și țarul Alexandru (care arată a tăntălău), poate Blucher. 
Prea multe pentru un film când nici miniserialul din 2002 n-a reușit să prezinte cam tot ce era elementar.

5/10
Vizionat în 4K și în limba franceză. Cumpărat de pe Rakuten cu 75 lei.
 

Mizerabilii (2012)
-   Nu-i rău. E un musical excelent care adaptează romanul lui Victor Hugo. Actorii sunt bine aleși -Hugh Jackman, Russel Crowe, Anne Hathaway, Eddie Redmayne și Sacha Baron Cohen au cântat frumos. Unele versuri îți rămân întipărite.
8/10 
Cumpărat de pe Rakuten


Monsieur N. (2003)  - Dacă Waterloo mi s-a părut cel mai bun film despre Napoleon realizat în istorie, ăsta ar fi al doilea. Foarte bun actingul. Philippe Torreton e un Napoleon excelent care mănâncă, admiră hărți, vorbește despre Waterloo și Moscova, călărește, dezbracă amantele.....te uiți la privirea lui și zic că dacă ar exista un actor care să semene cu Napoleon, acela ar fi Philippe Torreton.
Se întâmplă după Waterloo, în timpul exilului de pe Sfânta Elena.  Teoria Substituției e în plan central - că Napoleon n-ar fi murit pe insulă, ci ar fi evadat și cel care se află în mormântul din Domul Invalizilor ar fi majordomul său. Sigur, cam duce teoriile conspirației la extrem.

8/10
Vizionat pe Netflix
« Last Edit: 14 March 2025, 04:29 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1
 
The following users liked or thanked this post: cezar

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1321 on: 18 March 2025, 03:13 »
The Other Boleyn Girl (2008) - vizionat pentru că mi-a atras atenția distribuția: Natalie Portman și Scarlett Johansson când erau tinere. Din păcate, nu prea și-a dat silința Eric Bana în rolul regelui Henry al VIII-lea și cam a distrus filmul. Nu a fost un actor potrivit pentru rol. În afară de dialoguri tipic Glam-urilor de anii 2000, costume și decor, nu e altceva bun.  Pentru un film mai decent despre Henry al VIII-lea și relația sa cu Anne Boleyn recomand Anne and the 1000 Days din 1969. 

5/10  - Vizionat pe Netflix
 

Firebrand (2023)
- o mizerie de propagandă woke și feministă despre Catherine Parr, a șasea și ultima soție a regelui Henry al VIII-lea, prima femeie din Anglia care a publicat cărți  care se plânge pe toată durata filmului de execuția unei predicatoare , Anne Askew. În realitate, e posibil ca cele două să nu se fi întâlnit niciodată.  Au născocit un personaj fictiv pe nume Jalinda  ca să aibă și o actriță de culoare din Portugalia în distribuție. A existat un singur african la curtea regelui Henry al VIII-lea - un trompetist. Dr. Mulay Al Farabi, medicul arab, la fel - născocit ca să justifice și includerea în distribuție a unui actor egiptean.
Alicia Vikander m-a surprins în alte filme, dar în ăsta m-a plictisit. Încerca să joace atât de bine rolul unei regine care se simte inconfortabilă în preajma regelui și care se plânge continuu de execuția unei predicatoare cu care n-a fost vreodată prietenă încât că te deprimă.  Parr a fost considerată cea mai de succes nevastă a lui Henry, foarte veselă și jovială. N-a fost niciodată întemnițată. Îi erau recunoscute meritele ca regentă.
Finalul e mizerabil - ea îl sufocă pe regele Henry VIII care avea infecție la picior. Nu s-a întâmplat niciodată așa ceva, dar producătorii au vrut să se răzbune simbolic  cumva pe rege pentru toate execuțiile comise. Veste proastă însă - se înțelegeau foarte bine că regele i-a dat o moștenire considerabilă lui Parr - de la zestre, rochii și până la un venit anual de 7000 lire anual.
De evitat. Cred că doar costumele și machiajul făcut lui Jude Law să semene cu regele Henry al VIII-lea ar fi de punctat. Și vreo două secvențe de sex foarte autentice, plus o groază de secvențe cu piciorul infectat al regelui, pe care îl găsești mereu șezând. Puteau foarte bine să-l numească „The Death of Henry VIII” cum era la modă acum 8 ani.

2/10 - Vizionat pe HBO Max, cu silă.


Mary Queen of Scots (2018) - O altă mizerie de film făcută doar de dragul propagandei woke. Chiar producătorul a zis atunci că nu are de gând să regizeze un film de epocă cu o distribuție care să includă numai actori albi. Ok, trecem cu vederea că a băgat un actor puerto-rican în rolul unui curtezan italian care nu arăta nicidecum atât de atrăgător. Trecem peste faptul că au băgat un actor jamaican în rolul unui ambasador englez sau o chinezoaică în rolul unei contese englezoaice.
Dincolo de costume și decor, filmul e o plictiseală totală.  Margot Robbie nu reușește să se pună în rolul Elizabetei I cum a făcut Cate Blanchett. Întâlnirea de la final puteau să nu o bage pentru că oricum, cele două regine nu s-au întâlnit niciodată.  Henry Stuart n-a fost sodomit, de unde au scos-o pe asta că era gay?
Saoirse Ronan în rolul Mărioarei scoțiene ...nope, nimic.
Cred că numai actorul care l-a jucat pe John Knox s-a străduit să joace bine.
Păcat de imaginea 4K, de costume.....e o plictiseală totală.

2/10 - Cumpărat și vizionat pe Rakuten, în 4K. Regret că am dat banii pe așa ceva.


All is True (2018)
- Ceva mai bun, care respectă și acuratețea istorică și având actori mai buni - dialogurile dintre Kenneth Branagh în rolul lui Shakespeare și Ian McKellen și cu familia sa sunt bune.
Dar treaba cu moartea băiatului său, cauzată de ciumă sau sinucidere, e pură ficțiune. Parcă lipsește enorm - vedem doar ultimii ai scriitorului, nu și un pic din vremurile sale de glorie când scria piese pentru Teatrul Globe.

7/10 - Vizionat pe HBO Max.
« Last Edit: 18 March 2025, 03:16 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1
 

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1322 on: 22 March 2025, 12:42 »
Immortals (2011) - cu Henry Cavill la tinerețe care se bate cu un minotaur fake  și cu un antagonist inventat care nu există în mitologia greacă, care e ajutat (dar nu e voie) de niște zei greci îmbrăcați în armuri și costume de aur (Luke Evans ca Zeus)  ca într-un calendar erotic de 2011....toate astea pentru arcul lui Epir care nici nu există în mitologia greacă. Măcar e bine că producătorul a realizat că Titanii nu erau giganți de câțiva km înălțime, ci doar o veche generație de zei cu o statură normală de oameni.  Filtrul ăla gălbui de 300 cu oranj și bej e moartea pasiunii, mai ales când Poseidon plonjează într-o mare de ...petrol. În rest, o viziune interesantă a producătorilor cu satul de pe stâncă și templul cu cimitir săpat în stâncă.
4/10
Vizionat pe Voyo

Troy (2004) - S-a păstrat bine. Cu toate că n-are mai niciun actor grec, ci în mare actori americani și englezi  (în care Menelau e jucat de irlandezul Brendan Gleeson cu păr roșcat, barbă și alură de viking, Agamemnon de englezul Brian Cox, Boagrius și Ajax de către luptători de wrestling, Ulise de englezul Sean Bean, Priam de englezul Peter O'Toole, Elena de nemțoaica Diane Kruger, Ahile de Brad Pitt,  Hector de către australianul Eric Bana, Paris de englezul Orlando Bloom ) , îl prefer așa. Prefer așa decât prostia aia de serial de pe Netflix cu actori englezi și africani.
Nu te plictisește deloc. Are scene bune de război, de dueluri și de dragoste, cu un narativ care se inspiră ușor după războiul din Irak al lui Bush ilustrat ca Agamemnon, Troia arată corespunzător reconstituită.
Are ceva probleme de acuratețe: războiul de 10 ani parcă durează doar 3 zile, iar personajele folosesc cam prea multe armuri, săbii și lănci de fier având în vedere că războiul e plasat în epoca bronzului, iar zeii care apar în Iliada și participă la război sunt inexistenți în film. Parcă mergeau oleacă zeii ăia din Immortals aici.

7/10
Cumpărat de pe Rakuten


300 & 300 Rise of an Empire(2006/2014)  - acțiune, bătălii,  sânge, sex,  perși cu înfățișări monstruoase, rasism, spartani la bustul gol, Xerxes prezentat ca un androgin plin de bijuterii și piercinguri, Gerard Butler, Lena Headey, cântăreți cu capete de țapi, cocoșați trădători etc.
300 a fost o capodoperă pentru anii 2000. 300 Rise of an Empire a fost o mizerie cu CGI prost. 
Văzute amândouă simultan - trebuie să știi istorie și povestea când să oprești și să treci la al doilea de unde continuă acțiunea și apoi revii la primul film și reiei de unde ai rămas ca să înțelegi pe deplin.
Adică, începi cu  300 cu copilăria lui Leonida, treci la 300 RoE când povestește de Maraton, continui cu 300 când vine mesagerul la Leonida și se duce la efori , continui cu 300 RoE când dezbat aia pe la Atena și se duce Temistocle în vizită în Sparta în timp ce Leonida se duce la oracol, te duci la 300 să vezi partida de sex dintre Leonida și Gorgo, apoi te uiți când mobilizează armata de 300 și  se duc până la secvența cu bătălia pe mare, de duci la 300 RoE să vezi bătălia în sine, .....și tot așa....până mor toți spartanii cu Leonida la Termopile și Temistocle e învins la Artemisium , iar apoi continui cu 300 RoE până la Salamina.

7/10 pentru primul
3/10 pentru al doilea
Cumpărate de pe Rakuten

13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1
 
The following users liked or thanked this post: cezar

Offline Merlin

  • Feedback Score: (3)
  • Old TR: 76 (100%)
  • Sr. Member
  • Posts: 256
  • Location: Bucharest
  • Liked | Thanked: 20 times
  • Live the best life you want!
    • View Profile
Ultimul film vazut
« Reply #1323 on: 24 March 2025, 00:51 »
Un film maxim de usurel de duminica seara pe Netflix (da, stiu, cine mai are Netflix these days:) ) vazut mai mult din curiozitate ca pana unde poate duce, insa recunosc ca m-a prins. Clar este low budget, clar nu va asteptati la cine stie ce efecte, dar arata totusi realitatea in care ne aflam si in care vom ajunge din pacate in viitorul foarte apropiat. Poate fi luat ca un episod din Black Mirror (de fapt parca a fost similar ceva de genul)...

Recunosc ca indianca aia este foarte simpatica si arata si o Indie destul de curatica si moderna (dar doar intr-un spatiu inchis, insa iti face impresia ca e alta tara :) ).

Ma incumet sa ii dau un 6.5 / 10 https://www.imdb.com/title/tt12736014/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_ctrl .

Merita o vizionare, ceva usor, daca nu aveti altceva mai bun de facut, altfel nu dati cu hate...
A nostalgic member of CG Forum since 2000....
 

Offline Natsukao

Ultimul film vazut
« Reply #1324 on: 26 March 2025, 03:59 »


Anora. Ă, da, din capitolul Ce au mai facut prostituatele lui Sean Baker. Adica, altceva decat sa sp, si cu c si cu gura, cum spune un slogan futbolistic trivial. Am dat Oscarul pt plictiseala pt a 2-a jumatate. Evident ca nimeni nu merita nimic aici, poate doar armeanul ăla care a rostit replica (colosala) : bineinteles ca nu am instagram, sunt un adult, in plm! Mickey arată ca o boarfa si in realitate, poate ca isi merita premiul. Not. A ironizat fara finete, cat s-a putut de gros si abraziv, o familie de oligarhi sovietici, slugile lor si, scheau-scheau, lupta de clasa pierduta inca o data de clasa muncitoare. 6/10

Hard truths. Filmul pe care il asteptam, nici eu nu stiam de ce, dar idealizd, mno, de la Sean Baker l-a facut Mike Leigh. Decât superba aceasta dramedie minimalista, cu Mariane Jean-Baptiste cam excelentissima. Despre efectul devastator al bolii vazut in persoanele apropiate celor care le sufera propriu-zis. M-a spart, 8/10.

Babygirl. Cum ar fi aratat Profesoara de pian a lui Haneke facut pt mainstream de niste labari. N-are un context foarte elaborat, se intampla, socheaza spre zero publicul avizat 🤣 Nu ma surprinde ca Nicole Kidman alege sa fie relevanta in acest mod. Cred ca o sa fiu un domn generos, desi se putea macar un full throttle pt băeți 6.5/10.

Presence. Cred ca in ăsta imi bag p, tre sa fie si o proasta familiei in lista. O disolutie de familie pe fundal horror, scris/jucat la modul cel mai amatoricesc cu putinta. Si finalul (spoiler) din Interstellar coafat putin la fofo. Incredibil, cu ce film de căcat s-a prezentat Soderbergh. 5.5/10.
 

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1325 on: 28 March 2025, 14:21 »
@Merlin  încă se ține bine Netflix, dar la capitolul calitate, Amazon Prime șterge pe jos cu el de 2-3 ani încoace.

Terminat și un maraton pe Egiptul Antic.

The Scorpion King - 5/10 pentru divertisment , mușchii lui The Rock, frumusețea lui Kelly Hu + un antagonist ceva mai credibil.
Vizionat pe Rakuten.  E bun pentru 2002.

Gods of Egypt
  (2016)- sunt orice zeii ăia (australieni, americani albi, englezi, afro-americani), numai egipteni nu! Și după costume, numai egipteni nu sunt. Efecte speciale cam de duzină.
Îi dau un 3/10 pentru că Nikolaj Coster-Waldau, Chadwick Boseman , Élodie Yung as Hathor, Gerard Butler,  Geoffrey Rush și Bryan Brown că s-au străduit.
Vizionat pe Voyo
Cred că în afară de alegerile de atunci și Pokemon Go, filmul ăsta a fost cea mai mare oroare a celui ”the worst year in history”.

Exodus Gods and Kings (2014) - l-am revăzut pentru efecte speciale, decor, costume, peisaje, acțiune, dramă, efecte și sunet .
Dar ca poveste, tot mi se pare o mediocritate Scottiană în care Christian Bale se străduiește să joace un Moise, dar nu prea reușește să iasă din rolul de Bruce Wayne.
6/10
Tot pe Disney+ vizionat

Aștept să apară filmul Cleopatra cu Gal Gadot până prin 2026, deși nu mă aștept să egaleze clasicul din 1963 pe care îl revăd cu plăcere pe Rakuten și care mi se pare de un 8.

P.S. e păcat că sunt prea puține filme pe Egiptul Antic la câtă istorie (de 3.000 ani) are.
Nici pe Babilon sau Persia antică nu sunt, poate doar Prince of Persia pe care l-am notat cu 4/10 fiindcă e o glumă proastă. Pe Asiria nu e nimic, deși s-ar face filme de-a dreptul horror la ce povești sunt despre asirieni.
Și nici pe Epoca de Aur a Islamului nu sunt filme în afară de muzicalul Aladdin din 2019 care e de un 7/10 și vreo câteva filme clasice cu Sinbad, cu toate că sunt O Mie și Una de Povești. Sunt atâtea teme istorice interesante, dar cinematografia americană o arde pe supereroi, cinematografia europeană pe wokeisme seci.
« Last Edit: 28 March 2025, 14:30 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1
 
The following users liked or thanked this post: cezar

Offline indicopleus

Ultimul film vazut
« Reply #1326 on: 03 April 2025, 09:22 »
destul de prost, dupa o carte celebra (pacat de ea - nici varianta pentru televiziune din 2000 nu-i mai breaza), dar scena asta inca reverbereaza premonitiv pentru vremurile noastre :)

https://www.youtube.com/shorts/mNp_t-JygOk





Post Merge: 03 April 2025, 10:38
premonitoriu
« Last Edit: 03 April 2025, 10:38 by indicopleus »
 

Offline Ciocanul

Ultimul film vazut
« Reply #1327 on: 10 April 2025, 23:32 »
Kraven 6/10
(+) A respectat o reteta clasica de hero de duminica. Actiune din plin si cam atat.
(-) Genul de film care aproape l-ai putea baga in categoria B. Nimic memorabil, il uiti dupa 6 beri.
L-am vazut pe rakuten(merci tacticiene), la 10-15 lei poti vedea/revedea filme decente.
 

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1328 on: 13 April 2025, 03:03 »
Da, pe Rakuten e mult mai mult content, și nou și vechi. Găsești multe filme bune pe care nu cred că o să le dea vreodată Netflix, precum The Last Samurai și Zulu - n-ai să vezi așa ceva pe Netflix/Disney/HBO.  Poți să închiriezi la 10-15 lei, poți să cumperi filme, inclusiv în 4K, la 30-70 lei. Eu am făcut deja colecție.
Poți să vezi acum Anora, Gladiatorul 2, Kraven, Mufasa, Moana 2 la numai 2-3 luni după lansarea în cinema. Nu mai aștepți după Netflix care abia acum, după 1 an și jumătate, s-a trezit să dea Oppenheimer. Ce este însă de marcă Warner și Disney, le vezi cam în 4-5 luni de la lansarea în cinematografe pe HBO Max și Disney+. 


În topul preferințelor, e Rakuten pe primul loc și Amazon Prime pe locul 2.  btw - Pe Amazon Prime sunt filme bune acum de revăzut.
Terminator 1, Orwell 1984, Wargame, Red Dawn
Trilogia western cu Clint Eastwood
Vreo câteva cu Chuck Norris
« Last Edit: 13 April 2025, 03:09 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1
 

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1329 on: 14 April 2025, 23:32 »
Revăzut Terminator 1 din 1984 pe Amazon Prime: la 41 ani de la lansare, e încă înfiorător.
M-au marcat anumite momente:
1. Când Kyle Reese îi vorbea Sarei Connor despre AI, la 1984…. despre o inteligență programată pentru scut antirachetă să  apere America, dar când colo, lansează un război nuclear în 1997.

2. Când T-800, într-o geacă de piele , cu ochelari de soare purtați noaptea, lipsit de emoție, rade o întreagă secție de poliție LAPD cu un AR, cu SPAS si un minigun și cu un shotgun. 
Scenele de urmărire printre mașinile de anii 80 și când umblă din casă în casă sau magazin cu un Uzzi sau cu un pistol să omoare sunt atât de imersive.

9/10

41 ani mai târziu,  Elon Musk construiește roboți Tesla si antrenează chatbotul cu AI Grok.
Boston Dynamics antrenează roboți Atlas.
Folosim cu toții ChatGPT.
A zis James Cameron acum 2 ani: V-am avertizat eu, dar nu m-ați ascultat.
Se vorbește de implementarea AI în industria militară și apărare.

Post Merge: 14 April 2025, 23:42
Văzut și Terminator Genesys pe SkyShow Time, la 10 ani de la lansare.
- Daenerys  arată rău cu geacă de piele  de 2015 și nici nu mi s-a părut potrivită pentru rol pe cât a fost Linda Hamilton. Ca o comparație, Linda a jucat enorm de bine în rolul unei chelnerițe speriate cu acea bluziță roz de 1984 , cu fața inocentă  care nu înțelegea robotică și AI,iar personajul ei ajunge să se dezvolte.  Sarah Connor jucată de Emilia Clarke e un personaj groaznic, e feministă agresivă , cu o poveste total neexplicată …..pentru ca cine l-a trimis pe “Pops” din viitor să o salveze ? Filmul a arătat cum a salvat-o un T-800 reprogramat de un T-1000, dar nu explica cine l-a trimis ?

E cumva un time looping ? A fost trimis de John Connor dintr-un alt univers , din viitorul modelat de primul film Terminator din 1984? Și care brusc, devine rău fiindcă e  posedat de Skynet care călătorește alături de protagoniști intr-un alt univers în care războiul nuclear e prevenit în 1997 (Terminator 2 din 1991), în care Kyle are o copilărie normală , dar e pe cale să pornească  apocalipsa nucleară de la Genesys ?
Sincer, mai degrabă preferam paradoxul Kyle Reese care tatal lui John Connor in T1, pentru ca acolo nu se vorbea de universuri paralele, ci de un singur curs temporal in care călătorii in timp se deplasau de la un capăt de șosea catre un alt capăt al șoselei, nu ajungea la intersecții și alte șosele.
- Arnold bătrân căruia i se zice “pops” … sincer, cred ca  dacă voiam un friendly T-800, îmi ajungea T2 . La final ajunge să se upgradeze și devine cyborg de siliciu lichid, ca nu-i așa, e vechi, dar nu depășit
- n-am reținut actorul care l-a jucat pe Kyle, dar e total aiurea ca și-au bătut joc de personajul lui John Connor
- Genesys ca sistem de operare, contaminat de Skynet - era un subiect mare pentru care trebuia sa se facă chiar un serial.



În fine
2/10
Plictisitor rău!


Aș revedea T1 de  zeci de ori.
Îl consider cel mai bun film al francizei.
« Last Edit: 14 April 2025, 23:53 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1
 
The following users liked or thanked this post: cezar

Offline taxon

Ultimul film vazut
« Reply #1330 on: 15 April 2025, 11:56 »
... m-o înghioldit nevasta să vedem The Apprentice. Parca-i mai mult documentar decît artistic, cam subțirel și cam fără sare si piper.
Dar Sebastian Stan și Jeremy Strong joacă miștocuț de tot, dacă dau o notă filmului ăstuia e doar datorită lor.
6 din 10.
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon
 

Offline daveWalter

Ultimul film vazut
« Reply #1331 on: 24 April 2025, 07:24 »
Că tot a fost Paștele, hai să notez  niște filme cu tematică biblică despre Iisus.

Iisus din Nazaret din 1977 -  rămâne în continuare campionul cu cea mai tare distribuție de actori clasici. Știu că adevăratul Iisus nu avea ochii albaștri, nu era alb și nici șaten cu păr lung, dar cred că Robert Powell a fost cel mai bun actor care l-ar fi putut imita pe Iisus din Evanghelii. Mistic, cu o privire pătrunztoare, hipnotic, solemn, sobru și cam melancolic în general și aprig la furie câteodată, dar uman și foarte jovial. Este exact acel Iisus din icoanele catolice și picturile renascentiste.   
E foarte imersiv, fiindcă pe lângă coloana sonără, Iudeea și Galileea din secolul I sunt bine reconstituite. Se simte acea atmosferă rurală, de țară orientală, cu toate că un pic spre Maroc și Italia. Nu exagerează cu violența și nici nu e siropos.
10/10
Văzut pe Voyo

The Greatest Story Ever Told (1965), jucat de un Max von Sydow care încearcă să fie  nobil, distant, ascetic,  stoic, prea sobru și cu  0 carismă. Nu cred că cineva care ar predica de pe munte sau prin cetate ar fi ca Max von Sydow și să ajungă venerat de 2-3 miliarde de oameni.   Uneori nici nu am senzația că există în film.
Actorii sunt îmbrăcați ca la serbare....într-un fel, așa erau filmele color din anii 50-60, mai degrabă teatru decât cinematografie. Îi vezi pe Iisus cu apostolii lui îmbrăcați doar în haine albe și curate de zici că aveau dero cu înălbitor, cu dantură perfectă,  coafură/păr curat. De la bun început până la final, tot face alegorie la Holocaust, iar romanii sunt asemănați cu germanii naziști.
Peisajul e aspru, auster , cu orașe pictate pe fundal sau cu munți și stânci nord-americani când vine vorba de peisaje. 
Plictiseală cât cuprinde și prea trist. Cred că a fost cel mai prost film în care a jucat Max von Sydow.

3/10  pentru coloană sonoră și acting ici colo
Văzut pe Amazon Prime
 
În contrast, King of Kings din 1961 îl are pe Jeffrey Hunter care e prea frumos, prea se comportă ca un star de cinema sau de surfer, acel Iisus clișeic care poartă haine roșii cu ceva albastru ca-n icoane. Nu, un tâmplar nu-și permitea haine colorate parcă de serbare școlară,cu bărbi false și peruci, poveste plicitisitoare și acting cam 0.
Aceeași notă - văzut mai demult, când l-o dat la TV.
 

Son of God - nu pot să-l descriu decât printr-un singur cuvânt: patetic.
Cam toți actorii au fost prost aleși, mai ales actorul portughez care l-a jucat pe Iisus, încercând să fie prea romantic, empatic, prea frumos, excesiv de jovial, prea vesel....NU, în Evanghelii, Iisus nu era așa...... nu exprimă deloc aerul ăla mistic pe care îl avea Robert Powell....și i se mai  văd de la poștă extensiile alea fake.
E un film înfiorător de prost pentru 2014.
2/10 pentru coloană sonoră
Văzut pe Amazon Prime


Mary (2024) de pe Netflix - văzut de Crăciun. 
Nu știu ce s-a vrut aici - cred că Netflix o dă în Assassin's Creed, încearcă să creeze propriul lore istoric cu Cleopatra africană, Alexandru cel Mare bisexual, acum....cu o Fecioara Maria mai feministă.
E bine că au ales în sfârșit actori evrei, mai ales pentru Fecioara Maria, dar .....prea frumoasă actrița pentru secolul 1 înaintea erei noastre, blondă cu ochii albaștri.
Poveste insipidă, clișeică, prea tras de păr....că-l vezi pe Iosif jucat de un actor mai tânăr care scoate sabia sau Maria alergând cu calul încercând să evadeze dintr-o casă cuprinsă de flăcări.
Au băgat femei preotese purtând pelerine roșii și pălărții țuguiate.
Iron - Doamne, ce și-au bătut joc de Anthony Hopkings - n-arată deloc a acel Irod din antichitate care a construit teatre, apeducte și care a renovat zidurile Ierusalimului și  Templul. 

Unde e talentatul Peter Ustinov, cel care a făcut cea mai bună portretizare a lui Irod în „Iisus din Nazaret”?

1/10 -doar pentru că îmi place cum araăt actrița care a jucat-o pe Maria.


Post Merge: 24 April 2025, 07:41
Luna asta a apărut în cinematografe și  animația The King of Kings. Am citit că a făcut ceva profit la BOX OFFICE, că bate Disney, că e ceva de anvergura lui Prince of Egypt și are actori cunoscuți ca interpreți vocali.




Dar când văd prețul din cinema, cred că mai bine aștept să apară pe vreo platformă de streaming. Sunt curios dacă Angel Studio acceptă plăți din România.Sunt producătorii serialului „Chosen”.
« Last Edit: 24 April 2025, 07:42 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1
 
The following users liked or thanked this post: cezar