Final destination, Bloodlines. Au inceput sa faca niste mecanisme de killareli absolut ridicole. Dominouri super complexe, cu fanta, cu manta, super teoretice, super rizibile. Am râs cu lacrimi cand ii zburau ăluia piercingurile din peleus. 2/10
28 years after. Dupa final, i-as da 1/10. Un eco horror cu dilăiii care au mai ramas dupa pandemie. Mare update nu a fost de facut dupa 28 de ani, asa ca un stil meditativ, estetic, e tot ce poti sa alegi din el. Mai putini zombi, mai multe monunente in onoarea eroilor mancati la datorie 5.5/10
Blackcoat's daughter. O tentativa aproape reusita de a vedea toate filmele lui Osgood Perkins 🤣 Asta e primul lui efort si probabil cel mai bun. Fara sperante, minimalist, o idee excelenta. Mi-a placut ca nu s-a aruncat in sabloane de gen, dar estetica asta dusa la paroxism probabil ca l-a costat niste laicuri. 7/10
I am the pretty thing that... Bla-bla, e cel de pe netflix care reia si aici tena singuratatii, dar intr-o directie melancolica, aproape un Terrence Mallick de horror, lol. Nope, nu l-am gustat ca m-a prins nepragatit ca stare de cinema, dar Osgood are o idee f poetica la nivel de script....Si,da,imi placea mai mult Ruth Wilson cand se f, dar, na. 5/10
Keeper. Folk-horror-ul nu e clar punctul meu de atractie si interes. La fel si Tatiana Maslany. Nu va fi un film de cult, dar a cam lăbărit-o cu o idee ce rasufla inca din titlu. Face cinste genului, la cate scarnavii am vazut pana acum, dar overall tipul asta are idei bune, aici la un runtime mai mic decat durata. 6/10
Am zis sa nu inchei fara mizeria numita Abigail, de pe jeg. Pai e chiar mizerie. Nici nu mai conteaza daca e un revival vampiristic sau parodie - pare mai mult ultima si oricum involuntara, dar, plm, se mai fac filme cu creaturi care se sperie de lumina si explodeaza? Daca da, jet! 3/10