Am citit mai multe articole de pe internet si am facut o lista de produse fast-food care sunt nocive pentru sanatate  si trebuiesc evitate. 
1.Maioneza din comert ingrasa , afecteaza stomacul, creste nivelurile de trigliceride  si riscul  afectiunilor dermatologice precum acneea,  boli cardiovasculare  si dauneaza ficatului.   Multe preparate de la McDonald's , Dristor si KFC includ maioneza  care includ grasime, glucide, coloranti, indulcitori, emulgatori, inlocuitori de arome si chiar substante ce te fac dependent. 
E de preferat sa prepari maioneza in casa din galbenus de  oua , mustar, ulei , otet si lamaie.  Maioneza preparata nu trebuie pastrata mai mult de 1-2 zile fiindca se altereaza si devine toxica.  A nu se consuma in cantitati mari. 
2.Ketchup-ul e foarte periculos pentru organism fiindca creste aciditatea stomacului, accelereaza procesul de imbatranire, scade imunitatea si duce la diabet  si alte boli metabolice. Cel din comert de pe piata romaneasca contine coloranti si substante interzise chiar si in SUA.  Poate nu va vine sa credeti, dar sosul e mult mai nociv decat hamburgherul. 
E mai sanatos sa  prepari acasa bulion sau sos de rosii fara nicio substanta cu denumiri chimice care iti par artificiale  .  
3. Chifla de la McDonald's , KFC, Burger King, inclusiv  si painea de la Subway:  producatorii va mint pe fata ca produsele de patiserie sunt preparate in conditii corespunzatoare si nu contin deloc conservanti sau gluten. Dar in realitate  contine Azodicarbonamidă si multi aditivi care va fac dependenti si automat sa va creasca riscul de a deveni supraponderali.  Mai ales chifla de la Mc pare foarte voluminoasa, nu mugegaieste niciodata, poate rezista saptamani intregi neschimbata. 
Painea  adevarata e cea facuta la tara si  cea mai buna  si lipsita de substante nocive, dar cum e dificil de preparat, cel mai bine e sa cumparati painea sau chiflele  direct  de la brutarie si nu de la supermarkete sau alti intermediari comerciali. Painea adevarata e coapta , la atingere e aspra, rumenita,  fainoasa si nu trebuie sa aiba miezul ca ce cauciuc, la atingere sa para din plastic, sa fie alba, moale, asa cum e franzela la 1 leu pentru saraci.  
4. Carnea  tocata de vita de la McDonald's : s-a aflat ca  provine de la vite hranite exagerat cu hormoni de crestere,  antibiotice,  xantan,  e plina de conservanti ca sa reziste, iar la fabrica, carnea arata ca o mazga roz.   Si da, provine din vite deja decedate, dar e spalata in hidroxid de amoniu.Intr-un cuvant, carnea de vita e o dejectie.  E congelata pe termen lung, chiar si cativa ani, iar dupa ce este decongelata, dupa 6 ore are  miros de descompunere si devine verde  la temperatura camerei. De aceea, cum a fost decongelata, de la -20 grade C este preparata la  +180 grade C in 33 de secunde.   
E mai sanatos sa cumperi carne de vita direct de la macelarie daca nu poti sa cresti animale. 
 
5. Cartofii de la McDondal's:  cartofii ar fi de calitate superioara, dar cum sunt spalati in dextroza,  curatati si taiati, sunt congelati saptamani sau chiar luni si la decongelare, sunt bagati si incinsi in ulei refolosit  care contine 10% grasime animala, ulei vegetat, compusi chimici pentru accelerarea prajirii, Mai contin  aroma “naturala” de vita, acid citric (E330), dextroza, pirofosfat acid de sodiu (E450), dimetilpolisiloxan (E900), t-butilhidroquinon (TBHQ) si sare. Acestia provoaca pe langa dependenta chiar   alergii, boli vasculare,  obezitate, ulcer,  osteoporoza. 
Mai bine cumperi cartofi de la tarani sau din piata, poate chiar si din supermarket, dar cel putin nu trebuie sa-i prajesti in uleiuri refolosite si nu trebuie sa adaugi toate ingredientele astea nocive. Apoi, prea multi cartofi prajiti strica, mai sanatos e sa mananci cartofi fierti sau piure.  
6. Carnea de pui  crispy  de la KFC:   dupa ce i-au fost smulse penele si omorata, e bagata cu tot cu cap, cioc, gheare la taiere si tocare.   Gaina care a trait laolalta cu alte mii de gaini intr-o hala plina de excremente, fiind injectata cu antibiotice, steroizisi hormoni in scurta viata de 35 de zile.   Si carnea e congelata pe termen indelungat si la decongelare,  imediat bagata la prajit, unde se foloseste ulei de canola ce poate duce la cancer pulmonar.  Mai contine sare,   excitotoxina infamă si  glutamatul monosodic.  In cantitati mari consumata, poate duce la migrene, arsuri,  dureri de cap, tumori cerebrale, crize convulsive, insuficienta cardiaca cu deficit de magneziu,  cancer gastric sau de colon, ulcer. 
Puiul facut la ceaun sau preparat la cuptor ori la un gratar la picnic e mult mai sanatos cu siguranta. 
7. Kebab/Taco Bell -  ti se spune ca sunt cele mai sanatoase produse de fast-food. De fapt, sunt cele mai nesanatoare pentru ca implica multe ingrediente nocive.
Un Taco Bell contine  porumb modificat genetic cu Maltodextrin ce poate duce la diabet,  carne de vita cu glutamat monosodic, legume cu GMO,  lecitina  si hexan folosite in uleiuri, folsfati de sodiu in branza si carne ce pot duce la afectarea rinichilor, inimii si oaselor,  acid lactic,   colorant caramel folosit in porumb.  Acelasi lucru e valabil si pentru shaormerii care folosesc ingrediente din comert.