A murit Mihai Leu, primul nostru campion mondial la box profesionist.
A fost un luptator exemplar in ring, a fost un luptator exemplar si in viata de zi cu zi.
Respect, Mihai Leu!
Post Merge: 03 July 2025, 00:38
Boanchiș:
" 4. Nu l-am cunoscut pe Mihai Leu. Dar se înscrie printre amintirile mele de pe 22 decembrie 1989. În acea zi caldă ca una de aprilie a ieșit primul ziar al revoluției. ”Informația”, singurul cotidian de prânz din perioada comunistă. Acum e mai bine, nu mai avem niciunul. ”Informația” devenise ”Libertatea”, normal că ”Libertatea”, ca să fie impostura mai convingătoare. Pe la ora două, primele exemplare au fost aruncate din balconul Comitetului Central. Și s-au dat iute, din mână în mână. A ajuns unul și la mine. N-am fost revoluționar. Locuiam în zonă. A venit revoluția la mine. Și am o veche și viitoare silă față de ăia care au carnete de revoluționari. Eroismul nu se plătește. Puțină lume știe că în redacție la ”Informația”, dar și la ”România Liberă”, și la ”Scânteia”, s-a muncit în paralel pentru două tipuri de ediție specială. Una pentru Ceaușescu și alta împotriva lui Ceaușescu. Tradiționala perfidie românească. În fine, cel mai mult mi-a plăcut articolul de sport, primul articol de sport de după revoluție, semnat Marian Ghiolduș. Titlul textului era ”Dragi tricolori, vă așteptăm acasă!” Și Ghiolduș îi chema pe Belodedici, pe Nadia, pe Mihai Leu. Mihai Leu a intrat în istorie înainte de a fi campion mondial la profesioniști."