Hai bre @astateofmind, încearcă să gândești și singur, măcar odată-n viață, și nu mai halii pe nemesatecate absolut tot ce nu înțelegi: cum să existe vreodată un virus cu mortalitate foarte mare, atâta timp cât contagiozitatea este la fel de mare?...
Dacă te-ai infectat și mori, atunci virusul rămâne-n persoana decedată, nu se teleportează nicidecum mai departe la o personă neinfectată.
Chiar îți este imposibil să înțelegi lucruri extrem de banale?
Dacă SARS-CoV-2 ar fi avut mortalitate mare, atunci contagiozitate lui ar fi fost extrem de mică, iar situația actuală de pe planetă arată taman pe dos!...
Hai bre incearca sa intelegi lucruri banale, basca mai ai si un exemplu: gripa spaniola.
"Dacă te-ai infectat și mori, atunci virusul rămâne-n persoana decedată, nu se teleportează nicidecum mai departe la o personă neinfectată.
Chiar îți este imposibil să înțelegi lucruri extrem de banale?"
Tu chiar crezi ca moartea este INSTANTANEE??? Ca cel infectat nu trece printr-o perioada de incubare si simptome usoare? Cand transmisia este posibila???
Care este diferenta dintre "mort" si "carantinat" sau chiar "vindecat" din punct de vedere al transmisiei?? Ca nici unul nu mai transmite boala.
Nu discutam de SARS ci in principiu. Si in principiu, repet: deja am avut exemplu de virus cu contagiozitate mare si mortalitate ... mare: gripa spaniola.
In principiu intre momentul infectarii si momentul mortii (sau al vindecarii - asa cum spuneam nici cel vindecat nu mai transmite boala) transmisia oricarui virus cu contagiozitate mare ESTE posibila. Doar daca victima moare instant nu poate transmite mai departe boala.
SUnt DESTUI care au murit de corona dar pana sa moara au transmis boala mai departe, CE NU INTELEGI???
Din pct de vedere al trasmiterii nu este nici o diferenta intre cel mort si cel vindecat: niciunul nu mai poate transmite boala. Intelegi asta???
Singurele variabile care pot determina trasmiterea sunt: durata pana la final (oricare ar fi acesta, moartea sau vindecarea, cu cat dureaa mai mult pana la final ai mai multe sanse de transmitere) si gravitatea/unicitatea simptomelor (in special cele initiale) - ceea ce simplifica detectia si izolarea infectatilor - de unde si problema cu corona, simptomele initiale sunt f apropriate de o banala raceala sau gripa ...
Sa luam HPV-ul, e un virus f comun, cu trasmisibilitate mare si chiar poate duce la moarte (cancer). Atat doar ca din momentul infectarii pana la moarte dureaza ani, chiar decenii - timp cacalau sa infecteze alte persoane - CHIAR daca rata de mortalitate ar fi de 100%. Asta ca sa iti faci o idee despre ceea ce vb.