Author Topic: AMD Navi GPU & Nextgen Architecture  (Read 163338 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mache

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1695 on: 12 February 2021, 13:29 »
@KodiaK  si @Scorilo  - va rog sa va continuati dialogul in privat si sa lasati thread-ul mai curat; multumesc anticipat
 

Offline oldshooterman

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1696 on: 12 February 2021, 16:47 »
Am inteles.
Nu aveti nicio logica in a ma combate. Daca la stat e comunism pur, in mediul privat puteti vedea perfect mecanismele economiei de piata. De ce ar proceda neprihanitele nvidia si amd altfel, doar voi stiti (si doar spuneti, fara a aduce dovezi).
Minerul e client ca si tine, AMD are insa responsabilitateda asigurarii stocului necesar de cipuri pentru a preveni o astfel de harababura.
N-ai inteles nimic si ai o problema serioasa relativ la intelegerea situatiei. AMD si Nvidia sunt companii "fabless", respectiv nu au fabrici pentru productia de serie. Si daca ar avea, n-ar putea produce mai mult decat ar permite capacitatea de productie. Cipurile lor se produc la alte companii specializate in productia de cipuri. Iar companiile respective produc cipuri pentru o gramada de clienti si au o anumita capacitate de productie. Alocarea capacitatii de productie se face si cu peste un an in avans.
Dupa ce AMD si Nvidia si-au rezervat/asigurat un anumit volum de produse, nu mai pot cere nimic in plus daca toata capacitatea de productie e distribuita diferitilor clienti. Punct foarte clar. Nu sunt singurele firme care au probleme de genul asta.
 

Scorilo

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1697 on: 12 February 2021, 22:29 »
Bag de seama ca tu ai probleme in a intelege situatia. Limita stocurilor e clara, altfel nu se declansa nebunia, insa voi o tineti langa ca astia doi vand la pret fix indiferent de situatie. Da, asa este! Intr-un domeniu unde si o pana de curent de o ora creaza valuri, nu mai vorbesc de cutremure, inundatii, meteoriti, trumpisti si virusi, se gasesc doar astia doi sa comande si mai ales sa vanda la pret fix cu luni si ani inainte de a vedea marfa. Eu cred ca nu intelegeti ce aberati. Pe samsung sau tsmc ii doare in pix cu cat vinzi tu marfa daca ai comandat si ai platit cum a fost intelegerea, ce ma roade pe mine e de unde stiti voi ca pe tot lantul asta e doar pret fix si doar samsarii profita. Cum dracului sa nu mai adaugi macar un leu la pretul carnatului cand vezi bine ca lumea se omoara pe el? Ce economie de piata e asta?

Poate se sesizeaza careva si investigheaza daca cei doi chiar au fost idioti sau sunt doar niste speculanti de prima clasa si au declansat cu buna stiinta harababura. Cam prea multe "sincope" de acest gen in ultimii ani.  Suspect de multe, nu neaparat la placi video.
« Last Edit: 12 February 2021, 22:34 by Scorilo »
 

Offline astateofmind

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1698 on: 12 February 2021, 22:37 »
Ce economie de piata e asta?

Economia de piata in care daca ai semnat un contract IL RESPECTI. Ce e asa de greu de inteles?

Si e hilar ca spui de tsmc/samsung ca nu-i doare cu cat iti vinzi tu marfa in exact acelasi paragraf in care spui ca e normal ca TOTI de pe linie sa adauge $.

NU, NU E NORMAL. Daca nvdidia are contract cu samsung la un nr de wafere pe un an samsung NU PRIMESTE MAI MULT de atat, NICI MAI PUTIN. Capisici?

Daca Asus are contract cu nvidia de un x numar de chipuri la un anumit pret asus primeste EXACT ACEL NUMAR DE CHIPURI LA EXACT acel pret. Doar daca vor PESTE contract nvidia poate sa joace la pret. Ce e in contract, E IN CONTRACT SI NU SE SCHIMBA. Si in general acele contracte se fac pe termen lung, nu pe 2 zile.

Cresterea de pret datorita tarifelor ... nu e crestere de pret a chip-urilor, nvidia primeste exact aceiasi bani, statul ia valoarea tarifelor, nvidia nu are nici o legatura cu asta.

Capisci?
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline dark_one

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1699 on: 12 February 2021, 23:47 »
Asom - adauga pe ignore pls :) nu te enerva :) uite la @Kodiak n-a rezistat nici el

Putem intelege ce inseamna cand se  foloseste teoria conspiratiei din partea unora care nu inteleg nimic despre supply chain, distributie etc  :) dar in rest se pricep la toate :)
 

Offline astateofmind

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1700 on: 13 February 2021, 01:45 »
Nu ma nevrozez. Asa sunt eu, mai ... verbal :D
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Scorilo

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1701 on: 13 February 2021, 09:17 »
E plin forumul acesta cu indivizi care au asistat la parafarea acelor contracte, stapani ai adevarului absolut. Au si semnatura pe ele, atat de sigur sunt pe ei.
Puneti, copilasi, dovezi. Dovezi! Stiti ce sunt alea? Pana una-alta, contractele semnate pe termen lung, la acest nivel, contin atat de multa hartogarie inca toata gasca "pro pret fix" se alege cu salele rupte daca le-ar cara in spate. Cand vinzi-cumperi la pret fix, e suficienta o foaie A4 si se rezolva prin mail, nu te mai obosesti sa trimiti delegati la negocieri.
"Gicule, mai ai cuie la 2 lei? Trimite-mi si mie cateva miliarde, dar nu acum, la anu'."
Cum dracului sa zica Gicu "ok" cand:
1. Ba, daca cresc preturile si cuiul ma costa 2.5 lei?
2. Daca cuiele se vor vinde la anul cu 4 lei ca painea calda?
etc.
etc.

Stati linistit, ca va ignor eu. ?Cu pret fix, mineri care sunt alimentati la poarta fabricii in timp ce partenerii traditionali stau si rabda, etc., etc.... gogomanii care prind cheag doar pentru ca sunteti in gasca. Aceeasi gasca care a inlaturat un numar masiv de useri si pe vechiul CG.
« Last Edit: 13 February 2021, 09:23 by Scorilo »
 

Offline astateofmind

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1702 on: 13 February 2021, 10:24 »
Scorilo, acum pot face mortgage cu dobanda FIXA 2.5%.

Pe 30 ani , nu pe 6luni-1an.

Repet: FIXA pe 30 ani. Intelegi? Aia oare nu isi pun problema "stai bah ca peste 2 ani cuiele sunt 4%"?

Diferenta e ca nvidia nu e gigel care vinde cuie cu 1$ bucata, e nvidia care vinde cu 700$ placa. Contractele astea nu se fac intre costel si dorel pe 2 cuie. Cand nvidia a contractat cu samsung x wafere pe y luni (si asta e normalul) are GARANTAT un pret pe wafer, CONTRACTUAL. Pretul NU mai creste si NU mai scade. Deci NU exista ca pe nvidia peste 2 luni o costa brust wafer-ul mai mult (si deci nici chipul de 3080) iar Samsung are garantat capacitatea de productie ocupata.

Si tot ca idee: preturile placilor nvidia pe bestbuy NU au fost umflate.  Nici macar nu au tarifele incluse. Si se vand - la pretul respectiv.  Daca nvidia ar fi umflat preturile la chipuri de ce nu vinde si bestbuy, singurul comerciant de FE in USA, la preturi umflate? Mai ales ca ar fi simplu pt nvidia sa creasca preturile FE din moment ce nu au nici un contract de respectat.

Sau luam preturile producatorilor, care vrei tu: Zotac. Trinity era la 729$ acum e la 839. Crestere de 110$ (sub 20%) - cel mai probabil de la taxele suplimentare. Poti sa te uiti si la Asus si la EVGA.
« Last Edit: 13 February 2021, 10:33 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline oldshooterman

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1703 on: 13 February 2021, 13:16 »
Ex. pentru alocarea productiei la TSMC pentru nodul de 5nm, inca din aprilie anul trecut, cu ~6 luni inainte de inceperea productiei de masa.
Se asteapta ca productia de wafere sa ajunga la 1.000.000/an in 2022 si s-a stiut de atunci cine, ce si cat va produce. E clar ca nu se poate nimic in plus ci doar in minus, daca cei de la TSMC nu reusesc sa-si atinga planul pentru capacitatea maxima.
E de remarcat ca s-a prevazut ca din anul acesta sa intre in productia de masa cipuri din arhitecturile RDNA3 de la AMD si Hopper de la Nvidia. 8)
 

Offline dark_one

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1704 on: 14 February 2021, 00:09 »
asom - asta daca te duci la banca .. daca te duci la un credit union poti prinde si cu 1.75% .. lolz (cred ca lumea nici macar nu intelege cat de ieftini sunt banii in US) :D
 

Offline KodiaK

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1705 on: 14 February 2021, 00:16 »
Pai ideea de baza acolo este sa te indatorezi cat mai mult. De aia esti si frowned upon daca nu ai credit score. Un popor indatorat este mai usor de manipulat :)
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline astateofmind

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1706 on: 14 February 2021, 00:37 »
Pai ideea de baza acolo este sa te indatorezi cat mai mult. De aia esti si frowned upon daca nu ai credit score. Un popor indatorat este mai usor de manipulat :)

Poti sa ai credit score si fara sa fii indatorat. Al meu e excelent si am exact zero grad de indatorare - nu iau in calcul cei 100-200$ de pe credit cards la statements pe care-i las acolo excact in scoupul crestestii credit score.

Si contrar asteptarilor tale daca te indatorezi prea mult credit score-ul scade, si inca destul de mult. Vor sa te indatorezi, dar nu atat de mult incat sa nu-ti poti plati datoriile. O data am uitat sa platesc 19$ pe un credit card si mi-a scazut credit score-ul cu 60 puncte. Pe care le-am recuperat in 2 ani ...
« Last Edit: 14 February 2021, 00:39 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline oldshooterman

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1707 on: 28 February 2021, 22:40 »
Peste 3 zile AMD va anunta RX 6700 XT. Se anticipeaza o performanta la nivel de RTX 2080S, eventual usor peste (20+% vs RX 5700 XT).
 

Offline oldshooterman

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1708 on: 11 March 2021, 10:30 »
Leak despre performanta RX 6700 XT. Pare fb, doar ca va lipsi cu desavarsire, fiind fb si foarte eficienta la minat. ;D
 

Offline KodiaK

AMD Navi GPU & Nextgen Architecture
« Reply #1709 on: 11 March 2021, 11:25 »
Nu cred ca o sa fie pe acolo cu perf. Ar trebui sa fie sub 3070, pt ca RX 6800 e ~3070, si 6800XT e cu ~10% peste 3070.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K