Am cumparat placa abia dupa 3 ani de la lansare SH la 33% din pretul de lansare, tind sa cred ca e ultima placa video dual gpu care s-a mai produs, cum colectionez astfel de placi am zis ca nu are rost sa ratez ocazia, am mers pana la Brasov sa o cumpar.
Nu conteaza cat ai dat tu pe ea. Ideea e ca cineva a dat 1500$ (sau mai mult daca adaugam si TVA_ul) pe ea. Acel cineva este, dupa logica ta, un sarantoc, ca doar AMD e pt saraci.
Apropo, 1500$ pt 4GB vram, cand nvidia avea placi cu 6GB/12 GB vram, de ceva vreme. Dar probabil ca atunci nu conta vram pt viitor ca AMD nu avea vram, acum brusc conteaza. Daca la anul vine AMD cu 8GB vram pe placa de top, pun pariu ca iar vram-ul nu o sa mai conteze pentru voi....
narayanhd, tu chiar te faci ca nu intelegi? Problema Vega nu era consumul de 300W+. Problema era ca aveam alternativa care consuma 150W. Cumva e fix situatia pe care ai descris-o tu mai sus, doar ca s-au inversat producatorii. Avem GTX 1070 care consuma 150W, e cu 10% mai slaba si costa cu 50$ mai putin decat Vega 64. Deci zi-mi tu te rog, ce ai alege dintre astea 2 placi? Oh wait, deja stim ce ai ales...
Apropo, am asteptar cu f mari sperante lansarea Vega. Pe vremea aia aveam un R9 290 si visam la un Vega56. Insa cand in sfarsit s-a lansat la peste 3000 lei am zis pas, si am mers pe un GTX 1080 SH la 1800 lei (de la ASOM

). A fost prima placa nvidia dupa vreo 8 ani de AMD-uri. Probabil ca in opinia ta am facut alegerea proasta pt ca am dat 1/2 din pretul unui vega64, pt perf mai mare si consum mai mic.