Povestea e simpla. Incepuse balamucul cu Intel si problemele de securitate legate spectre si meltdown (un mare fas) asa ca am zis sa trec pe AMD.
Am vazt un review pe hardware unboxed la AMD Athlon X4 845. Bun si facut: Am comandat acelas procesor, placa de baza si memorii ca in review.
Nimic nu a fost ca in review. Ei ziceau ca este procesor de laptop si consuma putin. Fals, consumul ajungea si la 100W in cinebench. La ei memoriile functionau la 2400 MHz dar nici eu si nimeni din lumea asta nu a reusit sa le faca sa merga la mai mult de 2133 MHz. Scorurile obtinute atat in jocuri cat si in teste nu aveau nici un fel de legatura cu realitatea. Ei spuneau ca se poate face overclock cu coolerul stoc. Nici dupa ce am pus Noctua NH-D15 pe cpu n-am putut nici macar sa ma apropii de frecventele obtinute de ei. Paca de baza era PCIe 8x si nu 16x dar ei omisesera sa spuna. Tot internetul a urlat la vremea respectiva mai ales despre problema cu frecventa memoriilor. Rezultatul? Au sters filmuletul dupa un timp si s-au facut ca ploua. Eu am donat petarda.