Deci un RTX 3080 este mai profitabil la minat decat 40 GTX 1080Ti, sau 16 RX 5700XT.
Nu asta spune individul. Nu ca e mai profitabila ci ca e mai eficienta. 16 5700 scot cam 800Mh/s. de 8 ori mai mult decat 1 3080.
Ok, deci prin minat iti scoti investitia in cam 6 luni. Pai si nu e mai profitabil, daca ai access la asemenea cantitati de placi video, sa le vinzi la pret de specula?? Si in 6 luni de specula (deja au trecut 4 luni de la lansare) faci mult mai multi bani. MULT mai multi. Deja placile se vand chiar si in magazin cu aproape dublu fata de MSRP ...
Ca asta sustine olds: ca nu sunt placi pe piata pt ca le cumpara pe toate minerii, pt ca au acces si contracte, cumva, direct cu asus, sau whatever. Pai daca as avea access la contracte preferentiale cu asus nu m-as complica sa le pun la minat sa-mi scot banii in 6 luni (asta daca nu cade piata) cand le pot vinde a doua zi cu profit instant si sa mai iau inca o transa ...
Pana mea, pana si eu am scos cam 1200$ in cateva zile din specula. (si cam 300$ acum din minat cu 1 3080, lol)
Sa nu uitam ca eth la 1300 e doar de luna asta, la lansarea 3080 era 300$ si pana prin dec a fost in jur de 500. Adica amortizai achizitia in mai bine de un an.