@asom nici el nu stie la ce se referea
@Trustme: "
Mai narayanhd, tu pari mai destept decat producatorii de placi video. Cum adica "placa video nu imprumuta memorie RAM"?
Ia vezi, ce zice Nvidia in poza atasata?" nu, dar cu siguranta mai destept decat tine
da, ce sa mai zic, asa e, ai dreptate. e clar ca placa ta video are/foloseste 14GB, in loc de cei 6GB
asta dovedeste ca producatorii ne baga pe gat acest VRAM, ca sa le platim si mai multi bani, cand de fapt, cu cat imi pun
mai multi RAMi, cu atat creste si VRAM-ul
eu cred ca tu tocmai ai demascat conspiratia producatorilor de placi video, sincer sa fiu
"
Auzi, de ce naiba te-a mancat in fund sa postezi frecventele alea pe care oricine le poate vedea in GPUZ?
Ce am postat eu mai sus sunt frecvente echivalente in functie de tipul memoriei fara de care nu ai putea face calcule de performanta echivalenta."
"un exemplu. RTX 2060 si DDR4 3200. Calculam 14000/3200 si vedem ca memoria video este de doar 4.3 ori mai rapida."
ce ai postat tu e o ineptie
calculul/exemplificarea in sine e tot o ineptie
cu toate astea, iti intru-n joc, hai sa vedem acest "calcul de performanta echivalenta" de care zici... oricum ma depasesc expresiile tale
performanta RAM si VRAM e data de latimea de banda, masurata in GBps, corect?
placa ta video are latimea de 188GBps
RAM-ul la 3,2GHz in dual chanel are 45GBps
adica VRAM-ul e de 4.17 ori mai performanta decat RAM-ul
luam 3080, care are 760GBps latimea de banda
imparte la 45GBps si vezi rezultatul
daca ar fi cum ai zis tu, 3080 ar avea performantele placii tale actuale imprumjtand din RAM-ul PC-ului
acum ai inteles?