Nu, prietene, aparent e greu pentru tine sa intelegi ca vram cap e o problema cand nu te-ai lovit niciodata de el, e ultima oara cand o sa imi mai bat capul ca sa iti explic pentru ca nu toata lumea e interesata de 350fps,, multi jucam rpg-uri si simulatoare unde 45+ fps e decent si 60 fps e grozav, astea sunt jocuri care mananca vram groaznic de mult, v-am pus screenshots din jocuri si v-am dat destule exemple, esti doar un wannabe hardware expert care se minte singur si incearca sa argumenteze ceva ce nu exista. O singura intrebare am, spune-mi te rog specs pc-ului tau, ba chiar as vrea un screenshot, ca sa vad exact de unde scoti tu argumentele astea. Mersi
Mai departe de atat n-o sa iti mai raspund, ramai la lumea ta fictiva, esti genul de om unde chiar daca iti vin 10 oameni cu argumente si dovezi tu in continuare refuzi sa accepti realitatea si nici n-am sa stau sa imi pierd timpul sa iti arat realitatea sau sa incerc sa te conving, e putin interesant sau relevant pentru mine, ba chiar deloc. Ti-au aratat si argumentat situatia destui oameni deja si sigur or sa mai fie cativa dupa mine care or sa faca asta.
Ia vezi tu in screenshot-ul tau cu 20FPS, cat de decent te joci.
NU, tu nu ai nici un argument. S-a spus de mii de ori ca pana sa devina memoria insuficienta GPU-ul actual nu mai face fata.
La mine, in 4k, cu 8GB VRAM ocupati din 10, si am un mimin fps de 4 ori mai mare decat al tau (ai 16min FPS). Nu stiu cum poti sustine ca e jucabil la 16FPS ...
Specs: 8086K@5GHza, 32GB Ram, Asus 3080, SSD Nvme, blabla. Eu iti dau screenshot cu ce am testat EU pe sistemul meu, si repet: in 4k, ultra, RDR2 nu a atins 9GB. In plus jocul NU foloseste atat de mult cat iti arata tie AB, ci mai putin cam cu 1-3GB. Chestie demonstrata.
Lumea mea nu e fictiva deloc, este cat se poate de reala.
Ai in poza cat din memoria placii este ocupata si cat din memoria video este efectiv ocupata. Peste 8GB ocupata cu jocul folosind efectiv mult mai putin (~5.5GB).
Repet: pana sa te lovesti de problema de VRAM (cand ai peste 8 ) te va lovi GPU-ul. A, normal, daca umplii un joc cu Skyrim cu moduri neoptimizate normal ca incarci memoria in draci, pe mine unul nu ma intereseaza asta.
Si ca tot spui de RPG-uri, chiar acum joc wasteland 3, din nou 4k cu totul la maxim ... memoria ocupata cam 3-4GB.
Dimpotriva, destui oameni au argumentat ca pana sa devina memoria o problema peste 8GB, moare gpu-ul.
Uite, facem o proba: imi spui in ce joc si la ce rezolutie cei 16GB de pe radeonul tau (presupun ca asta ai) fac ca jocul sa mearga mai bine decat cei 10 de pe 3080.
Sau spune-mi in ce joc si cu ce setari cei 10GB de pe 3080 sunt factorul limitant si eu testez jocul respectiv si vedem ...