Author Topic: Secretele istoriei nu sunt dezvăluite nici după 100 ani  (Read 415 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Cred că nici în anul 2101 nu vom afla ce naiba s-a întâmplat cu exactitate la 9/11 și de ce America a lăsat garda jos, nici despre Pearl Harbour în 2041.

În mod sigur nu vom afla în 2063 cine au fost autorii reali ai asasinării lui John F. Kennedy, nici în 2074 nu vom afla întreaga poveste a lui Watergate, cum nici în 2084 s-ar putea să nu aflăm că Reagan era mai senil, mai nepotrivit pentru funcție și mai dement decât este Biden (deși asta știe lumea) și administrația sa a făcut chestii care au dus la prăbușirea URSS, și implicit, la lovitura de stat din 1989...sau vreau să zic, revoluția.Orice bănuiește și spune plebea, oricât de validă ar fi informația, nu contează. Contează când o spune un judecător și un președinte, și mai ales, dacă are la bază documente și dovezi concrete că la 9/11 șau în 1963 sau în 1941 s-au petrecut niște afaceri dubioase la nivel global ce au implicat politicul, serviciile secrete, băncile și producătorii de armament, poate chiar și presa, pentru a declanșa niște războaie de interes ce se doreau a fi profitabile pentru elita Americii.

De exemplu, dacă Trump și Biden dispar din viața politică pentru că sunt deja la o vârstă înaintată, iar nume grele ca DeSantis, Michelle Obama și Blinken nu candidează anul ăsta la președinția Americii, s-ar putea să câștige Robert F. Kennedy jr., fiul lui Robert Kennedy și nepotul lui John Kennedy. S-ar putea ca el să desecretize tot și să aflăm atunci oficial că asasinarea lui JFK și cea a lui RFK au fost parte dintr-un complot. 
Problema e că RFK jr. e un fel de „verișorul țăcănit al familiei Kennedy” pentru fii lui JFK, fiind antivaccinist și conspiraționist.
Deci, s-ar putea să nu fie mici măcar băgat în seamă în vremuri când pe americanul de rând îl interesează mai mult de ce guvernul a dat arme, bani și provizii Ucrainei când el nu are cu ce să plătească prețul la benzină și facturile. S-ar putea să-i intereseze pe veteranii din Vietnam care acum sunt în mare bătrâni cu proteze dentare și în scaune cu rotile, purtând șapcă MAGA și pe o grămadă de obezi redneci cu drapelul sudist care nici măcar nu erau născuți pe vremea lui Nixon.

America, în special electoratul profund conservator, patriot și izolaționist, nu voia război cu Germania Nazistă și Imperiul Japonez, dar mai ales o alianță cu comuniștii din China și URSS în 1941, nici nu-i ardea de război cu o țară obscură precum Vietnam în 1964, când erau probleme sociale mai mari (ca rasismul și mișcările pentru drepturile civile, unele finanțate de KGB) și nici în 2001 nu prea era cazul, pentru că 9/11 nici nu trebuia să se fi întâmplat la tehnologiile de atunci (sateliții, computerele, și în final, avioanele F-18 puteau să împiedice tragedia), mai ales că dacă câștiga Al Gore alegerile, nevoia de petrol ar fi scăzut subit.

Deși avem o grămadă de documente publicate, fix alea mai compromițătoare lipsesc. Nu îmi imaginez să existe documente compromițătoare despre 9/11 încuiate într-un cufăr pe care să scrie „a nu se deschide înainte de 11 septembrie 2101” și când se va deschide, să aflăm că nu George Bush, ci Bandar Bush did 9/11.  Persoanele implicate trăiesc și acum. Toată lumea bănuiește, chiar și presa, că un complot CIA-bănci-companii petroliere-Arabia Saudită-Al Qaeda ar fi în spate, și că războiul împotriva terorismului n-a fost altceva decât un mare fiasco în care au fost ruinate definitiv mai multe țări arabe (și vest-europene din cauza refugiaților) și au murit aproape 1-2 milioane de oameni.

Sau cu JFK - a nu se deschide înainte de 22 noiembrie 2063, și să aflăm că l-au omorât mafia, CIA și Lyndon B. Johnson pentru că a refuzat să trimită trupe în Vietnam și să semneze legea drepturilor civile pentru negri. Sau poate a fost omul cu umbrela. Sau Alex Mason, operator Black Ops spălat pe creier de teroriști sovietici. Sau e posibil să fie chiar KGB-ul.

Trei lucruri interesante de spus despre JFK:
1. Pe 2 noiembrie 1963, chiar cu 20 de zile înainte ca JFK să fie asasinat la Dallas, chiar el a ordonat ca președintele sud-vietnamez, Ngo Dinh Diem, să fie înlăturat de la putere. Și Diem și fratele său mai mic, Ngô Đình Nhu, au fost asasinați de generalul  Dương Văn Minh, care a preluat puterea.
Motivul? Ngo Dinh Diem, deși era un asset important pentru America fiindcă conducea Vietnamul de Sud împotriva  expansiunii comuniste din Vietnamul de Nord, un fel de Zelenski al zilelor de atunci,  era un dictator feroce și un catolic devotat care persecuta budiștii. Kennedy, deși era anticomunist convins, era mai deschis diplomației decât confruntării cu URSS. De aia ne-a și salvat în 1962 de la un război nuclear. În 1963, Kennedy nu voia să bage America într-un război cu Vietnamul de Nord de teama escaladării, dar și pentru că știa că americanii, cu toată tehnologia, nu avea antrenamentul necesar pentru a duce războaie în junglă.

A trimis ceva armament Vietnamului de Sud, a trimis mii de consilieri și instructori militari, dar a refuzat să trimită sute de mii de soldați americani într-un război stupid în care aveau să moară 58,000.
Dar pentru că Diem a fost asasinat, iar generalul nu a fost bun conducător, Vietnamul de Sud a pierdut războiul cu Vietnamul de Nord-  Diem ar fi fost mult mai priceput la a depista și stopa comerțul de arme pe ruta Hong Chi Minh, fiindcă cunoștea mai bine zona și pentru că era foarte brutal, un fel de Hitler care ar fi știut să se bată mai bine cu nord-vietnamezii comuniniști.  Dar Kennedy n-a vrut asta. N-a vrut să se bazeze pe un fascist pentru a stopa expansiunea comunistă, așa cum au făcut Nixon și Reagan în cazul Pinochet.
20 de zile mai târziu, John Kennedy a fost asasinat, iar în 1968, a fost asasinat și Robert Kennedy, chiar când candida, promițând că va retrage truipele americane în secunda doi. Fiind asasinat, Nixon a câștigat și a prelungit războiul cu încă patru ani, bombardând Cambodgia și Laos.


2. Pe lângă faptul că refuza să semneze legea drepturilor civile pentru negri și să implementeze măsuri considerate socialiste nu neapărat din considerente electorale, ci și din motive financiare, el și fratele său începeau să ducă război împotriva mafiei. Culmea, mafia l-a ajutat pe John Kennedy să câștige alegerile în Chicago după ce tacsu s-a implicat personal să discute cu donii.

3. Chiar după ce JFK a fost asasinat, LBJ, succesorul său, a început să negocieze cu congresmenii să-i aprobe legea drepturilor civile care n-a rezolvat nimic, ba chiar a distrus societatea americană și mai tare spre placul KGB-iștilor care finanțau micșările extremiste afro-americane și cele de stânga,  a început să implementeze măsuri de stânga, să ruineze economia americană, pe mafioții italieni i-a mai lăsat în pace să-și vadă de pizzeriile și cluburile lor, rezultând cel mai oribil și decadent deceniu al Statelor Unite de la WW2, Care au dus la pateticii ani 70. iar URSS a cunoscut o perioadă scurtă de glorie vreo 15 ani.  Dar hei, măcar au trimis astronauți pe Lună. 


Nu o să știm însă cum de a decăzut dintr-o dată URSS, de ce după ce a murit Brejnev, au urmat alți doi lideri sovietici care au murit, de  a ajuns Reagan să se laude că i-au murit trei lideri sovietici în mandatul său, și pe urmă vine Gorbaciov. Care Gorbaciov venea cu reforme democratice și de liberalizare, ceva total atipic pentru KGB, ca în 1989, la Malta, să discute cu Bush despre cum să elibereze Europa estică de sub comunism, inclusiv despre loviluția de la 1989 din România.  Sau despre cum a decurs exact operațiunea Ciclonul, când Reagan trimitea armament mujaheedinilor din Afganistan, pe care i-a și invitat la Casa Albă - aka viitorii TALIBANI și TERORIȘTI JIHADIȘTI, sau de ce Osama bin Laden era considerat luptător erou.
Și în 1991, să apară Boris Yeltzin și oligarhi cu legături strânse cu americanii, din rândul cărora apare Vladimir Putin, sperietoarea folosită de americani (la fel cum a fost și Osama bin Laden acum 20 ani) pentru a convinge Europa să cumpere armament.


Dar speculațiile astea, oricât de logic sună, nu au valoare câtă vreme vine din gura unui plebeu.
Ca idee, autoritățile americane nici acum nu vor să recunoască oficial toate informațiile secrete din Pentagon Papers, divulgate în 1971, fiind cel mai mare scandal până la Watergate.  Și sunt o grămadă de porcării.
Nici în cazul lui Wikileaks, despre Afganistan și Irak, nu vor să recunoască.

LBJ și nici Bush n-au fost vreodată judecați pentru crimele de război din Vietnam și Irak.

Genul ăla de documente care s-ar putea să provoace scandaluri, să bage la pușcărie politicieni sau agenți secreți care poate încă mai sunt în viață sau chiar să stârnească revolte, război civil și chiar dispariția unor partide ca cel democrat și cel republican.
Poate că e și la cererea familiilor lor care caută să aibă protecție și e mai prielnic ca documentele să fie desecretizate la mult timp după moartea ultimilor membri în viață care au fost contemporani cu președinții.

Noi nu știm nici acum ce anume l-a determinat în realitate pe Woodrow Wilson să bage America în primul război mondial la 1917, când e clar că nu telegrama Zimmermann nu a fost cauza, și nici mesianismul lui liberal internațional. Deși au trecut deja 107 ani!!!
Nu știm toate detaliile despre președinții americani care au condus America acum 100 ani, ca Warren G. Harding (cu toate că era un decrepit care avea amantă și asta se știe de atunci) și Calvil Collidge care e atât de plictisitor  (și era mai adormit ca Sleepy Joe) că nu ai vrea să știi nimic despre el.
Cu siguranță s-ar putea să aflăm prin 2033 ceva info secrete despre Herbert Hoover și cum naiba a facilitat ascensiunea lui Hitler la putere în Germania, susținută chiar de afaceriști americani ca Henry Ford.  SAU NU!


Un lucru e sigur.

Noi românii, chiar dacă am afla secrete compromițătoare despre revoluție și așa zisa democrație actuală prin 2089-2124, tot nu am face ceva ca să curățăm sistemul de corupție și să ne schimbăm atitudinea
Știm o grămadă de secrete despre monarhie, despre corupția clasei politice de acum 100 ani, asta grație comuniștilor care au căutat să înfiereze cât mai tare monarhia, liberalismul și țărănismul.................nu ne-a ajutat cu nimic.
România, și la 100 ani, e exact la fel cum era pe vremea când străbunicii noștri votau între PNL și PNȚ (la fel ca azi, cu PNDL și PSD) și ajungeau din dezamăgire să susțină Mișcarea Legionară (ca AUR de azi), crezând în sloganuri ieftine că o să le meargă mai bine, pe vremea când România avea nu un președinte neamț, ci un rege neamț , dar cam cu aceleași atribuții executive după constituția din 1923 și cea de azi.
Societatea românească era la fel de săracă și plină de infracționalitate, doar că la vremea aia erau mai mulți oameni de cultură precum Tudor Arghezi, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Nicolae Iorga, Camil Petrescu,  decât prostituate ca Mița Biciclista.
Azi e la fel, doar că avem mai puțini oameni de cultură și mai multe Mițe Bicicliste pe internet și la TV, dar ce-i și mai groaznic e că mulți români nu știu ce profesie avea Mița Biciclista, dar se duc cu încântare la casa ei, crezând că era o prințesă cu o poreclă drăguță. 
Nu m-ar mira să asistăm la întoarcerea fascismului și comunismului în timpul vieților noastre. 
Oricât de defectă și coruptă o fi democrația americană, românii nu vor ajunge niciodată la spiritul civic pe care l-au avut și îl au americanii în continuare.   La noi nu prea sunt secrete pentru că avem bande de corupți și securiști care se războiesc prin a-și spăla rufele murdare în public, iar românii stau pasivi, deși ar trebui să iasă în stradă la cât de degradantă e clasa politică.

Uite de asta, la noi se publică orice secret compromițător, pe când la americani, secretele compromițătoare sunt ținute sub lacăt și vreme de 100-200 ani.
« Last Edit: 04 January 2024, 06:21 by peacemaker »