Author Topic: Assassin\'s Creed Shadows  (Read 855 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daveWalter

Assassin\'s Creed Shadows
« on: 04 August 2024, 02:12 »
Dincolo că e același „Altair cu o altă pălărie”, mă bulversează ceva. Numărul foarte mare de youtuberi și internauți MAGA care îți pierd timpul liber să discute, să se certe și să se enerveze pe seama ....da, în 2024......pe seama culorii pielii a lui Yasuke.
Da, Yasuke a existat, nu a fost samurai, dar a fost retainer, cărăuș de arme al lui Oda Nobunaga. Acum știu că de la trumpiști (inclusiv cei care s-au convertit recent la secta împușcatului într-o ureche) n-am pretenții, dar japonezii frate? Cum să ajungă japonezii până la nivel de MINISTER să condamne un ....joc video?
Mă așteptam ca japonezii să fie ceva mai inteligenți, dar guess what, mitul japonezului disciplinat și priceput la toate e la fel ca mitul neamțului harnic și priceput  la toate. Vai domne, sunt ofuscați japonezii că Ubisoft lansează un joc video cu un samurai negru, care de fapt nu era samurai, e un servitor. Armura pe care o poartă în joc sau faptul că știe să dibuiască katana nu-l poate să facă samurai. Și niciun lord local sau vreo autoritate nu l-ar recunoaște oficial ca samurai. De fapt, armura aia nici măcar nu e al lui, poate să fie a lui Oda Nobunaga. Pe care i-a luat-o după ce Oda și-a făcut sepukku și activează ca un asasin vigilante alături de o shinobi.

Ok, îi înțeleg pe japonezi să fie ofuscați de culoarea pielii. Sunt unul dintre cele mai rasiste popoare, iar ca turist de culoare s-ar putea să ai viață grea. Că sunt restaurante care nu îți servesc sushi dacă ești arab, mexican sau afro. 

Dar nu pot să le înțeleg prostia de a condamna jocul că are un protagonist de sex feminin, deși  își uită propria istorie, pentru că au avut femei războinice Onna-musha și vreo câteva femei ninja.   Eu nu știu cum de au ajuns politicieni japonezi să condamne în stilul lui Viktor Orban sau Fico, de la care nu poți să ai așteptări, un joc video. Un produs COMERCIAL pentru divertisment. Poate mulți sunt șocați să audă asta, dar Assassin's Creed nu este o carte de istorie, nu este un documentar! Este un joc video. Nu e același lucru cu documentarul Cleopatra afro de pe Netflix din 2023.
Totuși, cum să te plângi că un joc video ți-ar altera cultura în 2024?

De parcă nu sunt deja vreo câteva milioane de jocuri cu anime și hentai, cu personaje femei care numai a japoneze nu arată.....nu, alea sigur nu strică cultura japoneză.

Nu contează că prin 2005-2010, milioane de jucători japonezi, americani și europeni s-au jucat GOD OF WAR, o trilogie în care protagonistul numai a spartan nu arăta, ci mai degrabă a Dwayne Johnson cu pachet de mușchi și cu cenușă albă pe el, interpretat vocal de .......un actor afro-american! La vremea aia nu conta că un personaj spartan era interpretat vocal de un actor negru.

Nu conta în 1977-1983, Darth Vader era dublat vocal de un .....ați ghicit...de un actor negru! A cărui voce l-a făcut unul dintre cele mai înfricoșătoare personaje.

În final, Ubisoft le-a zis-o elegant: nu ne pasă, e doar un joc video, sunteți liberi să nu-l jucați! De parcă ar fi milioane de asiatici ce-l joacă când știm că greul vânzărilor e în Canada și în Europa vestică.

Nu vreau să le iau apărarea celor de la Ubisoft, și nici  lui Sweet Baby Inc..

Dar mai tare mă enervează comunitățile de gameri care se ofuschează aiurea pentru culoarea pielii unui personaj, când franciza Assassins Creed a fost mereu FANTASY, nu Historical Accurate.

-de la primul joc, cu cruciade, despre  cum asasinii și templierii se bat de 10000 ani -   au eliminat arbaleta că nu fusese inventată la 1191, dar apare o relicvă cu care templierii pot controla mințile oamenilor
-în al doilea joc,  în Italia și Turcia, folosim un prototip de pușcă și zburăm cu un planor inventate de Leonardo da Vinci (nimic mai fals, el le-a  proiectat în niște schițe, dar nu le-a crea), rezolvăm puzzle-uri în stil Tomb Raider și ne întâlnim cu holograme ale unor zei/înaintași a unei civilizații avansate dispărute de 70.000 ani care ne avertizează de sfârșitul lumii din 2012, ba ne mai dăm cu un  cârlig pe fire prin Istanbul și vedem înregistrări pe discuri. Pe lângă faptul că fix cele mai iubite jocuri din serie, cele cu Ezio, au multe cretinisme de soap opera și inexactități istorice despre familia Borgia, dar cui pasă?
-în al treilea joc cu revoluția americană, după ce că te joci în rolul unui indian nativ care omoară într-un minut vreo 10 englezi cu toporul, mai și asiști la cum un singur om, la momentul potrivit, cu ADN-ul potrivit, trebuie doar să pună mâna pe un dispozitiv pentru a întări câmpul magnetic al Terrei să ne protejeze de erupțiile solare care sunt cât 10 Pământuri....îți dai seama, un dispozitiv mic ne protejează de furia Soarelui. Ah, bonus, te mai bați și cu George Washington într-o realitate paralelă în care el devine rege,pe o piramidă....
-în al patrulea joc, cu pirați, cauți cranii de cristal. Nu zic nimic despre asta.
-în al cincilea joc, e ceva cu o sabie magică și revoluția franceză ...sau căutăm artefacte care cică provoacă cutremure dacă le iei de la locul lor
-în al șaselea joc, ceva cu Anglia victoriană și giuliul lui Iisus care poate să vindece
-în al șaptelea joc, ne cățărăm pe piramidele egiptene ca Spider-man și ne batem cu șerpi giganți , cu Anubis, cu Sobek, cu Sekhmet, cu mumii, iar cu merele Edenului , trimiți un vultur în misiuni de recunoaștere
-în al optulea joc, cu Grecia antică,  omorâm ciclopi, minotauri, cerberi, meduze, sfincși, giganți cu 100 de brațe, mai cu Hades, Poseidon și Hermes, folosind o suliță magică și chiar ajungi să călărești unicorni din pagina de microtranzacții  și la un moment dat, descoperi Atlantida și găsești bastonul lui Hermes
-în al nouălea joc, cu vikingi, te bați cu giganți de gheață sau de foc, găseșt un simulator, cauți relicve, ciocanul lui Thor, armuri, rune, găsești cai de foc prin pagina de microtranzacții, trimiți un corb în misiuni de recunoaștere, aflii că ești reîncarnarea lui Odin
-în al zecelea joc, cu arabi, ai vise cu un jinn care te vânează și cauți discuri care îți arată cine erai în viața anterioară, că s-a încarnat Loki în tine

Și nu puteți să tratați ca atare un joc cu samurai negri.

Repet -  E DOAR UN JOC, cu aceeași credibilitate ca FOR HONOR, unde erau vikingi care se băteau cu cavaleri medievali și cu samurai în același timp.

Post Merge: 04 August 2024, 02:45
Serios, are legătură Assassins Creed cu istoria la fel cum seria Call of Duty o are cu războaiele moderne din realitate.
« Last Edit: 04 August 2024, 02:45 by daveWalter »

Offline daveWalter

« Reply #1 on: 22 August 2024, 12:41 »
Uite, în loc să se plângă lumea de culoarea pielii sau sexul protagoniștilor, mai bine se întreabă...........DE CE DRACU nu avem nici în 2024 un joc Asssassins Creed cu CO-OP cum a putut să facă EA cu A Way Out și It Takes Two?

Îi tot auzeam pe cei de la Ubi că jucătorii de PC le piratează jocurile. Păi un joc bun cu mod CO-OP obligatoriu e cea mai bună modalitate pentru a stârpi pirateria și pentru a încuraja jucătorii să cumpere jocul pentru a-l juca cu altcineva.

Nope, scoatem același joc reciclat și reambalat cu același motor grafic de la Origins încoace (7 ani au trecut), cu zeci de DRM-uri care încetinesc procesorul în timp ce jucătorii care chiar îl descarcă piratat se bucură de o experiență mai fluidă cu DRM-ul dezactivat.

BULLSHIT....
Nu e nicio experiență duo.
« Last Edit: 22 August 2024, 12:43 by daveWalter »

Offline daveWalter

« Reply #2 on: 13 September 2024, 14:26 »
E cam nasoală situația.
« Last Edit: 13 September 2024, 14:29 by daveWalter »

Offline KodiaK

« Reply #3 on: 13 September 2024, 19:00 »
Da, asta e problema lui, ca nu are duo, in rest ar fi perfect :)))
Si ai jocuri co-op daca vrei neaparat de la Ubi: The Division, Ghost Recon, FarCry (5, 6), Rainbow Six Extraction.
Btw, n-ai inteles nimic din filmuletul ala. Duo se refera la cele 2 main characters (care formeaza un duo) cu care ai poti juca in 2 moduri diferite (playstyles). Nu are nici o treaba cu co-op-ul.
Asus TUF X670E-PLUS | 7800X3D | Lian-Li GA Trinity Performance 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline daveWalter

« Reply #4 on: 14 September 2024, 01:45 »

Btw, n-ai inteles nimic din filmuletul ala. Duo se refera la cele 2 main characters (care formeaza un duo) cu care ai poti juca in 2 moduri diferite (playstyles). Nu are nici o treaba cu co-op-ul.
Mă judeci greșit.
Am jucat AC Syndicate, știu ce înseamnă.

Dar eu voiam Co-Op, în stilul jocurilor A Way Out și It Takes Two, să te joci cu un prieten că se tot plângeau șefii de la Ubisoft de piraterie.

Chiar au băgat modul ăsta în AC Unity, cu 4 jucători, dar era opțional.
Eu mă așteptam să bage modul Co-Op obligatoriu implementat în AC Odyssey sau Valhalla dacă tot aveau protagoniști de două sexe.

N-ar fi ieșit ceva interesant în AC Odyssey, de exemplu, eu să mă joc cu Alexios și mă deplasam în Atena, iar tu te jucai cu Kasandra în Sparta  și stabileam pe chat să ne întâlnim prin Santorini sau Naxos să facem un quest sau un puzzle?

Sau în AC Valhalla, unde eu mă jucam cu femeia vikingă și eram prin Franța la un raid, iar tu erai prin Anglia cu bărbatul viking făcând vreo execuție cu Blood eagle.

Puteau și în Origins, cu eu ducându-l pe Bayek la piramidele și tu o duceai pe Aya  la o orgie de-a Cleopatrei în Alexandria.

Se putea, ar fi ieșit ceva mai tare la ce hărți uriașe aveau...... decât un RPG banal și lung și cu quest-uri repetitive și microtranzacții care să te scape de grinding,  dar ....lenea e mare! 
Și în AC Mirage se putea dacă nu-și băteau joc de prietena lui Basim, inspirându-se după Reznov din CoD. O prostie! Nu poate un om să aibă halucinații la modul ăla cu un prieten imaginar.

Am sute de ore la cele patru jocuri, sunt frumoase lumile, ador istoria Egiptului, Greciei, a lumii arabe și a Europei medievale, dar sistemul de gameplay e  înapoiat, combatul e praf, să nu mai zic că parkourul e cu mult sub Unity.
« Last Edit: 14 September 2024, 01:56 by daveWalter »

Offline KodiaK

« Reply #5 on: 16 September 2024, 09:30 »
Evident ca puteau baga co-op, puteau face multe si n-au facut. Personal nu m-a deranjat deloc lipsa co-op-ului in jocurile AC, mai degraba l-as vrea in Elden Ring de ex (ma refer la full co-op, nu simulacru curent).
Ce voiam insa sa punctez era faptul ca nu au facut false advertising promovand un co-op care defapt nu exista.
Nu vreau sa le iau apararea, dar nici sa inventam motive sa aruncam in ei cu noroi nu mi se pare corect.
Asus TUF X670E-PLUS | 7800X3D | Lian-Li GA Trinity Performance 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline daveWalter

« Reply #6 on: 16 September 2024, 12:27 »
Evident ca puteau baga co-op, puteau face multe si n-au facut. Personal nu m-a deranjat deloc lipsa co-op-ului in jocurile AC, mai degraba l-as vrea in Elden Ring de ex (ma refer la full co-op, nu simulacru curent).
Ce voiam insa sa punctez era faptul ca nu au facut false advertising promovand un co-op care defapt nu exista.
Nu vreau sa le iau apararea, dar nici sa inventam motive sa aruncam in ei cu noroi nu mi se pare corect.

Ce noroi să mai arunci în Ubisoft? Uită-te în imaginea de mai jos.
Și-au făcut-o de mâna lor. Niciodată n-au ascultat feedback-urile fanilor.

Eu în clipa asta mă întreb de ce nu avem Immortals 2 sau o continuare serioasă la Prince of Persia cu grafică 3D de ultimă generație....de vreo 14 ani.

Adevărul e că majoritatea se plâng aiurea de culoarea pielii a samuraiului Yasuke. Eu mă plâng că AC Shadows  ar putea să aibă animații, acting și expresii faciale mai înapoiate decât avea AC Black Flag și cu AC Unity, nu mai spun de grafică, story și gameplay.
« Last Edit: 16 September 2024, 12:31 by daveWalter »

Offline daveWalter

Assassin\\\\\\\'s Creed Shadows
« Reply #7 on: 20 September 2024, 10:33 »
Nope, jocul ăsta n-are nicio șansă! Adică, până și un japonez beat îți spune că jocul ăsta e varză, că n-are absolut nicio treabă cu istoria Japoniei,  e clară treaba. Și analiza e foarte bună. 

Eu, oricât de lucid sunt acum, n-aș putea să fac o analiză atât de bună cât poate să o facă un JAPONEZ BEAT care a băut sake până în pragul de a leșina!

Chiar e făcut în bătaie în joc. Nu vor să-l cumperi, îl dezvoltă ca să-l joci prin abonamentul lunar de Ubisoft Plus la 17 euro. Știu că n-ar fi nimeni nebun să dea 70 euro.

În numele lui Amaterasu, Bishamonten, Ebisu, Kannon, Raijin și alți 65 de zei japonezi, ce mizerie e asta?  Și unii se plângeau de culoarea pielii sau de sexul protagoniștilor. Când situația e mult mai GRAVĂ!

Post Merge: 20 September 2024, 11:14
Nu e vorba de acuratețe istorică.

Dar faza aia cu fereastra pe acoperiș chiar că e de toată jena. Cine ar pune fereastră pe acoperișul unei case japoenze la 1500-1600?

Post Merge: 20 September 2024, 11:15
Și chiar dacă asta nu ar fi grav și să zicem că e un feature pentru a favoriza parkour-ul și în scop de entertainment, mai sunt bugurile grafice. Pe care le arată în TRAILER!
« Last Edit: 20 September 2024, 11:15 by daveWalter »

Offline daveWalter

Assassin\\\\\\\'s Creed Shadows
« Reply #8 on: 27 September 2024, 03:21 »
Au amânat jocul pentru Valentine's Day.
Și-au dat seama în sfârșit că profitul în capitalism nu se face cu jocuri nefinisate și lansate cu mii de buguri? 

Nu mă aștept să-l repare 100% și cu siguranță nu o să recupereze fanii pierduți după toată tărășenia cu DEI și Yasuke - samuraiul de culoare. Jocul, după design și la modul cum e reciclat după Odyssey/Syndicate, era condamnat din start la eșec.
Păcat de Ubisoft Quebec că scoteau jocuri bunicele.
Dacă îl făceau „FUN” și puneau „ENTERTAINMENTUL” pe primul loc și îl făceau în stilul Immortals Fenyx Rising, nu cred că mai băga nimeni de seamă culoarea pielii lui Yasuke.

Au încercat să scoată o poveste prea serioasă la fel ca la celelalte AC-uri și cu gameplay la fel de monoton......au dat  FAIL.

Post Merge: 27 September 2024, 18:08
O altă zi, o altă gafă marca Ubi

« Last Edit: 27 September 2024, 18:08 by daveWalter »

Offline daveWalter

« Reply #9 on: Today at 04:34 »
Tencent ar putea cumpăra Ubisoft!
Dacă ajung chinezii să-l conducă, înseamnă că 90% din angajați,  adică feministele cu păr vopsit, LGBT-iștii, transexualii, obezii, handicapații,  musulmanii, evreii, indienii și africanii o să fie concediați și înlocuiți cu chinezi de-ai lor.

« Last Edit: Today at 04:37 by daveWalter »