Author Topic: Alimentatia sanatoasa  (Read 3429 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #120 on: 08 January 2019, 00:24 »
a facut recenzie un student la cartea lui gary taubes. whoopty doo. a gasit el studiu pe o zi, din 1988. dap, acum putem dormi linistiti.
acolo m-am oprit. nah, nu am rabdare la orice blogger rasuflat.
sunt deja postate o droaie de lecturi si podcasts pe care vad ca nici nu-ti trece prin cap sa le studiezi, desi e pentru sanatatea ta.
 

Offline Reco

  • Feedback Score: (0)
  • Old TR: 31 (100%)
  • Newbie
  • Posts: 14
    • View Profile
Alimentatia sanatoasa
« Reply #121 on: 08 January 2019, 19:08 »
Absolut. Multumesc.

Apropo ti-am zis ca toti low-carberii astia bat campii despre Keys?! Citeste cand te plictisesti link-urile alea....

Ce-i cu adevarat trist e ca CU GREU am gasit acel link, link in care cineva pune la indoiala miscarea asta low-carb. In mare parte, parca e vorba de un cult... ceva similar ca la vegani.
« Last Edit: 08 January 2019, 19:10 by Reco »
 

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #122 on: 12 January 2019, 11:05 »
Absolut. Multumesc.

Apropo ti-am zis ca toti low-carberii astia bat campii despre Keys?! Citeste cand te plictisesti link-urile alea....

Ce-i cu adevarat trist e ca CU GREU am gasit acel link, link in care cineva pune la indoiala miscarea asta low-carb. In mare parte, parca e vorba de un cult... ceva similar ca la vegani.

sunt curios cine pune botul la prostiile astea incomensurabile.
---


cafeaua cu unt.
are gust foarte bun si deloc gretos. mai gustoasa decat cafeaua cu lapte! in plus beneficiezi de o hrana bogata in micro si macro: untul.

ciocolata cu stevia dulce.
facuta acasa cu unt si praf de cocos dar cacao puternica, de 20%. se poate adauga unt de arahide, de seminte dovleac sau orice alte seminte grase. toate in procesor, daca aveti frunze de stevia e bine sa le adaugati in acest stadiu pentru macinare fina.
(fara egal btw)

salata "boeuf" cu conopida in loc de cartofi. e nevoie de carne, mai multi castraveti ori alte muraturi, maioneza de casa - fara dubii. are gust bun! pe viitor va primi in adaos niste branza, masline.. si cine stie, niste smanatana.
--
planul meu pentru
analize de sange pentru lipide (si ficat)

-APOA
-APOB - indicatori superiori de grasimi/colesterol
-HB A1C - indicator superior de glicemie
-Trigliceride
-Fasting glucose &/or insulin
+
ALT AST, acid uric
(pt ficat)

info
https://www.synevo.ro/apolipoproteina-b/
https://www.synevo.ro/hemoglobina-glicata-hb-a1c/
https://www.medicinenet.com/liver_blood_tests/article.htm
PLUS prezentarile lui Tara Dall, Sarah Hallberg

hth




Post Merge: 12 January 2019, 11:28
oh, era sa uit..

4 mil views, ha, se pare ca e vorba de o miscare. miscare in directia sanatoasa!
;D
« Last Edit: 12 January 2019, 11:28 by Monier »
 

Offline oldshooterman

Alimentatia sanatoasa
« Reply #123 on: 14 January 2019, 18:26 »
Cartofii sunt esentiali in "salata de boeuf", cu adaos de smantana rezulta o varianta poate chiar mai gustoasa.
 
Maioneza plus smantana merge pe majoritatea "salatelor", cu aproape orice continut. Exceptie fac amestecurile pentru care se intentioneaza a avea gusturi "speciale"/deosebite/specifice. :)

Sunt de exceptie salatele (+- carne) cu sos de iaurt ~60% plus sos "Thousand Island" 40% (mai greu de gasit). :)
 
The following users liked or thanked this post: Monier

Offline Reco

  • Feedback Score: (0)
  • Old TR: 31 (100%)
  • Newbie
  • Posts: 14
    • View Profile
Alimentatia sanatoasa
« Reply #124 on: 14 January 2019, 19:48 »
Absolut. Multumesc.

Apropo ti-am zis ca toti low-carberii astia bat campii despre Keys?! Citeste cand te plictisesti link-urile alea....

Ce-i cu adevarat trist e ca CU GREU am gasit acel link, link in care cineva pune la indoiala miscarea asta low-carb. In mare parte, parca e vorba de un cult... ceva similar ca la vegani.

sunt curios cine pune botul la prostiile astea incomensurabile.
---


Asta ma intreb si eu cand vad teoriile astia conspirationiste ale low-carb-orilor... Problema e ca si stiu raspunsul: FOARTE MULTI.

Post Merge: 14 January 2019, 20:29
Si ca idee: am fost in locul lui Monier, sustinand miscarea low-carb. Am dat jos vreo 10 kg mancand astfel.
Imi pare rau ca nu am acces la vechiul topic cu slabirea sa fac un screen shot in care eu am recomandat cartea lui Taubes...
« Last Edit: 14 January 2019, 20:29 by Reco »
 

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #125 on: 15 January 2019, 09:44 »
nu stiu/pasa ce miscari sustii, dar eu nu scriu pe acest forum ca sa fac "miscare". fara a mentiona ca majoritatea de aici avem regimuri si pozitii asemanatoare. Esti paralel, pe dinafara asoasf.
Deci stai linistit, in locul meu nu ai fost, pentru ca eu nu militez idei.

Asa fusei acuzat din luna in luna ca "tin cu trump" - pentru ca-s inconvenabile argumentatiile bazate pe fapte, stiinta etc.
tipic, welcome to the internet, as they say.
----------------------------------

pentru sosul cu iaurt la mine se pune smantana, si cat mai grasa.
Thousand Island am servit, il poti face acasa, e foarte bun.
 

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #126 on: 19 January 2019, 09:27 »
stiati ca alzheimer este legata, ba chiar identificata precum un tip de diabet la nivelul creierului?

stiati ca mama da si naste copilul cu ketone bodies?

stiati ca fiecare organ important are necesitati nutritive specifice, si ca la nivelul fiecaruia se poate produce rezistenta la insulina?
la nivelul intestinului; bineinteles, al creierului;


sunt dat pe spate de ce aflu zilnic. norocul meu, imi place.

https://www.verywellhealth.com/why-is-alzheimers-called-type-3-diabetes-98797
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC423306/
 
The following users liked or thanked this post: oldshooterman

Offline Reco

  • Feedback Score: (0)
  • Old TR: 31 (100%)
  • Newbie
  • Posts: 14
    • View Profile
Alimentatia sanatoasa
« Reply #127 on: 19 January 2019, 15:18 »
Sigur nu sunt studii sponsorizate de campaniile farmaceutice si cele din agricultura?! Nu de alta, dar primul link sugereaza ca mod de preventie la Alzheimer "healty diet:
Mediterranean Diet", dieta promovata de Ancel Keys. CE CHESTIE!

 

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #128 on: 19 January 2019, 16:24 »
posibil, nici nu ma intereseaza. era vorba DOAR despre numirea bolii, venita din comunitatea medicala.
e un link gasit repede, nu l-am scris eu!
jeeesus!!

btw, numai un om fara argumente cauta articole sa gandeasca in locul lui. din alea rare, obscure, scrise de vreun ''student". aflate prin gunoiul din paginile 5+ google seaarch.
-
despre al doilea articol, ala fu publicat in The Journal of Clinical Investigation, cu viata din 1924.
protip: cerceteaza-l, nu crede dinainte.(preluare dupa un vechi proverb [anti] crestin)
« Last Edit: 19 January 2019, 16:29 by Monier »
 

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #129 on: 20 January 2019, 09:37 »
^ce aiureala de grad inalt.

se vede insa ca ma tii la un standard prea inalt , la care nu achiesezi deloc.

intai demonstreaza la fiecare din personalitatile postate - sunt mai mult de sapte specialisti si autori - ce nu iti convine, ca sa vedem care dintre voi spune prostii.

pana acum, din start, tu esti pe locul 1. pentru ca nu ai decat vorbe goale si trolling infect. ai infectat un topic pozitiv, in care fiecare a fost deschis intr-o discutie prietenoasa. tu nu ai prezentat ce dieta ai, ce urmaresti, care-i treaba ta pe aici. din pacate nimeni nu e suficient de lucid sa curete terenul si sa te baneze. norocul tau, ce sa zic.
plictiseste-te in continuare pe-aci.. dar ce, nu poti intra pe vreun site porno? era mai util pentru tine. just saying.
« Last Edit: 20 January 2019, 10:08 by Monier »
 

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #130 on: 24 January 2019, 11:15 »
margarina vs unt

margarina este o mixtura, mai precis emulsie. dupa ce substantele se incalzesc si amesteca in continuu, rezultatul este omogen. fara a distruge structura primara a celor doua lichide, nu se poate obtine margarina. deci, cu alte cuvinte, structura produsului nu e naturala. enter TRANSFATS. btw ''hidrogenated"' inseamna acelasi lucru!






-

untul?

--
luati nota
la vitezele de rotatie din cele doua procese, e ceva es$$sential: mii de rpm, versus 30 rpm.
nota doi
margarina originala era facuta din untura de vaca. iata o descriere, am gasit-o in enciclopedia lenesilor: wiki
Quote
Mège-Mouriès's invention, originally known as oleomargarine, was created by mixing processed beef tallow with skimmed milk.[11][13][14] It produced whitish-looking beads or pearls. A British patent application describes the process as follows:

    "A fatty body identical in chemical composition with butter is obtained from fresh suet by crushing it between rollers under a stream of water, further washing it and then digesting it with agricultural gastric juice. The fat is extracted, melted, passed through a sieve and poured into boxes to set, after which it is cut into pieces, which are wrapped in cloths and pressed between hot plates. A fatty body is expressed and may be agitated in a closed vessel, cooled, cut up, bleached with acid and washed with water. This purified fat is mixed at animal heat (104°F) with water containing small quantities of bicarbonate of soda, casein of cold milk and mammary tissues along with yellow coloring matter. This is digested, allowed to settle, decanted and cooled and yields a preserved butter. Fresh butter is obtained by agitating the above mixture until a cream is formed, which is then treated as usual to obtain the butter."[3][15]
iata si reteta originala
https://www.sciencehistory.org/distillations/video/hippolyte-mege-mouriess-recipe-for-margarine

ei bine, seamana cu margarina de acum? sau mai mult cu fabricarea unor branze de exemplu?
judecati.


Post Merge: 24 January 2019, 11:34

se pot face amestecuri intre grasimi solide si lichide, ''homemade''?
da, probabil zeci si sute. se cheama maioneza, aioli, alte sosuri si emulsii..

iata o varianta numita ''margarina'', desi evident e ceva diferit:


btw, poti face maioneza cu grasimi animale ori altfel solide - tot maioneza se cheama, afaik.
« Last Edit: 24 January 2019, 11:36 by Monier »
 

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #131 on: 25 January 2019, 13:22 »
nu degeaba am scris..

uitati-va atent la etichete. nu exista fast food, produs de patiserie sau orice cumparati copt de prin hyper marketuri lipsit de grasimi hidrogenate. a, daca platesti de cateva ori mai mult si prepari acasa cu grasimi naturale, atunci da..e foaie de patiserie franceza. se aplica la pizza si multe altele.. orice foaie si produs de patiserie cu eticheta.

in cazul starii proaste de sanatate, sunt convins ca e vorba de cobinatia dintre zahar si uleiuri, cuplata cu lipsa altor grasimi animale.
ai crede ca dupa zeci de ani de recomandari dietare si legi, populatia s-ar prezenta mai bine, nu exponential mai rau!! hm?

primul lucru pe care il veti auzi e ca nu faceti miscare, nu e din cauza mancarii.
vreti sa fiti naivi, credeti-ii. ori sa dati vina pe poi insiva..
e vinovatia de a manca gogosi care tine poporul in sclavia zaharului.
e aceeasi vinovatie asumata si nereala care tine enoriasii in bisericile pedofililor..
ori vinovatia de a procrastina, care te duce mai rau in jos.

dati-mi ceva care provoaca vinovatie, si voi conduce lumea.
-anonima

 

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #132 on: 30 January 2019, 11:31 »
am descoperit un program cbc destul de bun; postez doua, insa le-am vazut pe toate..




so... exista o conspiratie dairy si o religie low carb & meat cancerous motherfuckers, yes?

ok. exibit nth: coperta time magazine.

 

Offline dic1

Alimentatia sanatoasa
« Reply #133 on: 31 January 2019, 08:57 »
Pentru inceput trebuie sa studiem etichetele atunci cand cumparam produse. La noi lumea se uita doar la pret si ajunge sa cumpere prostii. Referitor la unt si oua...

Au aparut niste produse ieftine, un fel de unt obtinut din nu stiu ce grasimi animale. Pachetele seamana cu cele de unt, sunt lunga cele de unt si, fiind cel mai ieftin, lumea cumpara.
In interiorul cartoanelor de oua scrie ce inseamna fiecare cod. Le cumpar pe cele cu 0, doar daca nu gasesc iau din cele cu 1. Majoritatea cred ca habar nu are ce cumpara, alege mereu pretul cel mai mic.
 
The following users liked or thanked this post: Monier

Offline Monier

Alimentatia sanatoasa
« Reply #134 on: 01 February 2019, 11:39 »
^da, in magazine ouale "mai bune" sunt mai scumpe decat de la gospodari. am gasit unt la kg, direct de la producator. vine cam pe jumatate la pret; si oua poti gasi desi afaik e "ilegal" sa vinzi oua, branza, lapte prin oras. mda, au voie numai comersantii bronzati, soferii de tir/transporter... o industrie de b i s n i t a r i
-

despre plante n-am vorbit, dar ce stiu eu: ca acei nutrienti listati la fiecare nu pot exista decat din combinatia de SOL bogat, natural si SOARE plus apa naturala. ori ati vazut cum sunt crescute unele plante, cu ce sunt injectate asoasf. criteriul suprem e gustul: arata prea bine fata de ce gust au!

1 more thing:
« Last Edit: 01 February 2019, 11:41 by Monier »