De aia scriam, e cu hit and miss IF, la unii functioneaza, insa la altii le poate provoca probleme de sanatate. Insa tactica gen misca-ti fundul de pe scaun si manca mai multe legume, nu prea stiu sa provoace probleme de sanatate, e mai mult o solutie universala care doar daca stiu eu, ai un handicap gen ai picioarele rupte, sau nu te poti ridica din pat, sau daca mananci varza si rosii, incepi sa vomezi, doar acolo nu functioneaza.
orice lucru facut prost si fara noima "poate provoca probleme de sanatate".
cunosc multi care si-au consumat viata tocand legume si, mai rau, band sucuri de la ele. vegetarienii.. le e foame tot timpul, sunt vai de capul lor. legumele or fi bune, dar in proportia recomandata - mai mult pentru fibre, cautati tipurile de fibra.. (varza, ciuperci, broccoli.. cam atat ma pricep atm, revin)
nu poti trai ca un panda rontaind la cotoare verzi in continuu! mancati GRAS. untura, ulei presat la rece, alune, nuci, carne grasa etc. dar neaparat fara carbi rafinati. asa am venit eu pe sectiune: fara paine (plus mamaliga. plus cartofi, orez).
FARA.
LE si desigur fara zahar.. uitasem de el, nici nu mai exista in viata mea. decat cel din fructe.
Da.....si nu. Adica da, daca faci cu cap, sansele sunt mult mai mari sa faci bine ce faci, asta e regula de baza cam la tot.
Insa in acelasi timp, sansele sa o dai in bara sau sa ai probleme de sanatate cu IF sunt mult mai mari decat sansele de a da rateuri cu o dieta normala,si miscare. Miscarea e naturala, IF nu este un lucru absolut natural, in orice caz, nu in viata noastra moderna. Incerci sa iti obisnuiesti fizicul cu if, cu miscarea nu trebuie sa iti obisnuiesti fizicul, nu acuma te inveti cum trebuie sa faci 10 pasi in fata, nu vei avea dureri de cap daca iesi afara, nu iti vei rupe piciorul daca urci 2 trepte. Sau poate iti vei rupe piciorul, habar nu am, poate ai trait toata ziua la pat si nu ai facut un pas inainte niciodata in viata.
Sa mananci diversificat, la ore regulate, este iarasi natural, adica nu iti iesi din ritmul comun. Ca mai faci din cand in cand o fortare, evident, este si recomandat,tocmai aici ar interveni fasting intermitent, asta daca doresti, daca nu, poti continua fara absolut nici un efort.
Eu nu discutasem despre a deveni vegetarian, nu cred ca am mentionat undeva asa ceva, am mentionat mancatul de legume deoarece in mesele majoritatii din lume, legumele lipsesc, nu tin minte sa fi mentionat doar mancat de legume.
Prietenul a suferit grav din cauza acestor lucruri si imi luase destul de multa vreme sa il readuc la normalitate. E acuma in mare voga acest IF si evident si el s-a lasat luat de val, initial a inceput cu 10 apoi 12 apoi 14 si apoi 16 ore, insa nu a bagat de seama ca asta nu e ceva universal ce functioneaza la toata lumea. Uitase ca nu e un pic gras, e supraponderal, fizicul e facut varza dupa ani si ani de cola,si fast fooduri, si fumat, si baute, si multe altele, fara un schimb de ulei,niste reparatii prin motor,sa mai repari una alta, degeaba tot dai la cheie, cand ai lucrat la doar o particica, nu va functiona masina. Ba avea constipatii, ba o dadea in diaree, ba avea senzatii de lesin, ba avea dureri de cap, nu putea dormi calumea de la foame, si efectiv nu putea digera atata mancare in un timp asa de scurt. A incercat tot felul de metode, insa doar mai rau si mai rau a ajuns, psihic sa nu mai zic ca omul era facut praf, a intrat in o depresie totala dupa ce a vazut ca a slabit cu costuri imense pentru sanatate, dar nici nu se simte bine si a inceput sa manance total de'am prasca, si a inceput sa manance mult mai prost decat mancase initial inainte de a se pune pe fasting.
Eu ce fac imi permite sa mananc mai ce doresc, cand doresc, nu ma ingras din cauza acestor lucruri. Ma refer aici la faptul ca daca doresc excese, pot, fara sa sufar din cauza asta, fara ca dieta mea sa sufere grav din cauza asta. Tocmai acuma la sfarsit de saptamana am comandat amandoi cate o pizza d'aia la 1KG+ ca spre seara am bagat niste nachos si popcorn cand am mers cu prietenii la film.
Eu tot la 81 am ramas, el tot la 100, este vorba de a gasi un echilibru in viata, iar IF eu sincer as recomanda doar ca o ultima solutie, dupa ce multe altele au fost epuizate. Dupa ce ai observat ca efectiv nu poti sa te misti 10 minute prin parc sau sa mergi la sala sa bagi 10 minute de cardio, dupa ce vezi ca nici cum nu poti slabi prin metode conventionale, stilul de viata nu iti permite nici cum nimic altceva, si efectiv ai nevoie de o solutie mult mai drastica.