Author Topic: Drumuri / Trasee ideale pentru bicicleta  (Read 302 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline piratu2191

 • Feedback Score: (0)
 • Old TR: 122 (99.2%)
 • Newbie
 • Posts: 30
  • View Profile
Drumuri / Trasee ideale pentru bicicleta
« on: 20 May 2018, 16:14 »
Nu stiu exact unde s-ar incadra topicul: auto/moto/sport/lifestyle, m-am gandit sa-l postez aici.

Ideea e pentru a stabili diverse trasee cat mai bune pentru un biciclist in bucuresti si imprejurimi, avand in vedere lipsa pistelor si nesiguranta simtita la mersul pe sosele ca dn1, dn2, cb si altele.

Waze si google maps nu le consider solutii pentru biciclisti. Conditiile cele mai bune pentru un biciclist sunt pistele separate. Neavand asa ceva, ce cautam ? Strazi mai largi, parcuri, acostamente (exceptie dn2 unde e considerata banda) trotuare mai mari, stradute cu trafic redus, scurtaturi fara asfalt unde trafic ~= 0.

Sa incep eu: Berceni - Brancoveanu ---> Prelungirea Ghencea - Cartierul Latin

Voi incerca un traseu pe Luica -> Zetari -> stradute ferentari pana la rond la antiaeriana/alexandriei -> mers putin pe alexandriei pana la gladiolelor -> stradute pana la carierul latin. Astept alte sugestii si bineinteles alte trasee intre diferite zone ale orasului.


 

Offline Nekrataal

Drumuri / Trasee ideale pentru bicicleta
« Reply #1 on: 29 May 2018, 14:50 »
Poate iesim la o tura. Tu ce intelegi prin trasee? Bagi antrenament sau plimbare lejera? Eu aveam acum 10 ani un traseu foarte bun  de vreo 50 de km pe care il bagam seara de seara prin bucuresti, viteza cat de multa putea, era un antrenament foarte bun. Dar au trecut anii. :(
 

Offline Intermediarul

 • Feedback Score: (0)
 • Newbie
 • Posts: 36
  • View Profile
Drumuri / Trasee ideale pentru bicicleta
« Reply #2 on: 29 May 2018, 22:13 »
O intrebare cam off topic - in legatura cu pistele de biciclisti. Sagetile de pe ele sunt puse de forma adica se poate circula in orice directie sau indica directia pe care se poate circula? Din ce am observat sageata este in directia de mers a masinlor, pe o parte a strazii intr-un sens, si pe cealalta parte a strazii in alt sens.

Am observat destui care merg si in sens invers sagetii,  unii chiar  clansoneaza "suparati" pentru ca merge lumea pe pista desi ei vin din sens invers sagetii si nu au cum sa-i vada oamenii daca vin din spate  cand sageata arata  in sens invers. Si daca mai este si un trotuar aglomerat devine si mai dificil...

In alta ordine de idei am observat destui cu biciclete care dau ture in jurul National Arena, dar probabil devine plictisitor la un moment dat, este repetitiv. Au fost si cateva concursuri.
 
 

Offline piratu2191

 • Feedback Score: (0)
 • Old TR: 122 (99.2%)
 • Newbie
 • Posts: 30
  • View Profile
Drumuri / Trasee ideale pentru bicicleta
« Reply #3 on: 30 May 2018, 18:45 »
Orice trasee sunt bune, eu nu am bicicleta de viteza, am a 2-a bicicleta a mea (prima a fost un bmx mai mic pe la 5 ani),  un first bike din 2000, de cand eram mic si coboram de pe ea doar la borduri inalte, are/avea roti de 26" . Va dati seama ca am schimbat aproape tot la ea mai putin cadru si ghidon. Si schimbatorul de pinioane e original, cel de foi l-am dat jos si merg pe cea mai mare(avea 3 cu 6). La primavara vine randul alteia.

Ideea topicului e de ajunge dintr-un punct in altul cu bicicleta. Pot fi trasee diferite de plimbare/antrenament. Eu unul nu ma simt confortabil pe sosele mari unde se merge cu viteza (auto). 
In seara cand am postat topicul am facut in jur de 1 ora 45' pe traseul din primul post mers destul de lejer (nici nu puteam altfel). La intoarcere cu 10/15 min mai rapid dar de la iesirea de pe gladiolelor pe alexandriei am 'taiat-o' mai drept pe stradute -> buc-magurele -> ferentari si restul.

@Nekrataal iesim dar la primavara, cu asta ma fac de ras  :D :D :D

@Intermediar. Sagetile sunt pentru a fi respectate. Dar pistele pe trotual au 'devenit' ilegale insa au ramas vopsite. Cei 'suparati' ca le-ai calcat pista cea sfanta n-au ce cauta pe bicicleta. Culmea ca-s mai suparati pe pietoni decat soferii pusi in aceeasi situatie (pieton pe sosea, etc.). Probabil au o camera pe frunte si cauta material.
« Last Edit: 30 May 2018, 18:53 by piratu2191 »