Eu am trecut pe laptopuri de gaming de mai multi ani.
Nu mai am vreme si sincer nici chef sa joc ultimele jocuri la ultra details. Laptopul e un fel de compromis. Dezamagit nu vei fi decat daca ai nu stiu ce asteptari.
La jocuri vei observa diferenta. Insa nu va fi literalmente "de la cer la pamant". De exemplu intre rtx 2070 desktop vs 3070 laptop nu e nu stiu ce diferenta. Evident,rtx 3070 desktop va bate la orice ora rtx 3070 laptop,dar nici acolo diferentele nu sunt fenomenale. 30-40% da, dar nu 100-200% cum era mai demult.
Pentru mine a meritat sa trec si nu regret decizia. Dar asta depinde de la persoana la persoana,situatie la situatie. Daca chiar numai pentru office stuff iti trebuie, recomand ce scria si AlexU. Ia ceva second si esti ok.
Insa daca doresti si altceva, va mai adunati cu prietenii la un sfarsit de saptamana pentru un "lan party" ca pe vremuri, sau stiu eu,esti in o situatie ca si mine, locul de munca iti cere sa te muti in mai multe locatii pe an. Atunci laptop toata ziua.
Diferentele intre laptop si desktop nu mai sunt asa de oribile cum erau acu 20 de ani. Daca nu esti hardcore gamer, poti trece linistit pe un laptop gen cum ai a doua optiune ,mai bagi un docking station,un cooling pad si cand doresti sa te muti ai bagat toate in un ghiozdan si ai plecat. Nu mai tspe cabluri si cara pc-ul,cara si monitorul cu tine etc.