Author Topic: 19 milioane de romani  (Read 10021 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #30 on: 13 August 2018, 17:23 »
No, ca s-a trezit azi Vlad Voiculescu cu o alta idee mareata pe buda: http://m.ziare.com/politica/miscarea-romania-impreuna-strange-semnaturi-pentru-modificarea-legilor-electorale-1525369-font1

Super, vere! Chestia asta m-a cam scarbit. Se stie ca in diaspora PSD ia mue la toate capitolele, asa ca de sa nu bagam noi dublu pe diaspora, sa ne tragem niste fotolii in parlament la soto?! Oportunism romanesc, nu ma asteptam la asta de la prietenii Facebook-ului.

Mai VV, daca vrei sa rezolvi problema cu diaspora, fixeaza mai listele alea electorale, porneste de la problema, ca acolo e purceaua moarta! 3,4-5 milioane un pic gresite, asa! Fixeaza problema aia, sa vezi cum se schimba apoi terenul de joc, numarul de parlamentari, etc. Dar nuuuuuu.... nimeni nu vrea sa se atinga de numarul ala. Eventual sa adaugam 4 milioane de diasporeni peste aia 18 (!!) din tara. Sa fim 25, 30 milioane! Si sa triplam parlamentul, sa fim toti tata in Parlament! Asa ar fi cinstit! Sa fie tot romanul parlamentar. Si sa votam legile pe Facebook. Care are mai multe like-uri se valideaza.

E o gluma sinistra totul, really. Pana la urma o sa votez cu astia (daca oi mai avea drept de vot, sau ce se mai decide), ca sunt la ani lumina de neaderthalii din pesede, dar csf, n-ai csf!
 

Offline Ciocanul

19 milioane de romani
« Reply #31 on: 13 August 2018, 21:18 »
Se mai aude ceva de 300 de parlamentari ? :D
Mai tineti minte ca intr-o vreme se vorbea de regionalizare ? Sa dispara judetele de 2 lei si sa fie inglobate in regiuni mai mari ?
Inca una dar care pare neinteresanta pt ca ce ne doare mai tare sunt pulanele din piata:
https://www.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/consiliul-fiscal-sa-iei-bani-de-la-investitii-si-sa-pui-la-cheltuielile-sociale-nu-e-deloc-sanatos-938324
Cheltuielile cu salariile au crescut cu peste 20%, pe fondul majorărilor din sectorul bugetar şi au ajuns să reprezinte peste 27% din suma destinată cheltuielilor totale ale statului. În tot acest timp, s-au încasat cu 1,4 miliarde mai puţini bani din impozitele pe profit, salarii şi venit.
...
Oricum, ca opţiune, să iei bani de la investiţii când investiţiile sunt oricum extrem de mici, în standarde istorice, şi să pui la cheltuielile curente, cheltuielile sociale, nu e deloc sănătos. Sacrifici creşterea economică pe termen lung pentru a supravieţui pe termen scurt.
---
Sa va luati masini de teren sau carute cu suspensii tari(dupa buget) ca in ritmul asta nu mai putem vb de autostrazi ci probabil de DN-uri impracticabile.
https://www.digi24.ro/stiri/economie/consiliul-fiscal-cheltuielile-de-personal-maxim-istoric-peste-nivelul-pre-criza-979977
« Last Edit: 13 August 2018, 21:20 by Ciocanul »
 

Offline mache

19 milioane de romani
« Reply #32 on: 13 August 2018, 23:16 »
Inca o data sradu ca se pare ca nu intelegi (am mai avut discutia asta si cu AxA pe vechiul CG):

Quote from: Legea 280/2015
ART. 4
Pentru organizarea alegerilor se constituie circumscripţii electorale la nivelul celor 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara  ţării.  Numărul  total  al  circumscripţiilor  electorale  este  de  43.  Denumirea, numerotarea şi numărul de mandate aferent circumscripţiilor electorale sunt prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta lege.

In cei 18.263.875 intra toate persoanele care au card de identitate romanesc valabil, indiferent de faptul ca sunt sau nu prezenti la domiciliul din Romania. Deci in cei 18 milioane ii incluzi si pe cei plecati afara care au inca buletin/card valabil. De aceea cand ei se prezinta la vot, cei mai multi voteaza pe liste suplimentare (selectezi strainatate): sunt inca in evidenta pe listele permanente pentru ca nu si-au schimbat oficial domiciliul.

Imbecilitatea la noi consta in faptul ca nu exista un control sistematizat al rezidentei asa cum este, in Germania sau alt stat vestic. S-ar afla instant cine pe unde este si s-ar actualiza rapid listele cu cei ramasi vs plecati.


Cat priveste asta
Quote
Chestia asta m-a cam scarbit. Se stie ca in diaspora PSD ia mue la toate capitolele, asa ca de sa nu bagam noi dublu pe diaspora, sa ne tragem niste fotolii in parlament la soto?! Oportunism romanesc, nu ma asteptam la asta de la prietenii Facebook-ului.
nu are nicio legatura cu oportunismul cat cu realitatea: la ora actuala ai o lege electorala cretina care stipuleaza mandate total aiurea.

Uite un articol bun din decembrie 2016 vizavi de aspectul asta.


Quote
Autoritatile detin toata logistica si echipamentul necesar ca sa faca imposibila orice tentativa de "revolutie", deci poti sa uiti de prostia asta. Trebuie sa te multumesti doar cu atmosfera "fun" de la proteste si TV.

Da, s-a vazut vineri ce 'logistica' au... S-au gazat singuri, au dat la intamplare grenade (pew pew de colo colo, nu conta unde fragmenteaza si pe cine raneste). Mai ai multe d'astea olds?
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #33 on: 14 August 2018, 02:33 »
@mache > Ce nu inteleg? E foarte clar ce contine registrul electoral. Datele sunt eronate pentru ca 3,4 sau chiar 5 milioane de romani sunt plecati din tara intre timp. Daca erau 100, 200k nu ar fi o mare problema. Dar 3 milioane inseamna peste 15%! Si sunt cel putin 3 milioane lipsa.
Corect, nu-ti schimbi oficial domiciliul pentru ca esti in plop daca te declari CRDS. Am mai discutat despre asta. In primul rand, nu mai poti avea CI. Doar pasaport. Si de aici o mie de probleme. De unde numarul foarte mic de CRDS in raport cu totalul diasporenilor. Ca pentru statul roman e imposibil sa-ti dea o CI unde sa scrie "domiciliul in strainatate". Problem solved.
Sigur, trebuie schimbate multe pentru a aduce legislatia si procedurile in acord cu realitatea Romaniei din 2018, aia cu 20% cetateni in afara. Trebuie retusate foarte multe lucruri.

Ia sa vedem, cati parlamentari in minus inseamna asta?! Pai simplu, intre 16 si 27% mai putini!! Cati europarlamentari in minus inseamna? Banuiesc ca tot pe acolo. Cum se mai descurca baetii la alegeri daca nu mai pot semna si ei cateva voturi la sigur, acolo?

Problema nu e neaparat la reprezentarea disaporei (solutia cu adaugarea de parlamentari in raport cu cate voturi s-au intregistrat in diaspora mi se pare cea mai corecta) ci la restul, la reprezentarea si votul celor din tara.

Daca s-ar dori, s-ar face! E foarte simplu. Exact cum se face in Vest, cum ai spus si tu. Exact aia e problema. Dar vezi, ca nici macar Vlad Voiculescu nu propune rezolvarea aia simpla. Nimeni nu explica/vorbeste despre asta.
 

Offline KodiaK

19 milioane de romani
« Reply #34 on: 14 August 2018, 10:35 »
Stai sa vad daca am inteles bine. Tu ai vrea ca cine nu e in tara in ziua alegerilor, sa nu aiba dreptul la vot? Ce conteaza unde este, atata timp cat are cetatenie roamana si buletin de Romania?
Si dupa cum s-a observat la ultimele alegeri prezidentiale, diaspora chiar voteaza, poate cu mai mult interes ca noi. Zi-mi tu cati oameni din tara ar fi fost dispusi sa stea ORE intregi la coada ca sa voteze?
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #35 on: 14 August 2018, 16:33 »
Nu, man. Cine nu si-a confirmat adresa sa n-aiba drept de vot, asta zic. Bineinteles, dand oamenilor toate sansele sa-si updateze adresa, inclusiv online. Fara birocratie. E in interesul parlamentarilor sa faca lucrurile simple, pentru a avea cati mai multi cetateni inregistrati.

 Insa daca nu-ti confirmi adresa, dispari din registrul electoral pana cand o faci. Tura asta stai pe bara, apoi te poti inregistra pentru urmatoarele alegeri. Si tot asa. Registrul ingheata cu - nu stiu - 6 luni inainte de alegeri.
 
 Da, diaspora sta 8 ore la coada. Dar, really, e nevoie de asta? Nu mai bine primeste un plic acasa, bifeaza si gata? Elegant.

 Acum, ar fi o discutie daca e bine sa reduci bazinul electoral pe criteriul asta. Pe de alta parte, daca o persoana nu se poate obosi sa confirme/actualizeze adresa, poate ca inseamna ca nu e prea interesat de vot? Si atunci nu e mai bine sa fie eliminat din ecuatie? La fiecare 73,000 de dezinteresati mai taiem un deputat din parlament. La fiecare 168,000 - un senator.
In acest moment vreo 20-25% din ei sunt de carton, reprezinta umbre.

Si da, la fiecare 50,000 voturi din diaspora mai bagam un deputat de diaspora. La fiecare 1000,000 > un senator (ca vot nu e acelasi lucru cu prezenta pe lista).

Mie mi s-ar parea corect asa.
 

Offline mache

19 milioane de romani
« Reply #36 on: 15 August 2018, 00:25 »
@mache > Ce nu inteleg? E foarte clar ce contine registrul electoral. Datele sunt eronate pentru ca 3,4 sau chiar 5 milioane de romani sunt plecati din tara intre timp. Daca erau 100, 200k nu ar fi o mare problema. Dar 3 milioane inseamna peste 15%! Si sunt cel putin 3 milioane lipsa.
Aici gresesti... nu sunt 'lipsa' ci sunt contorizati in categoria gresita.

Quote
Corect, nu-ti schimbi oficial domiciliul pentru ca esti in plop daca te declari CRDS. Am mai discutat despre asta. In primul rand, nu mai poti avea CI. Doar pasaport. Si de aici o mie de probleme. De unde numarul foarte mic de CRDS in raport cu totalul diasporenilor. Ca pentru statul roman e imposibil sa-ti dea o CI unde sa scrie "domiciliul in strainatate". Problem solved.
Vezi ca am specificat destul de clar mai sus ca e vorba in principal de rezidenta

Quote
Sigur, trebuie schimbate multe pentru a aduce legislatia si procedurile in acord cu realitatea Romaniei din 2018, aia cu 20% cetateni in afara. Trebuie retusate foarte multe lucruri.
Corect, sunt cel putin 3 legi care necesita modificare: cea electorala, cea a evidentei populatiei si codul civil

Quote
Ia sa vedem, cati parlamentari in minus inseamna asta?! Pai simplu, intre 16 si 27% mai putini!! Cati europarlamentari in minus inseamna? Banuiesc ca tot pe acolo. Cum se mai descurca baetii la alegeri daca nu mai pot semna si ei cateva voturi la sigur, acolo?

Problema nu e neaparat la reprezentarea disaporei (solutia cu adaugarea de parlamentari in raport cu cate voturi s-au intregistrat in diaspora mi se pare cea mai corecta) ci la restul, la reprezentarea si votul celor din tara.

Daca s-ar dori, s-ar face! E foarte simplu. Exact cum se face in Vest, cum ai spus si tu. Exact aia e problema. Dar vezi, ca nici macar Vlad Voiculescu nu propune rezolvarea aia simpla. Nimeni nu explica/vorbeste despre asta.
Problema nu e la Vlad Voiculescu - ci la capacitatea de a veni cu o propunere legislativa de care sa nu-si bata joc majoritatea parlamentara (vezi cazul legii offshore; de cele privind codul penal nu mai comentez)
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #37 on: 15 August 2018, 02:18 »
Da, asa e. Categoria gresita. Numcai ca rezidentii in Romania dicteaza numarul de parlamentari si europarlamentari. Deci e o eroare care schimba multe.
2, foarte multi din cei plecati nu mai voteaza (din varii motive > multi sunt fizic la sute de km de o urna, pentru ca deh, e 2018 dar depindem de urna) si asta deschide usa fraudei, cum am tot zis.

Ar fi minunat sa se fixeze problema cu evidenta populatiei dar stiu ca e SF. Insa cand vine vorba de alegeri lucrurile devin critice. Cum ziceam, 20-25% din parlamentarii alesi sunt acolo nelegal.

Problema e si la Vlad Voiculescu. USL, PMP sau UDMR au tot interesul sa mentina status quo-ul acesta: le ofera parlamentari mai multi si optiuni de fraudare. Insa astia noii, gen USR sau RO100++ ar trebui sa-si doreasca macar sa corecteze problemele.
De la ei am alte asteptari. Ceea ce-a propus VV e o mizerie pentru ca nu adreseaza problema. El face cam ca USL-ul, dar pe ogorul lui.

Si da, evident ca daca s-ar discuta si schimba ceva, USL va face in asa fel incat sa nu se schimbe nimic unde sa-i doara. Eventual sa creasca numarul de parlamentari si sa ramana cu optiunile intacte. Diavolul e in detalii. Din pacate, in Romania mai nimeni nu propune schimbari pentru a corecta problemele si a le rezolva logic si/sau corect. Toti o fac pentru a castiga ceva de pe urma schimbarii. Se folosesc de context, de problema, pentru a-si crea un avantaj. Ceea ce e profund toxic si ne-a dus in locul asta, de stat aproape falimentar moral.

Apoi ne miram ca 6-7 milioane de oameni nu mai voteaza.
 

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
19 milioane de romani
« Reply #38 on: 25 August 2018, 22:03 »

Tu te vaiti ca barbatul nu iti face cadouri si ca urmare il alegi pe ala care te bate si te violeaza cand si cum vrea? Halal logica. Pacat ca prostia nu doare.
Pai se simt lezati doar 600 000 de romani  ca atatia au iesit la protest in 2017, plus alti cativa zeci de mii care injura PSD-ul pe Facebook si doar dau like-uri si spun ca sunt interesati sa vina la evenimentele organizate, adica nici macar sa spuna ca "participa" .  Doar 600 000  sunt anti-PSD  din tot cei 1 700 000 de romani care au votat partide de centru dreapta (PNL si PMP) + aia 600 000 care au votat USR care-i un partid sincretic  Big Tent care n-are o politica sau o ideologie clara.
Deci din 2 300 000 de romani care au votat partidele parlamentare de opozitie, doar vreo cateva sute de mii de romani se simt deranjati de regimul pesedist, atat in mediul online, cat si la proteste.

3.204.864 au votat PSD ,   396.386 au votat ALDE, 435.969 au votat cu  UDRM, 196.397 au votat PRU,73.264 au votat PRM,   adica fix 4 300 000 de romani au votat cu PSD si partidele satelit ale acestuia. Mai adaugam peste vreo 100 000 de romani care au votat cu tradatorii de la partidele minoritare.

11 milioane de romani din tara si din diaspora care aveau drept de vot nu s-au prezentat la sectiile de votare in decembrie 2016! 




Asadar, electoratul roman e alcatuit din:
-1 milion de romani care se considera liberali de centru-dreapta si aia divizati ca unii ba sunt conservatori, altii mai populisti, altii neoliberali, altii social-liberali, ori corporatisti, programatori, manageri, bancheri, freelanceri, angajati juridici si patroni, neexistand o cauza comuna, unii fiind progresisti mai de stanga, altii liberali sau conservatori mai de extrema dreapta care vor sa exploateze angajatii pe salarii mizerabile asa la misto si sa scoata profit gras pe spinarea lor,   liberali moderati  care vor sa-si plateasca angajatii in functie de competente, plus putini lucratori care considera ca merita platiti in functie de performante
-5-6 milioane de romani se declara clar a fi socialisti, majoritatea de stanga sau sunt social-liberali, adica mai de centru dreapta, centru stanga ori de extrema stanga - adica pensionarii, asistatii sociali, patronii de stat si bugetarii  care au votat PSD si alte partide socialiste minoritare  - toti avand o vointa comuna - sa traiasca bine pe salarii si pensii mari si munca putina 
-600 000 nu prea stiu ce vor  de la viata, adica USR-istii
-restul de 11 milioane de romani cu drept de vot.....pai ei......   they don't give a fuck about politics


 


Post Merge: 25 August 2018, 22:29

Iar situatia e si mai dramatica daca stai sa te gandesti ca numarul simpatizantilor liberali ai PNL va scadea enorm din cauza leadership-ului infect si nereusitei de a se afisa drept o alternativa viabila.
Inclusiv din toti aia 600 000 de studenti someri  si ONG-isti impartitori de pliante ce au votat USR vor trebui odata si odata sa puna umarul la munca gasindu-si un job real (in tara sau in strainatate) daca vor bani de cluburi si masini in rate.  USR e lipsit de un lider puternic, e si divizat, deci si procentajul alegatorilor va scadea enorm sau se va mari, oricum  nu va conta cand tot mai putini romani vor veni la vot. 
M-as mira sa nu dispara pana atunci. 

Iar aia care se plang de salariile mizerabile de la privat vor trebui sa puna mana sa se specializeze sau sa emigreze daca vor salarii mari. Si nu cred ca un angajat cu salariu mare ce lucreaza 10-12 ore pe zi va mai avea timp sa vina la protest, dar sa se mai uite pe Facebook sa injure PSD-ul. 
Si mai delicios o sa fie cand vor trebui sa munceasca overtime  in ziua de vot daca vor sa-si ia bonusurile pentru a-si plati ratele la masina sau smartphone.



Din fericire, multi romani au inteles ca politica e doar un show si ca in realitate piata si trendurile globale dicteaza economia, si ca clasa politica si presa doar incing show-ul. 
Pur si simplu Romania se afla in situatia actuala fiindca asta a vrut piata si puterile din afara. Nimanui nu-i convine ca Romania sa iasa din statutul de piata de desfacere cu forta de munca ieftina. Iar PSD-ul e o unealta tocmai potrivita pentru ca statele dezvoltate sa primeasca forta de munca ieftina si sa cumpere terenuri si produse la preturi mici. 


Peste 20-50 de ani veti vedea ca nu vor mai exista deloc politicieni, nici economie de stat si nici democratie. 

Corporatismul este viitorul! 
Corporatiile, bancile monopolizatoare si  multinationalele vor conduce statele in viitor.  E cursul firesc, fie ca ne place sau nu. 
« Last Edit: 25 August 2018, 22:29 by skyfallout »
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #39 on: 27 May 2019, 16:53 »
 Frate... in primul rand si dincolo de orice altceva: fixati naiba problema cu votul in diaspora! E inacceptabil ca in 2020 (aproape) sa se stea la coada ca in 1980. Poti vedea prezenta actualizata la secunda, live, dar nu poti vota electronic, in plic, etc... Orice guvern vine trebuie sa rezolve chestia asta, altfel inseamna ca se pisha pe oamenii aia cam tot la fel ca PSD-ul.

 In al doilea rand ma bucur ca am dat-o grav in bara cu estimarea. Se pare ca doar PSD-ul are capacitatea asta de a enerva p-aia 5 milioane de indiferenti pana la rosu, de stau cu orele la coada. E o performanta incredibila, cum au picat 20% in 2 ani. 2 ani de relativa bunastare, nici o criza, nimic... doar un razboi de uzura contra normalitatii de am inceput sa ne uitam toti in oglinda si sa ne intreb daca nu cumva...

 In al treilea rand PSD-ul a sub-perfomat, ca urmare a slabei mobilizari. Partidul l-a lucrat pe Dragnea. Insa daca nu era prezenta masiva tot ar fi scos un rezultat decent. La fel ca cu Iohannis, in 2014, au iesit enervatii la vot si le-au dat sa zaca. 40% USR+ in Bucuresti!

 Anyway... PSD s-a transformat in PRM. Reprezinta segmentul cel mai nociv din populatie. PNL sunt cei semi-nocivi, care ar smeni daca se poate. Gen Orban, Blaga... smenari, dar nu pe fatza. Mai curati, asa... mai ieropeni.

 Cei care au cea mai mare responsabilitate pe umeri sunt insa USR+. Ca ei au primit majoritatea voturilor noi. Cu ei au votat indiferentii de ieri. Si e o asteptare care trebuie indeplinita. E poate ultima sansa pe care acesti oameni o mai acorda politicienilor.
 Dupa ce au tot infrant ciuma rosie de prin 1990 incoace... poate de data asta e chiar ultima data. N-o sa moara, doar sa dispara in zeama proprie... Ultima data s-au reinventat furand PNL-ul. Tot la PNL sta cheia si in viitor. De care parte a istoriei vor sa fie. Precum intrebarile lui Iohannis, PNL-ul inca joaca la 2 capete.
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #40 on: 12 November 2019, 09:34 »
 Nici o surpriza de data asta. Barna, marele perdant dar la prezidentiale se voteaza persoana, nu doar platforma. Barna n-are charisma, nu stie sa vorbeasca, n-are cum sa fure voturi din afara bulei. Pana si Iohannis pare George Clooney pe langa el.
 In partea celalta PSD-ul poate folosi scorul lui Dancila (2 meleoane, ia d-aci!) ca referinta de jos, atat face PSD fara sa se chinnuie nici macar un pic, fara sa zica Gadeabadea nimic, etc.  Dragnea, candidand din puscarie scotea mai mult.

9.1 milioane au votat. Din astia 3.3 milioane n-au nici o sansa. Comunistoizi in gandire, ignoranti la tot si toate, rataciti in viata lor si unii pur si simplu hoti. Probabil cam asta va fi scorul Vioricai in T2.

1.5 milioane au bagat cu Barna, nucleu dur de reformisti carevasazica (ex basisti, evident). Aia de care aminteam in primul post de pe topicul asta.

Intre ei, 4.3 milioane care sunt cu establishmentul dar pe la mijloc, asa. Spectru larg, intre pesedisto-reformisti si nicusordanisti suparati pe Barna. In principal uselisto-basistii de ieri, spectru pestritz de oameni cat de cat implicati dar care au bifat macar o data in viata un vot pesedistoid.

Cam astia suntem, cum ziceam... N-ai cum sa progresezi in ritm mai rapid decat tara. Sigur, o finala Iohannis - Barna ar fi fost un pas inainte (in opinia mea). Insa 3.3 milioane de romani ar fi privit asta cam cum am vazut eu Iliescu - Vadim din 2000.

E totusi un progres, daca stai sa te gandesti. De la Iliescu - Vadim la Iohannis - (aproape) Barna in 20 de ani. Mai e mult pana departe...

Oh, si da... 18.2 milioane pe liste, sigur ca da! Sigur, au mai iesit cateva sute de mii de diasporeni la lumina cu ultimele updateuri la proceduri, dar fratele meu... acelasi numar ca acum 5 ani?! Ca acum 10 ani?! Cu 200k mai putin decat in 2004?!?!!
 

Offline Ciocanul

19 milioane de romani
« Reply #41 on: 12 November 2019, 10:59 »
Barna nu putea sa fure voturi din afara bulei dar pb e ca nu le-a mentinut nici pe alea ce le avea USR. De la 2 mil de voturi la parlamentul european obtinute de USR s-a ajuns la 1.3 milioane de voturi la presedentie(700k s-au dus la Robocop). E foarte grav. Si acum vine senin si spune ca el nu are ce sa-si reproseze ca a facut tot ce se putea face si nu-si da demisia. Se agata ca un inecat de pai. El crede ca daca a pupat babe si a facut 11k de km prin tara spunand chestii blazate si plictisitoare e tot ce trebuie. El nu are nici o vina. Aici se inseala amarnic si daca are coloana vertebrala primul lucru dupa asa un esec e sa-ti depui demisia. O sa iasa circ in USR si poate se rupe alianta si se duce pe paula tot.
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #42 on: 13 November 2019, 00:49 »
 Un tip gen Basescu o putea face, nu Barna. Da, n-a luat cat USR la euro dar nici n-au mai iesit toti aia la vot. Au votat cam acelasi numar insa nu fix aceiasi oameni. Eu am fost la un pas sa nu ajung, nu ma simteam deloc motivat la tura asta. Pe cand in mai era alta treaba. Si da, o parte au bagat Iohannis, pe altii i-a nemultumit Barna, etc...

Daca te uiti in statistici o sa vezi ca USR+ au readus oameni la vot din segmentul "premium" (educati, pana la 40 ani). Eu ma plangeam pe aici cand cu useleu' ca n-am optiune, frate... nimic nu ma reprezenta cat de cat, acolo. La parlamentare cred ca n-am mai votat de cand cu alianta DA pana la USR.

 Problema Romaniei este cu majoritatea ce voteaza legacy... dar asta e Romania, vrem/nu vrem.
 

Offline Ciocanul

19 milioane de romani
« Reply #43 on: 13 November 2019, 11:54 »
Au facut multe greseli majore, Barna si staff-ul de campanie. Dincolo de lipsa carismei si ca arata ca si tocilarul din prima banca cu papion si sacou din 1900 toamna. In primul rand ce plm vreau ? Vreau presedentia deci sar pe Ioha si nu pe PSD. L-au facut penelistii cu Rise Project grupa mare, nu mai exista pardon. Trebuie sa dea in Ioha ca surdul in toba si avea cu ce, si vechi si noi: demiterea lui K, lipsa vizelor dupa atata amar de vreme, Schengen, USL-ul. Avea gloante cacalau. El s-a purtat ca o chizda: hai sa scoatem PSD din turul 2. Serios ? Asta a fost mesajul lui cand PNL il lucrau la ONG-uri si umpleau media de minciuni ? Si in cabina inca am ezitat sa-l votez ca e un sters infect.
--
Si acum ? Acum o da cotita ca s-a muncit mult si s-a invatat din greseli. Sa pierzi 700k de voturi e o calamitate frate, nu e o greseala. Iti pui demisia pe masa si daca trag toti de tine mai ramai in frunte. A avut dreptate Vozganian: bula USR se sparge.
 

Offline astateofmind

19 milioane de romani
« Reply #44 on: 13 November 2019, 20:00 »
Demiterea lui K? De unde pmea scoateti prostia asta pe care o tot aud de la tot felul de habarnisti? Nu, nu aveam cum sa nu o demita. El doar a semnat ca primarul, ca obligatie.

Lipsa vizelor? Alta prostie colosala! Ai idee cum se ridica vizele alea pt us? Sunt conditii pe care tara respectiva trebuie sa le indeplineasca, nu presedintele. Conditii pe care RO NU Le indeplineste.

Schengen? Din nou, aberatie, e treaba guvernului sa se asigure ca acele conditii de aderare sunt indeplinite, nu e problema diplomatica.

Ciocane, credeam ca ai ceva idee de politica, esti habarnist.

Da, cu USL si mai erau si altele putea sa marseze. Dar cu cele 3 de mai sus, nu.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste