Author Topic: 19 milioane de romani  (Read 10012 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ciocanul

19 milioane de romani
« Reply #15 on: 11 August 2018, 23:00 »
Nu ar bifa nimeni nimic. In prima faza le-ar trimite ANAF-ul scrisori de dragoste sa trimita declaratii de venit. :D
Nu ai ce sa mai negociezi cu hotii, voi asta nu intelegeti. Si-au facut un mecanism complet prin care ei fura cat se poate si dau mita la cersetori ca sa-i voteze. Si mai trec 10 ani si tot nu avem autostrazi, spitale, scoli ca lumea, viata normala. Pt ca bugetul merge in mare parte la cersetori si furat. In jocul lor la momentul asta nu ai cum sa-i "bati" si sa-i alungi.
--
Solutia e simpla, iei bata si ii crapi capul. Asta faci cand iti intra careva in casa ca sa-ti fure. Asta fac, ne fura metodic.
Ne trebuie mai multe galerii. :D
 

Offline taribo

19 milioane de romani
« Reply #16 on: 11 August 2018, 23:35 »
Acum Dragnea e la tranta cu poporul, care pe care.

Cum anume ai ajuns la concluzia asta ?

@Ciocanul, "solutia" ta nu ar face altceva decat sa genereze o reactie adversa identica. Exista suficiente persoane normale, inclusiv eu, care s`au saturat ca 10,50 sau 100k de oameni sa incerce sa impuna directia in care o iau lucrurile. Exista votul si cine are nemultumiri se poate exprima acolo, nu se intampla nimic atat de grav ca sa genereze tot rahatul asta.
 

Offline Nekrataal

19 milioane de romani
« Reply #17 on: 11 August 2018, 23:38 »
taribo, "directia in care o iau lucrurile" ti se pare ca este una buna in momentul acesta?
 

Offline Ciocanul

19 milioane de romani
« Reply #18 on: 11 August 2018, 23:45 »
Nu mai ajunge votul, sorry. Daca 4 violeaza pe unul si ei sunt 5 si se voteaza, victima pierde. Cei 4 s-au distrat de minune. Si poate sa voteze oricat de bine violatul, tot va pierde. Marota asta cu votul trebuie sa inceteze, e un rahat pansat. Trebuie alte solutii. Si poate sa cada si Dancila, nu ajunge. Vin alti papitoi, aceeasi mizerabili, alte fetze. Trebuie legi dure, zeci de ani pt coruptie la nivel inalt si independenta justitiei.
 

Offline Nekrataal

19 milioane de romani
« Reply #19 on: 11 August 2018, 23:52 »
Stai sa vedem ce raspunde, este foarte important sa auzim raspunsul sau.
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #20 on: 12 August 2018, 04:24 »
 Nu e important deloc. Poate raspunde in cel putin 100 de feluri mai putin ala pe care-l astepti tu. :)

@Ciocanul > ok, nu vor/pot sa-si actualizeze adresa, atunci nu mai voteaza. Simplu. Si asa astia 4-5 miloane de diasporeni nu voteaza, procesul democratic nu sufera, dimpotriva. Dispare o posibilitate de frauda si se redeseneaza circumspcriptiile electorale functie de realitate, de cetateni.
Ca sa comparam: in US se bat aia la milimetru pe a-si desena colegiile casa cu casa incat sa castige un avantaj. La noi lipsesc vreo 4-5 milioane si nu deranjeaza pe nimeni. Pentru ca avantajeaza pe toti sa fure un pic. Probabil ca exista circumscriptii aproape vide prin Moldova, etc...

Cat despre resetarea prin violenta > nu e decat o racorire de moment. Una dureroasa daca se intampla sa te trezesti cu o grenada d-aia in cap sau picior. Apoi, nu faci decat sa daunezi mediului economic, creezi instabilitate, etc. Cred ca mai eficient e sa traiesti in dictatura Dragnea si sa nu te mai intereseze de nimic in afara familiei si prietenilor decat proteste violente. Suna cinic dar e mai fair decat sa ai asteptarea ca cineva sa arunce cu Molotoave in jandarmi in numele tau pentru a crea haos.

Apoi, ce s-ar castiga cu asta? Hai sa vedem macar un pas in fata. Ce-ar urma dupa? Cine ar castiga alegerile maine? Nu cumva tot PSD? Sau un USL. Care e tot aia, doar ca ceva mai pe shestache cu penalii, ca Dragnea aici a intins coarda la maxim, de nevoie. Dar ok, vine o guvernare noo, pleaca slugoiul de Toader si revine unu gen Predoiu, opreste cavalcada asta anti-justitie dar - cred ca e clar pentru toti ca nu mai vedem un accident gen Kovesi a 2-a oara in fruntea unui parchet! SISTEMUL se va perpetua.

Singura schimbare in Romania vine din evolutia lenta a sistemului, cu pasi foarte mici, impinsi de la spate de UE, de NATO si, cateodata, de cate un om ajuns accidental in functii inalte (Kovesi, Ciolos si ai lui).

Sigur, acum e un regres total, determinat de actuala gasca pesedista care vrea control total si o dictatura de catifea. Modelul Dragnea e Putin/Erdogan/Orban. La putere pe termen lung (vezi planul ala de 20 ani, etc) si cu beneficiii ca-n America de Sud, nu 10% ci 90% impartiti 50% la el si 50% la partid.

Observati ca romani prioriatea 0, absoluta, e mereu aia de a opri un rau foarte mare si de-al inlocui cu unul rezonabil. :) Iliescu, Nastase, Basescu, Ponta si acum Dragnea. Niciodata nu avem si noi o prioritate pozitiva, gen sa alegem dintre aia care propun 500km de autostada sau pe ceilalti care vor doar 250km dar si taxe mai mici. Niciodata discursul nu se poarta pe temele guvernarii, pe directii de apucat (stanga/dreapta). Discursul public e mereu in coma, mereu trebuie sa salva democratia, sa oprim o dictatura in fasha, sa revenim la o situatie cat de cat de bun simt, etc.

Insa toate guvernarile pastreaza cozile de topor, slugile. Si astfel sistemul se perpetueaza. Tudorei Toaderii sunt cancerul Romaniei. Cine l-a nascut pe asta? PNL. Bafta la vot!

Am toata admiratia pentru cei care continua sa lupte in Romania pentru normalitate. Nu exista alta cale decat incapatanarea de ramane normali intr-o tara stramba. De a incasa fum in ochi la o manifestatie pasnica si de a trai intr-o minoritate absoluta. Sper sa nu se ajunga la situatia in care normalitatea sa fie pedepsita. Fie prin lege, fie cu pulanul sau inchisoarea.
 

Offline Ciocanul

19 milioane de romani
« Reply #21 on: 12 August 2018, 08:06 »
1) Nu te mai compara cu SUA. Acolo daca calci pe bec ca politician mergi la beci. La noi calca si iti rad in nas. Ne conduc puscariabili votati de cersetori. E noaptea mintii.
2) Expatii au fost si sunt o mica minoritate in piata.
3) Doar cu vot nu se mai rezolva nimic. Avem nevoie de o mini revolutie si nici o revolutie nu e "legala".
 

Offline taribo

19 milioane de romani
« Reply #22 on: 12 August 2018, 12:45 »
taribo, "directia in care o iau lucrurile" ti se pare ca este una buna in momentul acesta?

Directia este in functie de vointa populara ca de asta se numeste democratie.
Eu sunt nemultumit de foarte multe lucruri mai ales in sistemul medical cu care am avut contact direct in ultima perioada de timp, dar mai nemultumit sunt de cei care spun ca vorbesc in numele "poporului" cand de fapt ei reprezinta o fractie neglijabila.

Ne conduc puscariabili votati de cersetori.

Este fals ce spui, gasesti pe pagina anterioara voturile impartite pe categorii sociale.
« Last Edit: 12 August 2018, 12:46 by taribo »
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #23 on: 12 August 2018, 13:35 »
Comparatia cu US era pentru a evidentia diferenta. Cand ajungi sa faca diaspora miting acasa, e grav. E grav pentru societate, pentru opozitie, arata falimentul ei. Cum adica, miting al diasporei? Daca dadea Dragnea o lege ca toti capsunarii trebuie sa plateasca o taxa, un impozit, ar mai fi avut sens. Dar asa? Trebuie sa faca diaspora miting pentru Romania? Dar cand i-a pasat Romaniei de problemele capsunarilor din Italia, Spania, Anglia? Unde a fost Romania cand italianii se pusesera pe linsat romani, de exemplu? Cate mitinguri s-au facut la Bucuresti pe tema asta?

Cu vot nu se rezolva nimic?!?! Really. Dar cum altfel? Ce rezolvi cu molotoave?

Stiti care e problema? Ca opozitia e praf, praf si pulbere. Daca Dragnea devine atotputernic este pentru ca nimeni si nimic nu i se opune. Au ajuns slugile din Teleorman sa conduca tot in Romania si nimeni nu cracneste. Toti stau cuminti cu pla plecata si se roaga in gand sa-si pastreze cozonacul.

Iar opozitia si comunicatorii ei fac o laba in cerc de ani si ani. Toti CTP-ii, Tapalagii, Guranii, tot blogarii si toata floarea anti-pesedismului s-au inchis intr-o bula unde baga bukake la greu, terminand glorios cu hifive-uri, like-uri si share-uri.
Nimeni, dar nimeni nu se oboseste sa comunice cu bulele alelalte. Sa le studieze macar. Sa incerce ceva.

De exemplu. Sa luam o stire de pe A3: https://www.antena3.ro/actualitate/liviu-plesoianu-daca-cei-mai-multi-indiferent-de-tabara-vor-dori-sa-continue-doar-pe-drumul-luptei-482420.html

A postat Plesoianu (sau cine se ocupa de pagina lui) acum 2 ore si ceva, instant (ora 11:00) era stire pe site-ul A3: https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/posts/2072969799586755

Baetii sunt coordonati. In in 2 ore jumate postarea are (acum) 1100 like-uri, 359 share-uri (acum 20 minute avea 64) si vreo 142 comments. Ca opozitie/jurnalist te mai si uiti cine distribuie, cine comenteaza, etc... nu dormi in papuci si astepti sa-ti vina fotoliul de deputat/senator. Si pana mea, Facebook iti da tot mura-n gura. Mai ales ca romanii nu stiu sa-si protejeze cat de cat profilul, gasesti tot pe acolo: job, prieteni, interese, etc... n-ai nevoie de Cambridge Analitica, doar de niste studenti infometati.

Astia sunt organizati, sunt parsivi si hoti. Dar dormind in stil Iohanic n-o sa facem absolut nimic. Trebuie dislocate voturi de la PSD, trebuie lucrat la asta nu la consolidarea bulei de 1 milion jumate. Aia oricum voteaza ce trebuie. Cum sa-i trezesti p-ailalti e problema.
« Last Edit: 12 August 2018, 13:38 by sradu »
 

Offline oldshooterman

19 milioane de romani
« Reply #24 on: 12 August 2018, 14:10 »
3) Doar cu vot nu se mai rezolva nimic. Avem nevoie de o mini revolutie si nici o revolutie nu e "legala".

- Nici o revolutie nu se face de catre fazanii care cred ca fac revolutia. E o mare diferenta intre participantii vocali si cei cu... arme.
- Revolutia se face cu arme si organizare serioasa. In RO n-are nimeni (dintre civili) arme pentru o revolutie.
- Nu exista nici posibilitatea de organizare necesara. Incearca doar sa faci valuri serioase cu prostii dintr-astea si o sa vezi ce inseamna "sa dai cu pixul" pana iti trece de orice "revolutie". ;D
- Nu exista nici suficienti sinucigasi dispusi sa moara pentru altii.
- Si in primul rand nu exista nici o platforma politica agreeata de o majoritate si capabila sa aduca bunastarea fara limite la care viseaza toata lumea, deci ceva care sa justifice la modul serios scopul, in ochii fazanilor.

- "Revolutia" se face doar cand "cei din exterior" care trag sforile nu-i mai pot controla prin nici o metoda pe cei care trebuie sa le serveasca interesele in tara respectiva. Doar atunci apar toate cele necesare unei "revolutii" (cum a fost in Egipt, Libia, Siria si in alte locuri...). ;D

Autoritatile detin toata logistica si echipamentul necesar ca sa faca imposibila orice tentativa de "revolutie", deci poti sa uiti de prostia asta. Trebuie sa te multumesti doar cu atmosfera "fun" de la proteste si TV.
 

Offline Ciocanul

19 milioane de romani
« Reply #25 on: 12 August 2018, 21:57 »
Daca e asa si nu iasa nimic atunci se poate incheia si circul cu demonstratiile. Adica ce rezolva ? Pierd jumate de seara si merg in centru ca sa ce ? :) Sa am de unde veni acasa ? Nu tu o primarie arsa, niste molotoave, o atentie, o maslina. O da... am votul de la viol. Ma pis pe el. Te uiti asa ce inseamna frica la o demonstratie. Ai 200 de jandarmi si in fata 5000 de demonstranti. Daca demonstrantii ar lua fiecare un simplu scut de 160cmx60cm home made din pal sau orice pisat de lemn. Faci vreo 5-6 randuri si intri in jandarmi. Ii impingi pur si simplu. I-ai spulbera cu gard cu tot, nici unul nu ar sta in picioare cu tot ce au pe ei. :D Ideea cu violul nu e a mea dar sta in picioare oricum.
 

Offline oldshooterman

19 milioane de romani
« Reply #26 on: 12 August 2018, 23:17 »
Da, chiar nu iese nimic in afara de ceva agitatie. Asa e in democratie. ;D
Iar povestea ta cu scuturile si alte prostii e nesustenabila, pentru ca jandarmii isi adapteaza numarul si echipamentul din dotare in functie de cum se prezinta demonstrantii. Daca se ajunge la molotoave si alte jucarii periculoase, pot sa va ia pe toti pe sus si sa va bage la racoare pana va ies prostiile din cap.

Solutia "pasnica"a fost gasita tot de chinezi, ca in cea americana se lasa cu impuscatul celor agresivi :
1. Pentru demonstratiile pasnice cu sau fara gargara va lasa sa demonstrati pana va plictisiti, sau se plictiseste restul populatiei care va cere autoritatilor sa fiti evacuati daca incurcati circulatia si activitatile curente ale restului populatiei pe timp prea indelungat (procedura testata cu succes in Hong Kong). ;D
2. Pentru cele potential violente intervin "serviciile" care au grija de capetele infierbantate. Daca totusi scapa ceva in strada, pot fi luati toti pe sus si dusi la racorit. ;D
 

Offline c6t9

19 milioane de romani
« Reply #27 on: 12 August 2018, 23:55 »
România nu a avut o revoluție reală nici în 89, nu știu ce pretenții sunt acum.
 

Offline sradu

19 milioane de romani
« Reply #28 on: 13 August 2018, 02:53 »
@Ciocanul > k, dar apoi vin si ei cu aia ai lor. Si iese 13-15 din nou. Sigur, e fun de privit din afara. Mai putin daca-ti iei o bata in cap. Si zii, esti dispus sa-ti sacrifici teasta pentru tara? Sau indemnul e doar pentru ultrasi, asa...

Iti inteleg frustrarea, e racoritor sa vezi lupte de strada, #muiepsd strigat din miii de piepturi, etc. Dar nu duce nicaieri. 100k in prima seara, 50k in a 2-a, ieri s-a ofilit din nou. Persistenta, pe de alta parte... da, aia ar face ceva. Insa e greu. Oamenii au si alte lucruri de facut in afara de miting. Si, inca o data, n-au votat o opozitie pentru jobul asta? Ce fac aia?

Pai Vlad Voiculescu si-a dat atatea hi-five-uri cu sine insusi ca a ajuns sa posteze ideea ce i-a venit dimineata la kkare. Nu toate ideile sunt bune. Vlad e un tip ok si l-as vota oricand. Dar semi-prostia asta cu #unmilion nu face decat sa arate lipsa de initiative, de idei, de discurs. Epuizarea resurselor.

Opozitia trebuie sa faca o treaba mult mai buna. Se comporta ca amatori si sunt in liga profesionista. Orice greseala e taxata. Mai bine iti setezi scopuri mai mici, dar pe care sa le poti atinge. Lasa frate milionul ala, ca noi oricum suntem cu voi. Vedeti mai bine cum mai adaugati un milion la zestrea de voturi data viitoare. Vedeti cum reusiti sa impiedicati fraudele, sa limitati campul tactic al profesionistilor in manipulare si fraudare. Identificati oameni pe care ati putea sa-i convingeti, vorbiti cu ei, convingeti-l pe Nicusor sa revina in fata, uniti-va cu Ciolos, d-astea...

Si inca o chestie. Cumva, nu stiu cum, USR au ajuns sa fie etichetati ca extrema in Romania. Doar pentru ca sustin #farapenali si alte chestii de bun simt. Adica... bunul simt si anti-coruptia sunt idei extremiste pe aici?! Pai atunci ce sens mai are orice, inclusiv o revolutie?!
 

Offline Ciocanul

19 milioane de romani
« Reply #29 on: 13 August 2018, 08:29 »
Game of Thrones, varianta de Romanistan.