Poll

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale din 2024?

Mircea Geoană (Independent)
0 (0%)
Marcel Ciolacu (PSD)
0 (0%)
Nicolae Ciucă (PNL)
0 (0%)
Elena Lasconi (USR)
1 (50%)
Hunor Kelemen (UDMR)
0 (0%)
George Simion (AUR)
1 (50%)
Diana Șoșoacă (SOS)
0 (0%)
John Ion Banu Muscel (PNRo)
0 (0%)
Ludovic Orban (FD–PMP-AD)
0 (0%)
Aurelian Pavelescu (PNȚCD)
0 (0%)
Silviu Predoiu (PLAN)
0 (0%)
Cristian Terheș (PNCR)
0 (0%)
Ana Birchall (Independent)
0 (0%)
Cristian Diaconescu (Independent)
0 (0%)
Anamaria Gavrilă (POT)
0 (0%)
Florin Bădiță (Independent)
0 (0%)
Valerian Stan (PNȚ-MM)
0 (0%)

Total Members Voted: 2

Author Topic: Alegeri prezidențiale 2024 - turul 1  (Read 1629 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daveWalter

Alegeri prezidențiale 2024 - turul 1
« on: 30 August 2024, 11:10 »
O să pun poll când o să-și anunțe și UDMR candidatul oficial pe 6 septembrie. Și să-și anunțe Mircea Geoană decizia de a candida sau de a se retrage.
Posibil să-și mai anunțe și alții candidatura până la 1 octombrie, dar cred că electoral vorbind, ar fi degeaba. Numai Băsescu a reușit performanța asta, să-și anunțe candidatura cu o lună și ceva.

Momentan, lista e compusă din:
Marcel Ciolacu - PSD
Nicolae Ciucă - PNL
Elena Lasconi- USR
George Simion - AUR
Diana Șoșoacă - SOS
Cristian Diaconescu - independent
Ana Birchall - independent
John Banu - independent
Silviu Predoiu - PLAN

Între timp, a revenit Denise Rifai! Tot într-un format de tip „40 de întrebări”, dar cu întrebări roșii date de ChatGPT.
Le pune întrebări inconfortabile tuturor candidaților la alegerile prezidențiale.   ::)
Și chiar promite o dezbaterea electorală între candidați.

Până acum, au fost Ciolacu, Ciucă și  Simion.

« Last Edit: 30 August 2024, 11:24 by daveWalter »
Ignored list: ericmario, ZorracK

Offline daveWalter

« Reply #1 on: 06 September 2024, 15:17 »

Săptămâna asta:  Lasconi, Terheș și Șoșoacă.

Offline ericmario

« Reply #2 on: 06 September 2024, 19:18 »
Îi faci reclamă gratuită lui Denise Rifai aka Cioc de Rață?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

“bleach blonde, bad built, butch body.”

Offline daveWalter

« Reply #3 on: 07 September 2024, 11:27 »
La câte relații are, este singura prezentatoare la ora actuală care poate să-i cheme pe toți candidații pe platou. Și care ar putea să-i adune pe toți la o dezbatere, ceva ce nu prea am avut la alegerile în 2019.   

Gâdea, Prelipceanu .....sau ăia de la RTV...cei câteva sute de podcasteri de pe YouTube....sau TVR care nu mai e demult relevant....crezi că ar putea să o facă?

Poate și Andreea Esca ar putea să-i cheme pe toți la o dezbatere, dar nu se bagă.

Post Merge: 07 September 2024, 11:29
btw: Am mai văzut filmul ăsta în care candidatul USR e murdărit cu acuzații legate de fonduri europene.
Anchetă a Parchetului European la Câmpulung, legată de fraudarea banilor europeni. Elena Lasconi: „Disperare mare la PSD/ Nu am nimic de ascuns”

Tot așa a procedat mafia PSD-PNL cu Dan Barna, publicând dezvăluirile pe RISE PROJECT
Mulțumită cărora ne-am ales cu un tur 2 între Iohannis și Dăncilă. Iohannis, într-un tur 2 cu Barna, pierdea!

Cu Barna președinte și cu PNL și PSD out de la guvernare, situația în România ar fi fost mai bună pe durata pandemiei.
« Last Edit: 07 September 2024, 11:31 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #4 on: 07 September 2024, 14:45 »
Nu mai fii așa de sigur în afirmații că nu ai de unde să știi ce ar fi fost dacă ar fi fost.

ps. Ce de mai aude de Dan Barna?
Exact!
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline daveWalter

« Reply #5 on: 07 September 2024, 19:56 »
Mulți zic că Dan Barna, Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu sunt printre cei mai nenorociți că au îngropat partidul după ce s-au certat cu Dacian Cioloș.
Că au frecat menta cât au fost la guvernare și mai mult au produs pagube.

Știu că am zis că USR e RIP după rezultatele din iunie și că guvernarea nu a fost excelentă, nu mai zic de ce mizerii a făcut Clotilde, ce greșeli au făcut Coliban și cu Mihaiu ca primari.

Dar țin să reamintesc că:
1.  Iohannis,  Cîțu și securiștii din spatele PNL au sabotat coaliția guvernamentală și primăriile USR din primăvara 2021 ca să rămână singuri la guvernare și să-i compromită pe primarii USR.
2.  Ciolacu și PSD au provocat criza politică din toamna lui 2021, dând PNL jos de la guvernare prin moțiune de cenzură. Fix când mureau românii pe capete în spitale de la COVID și se scumpeau mâncarea și energia. Am crezut în alea 100 de zile că ne întoarcem în anii 90.
3.  Poți să zici ce vrei despre USR-iști, dar un lucru e cert - erau mult mai inteligenți și mai puțin jegoși decât erau PSD-iștii și PNL-iștii care ne conduc de 3 ani. Și cu siguranță, Dan Barna ar fi fost un președinte mai bun decât Iohannis. Ar fi câștigat alegerile dacă ajungea în turul 2.

Cu el președinte și Cioloș premier, probabil că multe dintre rudele voastre ar mai fi fost în viață azi.

Cine a fost premier în 2020? Unu mai bou decât Dăncilă, care i-a lăsat pe românii diasporeni contaminați cu COVID să pătrundă în țară. 
Cine era președinte în 2020 ? Un alt bou care zicea „că e doar o GRIPĂ”....probabil căpătase inteligența de la Trump după ce i-a purtat șapca cu MAGA.
« Last Edit: 07 September 2024, 20:04 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #6 on: 07 September 2024, 22:55 »

Cine a fost premier în 2020? Unu mai bou decât Dăncilă, care i-a lăsat pe românii diasporeni contaminați cu COVID să pătrundă în țară. 

Păi nu?
Diasporenii sunt buni numai la trimis bani în țară, în rest nu ar mai trebui să fie acceptați în țara în care s-au născut, că așa zic ”bugetarii esențiali”.

Contituția e o prostie, iar statul Român e finanțat de bugetari, nu?
Din taxele și impozitele lor, economia României merge mai departe.
Nici nu avem nevoie de capital privat.
Avem un perpetuum mobile perfect funcțional!

Offline daveWalter

« Reply #7 on: 08 September 2024, 21:16 »

Păi nu?
Diasporenii sunt buni numai la trimis bani în țară, în rest nu ar mai trebui să fie acceptați în țara în care s-au născut, că așa zic ”bugetarii esențiali”.

Contituția e o prostie, iar statul Român e finanțat de bugetari, nu?
Din taxele și impozitele lor, economia României merge mai departe.
Nici nu avem nevoie de capital privat.
Avem un perpetuum mobile perfect funcțional!
Dacă tu iei apărarea unor căpșunari, prostituate (ce-i drept, mai frumoase decât cele autohtone) și combinatori care vin în România, în plină PANDEMIE (adică, cât jos de IQ-ul trebuie să fie să faci așa ceva).....și ăia sunt „diasporenii” cu care ar trebui să ne mândrim, te înșeli amarnic!

Nu mă interesează ce fac diasporenii de tipul ăla care muncesc pe low wages în Europa, că aduc sau nu bani în România....nici nu știu la ce se mai sinchisesc să mai trimită. Din partea mea, să nu o mai facă și să ne lase. Sunt la fel de utili ca „bugetarii esențiali” acești căpșunari care se duc în străinătate să muncească pentru 2000 euro, din care 1500 euro se duc pe taxe și cheltuieli, eventual și pe amenzi... și abia dacă economisesc 250-500 euro lunar, stând la comun cu încă șase. ...ÎN 2024!
Ți se pare că ar fi ceva de LĂUDAT la acești diasporeni care ar putea mai bine să facă o facultate și să câștige și să trăiască mai bine în propria țară? 

N-au făcut nimic pentru noi. Au făcut doar pentru EI!  Au adus cumva ei Netflixul, ING, Samsung, Microsoft, Glovo,  Ubisoft,  McDonalds și Mega Image în România? Au creat ei Emagul? 
Sunt străinii care au venit și au investit aici!
Vin străini la greu din UK, Germania, Franța, străini care fug de taxe și de  woke, cumpără terenurile cu lopata și fac afaceri, mai aduc facilități din stăinătate.
Diasporenii lui pește prăjit care au dat-o în  AUR-isme și îi găsești pe toate live-urile lui Șoșoacă și muncesc doar ca să-și tragă viloaie să stea cu BMW în curte și să-și deschidă restaurante evazioniste cu mâncare stricată sau care vin să-și scoată iubitele la produs.... să ne lase.

Un diasporean educat și liberal care s-a realizat nu mai dă demult 2 lei pe țara asta și sigur și-a schimbat cetățenia, probabil a și uitat să mai vorbească limba română. Și aici mă refer la profesori, medici, IT-iști, meseriași....ei au uitat demult de țara asta.
Un astfel de diasporean nu ar rămâne fără job, indiferent de situație.
Și în al doilea rând, nu ar veni în România....în timpul unei PANDEMII!

Economia României depinde de taxele și impozitele NOASTRE, cei care muncim la privat în țara asta. Noi, ăștia, care am mai rămas.
Mă interesează exodul creierulor mai degrabă, mă intereseaza afaceriștii străini care chiar aduc bani serioși aici pentru a ne ridica standardele de viață,  nu căpșunarii care lucrează pe 1000-2000 euro lunar doar ca să-și tragă un viloi și să-și ia  BMW în curte.

Revenind, nu aveau ce să caute. Nu trebuiau să fie primiți!
ERA PANDEMIE! Nu mai trebuia să intre și să nu mai iasă nimeni din țară. Că așa se procedează responsabi.
Idioții care au guvernat atunci și le-au permis să se întoarcă contaminați cu COVID ar trebui judecați!

« Last Edit: 08 September 2024, 21:28 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #8 on: 08 September 2024, 22:46 »
Doar un prost poate crede că se poate interzice unui român să se întoarcă în propria lui țară,în România!

Post Merge: 08 September 2024, 22:50

N-au făcut nimic pentru noi. Au făcut doar pentru EI!  Au adus cumva ei Netflixul, ING, Samsung, Microsoft, Glovo,  Ubisoft,  McDonalds și Mega Image în România? Au creat ei Emagul? 

Wow!
Nivelul la care ai coborât e...
« Last Edit: 08 September 2024, 22:56 by ericmario »

Offline daveWalter

« Reply #9 on: 08 September 2024, 23:04 »
Doar un prost poate crede că se poate interzice unui român să se întoarcă în propria lui țară,în România!
Nu și când e o pandemie provocată de un VIRUS contagios.
Sau ai uitat?

Offline ericmario

« Reply #10 on: 08 September 2024, 23:20 »

Sau ai uitat?

Că vorbești prostii?
Nu, nu am uitat, patriotule!

Offline daveWalter

« Reply #11 on: 08 September 2024, 23:24 »

Sau ai uitat?

Că vorbești prostii?
Nu, nu am uitat, patriotule!

Tu înțelegi o iotă din ce zic? Că era PANDEMIE în 2020, iar toate granițele trebuiau să fie închise din februarie?

Știi ce e aia CARANTINĂ?

NU intră și nu iese nimeni!

Offline ericmario

« Reply #12 on: 08 September 2024, 23:30 »
Prost, foarte prost te am, amice.
Dacă statul Român interzice intrarea cețățenilor săi pe teritoriul său, atunci ce drac de stat mai e el?

Tu ai mâncat ceva stricat sau așa ești tu?

Offline daveWalter

« Reply #13 on: 08 September 2024, 23:42 »
Prost, foarte prost te am, amice.
Dacă statul Român interzice intrarea cețățenilor săi pe teritoriul său, atunci ce drac de stat mai e el?

Tu ai mâncat ceva stricat sau așa ești tu?

NU, este un stat care trebuie să protejeze sănătatea și viața cetățenilor săi, atât din interior, cât și a diasporenilor care insistă să vină contaminați, cât și a cetățenilor din alte țări străine!

E un stat responsabil care vrea să apere viețile cetățenilor din teritoriu de un INAMIC atât de minuscul că e INVIZIBIL, dar MORTAL.

Tu chiar ai uitat ce înseamnă să ai gripă? Sau să fii bolnav de COVID?

Când e epidemie sau pandemie, CARANTINA e sfântă, alături de restricțiile de circulație.
Prin ea protejezi atât viețile celor din țară, cât și a celor din afară.
Apoi, urmează masca și vaccinarea, celelalte măsuri preventive!

Din păcate, România n-a fost un stat responsabil și i-a primit pe diasporenii contaminați. Au murit 60.000 de români după ce s-au infectat cu COVID și s-au mai infectat cu alte bacterii în spitale.

Se putea și mai rău dacă câștiga Dăncilă sau Dragnea  alegerile din 2019.....cred că aveam 600.000 de morți ca-n UK sau 6 milioane ca-n India. nu 60.000.
Ne-a trecut glonțul pe lângă ureche.

Offline ericmario

« Reply #14 on: 09 September 2024, 19:07 »
Tu nu ai prea ieșit din țară, este?

Dar explică-ne ce motiv ar fi avut ”diasporenii contaminați” să se întoarcă în țară?
Ca să ce? Să moară-n spitalele românești?

Eu am impresia că pe tine nu statul român te deranjează, ci românii plecați afară a.k.a. diaspora te irită.
Am dreptate?