Poll

Cine va castiga alegerile prezidentiale din 2019?

Klaus Iohannis
16 (42.1%)
Gabriela Firea
1 (2.6%)
Dan Barna
0 (0%)
Calin Popescu Tariceanu
3 (7.9%)
Dacian Ciolos
8 (21.1%)
Laura Codruta  Kovesi
0 (0%)
Liviu Pleşoianu
2 (5.3%)
Liviu Dragnea
0 (0%)
Eugen Tomac
0 (0%)
Nu votez
6 (15.8%)
Altul
2 (5.3%)

Total Members Voted: 35

Voting closed: 31 December 2019, 12:06

Author Topic: Alegeri Prezidentiale 2019  (Read 13402 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri Prezidentiale 2019
« on: 02 September 2018, 13:03 »
Nu ca ar mai conta avand in vedere ca functia prezidentiala a devenit una echivalenta a unui notar public, dar sa fie show macar.


Klaus  Iohannis si-a anuntat in mod clar candidatura ca independent pentru realegere, avand suportul PNL-ului, avand cele mai multe sanse de a el castiga.   Cu toate astea, increderea alegatorilor sai e zdruncinata din cauza pasivitatii de care a dat de multe ori dovada si din cauza ca a revocat-o pe Kovesi inainte de terminarea mandatului.  Mapamondul sustine ca va avea soarta presedintelui Emil Contantinescu.  Sunt voci ca PSD va incerca sa-l suspende si sa-l faca indezirabil pentru a candida. 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019-motivul-pentru-care-si-a-anuntat-candidatura-klaus-iohannis-952122

Calin Popescu Tariceanu este momentan considerat drept candidatul comun si unic al PSD-ALDE la prezidentiale, pe cand cel mai puternic politician din Romania care conduce guvernul si parlamentul din umbra, liderul PSD, Liviu Dragnea, este  condamnat penal, deci indezirabil  pentru a candida.   Insa Tariceanu nu prea are sanse si nici carisma si nici popularitate avand in vedere ca la alegerile anterioare n-a luat decat 5% din voturi.  In acest moment este al doilea om in stat si ca sef al Senatului poate oricand sa obtina functia prezidentiala interimar in caz ca devine vacanta. 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/badalau-domnul-tariceanu-un-bun-candidat-unic-al-psd-alde-la-prezidentiale-989506

Cu toate astea, Firea, care a sustinut ca nu va intentiona sa candideze la prezidentiale din partea PSD pana nu-si termina mandatul ca primar general al capitalei,   dar mentioneaza ca Tariceanu nu pare apt sa candideze si ca PSD ar trebui sa aiba candidat propriu ca-n 2014.  Sunt zvonuri ca si-ar dori sa-l imite pe Basescu si Iohannis si din primar sa devina presedinte. 
https://www.dcnews.ro/tariceanu-candidat-psd-alde-la-pre-edin-ie-firea-acida_611028.html

Liviu Pleșoianu si-a exprimat clar candidatura:
https://adevarul.ro/news/politica/liviu-plesoianu-anuntat-candida-alegerile-prezidentiale-2019-printr-un-colaj-inspirat-game-of-thrones-declara-razboi-klaus-iohannis-1_5b2e2d7cdf52022f75707c41/index.html

Nu se stie insa si oricand Dragnea poate sa reuseasca sa modifice legile justitiei pentru a deveni apt pentru candidatura. 



Inca nu demult,   Dan Barna, a precizat ca USR va avea un candidat propriu la prezidentiale si nu-l va sustine pe Iohannis.  Sunt zvonuri ca Kovesi ar putea fi candidatul USR. 
https://www.news.ro/politic-intern/dan-barna-anunta-invitat-laura-coduta-kovesi-usr-iar-spus-vor-discuta-asta-perioada-urmatoare-barna-kovesi-fie-candidat-partidului-nostru-prezidentiale-1922404910102018071418233971


De la Miscarea Romania Impreuna, Dacian Ciolos intentioneaza sa candideze la presedintie, insa declara ca e dispus sa-l sustina pe Iohannis sau pe oricare alt candidat  care nu e de la PSD/ALDE.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ce-spune-ciolos-despre-o-eventuala-candidatura-la-prezidentiale-969855


De la PMP probabil sa candideze seful partidului.   
 

Post Merge: 02 September 2018, 13:28
Personal, eu nu ma mai duc la vot . Daca e sa devina obligatoriu, ma duc sa-l anulez.
Niciun candidat nu-mi reprezinta interesele, nici al majoritatii populatiei din tara asta ca de asta este si prezenta scazuta la vot. Niciunul nu promite noi locuri de munca in mediul privat si salarii mai mari, automat nici sa aduca  investitii in tara, nici masuri prin care sa ne reabilitam productia in domeniul agricol si cel industrial,nici  reforme serioase pentru combaterea coruptiei, nici reforme pentru educatie. securitate si sistemul medical,  nici scaderi de taxe, impozite, preturi si accize, nici importarea unor valori civile occidentale,   nici masuri pentru modernizare si dezvoltare, nici  negocieri si tratate serioase pe plan extern, nimic care   sa fie in interesul Romaniei sau al cetateanului de rand care a fost dintotdeauna o piata de desfacere fara productie proprie care consuma doar din import si datorii si e stat  furnizor de forta de munca ieftina pentru alte state dezvoltate. 
Dupa standardele europene, niciunul nu prea pare sa fie apt si sa aiba realizari ori performanta demonstrata ca sa candideze pentru functia de  lider al statului. 
Astept o clasa politica mult mai buna de atat.
« Last Edit: 02 September 2018, 13:28 by skyfallout »
 

Offline johnycash

Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #1 on: 03 September 2018, 10:59 »
Presedintele nu are cum sa promita crearea de locuri de munca pentru ca nu are parghii. Singurul lui instrument este colaborarea cu guvernul dupa care sa isi asume ceva merite . Spre exemplu cum isi poate Johanis atribui crearea de locuri de munca daca el este in razboi cu guvernul. Cat despre salarii mai mari nici vorba. Sa fii orb sa nu observi ca actuala dreapta nu doreste sub nici o forma marirea salariilor. Orban a mai si declarat ca daca ajunge la guvernare aduce salariile la nivelul lui 2016 deci doreste sa le scada. Mediul privad nu doreste sa mareasca salariile pentru ca nu au venit aici ca sa plateasca angajatii cu salarii ca in tara de origine.
Personal mizez pe Tariceanu. Sunt satul pana peste cap de presedinti care hahaie , spun 10 cuvinte pe ora si in general de presedintele Gica Contra de dragul opozitiei. Bunul simt este un criteriu important din punctul meu de vedere.
 

Offline astateofmind

Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #2 on: 03 September 2018, 11:53 »
Illogic. Vrei  situatie mai buna dar sau votezi unul cu care România nu va avea nici o șansa sau nu votezi înlesnind ajungerea celui din prima situație președinte.

Așa faci și in viața de zi cu zi? Pana nu găsești jobul perfect stai și acumulezi datorii sau lucrezi pe gratis?
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #3 on: 03 September 2018, 19:10 »
Sincer, un om sanatos si normal la cap care ar vrea binele tarii n-ar vota cu niciun personaj din lista aia. 
 
Indiferent cine ar iesi, oricum eu tot o sa traiesc pe cont propriu si nu o sa ma influenteze cu nimic partidul care domina parlamentul si se afla la guvernare.  Tot in mainile mele se afla viitorul meu.   

Iar economia e demult dictata de corporatii si trendurile de pe piata globala . 
Daca politicienii cresc taxele si maresc preturile cu nu stiu ce masuri populiste ca sa mareasca niste pensii, aia e, am dreptul sa nu mai cotizez prin a plati impozitele si a nu mai munci in aceasta tara.  Iar daca  comit acte de coruptie, schimba legile justitiei si se folosesc de fortele de ordine pentru a comite abuzuri asupra celor care protesteaza pasnic, e clar ca nu mai am ce cauta intr-o asemenea tara care are tendinte clare spre totalitarism. 
 
Politicienii nu sunt nimic altceva decat niste pioni sau niste bisnitari care fac doar circ si se imbogatesc din banii statului si pare ca asa se intampla in toata lumea. 
In mod normal nici n-ar trebui sa mai existe clasa politica  in secolul 21, nici sa-si mai bage statul nasul in vietile noastre si sa ne mai si taxeze pentru binele comun al tuturor.
Sunt manageri si afaceristi care pot administra mai bine tara asta pana la urma daca s-ar face o descentralizare si o regionalizare.
Iar votul universal e o porcarie fiindca incurajeaza populatia saraca si needucata sa voteze cu corupti si incompetenti care au ajuns in politica prin pile si spagi si profita de naivitatea saracilor pentru a le lua voturile si a le da la schimb niste firmituri. 

Daca vrei sa ai conducatori ideali, trebuie sa renunti la vot universal si sa  aiba dreptul de a candida numai persoanele competente dupa ce au fost supuse unor teste serioase. 
Singurele  lucruri pe care ar trebui sa le faca statul e sa asigure respectarea legilor si al drepturilor omului si sa asigure relatii diplomatice pasnice cu alte state  , nimic mai mult, fiindca in rest cred ca pot si directorii de  corporatii sa negocieze tratate comerciale/energetice   cu statele invecinate. 

E singura solutie pentru a iesi din situatia asta si pare-se ca asta deja se intampla in Romania.
Doar ca clasa politica inca exista, iar toate asa zisele partide care sunt de fapt clanuri mafioate comit mai mult rau decat bine.
« Last Edit: 03 September 2018, 19:16 by skyfallout »
 

Offline johnycash

Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #4 on: 04 September 2018, 08:53 »
Stai putin . Despre ce abuzuri asupra protestatarilor pasnici vorbesti tu ? S au dus oamenii in piata si doar au protestat iar jandarmii i-au luat la bataie asa din senin ? Spui ca esti independent si nu vrei sa platesti taxe si impozite iar statul sa se ocupe doar de justitie si relatii externe. Pai ce faci daca ai un accident pe autostrada. Cine te ia de acolo ? Ce faci daca te imbolnavesti si iti pierzi capacitatea de a munci ( cancer, amputatie , insuficienta renala cu dializa ... ) ? Presupun ca iti asumi si faptul ca vei fi lasat sa mori ca un caine.
Crezi ca vei fi pururea tanar si sanatos ? Incearca sa privesti putin inainte . Timpul trece ireversibil . TIC - TAC.
 

Offline Zo_Bar

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 41
    • View Profile
Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #5 on: 23 September 2018, 19:59 »
Conform sondajelor PSD Iohanis are cam 70% contra orice maimuță aduce PSD în competiție. Singurul contracandidat cu șanse împotriva lui e Kovesi. Bravo, Dragnea, bravo, PSD!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 

Offline Ciocanul

Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #6 on: 23 September 2018, 22:07 »
Si daca ramane Ioha e cam decor cat timp parlamentul si CCR-ul sunt pesediste. A pierdut Ioha toate meciurile. Va pierde in continuare ca e slab si moale.
 

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #7 on: 24 September 2018, 02:34 »
E clar ca proasta de Firea si-a ratat sansa de a candida la prezidentiale, s-a dus naibii si popularitatea ei.
Pacat, am fi avut un tur 2 spectaculos cu mult circ, asa sa ma uit la o dezbatere decrepita  intre Tariceanu (adica 5%)  si Iohannis din care e evident cine o sa castige ....pfffff

Deci se pare ca mergem inainte cu Iohannis pana la capat. Mai trebuie sa faca PSD smecheria de a se retrage strategic de la guvernare anul viitor sa-i lase pe Orban & co sa-si sparga putin capetele si PNL sa fie cel de-al treilea partid de "dreapta"  ingropat de PSD care va reveni triumfator la guvernare in 20-20.
Oribil sfarsit pentru "liberalismul" romanesc (sau pentru tentativa ce a fost).
Asa, daca castiga Firea meciul cu Dragnea si il batea pe Iohannis in turul 2 anul viitor, ar fi reprezentat un semnal serios pentru romanii de dreapta de pretutindeni si opozitia s-ar fi unit si  s-ar fi pregatit temeinic pentru alegerile locale si parlamentare din toamna 2020 si era suficient timp ca PSD acaparand tot, nemaiavand pe cine sa dea vina, sa se faca de ras.   
Dar daca mergem tot pe aceeasi formula, opozitia o sa fie efectiv ingropata,incet, dar sigur.   

Urmatoarea sansa pentru dezvoltarea  Romaniei va reprezenta anul  2024 cand vor fi si alegeri europarlamentare, si alegeri locale, si alegeri prezidentiale si legislative.
Cine stie, poate inca 4 ani cu PSD la guvernare ar provoca foamea mult asteptata care sa-i destepte pe romani din prostie si pana atunci s-ar putea crea un nou partid de dreapta care sa castige toate alegerile. Fiindca e clar ca PNL e oficial istorie si nici USR sau miscarea lui Ciolos nu par sa reprezinte solutii realistice si optime. In primul rand, n-au sanse fiindca se adreseaza doar electoratului educat cu studii superioare, ori trebuie sa faci ceva sa obtii si voturile prostimii, altfel nu pupi majoritate parlamentara si guvernare niciodata.  Trebuie sa vina un nou Basescu care sa jongleze intre liberalism si populism, sa se dea drept presedintele tuturor romanilor, sa mearga printre tarani, sa le asculte nevoile,  sa promita pomeni pentru provinciali si saraci (chit ca nu o sa se tina de cuvant), sa mimeze ortodoxia,  nationalismul, conservatorismul de dreapta in stilul republicanilor americani, sa fie pro-arme, anti-gay, anti-avort, traditionalist, pro-intreprinderi mici....cu astea castigi alegerile intr-o tara ca Romania. Iar Dragnea l-a imitat extrem de bine, de aia nu ma mira ca este azi premierul din umbra al tarii asteia si efectiv capul parlamentului si PSD a avut un scor urias.
Pur si simplu asta ne e tara si asa va mai ramane inca mult si bine, cel putin pana crapa toate generatiile ce au crescut in comunism.   


Daca nici in 2024 nu se intampla nimic si castiga iar PSD-ul, asta e, tara asta e ingropata pe veci, din partea mea pot sa o anexeze rusii.
« Last Edit: 24 September 2018, 02:36 by skyfallout »
 

Offline Zo_Bar

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 41
    • View Profile
Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #8 on: 26 September 2018, 01:20 »
Si daca ramane Ioha e cam decor cat timp parlamentul si CCR-ul sunt pesediste. A pierdut Ioha toate meciurile. Va pierde in continuare ca e slab si moale.
PSD-ul fără candidat serios la președinție e Pa!. Dar n-o văd pe Kovesi intrând în PSD.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 

Offline sradu

Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #9 on: 26 September 2018, 08:38 »
Si daca ramane Ioha e cam decor cat timp parlamentul si CCR-ul sunt pesediste. A pierdut Ioha toate meciurile. Va pierde in continuare ca e slab si moale.

E suficient sa-ti imaginezi cum ar fi evoluat lucrurile cu Ponta presedinte ca sa realizezi ca orice e de preferat decat un presedinte pesedist. Nu-s fan PNL, Iohannis nu-mi pare mult diferit de PNL in ansamblu (adica o clica de tipi dispusi la compromis pentru a-si rezolva biznisu', doar cu putin mai spalati decat pesedistii).

Insa Romania e Romania. Oricine ar fi presedinte nu poate face mare branza de capul lui. A incercat Basescu si a sfarsit cvasi-suspendat. Si ala chiar s-a luat in gura/piept cu baetii. Pe partea aia, a impins lucrurile cat se poate, in cadrul statului de drept. Un lider, oricat de providential ar fi, Barak Obama sau Churchill/Roosevelt sau orice alt mare om politic vreti, nu poate impinge inainte o tara IMPOTRIVA dorintei acesteia.

Schimbarea vine de jos in sus, un bo$$ politic o poate accelera (cum face Dragnea acum, cum a facut Basescu acum 10 ani), dar atat. Daca poporu' e preocupat de familia traditionala, drepturile coruptilor si alte tampenii in vreme ce educatia, sanatatea si infrastructura-s la pamant iar coruptia e tot cat casa, asta e situatia. Poate suntem doar un popor de hoti si/sau ignoranti.

Prin urmare ma cam doare'n kil de cine va candida. Voi vota doar in turul 2 (daca e nevoie) pentru oricine e opus candidatului sustinut de psd. Pentru ca psd a fost si va ramane cancerul. Restul nu prea conteaza.
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #10 on: 26 September 2018, 08:44 »
oare nu au fost toti candva cumva in psd aka fostul pdsr fostul fsn? care din ei nu au in istorie acest cancer? pentru ca va spun sincer eu habar n-ami cine-s ..jumate din ei.

sa verificam nitel daca nu cumva e metastaza.
zic
 

Offline sradu

Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #11 on: 27 September 2018, 01:49 »
 Ba da, dar macar au plecat la un moment dat. Aia care au plecat de buna voie. Nu ejectati, gen Ponta.

PSD ramane mafia, clubul gestionarilor de la Aprozar, al directorilor adjuncti (sau plini) de intreprinderi, al sefuletzilor locali, al baronetilor judeteni, etc... nomenclatura aia cleioasa si scarboasa care n-a plecat niciodata de la putere. Pentru ca in loc sa-i alerge cu batele si rosiile storcite, oamenii i-au aplaudat si s-au inclinat umili in fata lor si a promisionilor de 2 bani.

Asa ca da, oricine a plecat din mafie sau n-a apucat sa faca parte din ea e de preferat. Alegeri intre 100% nashpa si 99% nashpa, dar alegere.
 

Offline taribo

Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #12 on: 29 September 2018, 16:28 »
Tragedie, iar moare psd`ul pe internet. 99% Ioha la urmatoarele alegeri!
 

Offline Zo_Bar

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 41
    • View Profile
Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #13 on: 30 September 2018, 00:18 »
Sigur, cu 25% în sondajele PSD-ului e moarte pe internet. Gradul ăsta de rupere de realitate am mai văzut la PDL când se băteau pe șefia partidului cu câteva luni înainte de a fi aruncați la groapa de gunoi a istoriei.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 

Offline astateofmind

Alegeri Prezidentiale 2019
« Reply #14 on: 30 September 2018, 07:43 »
Si cat are dragnea in  sondajul PSD-ului?

Mai ales ca firea și-a cam Nulificată șansele de a fi nominalizata din partea PSD.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste