General Stuff => Politică => Topic started by: skyfallout on 02 September 2018, 13:03

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 02 September 2018, 13:03
Nu ca ar mai conta avand in vedere ca functia prezidentiala a devenit una echivalenta a unui notar public, dar sa fie show macar.


Klaus  Iohannis si-a anuntat in mod clar candidatura ca independent pentru realegere, avand suportul PNL-ului, avand cele mai multe sanse de a el castiga.   Cu toate astea, increderea alegatorilor sai e zdruncinata din cauza pasivitatii de care a dat de multe ori dovada si din cauza ca a revocat-o pe Kovesi inainte de terminarea mandatului.  Mapamondul sustine ca va avea soarta presedintelui Emil Contantinescu.  Sunt voci ca PSD va incerca sa-l suspende si sa-l faca indezirabil pentru a candida. 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019-motivul-pentru-care-si-a-anuntat-candidatura-klaus-iohannis-952122

Calin Popescu Tariceanu este momentan considerat drept candidatul comun si unic al PSD-ALDE la prezidentiale, pe cand cel mai puternic politician din Romania care conduce guvernul si parlamentul din umbra, liderul PSD, Liviu Dragnea, este  condamnat penal, deci indezirabil  pentru a candida.   Insa Tariceanu nu prea are sanse si nici carisma si nici popularitate avand in vedere ca la alegerile anterioare n-a luat decat 5% din voturi.  In acest moment este al doilea om in stat si ca sef al Senatului poate oricand sa obtina functia prezidentiala interimar in caz ca devine vacanta. 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/badalau-domnul-tariceanu-un-bun-candidat-unic-al-psd-alde-la-prezidentiale-989506

Cu toate astea, Firea, care a sustinut ca nu va intentiona sa candideze la prezidentiale din partea PSD pana nu-si termina mandatul ca primar general al capitalei,   dar mentioneaza ca Tariceanu nu pare apt sa candideze si ca PSD ar trebui sa aiba candidat propriu ca-n 2014.  Sunt zvonuri ca si-ar dori sa-l imite pe Basescu si Iohannis si din primar sa devina presedinte. 
https://www.dcnews.ro/tariceanu-candidat-psd-alde-la-pre-edin-ie-firea-acida_611028.html

Liviu Pleșoianu si-a exprimat clar candidatura:
https://adevarul.ro/news/politica/liviu-plesoianu-anuntat-candida-alegerile-prezidentiale-2019-printr-un-colaj-inspirat-game-of-thrones-declara-razboi-klaus-iohannis-1_5b2e2d7cdf52022f75707c41/index.html

Nu se stie insa si oricand Dragnea poate sa reuseasca sa modifice legile justitiei pentru a deveni apt pentru candidatura. 



Inca nu demult,   Dan Barna, a precizat ca USR va avea un candidat propriu la prezidentiale si nu-l va sustine pe Iohannis.  Sunt zvonuri ca Kovesi ar putea fi candidatul USR. 
https://www.news.ro/politic-intern/dan-barna-anunta-invitat-laura-coduta-kovesi-usr-iar-spus-vor-discuta-asta-perioada-urmatoare-barna-kovesi-fie-candidat-partidului-nostru-prezidentiale-1922404910102018071418233971


De la Miscarea Romania Impreuna, Dacian Ciolos intentioneaza sa candideze la presedintie, insa declara ca e dispus sa-l sustina pe Iohannis sau pe oricare alt candidat  care nu e de la PSD/ALDE.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ce-spune-ciolos-despre-o-eventuala-candidatura-la-prezidentiale-969855


De la PMP probabil sa candideze seful partidului.   
 

Post Merge: 02 September 2018, 13:28
Personal, eu nu ma mai duc la vot . Daca e sa devina obligatoriu, ma duc sa-l anulez.
Niciun candidat nu-mi reprezinta interesele, nici al majoritatii populatiei din tara asta ca de asta este si prezenta scazuta la vot. Niciunul nu promite noi locuri de munca in mediul privat si salarii mai mari, automat nici sa aduca  investitii in tara, nici masuri prin care sa ne reabilitam productia in domeniul agricol si cel industrial,nici  reforme serioase pentru combaterea coruptiei, nici reforme pentru educatie. securitate si sistemul medical,  nici scaderi de taxe, impozite, preturi si accize, nici importarea unor valori civile occidentale,   nici masuri pentru modernizare si dezvoltare, nici  negocieri si tratate serioase pe plan extern, nimic care   sa fie in interesul Romaniei sau al cetateanului de rand care a fost dintotdeauna o piata de desfacere fara productie proprie care consuma doar din import si datorii si e stat  furnizor de forta de munca ieftina pentru alte state dezvoltate. 
Dupa standardele europene, niciunul nu prea pare sa fie apt si sa aiba realizari ori performanta demonstrata ca sa candideze pentru functia de  lider al statului. 
Astept o clasa politica mult mai buna de atat.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: johnycash on 03 September 2018, 10:59
Presedintele nu are cum sa promita crearea de locuri de munca pentru ca nu are parghii. Singurul lui instrument este colaborarea cu guvernul dupa care sa isi asume ceva merite . Spre exemplu cum isi poate Johanis atribui crearea de locuri de munca daca el este in razboi cu guvernul. Cat despre salarii mai mari nici vorba. Sa fii orb sa nu observi ca actuala dreapta nu doreste sub nici o forma marirea salariilor. Orban a mai si declarat ca daca ajunge la guvernare aduce salariile la nivelul lui 2016 deci doreste sa le scada. Mediul privad nu doreste sa mareasca salariile pentru ca nu au venit aici ca sa plateasca angajatii cu salarii ca in tara de origine.
Personal mizez pe Tariceanu. Sunt satul pana peste cap de presedinti care hahaie , spun 10 cuvinte pe ora si in general de presedintele Gica Contra de dragul opozitiei. Bunul simt este un criteriu important din punctul meu de vedere.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 03 September 2018, 11:53
Illogic. Vrei  situatie mai buna dar sau votezi unul cu care România nu va avea nici o șansa sau nu votezi înlesnind ajungerea celui din prima situație președinte.

Așa faci și in viața de zi cu zi? Pana nu găsești jobul perfect stai și acumulezi datorii sau lucrezi pe gratis?
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 03 September 2018, 19:10
Sincer, un om sanatos si normal la cap care ar vrea binele tarii n-ar vota cu niciun personaj din lista aia. 
 
Indiferent cine ar iesi, oricum eu tot o sa traiesc pe cont propriu si nu o sa ma influenteze cu nimic partidul care domina parlamentul si se afla la guvernare.  Tot in mainile mele se afla viitorul meu.   

Iar economia e demult dictata de corporatii si trendurile de pe piata globala . 
Daca politicienii cresc taxele si maresc preturile cu nu stiu ce masuri populiste ca sa mareasca niste pensii, aia e, am dreptul sa nu mai cotizez prin a plati impozitele si a nu mai munci in aceasta tara.  Iar daca  comit acte de coruptie, schimba legile justitiei si se folosesc de fortele de ordine pentru a comite abuzuri asupra celor care protesteaza pasnic, e clar ca nu mai am ce cauta intr-o asemenea tara care are tendinte clare spre totalitarism. 
 
Politicienii nu sunt nimic altceva decat niste pioni sau niste bisnitari care fac doar circ si se imbogatesc din banii statului si pare ca asa se intampla in toata lumea. 
In mod normal nici n-ar trebui sa mai existe clasa politica  in secolul 21, nici sa-si mai bage statul nasul in vietile noastre si sa ne mai si taxeze pentru binele comun al tuturor.
Sunt manageri si afaceristi care pot administra mai bine tara asta pana la urma daca s-ar face o descentralizare si o regionalizare.
Iar votul universal e o porcarie fiindca incurajeaza populatia saraca si needucata sa voteze cu corupti si incompetenti care au ajuns in politica prin pile si spagi si profita de naivitatea saracilor pentru a le lua voturile si a le da la schimb niste firmituri. 

Daca vrei sa ai conducatori ideali, trebuie sa renunti la vot universal si sa  aiba dreptul de a candida numai persoanele competente dupa ce au fost supuse unor teste serioase. 
Singurele  lucruri pe care ar trebui sa le faca statul e sa asigure respectarea legilor si al drepturilor omului si sa asigure relatii diplomatice pasnice cu alte state  , nimic mai mult, fiindca in rest cred ca pot si directorii de  corporatii sa negocieze tratate comerciale/energetice   cu statele invecinate. 

E singura solutie pentru a iesi din situatia asta si pare-se ca asta deja se intampla in Romania.
Doar ca clasa politica inca exista, iar toate asa zisele partide care sunt de fapt clanuri mafioate comit mai mult rau decat bine.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: johnycash on 04 September 2018, 08:53
Stai putin . Despre ce abuzuri asupra protestatarilor pasnici vorbesti tu ? S au dus oamenii in piata si doar au protestat iar jandarmii i-au luat la bataie asa din senin ? Spui ca esti independent si nu vrei sa platesti taxe si impozite iar statul sa se ocupe doar de justitie si relatii externe. Pai ce faci daca ai un accident pe autostrada. Cine te ia de acolo ? Ce faci daca te imbolnavesti si iti pierzi capacitatea de a munci ( cancer, amputatie , insuficienta renala cu dializa ... ) ? Presupun ca iti asumi si faptul ca vei fi lasat sa mori ca un caine.
Crezi ca vei fi pururea tanar si sanatos ? Incearca sa privesti putin inainte . Timpul trece ireversibil . TIC - TAC.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Zo_Bar on 23 September 2018, 19:59
Conform sondajelor PSD Iohanis are cam 70% contra orice maimuță aduce PSD în competiție. Singurul contracandidat cu șanse împotriva lui e Kovesi. Bravo, Dragnea, bravo, PSD!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Ciocanul on 23 September 2018, 22:07
Si daca ramane Ioha e cam decor cat timp parlamentul si CCR-ul sunt pesediste. A pierdut Ioha toate meciurile. Va pierde in continuare ca e slab si moale.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 24 September 2018, 02:34
E clar ca proasta de Firea si-a ratat sansa de a candida la prezidentiale, s-a dus naibii si popularitatea ei.
Pacat, am fi avut un tur 2 spectaculos cu mult circ, asa sa ma uit la o dezbatere decrepita  intre Tariceanu (adica 5%)  si Iohannis din care e evident cine o sa castige ....pfffff

Deci se pare ca mergem inainte cu Iohannis pana la capat. Mai trebuie sa faca PSD smecheria de a se retrage strategic de la guvernare anul viitor sa-i lase pe Orban & co sa-si sparga putin capetele si PNL sa fie cel de-al treilea partid de "dreapta"  ingropat de PSD care va reveni triumfator la guvernare in 20-20.
Oribil sfarsit pentru "liberalismul" romanesc (sau pentru tentativa ce a fost).
Asa, daca castiga Firea meciul cu Dragnea si il batea pe Iohannis in turul 2 anul viitor, ar fi reprezentat un semnal serios pentru romanii de dreapta de pretutindeni si opozitia s-ar fi unit si  s-ar fi pregatit temeinic pentru alegerile locale si parlamentare din toamna 2020 si era suficient timp ca PSD acaparand tot, nemaiavand pe cine sa dea vina, sa se faca de ras.   
Dar daca mergem tot pe aceeasi formula, opozitia o sa fie efectiv ingropata,incet, dar sigur.   

Urmatoarea sansa pentru dezvoltarea  Romaniei va reprezenta anul  2024 cand vor fi si alegeri europarlamentare, si alegeri locale, si alegeri prezidentiale si legislative.
Cine stie, poate inca 4 ani cu PSD la guvernare ar provoca foamea mult asteptata care sa-i destepte pe romani din prostie si pana atunci s-ar putea crea un nou partid de dreapta care sa castige toate alegerile. Fiindca e clar ca PNL e oficial istorie si nici USR sau miscarea lui Ciolos nu par sa reprezinte solutii realistice si optime. In primul rand, n-au sanse fiindca se adreseaza doar electoratului educat cu studii superioare, ori trebuie sa faci ceva sa obtii si voturile prostimii, altfel nu pupi majoritate parlamentara si guvernare niciodata.  Trebuie sa vina un nou Basescu care sa jongleze intre liberalism si populism, sa se dea drept presedintele tuturor romanilor, sa mearga printre tarani, sa le asculte nevoile,  sa promita pomeni pentru provinciali si saraci (chit ca nu o sa se tina de cuvant), sa mimeze ortodoxia,  nationalismul, conservatorismul de dreapta in stilul republicanilor americani, sa fie pro-arme, anti-gay, anti-avort, traditionalist, pro-intreprinderi mici....cu astea castigi alegerile intr-o tara ca Romania. Iar Dragnea l-a imitat extrem de bine, de aia nu ma mira ca este azi premierul din umbra al tarii asteia si efectiv capul parlamentului si PSD a avut un scor urias.
Pur si simplu asta ne e tara si asa va mai ramane inca mult si bine, cel putin pana crapa toate generatiile ce au crescut in comunism.   


Daca nici in 2024 nu se intampla nimic si castiga iar PSD-ul, asta e, tara asta e ingropata pe veci, din partea mea pot sa o anexeze rusii.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Zo_Bar on 26 September 2018, 01:20
Si daca ramane Ioha e cam decor cat timp parlamentul si CCR-ul sunt pesediste. A pierdut Ioha toate meciurile. Va pierde in continuare ca e slab si moale.
PSD-ul fără candidat serios la președinție e Pa!. Dar n-o văd pe Kovesi intrând în PSD.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: sradu on 26 September 2018, 08:38
Si daca ramane Ioha e cam decor cat timp parlamentul si CCR-ul sunt pesediste. A pierdut Ioha toate meciurile. Va pierde in continuare ca e slab si moale.

E suficient sa-ti imaginezi cum ar fi evoluat lucrurile cu Ponta presedinte ca sa realizezi ca orice e de preferat decat un presedinte pesedist. Nu-s fan PNL, Iohannis nu-mi pare mult diferit de PNL in ansamblu (adica o clica de tipi dispusi la compromis pentru a-si rezolva biznisu', doar cu putin mai spalati decat pesedistii).

Insa Romania e Romania. Oricine ar fi presedinte nu poate face mare branza de capul lui. A incercat Basescu si a sfarsit cvasi-suspendat. Si ala chiar s-a luat in gura/piept cu baetii. Pe partea aia, a impins lucrurile cat se poate, in cadrul statului de drept. Un lider, oricat de providential ar fi, Barak Obama sau Churchill/Roosevelt sau orice alt mare om politic vreti, nu poate impinge inainte o tara IMPOTRIVA dorintei acesteia.

Schimbarea vine de jos in sus, un bo$$ politic o poate accelera (cum face Dragnea acum, cum a facut Basescu acum 10 ani), dar atat. Daca poporu' e preocupat de familia traditionala, drepturile coruptilor si alte tampenii in vreme ce educatia, sanatatea si infrastructura-s la pamant iar coruptia e tot cat casa, asta e situatia. Poate suntem doar un popor de hoti si/sau ignoranti.

Prin urmare ma cam doare'n kil de cine va candida. Voi vota doar in turul 2 (daca e nevoie) pentru oricine e opus candidatului sustinut de psd. Pentru ca psd a fost si va ramane cancerul. Restul nu prea conteaza.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Monier on 26 September 2018, 08:44
oare nu au fost toti candva cumva in psd aka fostul pdsr fostul fsn? care din ei nu au in istorie acest cancer? pentru ca va spun sincer eu habar n-ami cine-s ..jumate din ei.

sa verificam nitel daca nu cumva e metastaza.
zic
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: sradu on 27 September 2018, 01:49
 Ba da, dar macar au plecat la un moment dat. Aia care au plecat de buna voie. Nu ejectati, gen Ponta.

PSD ramane mafia, clubul gestionarilor de la Aprozar, al directorilor adjuncti (sau plini) de intreprinderi, al sefuletzilor locali, al baronetilor judeteni, etc... nomenclatura aia cleioasa si scarboasa care n-a plecat niciodata de la putere. Pentru ca in loc sa-i alerge cu batele si rosiile storcite, oamenii i-au aplaudat si s-au inclinat umili in fata lor si a promisionilor de 2 bani.

Asa ca da, oricine a plecat din mafie sau n-a apucat sa faca parte din ea e de preferat. Alegeri intre 100% nashpa si 99% nashpa, dar alegere.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 29 September 2018, 16:28
Tragedie, iar moare psd`ul pe internet. 99% Ioha la urmatoarele alegeri!
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Zo_Bar on 30 September 2018, 00:18
Sigur, cu 25% în sondajele PSD-ului e moarte pe internet. Gradul ăsta de rupere de realitate am mai văzut la PDL când se băteau pe șefia partidului cu câteva luni înainte de a fi aruncați la groapa de gunoi a istoriei.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 30 September 2018, 07:43
Si cat are dragnea in  sondajul PSD-ului?

Mai ales ca firea și-a cam Nulificată șansele de a fi nominalizata din partea PSD.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: johnycash on 01 October 2018, 17:50
As fi si eu curios ce spune Johanis despre realizarile din timpul mandatului. Personal nu vad niciuna. Poate pentru unii portul gecii rosii ar fi una dar in rest ar trebui doar sa se laude cu ce a facut PSD. Cum s-a tot paruit cu ei ramane un mare gol.
Nu ar fi o mare surpriza sa fie votat cu realizari zero cand sunt unii care ar vota in continuare guvernul zero.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Akizo on 01 October 2018, 17:57
Cu ce se lauda PSD-ul? Urmatoarea criza economica? Haha

Pfff... ce face televiziunea asta din oamenii slabi de minte...
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: johnycash on 03 October 2018, 16:00
Sunt aproape doi ani de cand tot bat unii clopotele si nu se intampla nimic . Daca ajungi sa te uiti ih gura lui Johanis ,  Guran , Digi 24 si ceilalti care tot bat clopotele apocalipsei vei ajunge intro-o zi sa crezi si tu asta. Lui Johanis si PDL-ului li s-a cam supt burta de cand sunt in opozitie. Cand ajungi la fundul sacului spui orice chestie care crezi ca te-ar duce la borcanul cu miere.
Au mai fost unii precauti motivand taierile de salarii , mariri de tva ... dupa care s-a dovedit ca totul era furt pentru propriul buzunar.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: dangrig on 03 October 2018, 16:40
Oricine va fi presedinte / premier  tot colonie vom fi,  tot ce dicteaza imparatia trebuie facut. 

Asa ca nu are rost sa votez.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: johnycash on 03 October 2018, 16:50
Sper sa iesim din stadiul de colonie. Bruxelezii au cam zgarmat rahatul aiurea si pare ca PSD tinde sa le arate putin coltii. Pacat ca Johanis este un YES MAN. Putina demnitate nu ar strica desi vad ca presupusa opozitie ridica ciocanul tot asupra noastra. Sper ca si Johanis si PDL-ul sa fie sanctionati la vot .
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Akizo on 03 October 2018, 17:51
Sunt aproape doi ani de cand tot bat unii clopotele si nu se intampla nimic .
Cum nu s-a intamplat nimic? Au fost crescute excesiv veniturile celor care nu produc nimic in mod direct, pentru care s-au facut imprumuturi imense (si se vor mai face, ca nu mai au bani nici pana la sfarsitul anului). Ceea ce duce la inflatie. Si nu ma uit in gura nimanui, ma uit la mine in buzunar. Cand te duci la angajator si ii spui ca s-a scumpit gazul, o sa-ti spuna ca pe el nu-l intereseaza.

Iar PNL-ul (atentie la scriere) nu face opozitie pentru ca nu au de ce. Fac doar atat cat sa arate ca sunt impotriva si asteapta sa-si sparga PSD-ul capul singur. Nici daca nu-i mai vede nimeni pana la alegeri, tot vor castiga. Si se multumesc cu asta.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 04 October 2018, 11:34
Sper sa iesim din stadiul de colonie. Bruxelezii au cam zgarmat rahatul aiurea si pare ca PSD tinde sa le arate putin coltii. Pacat ca Johanis este un YES MAN. Putina demnitate nu ar strica desi vad ca presupusa opozitie ridica ciocanul tot asupra noastra. Sper ca si Johanis si PDL-ul sa fie sanctionati la vot .

Suntem colonie de sute de ani, chiar daca ar exista vointa populara in privinta asta procesul este dificil, nu o sa si asume nimeni o viata de chin ca doua generatii dupa sa o duca mai bine.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 08 October 2018, 16:16
In orice caz, eu o sa ma duc la vot si o sa-l anulez, indiferent ca o sa fie intre Iohannis vs Tariceanu sau Firea.
Ba chiar o sa scriu si ceva dragut despre ambii candidati ai turului 2. 
Chiar daca nu te reprezinta niciunul, mergi totusi la vot sa-ti exerciti dreptul civic si in anulezi.
Numarul mare de voturi invalide ar demonstra ca toata clasa politica actuala este incompetenta, nepotrivita pentru conducerea acestei tari si ca  trebuie sa plece. 


 
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 09 October 2018, 12:48
Iar ei se vor rușina și vor pleca acasă.

Câta naivitate ...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 09 October 2018, 21:41
Iar ei se vor rușina și vor pleca acasă.

Câta naivitate ...
 
De parca ar conta votul meu  si daca as vota cu unul dintre candidati.

Ghici ce, conteaza mai mult votul licuriciului de la Washington......sau votul licuriciului de la Moscova.
Voturile populatiei din Europa n-au mai  contat niciodata, la nicio alegere din 1945 incoace. 

Marea majoritatea candidatilor de la 1945 incoace sunt fie ai Washingtonului, fie ai Moscovei, avand fie agenda locatarului de la Casa Alba, fie agenda locatarului de la Kremlin.
Nu-i ceva nou faptul ca ambele superputeri se amesteca in alegerile fiecarei tari europene.
 De 70 de ani SUA si Rusia isi disputa  suprematia asupra Europei prin intermediari de cand marile imperii europene au fost rapuse in cele doua razboaie mondiale.


In cazul Romaniei e clar cine este agentul Washingtonului si agentul Moscovei.
Romanii, daca ar avea tupeul polonezilor, britanicilor   si ungurilor, i-ar boicota pe ambii candidati. 
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 09 October 2018, 22:10
Hahaha, deci nu doar naiv.

Tacticianule, tu ești? ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 09 October 2018, 22:45
Mai naiv e ala care crede ca votul lui conteaza votand un politician care nu da doi centi pe el decat cel merge sa-si anuleze votul boicotand intreaga clasa politica.

Unii poate ca nu mai vor sa voteze cu raul cel mai mic sau raul cel mai mare, ci si cu binele. 
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 10 October 2018, 08:24
Da, numai c atu va trebui sa trăiești cu rezultatul votului.

O comparație plastica: ai de ales intre a lua bătaie o data pe zi și a lua bătaie de 3 ori pe zi plus sex oral cu un negru. Tu zici ca mai bine nu alegi, iar apoi te plangi ca de ce are negrul gust nasol și ca e prea multă bătaie. Sau poate îți place.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 10 October 2018, 23:43
Sa zicem ca PNL-ul e negrul ala   gay care te violeaza  si PSD-ul e taranoiul ala alb ultra-religios care  te bate zilnic. 
Pe unul din astia zici tu ca  vrei sa-l votezi.

Pur si simplu eu nu-i mai vreau pe niciunul, nu mai vreau politician care sa agreseze  poporul ....e o  problema?
   
 
Eu prefer sa-i impusc pe amandoi si sa votez cu un  politician care sa permita dezvoltare economica al acestei tari, sa stie sa administreze , sa apere tara si sa-si iubeasca poporul, eventual sa-l indrume pentru a deveni un popor adaptat la realitatile secolului 21, cum fac politicienii din Polonia, Cehia sau Ungaria.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 10 October 2018, 23:53
Tu nu intelegi, probabil e prea greu pt tine.

Indiferent ca tu nu-i vrei ssu nu-i alegi vei ajunge cu unul dintre ei. Nu scapi. Și șanse mari sunt sa rămâi cu ăla mai nașpa :P


Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 11 October 2018, 06:50
Tu nu intelegi, probabil e prea greu pt tine.

Indiferent ca tu nu-i vrei ssu nu-i alegi vei ajunge cu unul dintre ei. Nu scapi. Și șanse mari sunt sa rămâi cu ăla mai nașpa :P


Sent from my iPhone using Tapatalk



Da fii tu sanatos si voteaza cu ei si pofta buna la supt stromeleagul.



Eu nu mai votez cu ce-mi ofera presa pe tava.

Votez cu cine vreau eu, chiar si cu brutarul sau chiar cu medicul care nu ia spaga si face treaba buna.

Intelege oricum ca PNL e istorie si in cativa ani va disparea si PSD cand va veni urmatoarea criza si nu vor mai fi bani de pomeni.



Romanii s-au saturat si vor vota masiv cu oricine altcineva, fie USR, fie RO+ , fie vreun partid nationalist de extrema dreapta.


Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: sradu on 12 October 2018, 01:58
Eu sunt partial de acord cu tine. PSD/PNL/UDMR/ALDE/Basescu > GATA! Hai, mai lasati si pe altii, cu voi ne-am lamurit. Sau premeniti-va kadrele! Dupa 30 de ani, aceleasi figuri buhaite de atata cariera parlamentara. Hai, la pensie! Bucurati-va de pensiile speciale, de mare, de soare!
Basescu zicea ca revine la cariera de marinar. Unde e? Pai ia, in Parlamentul ala de 300 pe care l-a reformat... mda.

In afara de aia ejectati prin Costa Rica, restul sunt toti bine-merci acolo. Doar Adrian Nastase e - pe nedrept, desigur - lasat pe dinafara. Dar e invitat peste tot si lins constant de tot felul de slugi, bietul.

Hai, refresh!
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 12 October 2018, 13:28
Indiferent ce facem sau ce speram, oricum o sa mai stam cu PSD la guvernare pana in 2024.

Chit ca pleaca Dragnea,Tariceanu,Valcov, Toader, Iordache, Codrin si gasca lui de baroni feudali rusofili, vin Firea, Ponta si gasca lor de socialisti mai pro-europeni.

In orice caz, PNL si PMP trebuie sa dispara din Parlament, iar Iohannis sa fie ejectat de la Cotroceni pentru ca actiunile lor....sau mai bine spus, pasivitatea lor a dus la cresterea puterii PSD-ului.
Multumita lor, si alegerile din 2019-2020 sunt ca si castigate de PSD-ALDE.

USR si RO+, daca vor rezista, trebuie sa se pregateasca pentru alegerile din 2024 care vor fi si europarlamentare, si locale, si parlamentare si prezidentiale.
Ori sa se formeze o coalitie de dreapta pe model D.A. sau CDR, dar mai competenta si mai putin corupta, cu alte figuri politice mai din zona afacerilor.

Eu unu' vreau   tehnocrati, afaceristi cu experienta  si manageri la guvernare, evident, aia din mediul corporatist sau directori care au condus companii private, nu taranoi afumati si basiti ori marinari  cu trecut de bisnitari sau "ingineri"  cu carnet de membru PCR/FSN sau cu afiliatii la Securitate, sau doctoranzi plagiatori in drept.

Cei care si-au cumparat functiile cu spagi sau prin pile , care si-au facut ascensiunea facand combinatii,  sau care s-au remarcat datorita originii  (gen au avut un membru de familie care a fost securist, ofiter militar, nomenclaturist PCR, parlamentar, dar el insusi a fost o loaza care n-a facut nimic la viata lui pe cont propriu)  trebuie sa dispara din politica romaneasca ca sa putem progresa ca tara.   

Vreau oameni care sa stie sa managerieze ceva in politica.


Dar cred ca visez frumos.   
Trebuie sa mai treaca inca 30-50 de ani ca sa ne lepadam ca popor de mentalitatile comuniste de tip "las' ca merge si asa" ce sustin incompetenta si coruptia si de vechile  generatii care au experimentat comunismul si social-democratia post-decembrista.
Inclusiv generatia mea care s-a nascut in timpul lui Iliescu dupa revolutie pare sa aiba porniri   si mentalitati similare cu cele ale bunicilor si parintilor pentru ca si ei asteapta ca statul sa le dea. Ca daca stau sa observ, miscarea #REZIST si USR-ul sunt socialiste.
 
Gena comunismului   al unui popor moare greu.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: johnycash on 12 October 2018, 20:46
Pai daca te-ai nascut pe timpul lui Iliescu nici nu stii ce a insemnat comunismul. Ca sa intelegi ce a insemnat comunismul ar fi trebuit sa ai cel putin 20 de ani la revolutie. Nu de alta dar la mai putin de 20 de ani nu cred ca intelegeai mare lucru. La varsta ta iti dai cu parerea din ce ti au spus altii.
In legatura cu conducatorul om de afaceri sau corporatist. Pai ai un exemplu mare cat casa. Trump este un cunoscut om de afaceri . Eu il apreciez numai ca  cetatenii americani isi cam dau palme peste fata de ciuda ca l-au ales. Da-mi un exemplu de mare conducator care a reusit si ceva in politica si e mare om de afaceri sau ma rog mare director corporatist.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 13 October 2018, 11:33
Cunoscut om de afaceri mai ales pt tampeniile pe care le-a facut ... nu e un exemplu prea bun.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: johnycash on 13 October 2018, 11:45
Eu cred ca era destul de bogat si cunoscut inainte de a fi presedinte. Cu toate astea e cam fail . Cel putin asa cred americanii. Chestia asta cu presedinte corporatist sau mare om de afaceri nu prea tine. Parerea mea.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 13 October 2018, 11:52
Nu, ma refer ca om de afaceri inainte de a fi ajuns presedinte ...

A si dat faliment parca o data, noroc cu tacsu ca l-a ajutat si sa-si porneasca afacerile si sa-si revina dupa faliment. In rest are o gramada de proiecte esuate si o droaie de exemple de comportament neonest.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 13 October 2018, 21:05
double post
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 13 October 2018, 21:05
Haideti sa nu exageram.
Trump o avea drept contracandidat pe ....Hillary. Era firesc sa castige.
Si  pe bune........CATI DINTRE VOI AVETI O AVERE DE 3,1 MILIARDE DE DOLARI CHIAR SI DUPA VREO TREI FALIMENTE?  Cati dintre voi ati detinut sau detineti cazinouri, masini, avion privat,  hoteluri si zgarie-nori?  Trump are, voi care il criticani nu  ati avut in viata voastra 1 milion de dolari deodata !
Numai un singur ceas pe care il poarta Trump la mana  face cat  locuintele sau masinile voastre patetice la un loc.
Asa ca mai usor cu critica!   
 

Si daca nu interveneau rusii,  tot Trump iesea presedinte.
Erau prea multi muncitori suparati  din Rust Belt care au ramas fara joburi   si foarte multi conservatori albi  scarbiti de corectitudinea politica si politicile duse de democrati.
Si in mod sigur si in 2020 vor fi extrem de foarte multi americani ce vor pune stampila pe republicani, indiferent ca va candida Trump sau Pence sau oricine altcineva.

Democratii nu mai pupa Casa Alba in urmatorii 10-20 ani dupa dezastrul provocat de Obama.


La fel cum nici  "pseudo-liberalii"  nostri     nu vor mai pupa guvernare si nici presedintie vreodata dupa prestatia jalnica a lui Iohannis. 
 
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Zo_Bar on 15 October 2018, 20:55
Deja ai început să delirezi, mă mir că n-ai spus că Dragnea o să măture totul la prezidențiale.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Benvolio on 15 October 2018, 22:25
Haideti sa nu exageram.
Trump o avea drept contracandidat pe ....Hillary. Era firesc sa castige.
Si  pe bune........CATI DINTRE VOI AVETI O AVERE DE 3,1 MILIARDE DE DOLARI CHIAR SI DUPA VREO TREI FALIMENTE?  Cati dintre voi ati detinut sau detineti cazinouri, masini, avion privat,  hoteluri si zgarie-nori?  Trump are, voi care il criticani nu  ati avut in viata voastra 1 milion de dolari deodata !
Numai un singur ceas pe care il poarta Trump la mana  face cat  locuintele sau masinile voastre patetice la un loc.
Asa ca mai usor cu critica!   

Asta e una dintre cele mai mari aberatii citite pe forumul asta nou.

La fel de bine ar putea sa zica un simpatizant Antena 3:

"Cati dintre voi ati detinut sau detineti [insirat toate averile lui  Vociulescu]? 
Voiculescu are, voi care il criticani nu  ati avut in viata voastra 1 milion de dolari deodata !
Numai un singur ceas pe care il poarta Voiculescu la mana  face cat  locuintele sau masinile voastre patetice la un loc.
Asa ca mai usor cu critica!"
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 16 October 2018, 02:16
 
 
Quote

"Cati dintre voi ati detinut sau detineti [insirat toate averile lui  Vociulescu]? 
Voiculescu are, voi care il criticani nu  ati avut in viata voastra 1 milion de dolari deodata !
Numai un singur ceas pe care il poarta Voiculescu la mana  face cat  locuintele sau masinile voastre patetice la un loc.
Asa ca mai usor cu critica!"
Diferenta e ca Voiculescu e un borfas corupt si turnator care a  spalat bani   (ca pentru asta a fost inchis)  si care  a indobitocit poporul roman  cu Antena 3  precum o face mogulul Ted Turner cu unealta sa malefica CNN manipuland poporul american cu Fake News.   
In mod curios, Antena 3 e afiliata cu CNN! 
https://www.cotidianul.ro/antena-3-este-singura-televiziune-din-romania-afiliata-retelei-cnn/

Trump e un afacerist corect si a facut ce a facut cu banii lui care ii apartin lui si familiei sale  si care a incercat sa combata presa mincinoasa, mafia neomarxista si coruptia elitelor democratice, asemeni lui Basescu in 2009.
 
  mă mir că n-ai spus că Dragnea o să măture totul la prezidențiale.

 

Nu Dragnea o sa mature totul la prezidentiale, ci altcineva.  Mi se pare oricum hilar ca va reduceti doar la Dragnea cand stiti ca daca dispare el, apare altul in loc si sunt destui (Firea, Valcov, Iordache, Ponta, mai nou  Plesoianu...sunt destui fomisti prin PSD care vor la ciolan). 
O sa mai  induram inca 5 ani cu PSD, dar cand vor duce tara in dezastru, ei vor fi blamati pentru catastrofa si vor ajunge la ghena istoriei, facand loc politicienilor performanti sa reconstruiasca aceasta tara.   
Primul pas ar fi ca  poporul sa-l concedieze  pe incompetentul de Iohannis , precum si toata clasa politica pseudo-liberala, sa scapam de toate non-valorile astea pseudo-liberale si de bolsevici fsn-isti cu aceleasi figuri de pierzatori . Nu performeaza, nu are ce cauta in functie.Sa vina altcineva mai bun ca el sa poata infrunta PSD-ul.
Tocmai ca multumita lui Iohannis si al PNL-ului, PSD-ul a acaparat totul si ne-a adus in aceasta situatie dezastruoasa economic.
Nu de alta, dar am senzatia ca traiesc un cosmar si anume ca USL-ul n-a murit in 2014, ci inca traieste sub forma blatului dintre PSD/ALDE ale lui Dragnea si Tariceanu si PNL-ul lui Orban si Iohannis care mimeaza opozitia, toate coordonate de factiunea bolsevica din SRI.
Toti cei patru sunt niste penali acuzati de coruptie si anchetati de DNA. Nu au ce cauta in fruntea statului roman.   


Singura sansa a Romaniei o reprezinta oarecum o guvernare de coalitie de centru  USR- RO+  cu Ciolos premier, poate singurii inca neatinsi de caracatita securisto-bolsevica si de demonul coruptiei. 
De ce nu....poate chiar cu Kovesi presedinte, desi nu cred ca vrea sa candideze. 

In orice caz, trebuie sa experimentam ceva nou.
La gunoi cu PSD si PNL!
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 16 October 2018, 11:57


Tu spui niste tampenii majore si vrei contraargumente? E ca si cum, in mijlocul zilei, pe strada, tu spui ca e noapte si vrei contraargumente.

Tampenie majora e sa vrei sa mai votezi cu PNL dupa ce tu ca simpatizant liberal al lor  ti-ai luat  luat mumu de doua ori de la acest partid cand Tariceanu si  Crin   au tradat ideologia partidului cand s-au aliat cu ciuma rosie  si Iohannis care s-a dovedit un molatec ce a lasat tara asta pe mana lui Dragnea de TREI ORI!
Care a fost la guvernare de trei ori doar  in coalitie  fiindca  s-au aliat ba cu PNT, ba cu PSD, ba cu PDL  in perioada postdecembrista  in ultimii 30 de ani, asemeni lichelelor din UDMR....
Dar sa-i mai votezi  si dupa prestatia jalnica la alegerile din 2016 denota prostie multa.   

Dar te las in lumea aia ta roz in care crezi ca PNL bate PSD-ul.
Ai fi surprins sa afli ca ambele sunt doua clanuri mafioate de diferite culori care actioneaza la comanda unuia singur.

Asta daca nu cumva si tu esti un pesedist mic mascat.
Sa sustii PNL-ul in forma actuala e ca si cum i-ai face jocurile PSD-ului.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 16 October 2018, 17:23
iar spui tampenii?

Nu stiu cine e pnl-istl de serviciu pe aici dar te aberezi la greu. Ca  de obicei.
Dar in ultima instanta choiar si jegosii de la PNL siunt de preferat in fata psd-ului.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Benvolio on 16 October 2018, 21:25
@astateofmind & @skyfallout: puneti-va imediat unul pe altul pe ignore si temrinati cu flame-ul!


 
Quote

"Cati dintre voi ati detinut sau detineti [insirat toate averile lui  Vociulescu]? 
Voiculescu are, voi care il criticani nu  ati avut in viata voastra 1 milion de dolari deodata !
Numai un singur ceas pe care il poarta Voiculescu la mana  face cat  locuintele sau masinile voastre patetice la un loc.
Asa ca mai usor cu critica!"
Diferenta e ca Voiculescu e un borfas corupt si turnator care a  spalat bani   (ca pentru asta a fost inchis)  si care  a indobitocit poporul roman  cu Antena 3  [...]

Trump e un afacerist corect si a facut ce a facut cu banii lui care ii apartin lui si familiei sale  si care a incercat sa combata presa mincinoasa, mafia neomarxista si coruptia elitelor democratice, asemeni lui Basescu in 2009.

Pai tocmai aia e problema, ca daca ajungi sa masori totul in bani, cum ai facut tu acolo, orice diferenta devine irelevanta in afara de diferenta de avere. Ipoteticul antenist ti-ar fi raspuns: "Ce, ti-e ciuda ca n-ai banii lui? Vorbeste invidia din tine!"

Onestitatea lui Trump e si ea discutabila si e exact ceea ce pusese in discutie astateofmind: "are o gramada de proiecte esuate si o droaie de exemple de comportament neonest." - la care tu ai raspuns cu oi replica din categoria "Are bani, are valuare!"
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 17 October 2018, 22:21


Onestitatea lui Trump e si ea discutabila si e exact ceea ce pusese in discutie astateofmind: "are o gramada de proiecte esuate si o droaie de exemple de comportament neonest." - la care tu ai raspuns cu oi replica din categoria "Are bani, are valuare!"
Doar 3-4 proiecte esuate, in rest a avut zeci de proiecte de succes, de la emisiune pana la lanturile de hoteluri si cazinouri. 
Comportament neonest ce inseamna la tine?
Ca nu suporta angajatii incompetenti si ii trateaza asa cum merita?


Pe bune acuma, dupa voi, 99% din bogatii lumii sunt ca Trump.
Stiu afaceristi "liberali" si autoproclamati "progresisti"    care au avut un comportament mai neonest, in special cei din industria jocurilor de la EA,    Microsoft , Activision si Ubisoft care au facut tot felul de porcarii si fata de proprii angajati si fata de proprii clienti cand le-au virat produse de proasta calitate.
Dar afaceristii de la Apple sau Samsung cand au lansat telefoane defecte dupa atata mega-publicitate si hype? 
   
Afaceristii si corporatistii  americani asa zisi "liberali" si "progresisti"    care isi muta productia in China sa exploateze muncitorii de acolo pe salarii de boluri cu orez ca sa scoata incasari extra din produse ieftine, lasandu-i pe americanii din Rust Belt sa moara de foame ca someri ca sa fuga de taxele impuse de statul federal, cheltuielile pentru productie conform legislatiei si respectat norme de protectia muncii ....aia ce afaceristi sunt?
"Onesti" dupa tine? 

Post Merge: 17 October 2018, 22:32

 
Pana una alta, Trump a scazut taxele (ce n-a reusit George Bush in anii 90', a reusit el) pentru a atrage afaceristii plecati in China si a inceput programe pentru creat milioane de noi locuri de munca, facand astfel mediul de afaceri din SUA mult mai prietenos cu noii afaceristi ,Trump  fiind un capitalist autentic.   

Fata de bolsevicul  Obama care a crescut taxele ca sa-si hraneasca de-a moaca electoratul cu pomeni si a incurajat corporatiile sa devina si mai neoneste si mai lacome si mai superficiale la capitolul calitatea productiei, lasandu-le sa emigreze in China, aducand toata planeta intr-o dictatura barbara corporatisto-neomarxista, eliminand micii concurenti . Lucru care a privat  multi oameni de sansa de a-si crea propria afacere intr-o lume mopolizata si dominata de cativa GIGANTI ca Amazon, A&T,  Walmart,  Facebook, Sony, Google,  Apple si Microsoft, oameni care ne-ar fi adus alternative mai bune decat ce avem acum. 

Nu degeaba liberalii  keynesiani de azi sunt niste bolsevici, pentru ca asta vor: MONOPOL, vor o lume monopolizata doar de cateva corporatii gigantice si banci gigantice si un guvern cu rol executiv sporit si servicii secrete care sa detina control total , adica  TOTALITARISM pe fata! 

Liberalismul keynesian progresist ( sau mai bine spus, socialismul  marxist vopsit in albastru)    trebuie sa dispara daca vrem sa mai supravietuim ca specie pe termen lung. 
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Zo_Bar on 20 October 2018, 18:09
Mai ușor cu fumatul, nu dă bine un fan A3 lângă Zeiceasca. Ai și vreo părere proprie sau doar propagandă neo-kaghebistă e tot ce poți emite?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 20 October 2018, 22:33
Mai ușor cu fumatul, nu dă bine un fan A3 lângă Zeiceasca. Ai și vreo părere proprie sau doar propagandă neo-kaghebistă e tot ce poți emite?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Eu discut totul la obiect si emit pareri impartiale. 
Am enuntat doar fapte si rezultate. 

Singurul care face propaganda esti tu.
Propaganda  neoliberala e tot propaganda!   
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Zo_Bar on 30 October 2018, 05:46
Aha, și poți aduce măcar un argument la propaganda mea neo-liberală? Unul singur.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: skyfallout on 30 October 2018, 16:17
Aha, și poți aduce măcar un argument la propaganda mea neo-liberală? Unul singur.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

pai sa vedem, eu imi vad de treaba mea si imi postez parerile fara sa atac pe nimeni

iar tu vii aici si vezi ca tot ce nu este liberal  este propagandist rus  si faci atacuri la persoana
adica dupa tine toti aia 62 milioane de americani  conservatori republicani care au votat Trump si 17 milioane de englezi conservatori nationalisti  care  au votat  pro-brexit  sunt rusofili , fara sa intelegi cum functioneaza democratia

pai sa nu te  iau la trei pazeste?
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: fent on 24 March 2019, 08:57
Ce procent credeti ca va obtine Klaus Iohannis la alegerile din acest an ?

Romania Libera, nu Antena 3:
https://romanialibera.ro/investigatii/klaus-iohannis-vizat-in-27-de-dosare-penale-761956
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: ReActiv on 24 March 2019, 11:04
Ai uitat sa spui ca RTV e sursa acelui articol .Adica ai ocolit adevarul pe stilul haznaua 3 si RTV sperand ca noi suntem la fel de batuti in cap ca electoratul pizdist.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: fent on 24 March 2019, 13:25
Nu Romania TV da stirea, ci Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu:
,,Documentul a fost obținut de postul de televiziune România TV de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, unde Klaus Iohannis a fost primar între 2000 și 2014. Potrivit sursei citate este vorba de 27 de dosare în care apare numele președintelui."

Tu ai ocolit adevarul.
Apreciaza singur cat de batut in cap esti. De fapt, nu tu, ci aceia pe care incerci (si reusesti) sa-i prostesti.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Strumfii loveste din ou on 24 March 2019, 21:17
nu stiu cate voturi va obtine neamtul dar as pune pariu ca mai multe ca Dragnea :) in curand m**e psd devine brand si o sa apara si pe chilotii la cucoane pe la Zara.   
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: fent on 25 March 2019, 10:19
Dar fata de Ciolos ? ::)
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: oldshooterman on 25 March 2019, 15:52
Ciolos n-are sanse, mai bine nu se baga.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: marius ro on 25 March 2019, 19:24
Nu sunt vreun fan al lui Johanea, dar cand se va da un verdict clar, ok...pana atunci, omul e nevinovat. Sau tu l ai condamnat deja pe forum? E posibil sa fie cu probleme dar asteptam. In schimb, un anume Liv Jong Un are condamnare parca :).

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 25 March 2019, 20:52
Nu stiam ca 27 este peste 40 ...

Si ca e vb de o sursa. Poate aceasi cu sursa care a adus "documentul" cu Funeriu? :D
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 27 March 2019, 11:17
Daca are dosare sigur a facut el ceva, doar nu sunt toti procurorii incompetenti si fac dosare aiurea ...parca asa se judeca.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: mache on 27 March 2019, 12:33
Daca are dosare sigur a facut el ceva, doar nu sunt toti procurorii incompetenti si fac dosare aiurea ...parca asa se judeca.

'Dosarele' de fapt sunt plangeri penale inregistrate de procurori, nu sunt trimiteri in judecata... Ele pot fi facute prin autosesizari ale procurorilor, sesizari de la politie sau chiar de la cetatenii de rand.
Daca eu maine fac o plangere penala impotriva cetateanului X atunci un procuror trebuie sa inregistreze acea plangere. Ea poate fi solutionata in doua moduri: NUP sau inceperea urmaririi penale urmata de trimiterea in judecata.

Daca nici macar explicatia elementara de mai sus nu o intelegeti, atunci e clar... Si va rog, mai usurel cu atacul la persoana (@fent in mod special) si titlurile bombastice, multumesc.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 27 March 2019, 15:51
Nu stiu de care atacuri la persoana vorbesti, poate ale tale. Postul meu a fost ironic daca tot te ai obosit sa dai quote.
Si nu e frumos sa stergi posturi care sunt scrise in aceeasi nota ca ale tale si apoi sa ti editezi postul.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: mache on 27 March 2019, 16:18
Iar te faci ca nu stii sa citesti: vezi cine era autorul atacurilor la persoana ... Ti-am sters mistocaria iar quote-ul era pus pentru a evidentia genul de aberatie care se propaga pe net cu titlu de 'adevar': a avea dosar penal = a fi urmarit penal...

Mi-am editat postul pentru a adauga ultimul paragraf, inainte de postul tau...

PS: e ultimul avertisment vizavi de 'ironii'/mistocarii/mitocanii/etc.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 27 March 2019, 19:34
A avea dosar penal = a fi penal in mintea rezistentilor si multi altii. De aici si ironia deloc fina, putem sa luam un exemplu la intamplare, gen Ponta.

Daca nici macar explicatia elementara de mai sus nu o intelegeti, atunci e clar ...Daca nici macar ironia de mai sus nu o intelegeti, atunci e clar... sa fie in oglinda zic, cu poze si toate cele postul tau si postul meu.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: mache on 27 March 2019, 22:22
A avea dosar penal = a fi penal in mintea rezistentilor si multi altii. De aici si ironia deloc fina, putem sa luam un exemplu la intamplare, gen Ponta.

Esti insistent total inutil si aberant. TOTI parlamentarii care au avut dosar penal si care au (inca) un cazier curat au avut "cerere de urmarire penala" pe care parlamentul l-a respins!

PS: asta e Strike #2 in privinta mistocariei inutile si ai deja un warning...
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 28 March 2019, 09:36
In primul rand faci flame, si in al doilea rand, eu vorbesc despre o expresie folosita de media aservita SRI care nu are legatura cu cazierul.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: TrevorArthur on 01 April 2019, 03:09
Sa presupunem ca asa o fi,
Si daca presa liberala si partidele din  opozitie sunt aservite SRI-ului, care e problema? :|

Din cauza PSD-istilor si antenelor care ne afunda economia in cacat, multi romani deja au inceput  sa prefere o dictatura militara sau politieneasca care sa faca ordine in tara dupa ce PSD ne-a adus intr-un dezastru economic.
USR-PLUS ,  Digi24 si Realitatea sunt  sustinute de  SRI si afiliate cu  ONG-uri occidentale, Soros,   CNN si CIA.
Pe cand PSD,  Antena 3 si RTV primesc stiri si comenzi direct de la  infractori si baroni locali  ca  Dragnea, Valcov, Ghita,  presa lor fiind afiliata cu   Russia Today si Serviciul Rusesc de  Informatii Externe.


Hai sa nu ne ascundem dupa  pres  fiindca e clar ca Romania e un camp de lupta intr-un razboi informational global intre NATO vs Rusia .  Totul e pe fata acum!  Pe cine preferi in cazul asta?Tabara care incearca totusi sa ajute aceasta tara sa progreseze si sa se adapteze la sistemul globalist in secolul 21?Sau tabara care vrea sa o duca inapoi in comunism, sau mai rau, inapoi in evul mediu?Tu vrei neaparat sa aduci aceasta tara inapoi in comunism?
Uite ca multi dintre romani nu doresc asta. Multi dintre romani vor sa traiasca bine, sa munceasca si sa castige bani cinstit, sa traiasca in pace si stabilitate,  dar mai presus, sa aiba drepturi si libertate si sa traiasca fara sa se implice statul in vietile lor.Si fii sigur ca daca romanii de acest tip sunt majoritari, te vor opri pe cei ca tine si ti se vor opune, chit ca vor recurge la acte mai agresive  in a-si apara stilul de viata si libertatea pentru ca nu vor sa se intoarca la comunism.Fiindca nu esti tu mai presus sau Dragnea sau Gadea sa decideti in numele unui popor de 19 milioane de oameni  cum sa decideti voi sa  traiasca si sa stati in calea democratiei si justitiei (asa buna, rea, cum e, dar  independenta sa fie).
Eu unul sustin tabara care reprezinta raul cel mai mic, care lupta pentru civilizatie, capitalism  si justitie independenta, indiferent cat de ipocrita ar fi. 

Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: johnycash on 01 April 2019, 09:18
@TrevorArthur hai sa iti explic cateva chestii .
Spui tu ca PSD si Antena 3 nu sunt bune ca fac chestii rele. E punctul tau de vedere si il respect dar hai sa ti-l spun si pe al meu poate intelegi ce gandesc si cei din tabara opusa.
Pai in primul rand au marit salariile. Ce e bine in asta ? Pai de ce crezi ca pleaca oamenii afara de salarii bune si nivel de trai bun ? Eu spun ca si prin marirea salariilor bugetarilor au obligat oarecum privatii sa mareasca si ei salariile. Totul in conditiile in care avem unele din cele mai mici salarii din Europa iar preturile sunt mai mari decat in multe tari europene. Mai avem putin si ajungem la preturi de Principatul Monaco.

Au marit salariul minim pe economie. Cand in Romania  marea majoritate au salariul minim pe economie fie ca e vorba de stat sau privat si inca se mai practica metoda plicului ce e rau ?

Au introdus contributiile angajatorului in salariu. E rea chestia asta ? Am intalnit pe cineva caruia angajatorul nu ii platise taxele de 10 ani. Omul ala imbatraneste ca si mine ca si tine. Ce pensie va mai avea acel om ?
Sunt multe de scris . Astea sunt doar cateva dintre ele.

Daca tot asociezi si posturi de televiziune hai sa zic ceva si despre asta. Spune-mi tu ce post de televiziune in afara de Antena 3 mai face investigatii de presa ? Eu nu stiu vreunul. Si nu numai ca face investigatii ci prezinta si dovezile scrise nu vorbe.
De latrat si dat cu parerea  la sezatori cum se intampla pe la Digi24 e lumea satula. De aici si audienta vai de mama ei care o au . Valabil si pt Realitatea.

Despre justitie nu mai scriu pentru ca sunt atat de multe de scris ca m-ar apuca revelionul.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Ciocanul on 01 April 2019, 13:20
Au marit salariile la bugetari. La unii mult in special la sinecura lor si la doctori... ca da bine la fraieri. La restul urmeaza in timp, nu se stie cand si cum. Tu stii ca majoritatea lucraza pe salariul minim pe economie. Eu zic ca asta e fals total si esti neinformat sau dezinformezi. La penuria de forta de munca de acum crede-ma ca nu sta nimeni pe salar minim pe economie decat in 2 cazuri. Primul e ca e platit la negru gen constructii(deci ia mai mult dar angajatorul trece minim in acte ca sa fure statul) sau ca o fi prin cine stie ce vagauna si chiar nu are alternativa(nu sunt multe vagaune de genula asta).
--
De modul cum se imprumuta in veselie pt pensii si salarii vad ca nu pomenesti nimic. De lipsa investitiilor in special in infrastructura nu pomenesti nimic. De investigatiile de presa cu dedicatie spre "dusmanii" varanului mai bine nu mai pomenesti, A3 e post de propaganda abjecta, nu e site de stiri.
--
Cred ca stii dar ... stii vb aia ? Sexul oral sau muia pe romaneste e faina si e rea, depinde de care parte a sulii esti si de ce profiti in conjunctura.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: oldshooterman on 01 April 2019, 13:58
@TrevorArthurPai in primul rand au marit salariile. Ce e bine in asta ? Pai de ce crezi ca pleaca oamenii afara de salarii bune si nivel de trai bun ? Eu spun ca si prin marirea salariilor bugetarilor au obligat oarecum privatii sa mareasca si ei salariile. Totul in conditiile in care avem unele din cele mai mici salarii din Europa...
Au marit salariul minim pe economie.
Au marit din pix salariile si pensiile pe spinarea cui? In primul rand si le-au marit lor, consistent, nu cu cat au marit salariul minim. Cine crezi ca plateste "maririle" astea?
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: TrevorArthur on 09 April 2019, 16:48
Vai de poporul asta....
 
 
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: oldshooterman on 09 April 2019, 21:53
Casele lui Iohannis eventual ar putea fi considerate o problema de principiu (ca ar fi facut si el ceva smenuri, probabil in cadrul legal), dar Dragnea e un tip cu adevarat periculos pentru tara. N-au rost comparatii intre cei doi, mai ales pe dimensiunea caselor private.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 10 April 2019, 01:28
In primul rand faci flame, si in al doilea rand, eu vorbesc despre o expresie folosita de media aservita SRI care nu are legatura cu cazierul.

Ba de loc. Expresia folosita e pt cei care NU au primit NUP sau cei trimisi in judecata.

Dupa logica ta nici aia cu condamnari definitive nu sunt "penali" ...
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 10 April 2019, 17:26
Casele lui Iohannis eventual ar putea fi considerate o problema de principiu (ca ar fi facut si el ceva smenuri, probabil in cadrul legal), dar Dragnea e un tip cu adevarat periculos pentru tara. N-au rost comparatii intre cei doi, mai ales pe dimensiunea caselor private.

Ce e asa rau la Dragnea ?

Uite asta e grav pentru tara, un taran prost si coclit intr`o functie de conducere http://bit.do/emelsadad
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 10 April 2019, 18:29

Ce e asa rau la Dragnea ?

Uite asta e grav pentru tara, un taran prost si coclit intr`o functie de conducere http://bit.do/emelsadad

Macar are cuvintele la el - si are dreptate, procurori chiar au o inteligenta superioara unor neica nimeni de pe forum. Spre deosebire de veorica pusa in fruntea tarii, de ala despre care tu nu vezi nimic rau. Si mai discuti de penali cand iubitul tau dragnea are si o condamnare definitiva. DEFINITIVA BAH, probabil ca iti scapa intelesul.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 10 April 2019, 18:41
Asa e, are cuvintele unui copil de 5-6 ani, inteligenta fina si alte elucubratii. Procurorii sunt oameni, ca tine, ca mine s.a.m.d.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 10 April 2019, 19:21
Asa e, are cuvintele unui copil de 5-6 ani, inteligenta fina si alte elucubratii. Procurorii sunt oameni, ca tine, ca mine s.a.m.d.

Veorica nu le are nici pe alea. Dar nu te deranhjeaza mai deloc. Probabil esti la acelasi nivel cu ea daca achiesezi atat de strans cu modelul dragnea.

Da, cu totii suntem oameni dar, newsflash, oamenii sunt diferiti. Si ca nivel de inteligenta. Pentru a ajunge procuror iti cam trebuie o facultate, pregatire, etc. Adica o inteligenta superioara.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: taribo on 10 April 2019, 19:41
De unde stii tu ce`ti trebuie ca sa fii procuror ? sau judecator ? faci cumva selectia ? sau iar cunosti toate persoanele care au folosit vreodata expresia "penalii" si sensul utilizat ..intreb asa retoric, nu te obosi sa raspunzi ca oricum sunt de o inteligenta superioara si intuiesc perfect ce vei spune.

In alta ordine de idei, poate ar fi bine sa ma ignori, daca tot sunt pe lista aia. Faci prea multa risipa de inteligenta. 
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: astateofmind on 10 April 2019, 19:53
La unele ineptii pe care le afisezi si am ghinionul sa dau view post ... nu am cum sa trec cu vederea.

Macar de ai face si tu risipa de a ta ;)
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: RaijinRoh on 16 May 2019, 10:44
Ce m-am amuzat aseara, Joehannis saracul nu stia nici intrebarile de la referendum bine ca s-a scos si a declarat 2019 anul recunostintei, doamne cata prostie este in tara asta. Intreba si un ametit de la PDL "cum domne este rau ca a declarat anul recunostinteti?"
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: bistritzeanul on 16 May 2019, 11:28
Asta-mi aduce aminte de camapnia electorala din 2014 cand il intreba Ponta care e PIB-ul Romaniei sau cine e presedinte pnl la Arges.
Raspunsurile lui au fost: nu stiu dar sunt sigur ca dvs veniti cu raspunsul, domnule ponta.
Un asemenea candidat in SUA sa zicem, pica in sondaje la jumtate si era retras din cursa de partidul care il sustinea. Se alegea praful. Dar, noi traim in Ro.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: gurusenior on 17 May 2019, 00:52
In mod normal asa trebuia,dar mai mult ca sigur PNL ii va acorda sprijin.
Iohannis a fost cel mai prost presedinte din istoria Romaniei postdecembriste, mai prost si decat Constantinescu ca ala macar a miscat ceva, a negociat aderarea la NATO si a mai facut oleaca reforme.  Iohannis  a lasat PSD-ul sa instaureze cea mai groaznica dictatura bolsevica din anii 50' incoace. Am ajuns efectiv sa fim condusi de INTERLOPI si MAFIOTI ca intr-o tara bananiera.
Vestea proasta e ca daca se retrage Iohannis, vine Orban candidat care e un prost si mai mare   si alegerile sunt garantat castigate de PSD.

Asta e, va trebui sa-l mai rabdam inca vreo 5 ani pe Iohannis.





Eu astept alegerile din 2024 cand vor fi intre  doi jurnalisti,  Rares Bogdan si Mihai Gadea, alea cu siguranta vor fi foarte interesante.   
Poate abia atunci ar mai putea exista  o speranta pentru tara asta sa mai vina un guvern  de dreapta care sa  reinceapa dezvoltarea Romaniei.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: bistritzeanul on 17 May 2019, 09:15
Da, nasoala dictatura a pesedeilor, mama lor de hoti, fir-ar mama lor, astia de la pesede care au marit pensii si salarii, au scazut tva, au anulat 102 taxe, au scazut impozitul pe venit de la 16% la 10%, au acordat in avans subventii agricultorilor, au acordat facilitati firmelor sa angajeze tineri de la 16 ani chiar platind jumatate din salariul angajatorului privat, au atras fonduri de miliarde de euro, nu de zero ca alta guvernare, se chinuie sa elimine abzruile din justitie, au acordat milioane de euro in programul startup nation si startup diaspora,, asta la prima amintire. Lucruri nasoale rau de tot. Trebuia sa taie pensii si salarii, sa mareasca tva, sa mareasca impozitul pe venit, sa introduca 102 taxe si impozite, sa nu atraga niciun fond european, sa dea subventiile agricultorilor dupa luni de zile, sa nu dea nicio facilitate angajatorilor, sa mai semneze niste protocoale secrete pe justitie. Atunci o sa fie bine.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: gurusenior on 18 May 2019, 00:43
Da, nasoala dictatura a pesedeilor, mama lor de hoti, fir-ar mama lor, astia de la pesede care au marit pensii si salarii, au scazut tva, au anulat 102 taxe, au scazut impozitul pe venit de la 16% la 10%, au acordat in avans subventii agricultorilor, au acordat facilitati firmelor sa angajeze tineri de la 16 ani chiar platind jumatate din salariul angajatorului privat, au atras fonduri de miliarde de euro, nu de zero ca alta guvernare, se chinuie sa elimine abzruile din justitie, au acordat milioane de euro in programul startup nation si startup diaspora,, asta la prima amintire. Lucruri nasoale rau de tot. Trebuia sa taie pensii si salarii, sa mareasca tva, sa mareasca impozitul pe venit, sa introduca 102 taxe si impozite, sa nu atraga niciun fond european, sa dea subventiile agricultorilor dupa luni de zile, sa nu dea nicio facilitate angajatorilor, sa mai semneze niste protocoale secrete pe justitie. Atunci o sa fie bine.
Da ma , sunt masuri bune.

Problema e alta.
Sunt doar de ochii populimii!

Pentru ca in realitate nu s-a aplicat nimic.
1. s-au marit pensii si salarii, dar au crescut si preturile la alimente ,   intretinerea,  benzina,  curentul, gazele, caldura. Intr-un cuvant INFLATIE! Pentru ca nu avem sustenabilitate si productie care sa acopere cresterile de salarii si pensii de la stat cand privatii incep sa fuga urland din tara. 
Cand nu o sa mai fie nimeni cine plati taxele si guvernul nu o sa mai aiba de unde sa se imprumute, de unde o sa platesti tu salariile si pensiile?
https://adevarul.ro/economie/bani/romania-cele-mai-mari-scumpiri-ue-patra-luna-rand-1_5cdeda34445219c57ebeeb6c/index.html
https://www.economica.net/curentul-din-romania-a-ajuns-mai-scump-decat-cel-din-franta-sau-germania_144205.html
https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/energia-electrica-gazele-naturale-scumpesc-2019-aplica-majorarile-1_5bf3ed4bdf52022f75a25dd3/index.html
https://adevarul.ro/economie/bani/noul-an-vine-scumpiri-benzina-simotorina-accizele-carburantii-verzi-majoreaza-pretul-pompa-1_5c24d1d7df52022f75f5de0b/index.html
De la un pensionar nu am pretentii, dar daca tu ai macar un liceu terminat si crezi ca rezolvi ceva prin a creste salarii si pensii fara sustenabilitate,   e GRAV.
Inseamna ca invatamantul romanesc scoate mai multi analfabeti functionali decat se crede. 

Ori faci o manipulare voita!   

2. da, a scazut TVA-ul, dar cu ce ma incalzeste daca au crescut preturile?


3. 102 taxe anulate, dar altele care au fost introduse  : taxa verde, taxa pe lacomie, accize 
https://www.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/taxa-pe-lacomie-se-schimba-in-stimulentul-pentru-harnicie-anuntul-ministrului-de-finante-1100689
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/surse-guvernul-va-anunta-introducerea-de-noi-taxe-pentru-companii-1051197
https://shopniac.ro/taxa-timbru-verde-2553/
https://adevarul.ro/economie/bani/noile-accize-scumpesc-berea-benzina-sitigarile-1_5bd1c98cdf52022f75dac8b7/index.html

4. a scazut impozitul pe venit, dar tot se maresc la nivel local   
https://a1.ro/news/social/lovitura-crunta-impozite-mai-mari-pentru-romani-ce-schimbari-aduce-anul-2019-id834230.html
https://www.radautiulcivic.ro/analiza-impozite-si-taxe-locale-mai-mari-cu-10-din-2019-care-au-fost-argumentele-si-contraargumentele-alesilor-locali-video/



5. care subventii?  catre agricultorii care au pierdut porci si oi  in urma pestei ca tampitul de Daea n-a luat masuri de prevenire?  aia care au pierdut recoltele pentru ca nu s-au sapat irigatii?   
 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/ansvsa-peste-1-100-de-focare-de-pesta-porcina-africana-in-22-de-judete-1078700
https://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/dupa-porci-sunt-in-pericol-caprele-si-oile-cum-se-manifesta-pesta-micilor-rumegatoare-990762

6. eu vad ca tinerii de 16-18 ani abandoneaza la greu scoala pentru ca vor sa emigreze mai repede in Italia, Spania, Franta  si Anglia   ca sa munceasca la negru pe salarii mai mari de 2000-5000 euro ca ospatari, ingrijitori batrani, bone,  maturatori,  soferi,  centuriste, frizerite, gunoieri,instalatori, constructori etc. 
Ca daca stau aici, fie muncesc ca niste sclavi pe 250 euro /luna in ceva call center troglodit, fie ca sclavi pe 150 euro/luna la ceva fast-food sau supermarket, ca toti ceilalti fraieri care au facultati si masterate non-IT  si ajung sa aranjeze produse la raft  sau sa dea apeluri pentru suport clienti. 
Pentru ca vezi tu, la stat se angajeaza doar cine e baiat sau fata de ceva ofiter, politician, consilier, bugetar, politist, profesor, medic doctor   etc.  Poti sa ai si mama masteratelor si doctoratelor  , ca absolvent non- IT, nu te poti angaja deloc la stat fara pile si spaga. 
Si nici IT-istii nu prea mai suporta sa stea in tara, chit ca au salarii de 1000-2000 euro, nu le convin multe din Romania, de la transportul public jegos pana la cheltuielile pentru locuinte si imobile care sunt de tot cacatul, dar la suprapret, pana la infrastructura si cheltuielile pentru masina pentru reparatii din cauza gropilor  si pana la spitalele de stat care sunt imputite.


7. fonduri europene care ajung in buzunarele si viloaiele lor
ca veni vorba, de ce o ard eurosceptic, dar cersesc fonduri europene oricand?   

8. da, si cati se inghesuie sa deschida startup-uri ca sa fie violati in gura si in cur de ANAF?  Da, iti ofera 40 000 euro ajutor ca imprumut, dar costurile pentru o afacere intr-o tara socialista ca Romania  pot ajunge la 100 000, nu iesi deloc pe profit, platesti o gramada de taxe la stat, o gramada de costuri la transport.   Si chiar si pentru 1 leu evaziune din greseala faci puscarie.   In timp ce Dragnea si-a facut startup propriu Tel Drum de unde a spalat milioane de euro. 

9. eliminat  abuzuri in justitie inseamna sa eliberezi/sa achiti  doar politicienii infractori care au spalat milioane de euro ? sa eliberezi criminalii, proxenetii   si violatorii?  sa eliberezi tocmai detinutii care sunt asociati cu interlopii PSD?
Sa poata fura politicianul in continuare sute de mii de lei de la buget fara sa pateasca nimic, dar  romanasul de rand sa faca puscarie 5 ani pentru o paine furata? 
In timp ce victimele tortionarilor comunisti sunt si acum uitati de stat, nedespagubiti cum trebuie   dupa ce au indurat teroarea comunista in penitenciarele unde au fost inchisi pe nedrept? 
ce abuzuri elimina astia cand de fapt ei comit abuzuri, de la dictatura in sine prin a incalca principiul separarii puterilor in stat pana la abuzurile comise asupra cetatenilor care protesteaza pasnic. 







Bre, eu sunt de acord ca guvernarea PDL A SUPT-O RAU DE TOT, sunt de acord ca si Kovesi. Coldea, Maior,   DNA si SRI  au comis ceva magarii cot la cot cu politicienii ca Basescu, Oprea si Dragnea ,   dar nu poti sa spui ca guvernarea PSD e mult mai buna.
Dimpotriva, e mult mai rea.
Chit ca pe pielea ta nu simti momentan efectele catastrofalei guvernari, dar o vei simti in anii ce vor veni. 
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: bistritzeanul on 24 May 2019, 09:20
cand aud gluma aia cu "s-au marit pensii si salarii, dar au crescut si preturile la alimente ,   intretinerea,  benzina,  curentul, gazele, caldura" ma apuca un ras de ma tavalesc pe jos.
Si pe vremea lui Boc Base ca si in orice guvernare pretul alimentelor, intretinerea, benzina se mareau, dar salariile nu cresteau sau cresteau cu 2% pe an sau mai rau scadeau cu 25-40%, asa ca nu te mai chinui ca nu pacalesti pe nimeni.
Ca sa nu mai zic ca pretul gazelor si al energiei elctrice, de anul asta din martie pana in 2022 in martie a fost plafonat si chiar scazut sub ce era in decembrie 2018. Dar de unde sa stii tu astea, ca nu te intereseaza pe tine astea.
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Zo_Bar on 29 May 2019, 08:53
De unde stii tu ce`ti trebuie ca sa fii procuror ? sau judecator ? faci cumva selectia ? sau iar cunosti toate persoanele care au folosit vreodata expresia "penalii" si sensul utilizat ..intreb asa retoric, nu te obosi sa raspunzi ca oricum sunt de o inteligenta superioara si intuiesc perfect ce vei spune.

In alta ordine de idei, poate ar fi bine sa ma ignori, daca tot sunt pe lista aia. Faci prea multa risipa de inteligenta.
Cum e la ALDE la parastas? Când își anunță Tăriceanu candidatura la prezidențiale? Se bucură babele alea două kaghebiste că le-am scăpat de riscul să se contamineze de la Europa cea coruptă?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: Ciocanul on 29 May 2019, 11:43
https://www.news.ro/politic-intern/comisia-juridica-din-senat-a-avizat-inceperea-urmaririi-penale-pentru-calin-popescu-tariceanu-1922400929002019051119017193
6 luni a durat pana sa traca de comisie urmarirea penala. Apoi o sa fie votata, apoi, apoi, etc etc. Ani de zile...
Oare apucam sa-l vedem pe domnul candidat in duba in drum spre puscarie ?
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: gurusenior on 29 May 2019, 17:15
Dupa ce Kovesi devine prim procuror european, soferul  Dusterului negru (negru precum o duba funerara)   o sa aiba de umblat vara asta
S-a transformat intr-un Charon al coruptilor din politica. =)))) 
O sa inceapa usor sa transporte cativa de la PSD-ALDE sa-i tina lui Dragnea de urat si cu cine sa joace table.
Apoi urmeaza curatenie generala si prin PNL-PMP, ca si acolo sunt cateva burieni de smuls. 
 
Poate pun de un partid acolo.   
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: gurusenior on 02 June 2019, 13:00
LOL.
Ba, si-a anuntat candidatura Pandele ca independent, ba vrea si Tariceanu , se aud zvonuri ca si Gadea vrea sa candideze, si Liviu Plesoianu vrea sa candideze independent, dar  toti cu suportul PSD.

Cred ca in stilul asta, Iohannis castiga din primul tur cu 60-70% si daca se duce la plaja   si nu se prezinta la dezbateri. De fapt, consilierii sai....

Realitatea e alta:
 
Pesedistii  nu mai atintesc de 15 ani presedintia Romaniei. Chiar nu le mai pasa.  De aia au si scos la inaintare glume de tip Geoana si Ponta, si continua si acum.
Pentru ei guvernarea e miezu', plus majoritatea parlamentara si primariile, ca de acolo ies banii pentru partid.
Ei se implica formal in alegerile astea pentru  a pastra majoritatea in parlament si pentru a se mentine la guvernare.
Stiu si ei ca e o functie formala, cu 0 atributii fata de cea a presedintelui SUA sau al Frantei.  De cand i-au redus prerogativele, presedintele e acum un functionar simplu care castiga salariu si pensie doar mergand prin sejururi, dand mana si pozand cu alti lideri de stat si citind din discursuri scrise de consilieri priceputi....nimic altceva. De fapt, cam toti presedintii de state membre UE au devenit la fel de irelevanti precum Consiliul European. Pentru ca singurii care iau decizii in UE sunt parlamentele locale, parlamentul european, guvernele si cancelariile, si comisia europeana.   Chiar nu stiu de ce mai avem presedinti,sunt costisitori si irelevanti. 
 
Chiar nu stiu de ce nu am ajuns nici acum republica parlamentara ca-n Italia sau Germania si inca ne mai obosim cu prezidentiale.
Unii o sa ma contrazica, ca uite, presedintele se mai opune legilor aberante din Parlament.
In realitate nu e asa, nu el se opune, ci consilierii sai care ii fac toata munca.
In cazul asta, parca mai degraba i-as vrea pe consilierii aia sa conduca tara.
Iar populatia ar da mai multa importanta alegerilor locale si parlamentare, si-ar da mai mult interes sa se documenteze despre listele cu oameni.
Cam aia e, dar PSD nu investeste mai nimic in alegerile prezidentiale, dar investeste foarte mult in locale si parlamentare.
Opozitia face greseala de a se axa doar pe prezidentiale si europarlamnetare, dispunand de diaspora. Dar la locale   nu prea mai le merge, ca nu voteaza diaspora, si automat, rezultatul alegerilor locale cam influenteaza si cele parlamentare.
PNL -USR-PLUS trebuie sa investeasca foarte mult in alegerile locale, sa faca campanii electorale axate mai mult pe mediul rural, sa le promita saracilor investitii, constructii si joburi, sa nu mai depinda de ajutoare sociale si pomeni.




La modul serios vorbind, poate sa castige si Pandele, Gadea, Tariceanu sau Plesoianu, poate chiar si Firea, Ponta sau Dragnea,    nu ar trebui sa ne facem griji ca o sa sara tara in aer!
Title: Alegeri Prezidentiale 2019
Post by: gurusenior on 19 June 2019, 13:31
Iohannis are drum liber.

Am avut dreptate: pe Ciolos nu-l intereseaza sa se implice in mod direct in dezvoltarea Romaniei, nu-l intereseaza politica locala, nici guvernarea, nici functia prezidentiala! 
El vrea functie de europarlamentar, ca si acum regreta ca nu mai are functia aia de comisar. 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dacian-ciolos-ales-la-sefia-noului-grup-liberal-din-parlamentul-european-1148766
Nu o sa mai auziti prea des despre el in urmatorii cinci ani, va zic de pe acum .  Asta inseamna ca nicio sansa sa mai fie vreodata premier sau presedinte ales in Romania.


Bine ca nu l-am votat, ca eu nu votez birocrati care sa doarma pe salariile de mii de euro si sa faca chestii doar la nivel declarativ.

Post Merge: 19 June 2019, 13:35
Oricum, felicitarile lui ca a ajuns  primul roman sef la ceva mare grup europarlamentar, adica la ALDE.

Dar pentru mine, ALDE sau Renew Europe sau cum plm l-au redenumit    nu e deloc relevant!  De fapt, liberalii astia nu mi se mai par relevanti de mult timp, ca nu prea mai exista liberalism autentic.  ALDE e ala care doar da din gura, dar nu face nimic, la fel ca si Verzii si nationalistii lui peste prajit. 




Pentru mine au relevanta doar aia care sunt pe locul 1: adica Popularii Europeni, conservatorii-liberali, cei care conduc UE de facto! 
Si socialistii, care inca mai au putere sa futa economia.   
Astea sunt singurele doua grupuri care  conteaza cu adevarat pentru UE!