Author Topic: Ascensiunea Extremismului  (Read 426 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Ascensiunea Extremismului
« on: 18 November 2018, 02:05 »
Dupa cum observam, occidentul a devenit tot mai divizat intre doua tabere in ultimii trei ani: cei pro-globalizare, liberali, non-religiosi,  corporatisti, socialisti, progresisti si cei anti-globalizare, nationalisti, protectionisti, conservatori, capitalisti, religiosi.
As zice ca ar putea fi samanta unui viitor conflict global.



In SUA, Donald Trump, un republican conservator extremist si miliardar  , neavand deloc experienta politica, a fost ales presedinte de 62 milioane de americani si de peste 300 de electori ,  invingand-o pe candidata democrata feminista  Hillary Clinton care parea mai experimentata in politica. Trump doreste protectionism, eradicarea imigratiei ilegale prin diverse mijloace la frontiera SUA-Mexic satul de infractionalitate, a impus  tarife crescute pe importul din China si UE, vrea  combaterea terorismului prin mijloace extreme, combaterea politicilor social-liberale  si  protejarea valorilor culturale americane.
In Marea Britanie, 6 milioane de britanici au decis iesirea tarii din Uniunea Europeana dupa sfaturile unui politician nationalist eurosceptic  Nigel Farage si altii care isi doresc limitarea emigrantilor veniti din Europa de Est si din tarile afro-asiatice.
In Franta, cu toate ca a iesit castigator Macron, 10 milioane de francezi au votat-o pe candidata nationalista Marine Le Pen care vrea limitarea imigratiei, protectionism, suveranism, combaterea islamizarii  si iesirea din UE  nedoriind sa mai fie supusi legislatiei si sistemului economic impus de la Bruxelles
In Olanda, Partidul pentru Libertate condus de nationalistul Geert Wilders  a fost votat de 1,372,941 alegatori pentru ca a promis politici anti-imigratie si anti-islamizare, pozitionandu-se pe locul 2 dupa partidul liberal al lui Mark Rutte
In Italia, coalitia de centru dreapta condusa de Matteo Salvini si Miscarea de Cinci Stele  Luigi Di Maio, ambii nationalisti eurosceptici, inving coalitia de centru stanga si promit combaterea globalizarii, legi anti-imigratie . 
In Austria, Partidul Libertatii condus de Heinz-Christian Strache se pozitioneaza pe locul 3, iar castigatorul alegerilor, cancelarul Sebastian Kurz, unul dintre cei mai tineri lideri de stat din UE, implementeaza politici anti-imigratie. 
In Polonia, partidul Lege si Justitie a luat o intorsatura mai conservatoare in ultima vreme, ducand politici anti-europene
In Germania, partidul Alternativa pentru Germania s-a pozitionat pe locul 3 la ultimele alegeri federale, obtinand 12,6%, votati de 6 milioane de alegatori germani , fiind primul partid extremist care intra in Bundestag din anii 30' incoace
In Ungaria e Viktor Orban care a pus garduri de sarma la granita ca sa limiteze numarul de imigranti musulmani 
In Brazilia, extremistul  Jair Bolsonaro, ales ca noul presedinte dupa ce brazilienii au fost saraciti de partidul muncitorilor in ultimii ani, a promis reforme radicale demne de dictatura militara.


Ce se intampla?

De ce brusc toata lumea a inceput sa voteze cu extremisti, cu nationalisti sau conservatori de extrema dreapta care sunt considerati "fascisti" de catre presa ?
De ce dupa ce scolile le-au oferit o educatie socialisto-liberala, nivelul de trai a crescut, la fel si speranta de viata,  iar mass-media le-au inoculat in minte numai idei progresiste au ajuns sa voteze cu conservatori  iliberali ?
Sa fie din vina Rusiei si a lui Vladimir Putin ca a manipulat populatiile tarilor respective?
Sau pentru ca populatiile tarilor respective sau mai exact segmentul conservator/nationalist e nemultumit de societatea actuala dominata de socialisti si liberali ?
Sa fie oare faptul ca barbatii albi, crestini, nationalisti sunt tot mai marginalizati de mass-media corecta politic, invatamantul   , guverne socialiste/liberale  si gruparile progresiste care favorizeaza mai mult feministele, imigrantii de alte etnii/religii, categorii precum homosexualii?   
 

Intrebarile sunt pur retorice, dar sunt curios ce pareri aveti voi. 
 
« Last Edit: 18 November 2018, 02:13 by skyfallout »