Poll

Cati ani ii mai dati PSD-ului pana la disparitia definitiva din parlament??

1-2 ani, sobolanii vor parasi corabia foarte rapid, pe principiul boala lunga moarte sigura.
4 (12.5%)
2-3 ani, nehotaratii inca vor mai trage speranta unei reveniri. Speranta moare ultima.
1 (3.1%)
3-4 ani, nostalgicii vor accepta in sfarsit rezultatele urmatoarelor alegeri. Ultimul stinge lumina.
2 (6.3%)
4-5 ani, partidul e reformat, se gaseste solutia iesirii din criza, abia prinde pragul electoral
0 (0%)
5-999 ani, un mausoleu imens cu mumia lui Ion Iliescu zambind ia locul Casei Poporului.
25 (78.1%)

Total Members Voted: 30

Author Topic: Cati ani ii mai dati PSD-ului?  (Read 40481 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Cati ani ii mai dati PSD-ului?
« Reply #150 on: 28 October 2024, 00:00 »
Cred că Lasconi are dreptate într-o privință: are de înfruntat trei candidați PSD - Ciolacu, Geoană și Simion. Și Ciucă care e PSD-ist în Liga Mică.
Despre Simion nu sunt sigur, dar ultima știre de la Adevărul demonstrează un adevăr:

Geoană a rămas la fel de PROSTĂNAC și PSD-ist ca acum 15 ani!
Campania a început, revin și jocurile de culise? Cum a pierdut, cu 15 ani în urmă, Mircea Geoană „finala” prezidențială

daveWalter

• Guest
« Reply #151 on: 02 November 2024, 03:12 »
Râdem, glumim, dar toate au un sfârșit. PCR a rezistat 45 ani la conducere, PSD are deja 35 ani. În 10 ani s-o duce, că o să mai moară din pensionari și din votanții tradiționali.

Poate că PSD o să mai reziste niște ani la nivel local și în Parlament. Dar cu siguranță nu o să avem un PSD-ist la Cotroceni  de la 21 decembrie 2024.

Uitați-vă la scoruri!

1990 - Iliescu: 85% - câștigă
1992 - Iliescu: 61% - câștigă
1996 - Iliescu: 45% - pierde
2000 - Iliescu: 66%  - câștigă
2004 - Năstase: 48% - pierde
2009 - Geoană: 49% - pierde, dar la mustață
2014 - Ponta: 45% - pierde
2019  -Dăncilă: 33% - pierde
2024 - Ciolacu figurează cu 24% în sondaje.

Post Merge: 02 November 2024, 03:23
Pe când PNL:
1990 - Câmpeanu: 10% - pierde
1992 -   Constantinescu (PNȚ-CD) - 38% - pierde
1996 -  Constantinescu (PNȚ-CD) - 54% - câștigă, în alianță cu PNL, PER, FER,
2000 - Stolojan: 11% - pierde
2004 - Băsescu: 51%(PDL)  - câștigă , în alianță cu PNL
2009 - Antonescu: 20% - pierde
2014 - Iohannis: 54% - câștigă , în alianță cu PDL
2019- Iohannis: 66% - câștigă
2024- Ciucă: figurează cu 17% în sondaje

Post Merge: 02 November 2024, 03:47
USR
2019 - Barna : 15% - pierde
2024 - Lasconi: 14% conform sondajelor

AUR
2024 - Simion: 16% conform sondajelor
« Last Edit: 02 November 2024, 03:47 by daveWalter »

daveWalter

• Guest
« Reply #152 on: 09 November 2024, 15:13 »
O nouă zi, o altă boacănă a lui Geoană raportată în presă.

Offline ericmario

« Reply #153 on: 17 November 2024, 07:40 »
Cui îi pasă de Geoană???
Mult mai bine i-ar fi prins să se retragă în glorie de la NATO, decât cu coada între picioare, din nou, din cursa la prezidențiale.
Unii nu-nțeleg!!!
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
« Reply #154 on: 20 November 2024, 10:34 »
Funcția de PR-ist la NATO pe care a primit-o de la guvernul Dăncilă și de la TRUMP sigur nu e GRATUITĂ. 
Probabil că după ce a stat pe salariu de comunicator al NATO 5 ani, acum trebuie să plătească nota de plată.

Și aceea ar fi că servește drept idiot util pentru cine i-a acordat funcția aia. Sigur nu pentru Ciolacu căruia îi poate fura niște procente (PSD-iștii mai bătrâni și mai nostalgici îl vor vota pe Geoană). Și în mod sigur, nici pentru tabăra PNL (care se sabotează de una singură) și USR (câțiva tineri debusolați și dezamăgiți de PNL și USR o să-l voteze pe Geoană). Chiar dacă joacă ca un perdant, joacă suficient de bine cu agenda lui euroatlantică și social-liberală încât să fure câteva procente de la PSD, PNL și USR,..... mai puțin de la AUR.

Vom vedea duminică cui servește interesele. Acum, știe și el că nu poate intra în turul 2. S-a sabotat atât de tare încât că a devenit un perdant și pare greu de crezut că ar mai concura pentru o funcție, așa cum fac Cristian Diaconescu sau Ludovic Orban (care tocmai s-a retras în favoarea lui Lasconi).
Candidatura lui e plata pentru cei 5 ani la NATO.
« Last Edit: 20 November 2024, 10:42 by daveWalter »

Online Ciocanul

« Reply #155 on: 20 November 2024, 12:21 »
A frecat ceapa pe o poala de bani 5 ani si acum candidatura e plata ? :D
Daca o gandesti la rece dintre toti candidatii Geoana ar fi cel mai potrivit prin experienta diplomatica de zeci de ani.
Din pacate e prost de impunge si asta poate fi nasol.

daveWalter

• Guest
« Reply #156 on: 20 November 2024, 17:39 »
A frecat ceapa pe o poala de bani 5 ani si acum candidatura e plata ? :D
Daca o gandesti la rece dintre toti candidatii Geoana ar fi cel mai potrivit prin experienta diplomatica de zeci de ani.
Din pacate e prost de impunge si asta poate fi nasol.
La ce salariu  a avut, da! Eu nu cred că se mai întorcea în țară. Se pensiona. Își vedea de sănătate.

Dar trebuie să joace rolul de prostănac pentru ultima oară, pentru băieții cu ochii albaștri și epoleți care i-au oferit funcția. Trebuie să se asigure că iese cine trebuie președinte, furându-le procentele celorlalți candidați.
Și chiar funcționează.

Rezultatul din turul 1 cred că va fi foarte strâns între primii trei candidați din cauza lui Geoană.

daveWalter

• Guest
« Reply #157 on: 24 November 2024, 21:52 »
La ce față mohorâtă avea Ciolacu, poate avem șanse să scăpăm mai repede de PSD până în 2030.

Post Merge: 24 November 2024, 22:53
Se pare că Ciolacu nu era mohorât din cauza lui Lasconi. :|

Post Merge: 25 November 2024, 04:06
Râdem, glumim, dar toate au un sfârșit. PCR a rezistat 45 ani la conducere, PSD are deja 35 ani. În 10 ani s-o duce, că o să mai moară din pensionari și din votanții tradiționali.

Poate că PSD o să mai reziste niște ani la nivel local și în Parlament. Dar cu siguranță nu o să avem un PSD-ist la Cotroceni  de la 21 decembrie 2024.

Uitați-vă la scoruri!

1990 - Iliescu: 85% - câștigă
1992 - Iliescu: 61% - câștigă
1996 - Iliescu: 45% - pierde
2000 - Iliescu: 66%  - câștigă
2004 - Năstase: 48% - pierde
2009 - Geoană: 49% - pierde, dar la mustață
2014 - Ponta: 45% - pierde
2019  -Dăncilă: 33% - pierde
2024 - Ciolacu figurează cu 24% în sondaje.

2024 - Ciolacu:  19% -nu intră în turul 2

În sfârșit!
RIP PSD!
Nu cred că mai are cum să revină vreodată PSD ca partid la guvernare decât printr-o coaliție de uniune națională cu USR, PNL și cu UDMR.  Următorul candidat  PSD la prezidențiale va avea 15% în 2029 în ritmul scăderii interesului populației din 5 în 5 ani.
« Last Edit: 25 November 2024, 04:06 by daveWalter »

daveWalter

• Guest
« Reply #158 on: 02 December 2024, 19:05 »
Ne-am luat țeapă din nou!

Ciolacu e peste Lasconi conform renumărării voturilor la nivel național.

Și-a anulat demisia și redevine șeful PSD.

De asemenea, își reafirmă dorința de a rămâne premier. Rămâne de văzut până pe 8 decembrie, când vor sosi și voturile din diasporă, dacă va reintra în cursa prezidențială.

Alegerile pentru turul al doilea, programate inițial pentru 8 decembrie, ar putea fi AMÂNATE din cauza că voturile din diasporă ar putea întârzia!
BEC și CCR dezbat să ia o decizie.

Online Ciocanul

« Reply #159 on: 02 December 2024, 23:39 »
Ce, cum, unde ? :D
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a fost validat. Tur 2 Georgescu-Lasconi, în 8 decembrie. Anunțul șefului CCR / Reacțiile lui Ciolacu și Lasconi – VIDEO
https://hotnews.ro/rezultate-renumarare-voturi-de-la-alegerile-prezidentiale-bec-a-transmis-catre-ccr-rezultatele-partiale-marcel-ciolacu-pe-locul-2-insa-circa-600-000-de-voturi-din-diaspora-nu-au-fost-renumarate-1851817
Pe 8 dec ne vedem pe cardan. :D

daveWalter

• Guest
« Reply #160 on: 02 December 2024, 23:59 »
Cam aia e. România + PSD = forever

Glumesc.

Cifrele luate la prezidențiale (19%) și la parlamentare (22%), dar și  faptul  că nu au un candidat în turul al doilea al prezidențialelor, arată că partidul ăsta nu o să fie chiar forever. Nu cred că trece de 2030 ca partid mare.  Niciodată n-a fost PSD mai jos de atât.
Până la următoarele alegeri, dacă Ciolacu și Negrescu vor da cu mucii-n fasole, PSD o să ajungă la scorul la care a ajuns PNL (8% la prezidențiale, 15% la parlamentare) în 2024.
Și după aia, cred că îi putem cânta prohodul. La 15% în Parlament, nu cred că o să mai fie vreun partid însemnat.
« Last Edit: 03 December 2024, 00:12 by daveWalter »

Offline mache

« Reply #161 on: 04 December 2024, 08:12 »
Cifrele luate la prezidențiale (19%) și la parlamentare (22%), dar și  faptul  că nu au un candidat în turul al doilea al prezidențialelor, arată că partidul ăsta nu o să fie chiar forever. Nu cred că trece de 2030 ca partid mare.  Niciodată n-a fost PSD mai jos de atât.
Probabil se vor reprofila... acei oameni tineri au si ei nevoie de alti oameni cu experienta

The following users liked or thanked this post: ericmario

Offline ericmario

« Reply #162 on: 04 December 2024, 22:46 »
Eh, așa e și fiu-meu, care face 21 de ani în martie.
E un susținător convins al lui Georgescu, deși nu a putu să-mi spună cum l-a convins ăsta să-l voteze, sau cel recomandă pentru funcția de președinte.
Nu are habar cine e, de unde vine sau ce vrea pe viitor, dar el îl votează doar ca să nu iese Lasconi președinte.
”Adică, dacă tot am ocazia să fac ceva cu votul meu, de ce să nu-l folosesc pentru a mă pișa pe munca depusă de înaintașii mei?”
Gândire de generație Tik-Tok, zic eu.
Sper să nu fie mai grav.

Noi nu am aderat la UE prea ușor, nici la NATO, și se pare că abia din ianuarie vom intra în Schengen cu adevărat.
Dar o generație de ”copii” care au crescut cu smartphone în mână, care nu au habar cum de intră banii în conturile părinților, generația ”eu sunt contra părinților mei”, votează pe unul cu care se vor spăla pe cap.

Dacă iese Georgescu, aka admiratorul lui Putin cel dictator și invadator, președinte, eu nu voi mai trece prin România pentru minim următorii 5 ani.
Nu cred că ar avea rost.

Adică am tot crezut că diaspora indirect vrea binele României.
Dar când Georgescu, care a fost votat masiv din diaspora, vrea să ne scoată din UE și din NATO, când spune că nu-i convine scutul anti-rachetă de la Deveselu, păi ăsta e clona lui Putin.

Pe mine mă pune pe gânduri, oare cât de departe poate merge prostia?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Online Ciocanul

« Reply #163 on: 04 December 2024, 23:45 »
Cea mai "ätragatoare" doctrina este si ramane cea fascista. Neam, patrie, biserica, armonie, istorie, Dumnezeu, etc. Le repeti la infinit si e o combinatie de idolatrie cu solutie perfecta.
Era una care scria ca Georgescu este trimisul lui Dumnezeu pe pamant ca sa ne scape de etc.
In feudalism si chiar mai inainte la faraoni asa se considera: imparatul era trimisul lui Dumnezeu pe pamant sau urmasul zeilor.
E mult mai atragatoare si mai usor de explicat ca orice alta doctrina. In halul asta am decazut din pacate.
Insusi Daniel, zeul insusi :D a iesit la rampa si a zis ca biserica ramane pe tinta UE si etc.
Incep sa nu imi mai fac griji dar tot trebuie sa iesim la vot duminica.

daveWalter

• Guest
« Reply #164 on: 05 December 2024, 06:56 »
Îmi spunea cineva acum 14 ani,  pe un alt forum,  că pentru a funcționa lucrurile în România, necesită o dictatură militară de dreapta. Dincolo de faptul că discuția despre  așa ceva încalcă legea, trebuie să ai un popor războinic și călit în mai multe războaie ca să se adapteze la dictatură militară. Și dictatura militară e sortită eșecului pentru că ajungi fie să te războiești cu toată lumea până o încasezi (Italia, Germania, Japonia, Irak), iar dacă nu te războiești cu nimeni, ca stat devii un stat nesustenabil economic,  iar revoluția, războiul civil sau tranziția pașnică la democrație sunt inevitabile (vedeți Spania, Grecia, Coreea de Sud, Libia, Turcia, Chile).
Germanii de exemplu,  de la Frederick cel Mare până la Otto von Bismark, au tot ținut-o în războaie, pe urmă a fost WW1 și frustrările care i-au condus către nazism. Și înainte dădeau multe războaie.
Italienii - iarăși, de la războaiele pentru unificarea Italiei și Garibaldi până la WW1 și războiul din Etiopia, și nu au fost de pe azi pe mâine pentru că provin dintr-un popor războinic - romanii.
Rușii la fel - au dus multe războaie, ar fi dispuși să trăiască sub o dictatură militară putinistă.
De turci nu mai zic.
Chiar și americanii - să sperăm că nu o să se întâmple așa ceva.

Românii, care  nu au mai dus un război serios de la WW2 încoace, ce naiba dictatură militară să facă? Când te uiți la starea noastră jalnică (în primul rând, la disciplina muncii din instituțiile de stat și chiar în multinaționale), pe bune, nici dacă ar veni un Frederick cel Mare la noi să ne disciplineze, nu s-ar ajunge la nimic. Genetic, suntem de 80 ani un popor de stânga și habotnic  care încearcă să se îndrepte spre un consumerism liberal.
La japonezi aș avea mari dubii că ar mai putea să redevină samuraii de altădată după 80 ani de pace. Trebuie să  fii format cultural (vreo 200-300 ani) ca popor pentru a fi unul militarist.  Dacă de vreo patru generații n-ai mai dus un război serios, poți să-i pui și cruce armatei.

On-topic: Eu cred că și după ce va dispărea PSD, românii vor vota un alt partid de stânga. Și nu mă refer la USR care-i mai de centru dreapta. După ce pensionarii boomeri de 70-80 ani  care s-au format în comunism se vor duce (și vor muri mare parte în 10 ani), decrețeii vor fi cei care vor ieși la pensie , iar milenialii vor deveni cohorta dominantă, e posibil să apară un partid progresist cu politici ecologiste și pro-LGBT.
Cam atunci o să vedem ce se întâmplă prin Londra sub laburiști sau Paris. 
« Last Edit: 05 December 2024, 07:04 by daveWalter »