Author Topic: Cele mai nocive personalitati din istoria Romaniei  (Read 505 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ggtop

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Cele mai nocive personalitati din istoria Romaniei
« on: 31 August 2019, 02:13 »
Topul meu:



1. Ion Antonescu:   ca maresal, a bagat Romania in cel de-al doilea razboi mondial de partea Axei si ascultand ordinele lui Hitler, a trimis trupele romanesti peste Prut invadand Uniunea Sovietica. Fapt ce a atras ura din partea lor, sovieticii   s-au razbunat si  au ocupat Romania.  Fiind partasa la crimele Holocaustului in Ucraina, mai ales la Odessa unde au fost ucisi 34 000  de evrei si 100 000 in total in Ucraina,  era si firesc ca aliatii anglo-americani sa lase Romania la mila sovieticilor.  La Stalingrad,  romanii au fost alaturi de  italieni,   unguri si germani partasi la cel mai mare macel din istorie, rezultand 478,741 de sovietici ucisi.  500 000 de romani si-au pierdut vietile   in cel de-al doilea razboi mondial pentru ca Antonescu a decis sa lupte de partea nazistilor, deci e firesc sa fie pe primul loc in topul celor mai nocive personalitati din istoria romanilor.   Este in mod indirect responsabil pentru moartea a  3 milioane de oameni si poate fi astfel considerat cel mai mare criminal din istoria romanilor.   

Nr. de victime conform datelor de pe Wikipedia  :

-intre 50 000 si  100 000 evrei ucisi  in Romania si Ucraina

-peste  2 milioane de   sovietici ucisi in operatiunile la care au luat parte romanii sub comanda maresalului de partea nazistilor

-300 000 de militari romani  trimisi pe front sa moara la ordinele sale

- 200 000 de civili  romani morti  ca victime colaterale.   

-peste 12 milioane de romani afectati de razboi, foamete si abuzuri  prin decizia de intrare in razboi de partea Axei  si instaurarea regimului nazist in Romania







2.  Gheorghiu-Dej: alaturi de Ana Pauker si Petru Groza,  acesta a fortat abdicarea regelui Mihai,  a fost partas la fraudarea alegerilor    si a instaurat la ordinele sovieticilor cel mai represiv regim totalitar din estul Europei.   Este acuzat de violarea drepturilor omului si de crime impotriva umanitatii . Prin epurarile comise, a ordonat arestarea, incarcerarea si executarea opozantilor anti-comunisti.   A permis crearea sovromurilor prin care sovieticii au comis pe durata ocupatiei cel mai mare jaf din istoria tarii si a construit lagare de munca.  A persecutat chiar si evrei si a permis deportarea a mii de romani  de catre  fortele ocupante  in gulagurile sovietice.   Cu toate ca in ultima parte a vietii a industrializat Romania si a impus procesul de destalinizare dupa moartea lui Stalin eliberand cativa detinuti,  nu poate fi demn de iertare.

Nr. de victime : 

-sute de mii de romani deportati si arestati 

-aproximativ 1  milion de romani morti ca urmare a epurarilor in perioada regimului sau 

-15 milioane de romani afectati de instaurarea celui mai represiv regim comunist din Europa de Est  si de ocupatia trupelor sovietice   



3.Nicolae Ceausescu:  a ruinat Romania  prin dictatura, represiune, izolationism,  birocratizare,    totalitarism brutal  dupa model maoist prin cenzurarea presei si implementarea cultului personalitatii ,   a infometat poporul roman  prin rationalizari , suprapopulare cauzata de interzicerea avortului  si indatorare,   a favorizat coruptia  si nomenclatura  si a compromis viitorul Romaniei prin industrializarea haotica irosind bani pe proiecte megalomanice  precum barajul Vidraru, Canalul Dunarii,  Transfagarasani,  Casa Poporului si Hotelul Intercontinental, unele fiind inutile.  Industrializarea si infrastructuralizarea nu s-au facut cu mare pricepere, Romania fiind astfel o tara incapabila de dezvoltare in prezent, fiind extrem de dificil sa faci un upgrade peste infrastructura comunista cu toata birocratia de acum.   Si este acuzat de crime impotriva umanitatii prin tentativa de a inabusi protestele, rezultand peste 1000 de morti.    Efectele regimului sau se vad si astazi prin faptul ca Romania ramane si acum codasa Europei si inghetata in trecutul comunist.A fost condamnat pentru genocid si executat prin impuscare.

Nr. de victime:

-peste 1100 de romani ucisi la revolutia din 1989

- intre 600 000 si  1.131.000 de romani condamnati politic pe durata regimului  Ceausescu  si al lui Dej   

- milioane  de  romani  pusi la munca fortata

- 23 de milioane de romani afectati de abuzurile regimului comunist, de foamete,   rationalizare, izolationism, dictatura si  represiune, drepturile omului fiindu-le incalcate 





4. Ion Iliescu: e acuzat ca a confiscat revolutia romana din 1989  la ordinele KGB-ului  si a comis o lovitura de stat, instaurandu-si un regim semi-dictatorial personal.

E acuzat de asemenea pentru mineriade. 

A favorizat coruptia, birocratia, demagogia  si elitele de securisti, fosti membri din PCR, interlopi, mafioti  si fosti nomenclaturisti.

A falimentat Romania,  guvernele sale  naruind  industria, agricultura, invatamantul si sistemul medical si lasand infrastructura sa stagneze.

Datorita acestuia,  chiar daca a aderat la NATO si UE,  Romania si-a ratat din 1990 sansa de a fi un stat de drept european  si dezvoltat la nivelul Poloniei, Ungariei si Cehiei.  Si in ziua de azi, datorita lui Iliescu, Romania e un stat aflat intr-o permanenta stagnare si devastata de coruptie.   

Nr. de victime:

- 20 de morti si sute de raniti la mineriade

-peste 20 de milioane de romani afectati de saracia si coruptia propagata de regimul lui Ion Iliescu

-10 milioane de romani au emigrat din Romania dupa 1990  din cauza saraciei si coruptiei







5. Carol al II-lea:  a fost cel mai inapt rege din istoria Romaniei pentru  ca:

- a pierdut Basarabia, Bucovina , Cadrilaterul si Transilvania de Nord  datorita deciziilor sale gresite

-dictatura regala instaurata prin care a desfiintat numeroase partide si a creat un partid unic

-camarila regala

-incompetenta de a combate miscarile fasciste din Romania

-aventurile romantice

Din cauza conducerii sale, Romania a ajuns sa fie stapanita de totalitarismul brun si rosu.















 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Cele mai nocive personalitati din istoria Romaniei
« Reply #1 on: 01 September 2019, 07:32 »

nu pot pune degetul pe un numar de personaje. in istoria adevarata, complicii conduc.. la fel si cu lenin, stalin, la fel si la germani, la fel si la tailandezi, cubanezi, venezueleni, brazilieni si restul asupritilor.
self-inflicted wounds, self-inflicted peoples.
« Last Edit: 01 September 2019, 07:50 by Monier »