Author Topic: Centenarul Marii Uniri ? Romania in anii 1918-2018  (Read 610 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Centenarul Marii Uniri ? Romania in anii 1918-2018
« on: 20 October 2018, 23:58 »
 E foarte important sa comemoram evenimentul, dar pentru ce? 
Pentru 11 ani de instabilitate politica taranist-liberala, urmati de 14 ani de  autoritarism , militarism si nazism,  urmati de 45 de ani de comunism si in cele din urma,  30 de ani de "social-democratie"?   

Pare mai degraba  istoria a unei tari esuate, incapabila sa se modernizeze si sa intre in randul lumii civilizate, vesnic cu aceleasi probleme ce tin de saracie si  lipsa de educatie. 
Oricum, am pierdut Basarabia si Bucovina, iar Transilvania cam vrea sa se debaraseze de restul si sa devina independenta de guvernul de la Bucuresti cand vedem ce performante au Clujul, Sibiul, Arad, Oradea, Brasovul si Timisoara, iar unele dintre ele  au format Alianta Vestului.


Pana una alta, la Bucuresti, Firea aloca sute de milioane de lei pe construit  statui si fantani , organizat concerte, parade, festivaluri, ornamente la greu  si pe finalizat construirea Catedralei Mantuirii Neamului. 

Ce sa mai, avem spitale curate si moderne, avem scoli si facultati de top, avem  infrastructura, sistem de canalizare  si transport in comun de ne invidiaza strainii, avem sosele impecabile, avem locuinte cu standarde de calitate, avem economie in crestere, avem guvernare competenta, stam bine la securitate si aparare,   avem populatie fericita si indeplinita material si moral.

In Moldova, Muntenia si Oltenia, cei de la sate au de toate - canalizare ca sa nu mai depinda taranii de puturi, electricitate ca elevii sa nu invete la lumina lumanarii, au scoli dotate si renovate, sosele, locuri de munca ca sa nu stea pe ajutoare sociale, pomeni electorale si munca la negru, recolte bogate neafectate de vreo pesta porcina sau seceta din cauza lipsei sistemului de irigatii.
Iar comunele si localitatile nu arata ca niste asezari sumbre inca blocate prin anii 1940-1950, si nicidecum, satele nu se afla blocate in evul mediu, doamne-fereste.   

Toti romanii sunt fericiti!   

Nu suntem tara pe locul 2 la emigrare dupa Siria, nu suntem tara cu cea mai mare crestere economica din UE,  , dar si cu cea mai mare inflatie, cea mai mare rata a somajului , cu cel mai mare grad de coruptie si cea mai mare rata a infractionalitatii.   
Suntem cea mai "productiva" tara, nu avem  fabrici inchise si abandonate sau vandute la fier vechi, terenuri vandute la straini,  companii care fac coada sa emigreze in tarile calde,  companii si firme autohtone care asteapta sa fie vandute si preluate de straini.
Suntem primii in top, nu codasi.   

Este totul OK! Nu este absolut nicio problema! 
Numai astea ne trebuia noua - petreceri , fantani, ornamente,  statui si catedrale.   

« Last Edit: 21 October 2018, 00:17 by skyfallout »
 

Offline Zo_Bar

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 41
    • View Profile
Centenarul Marii Uniri ? Romania in anii 1918-2018
« Reply #1 on: 30 October 2018, 05:44 »
Nu te bagă nimeni în seamă se pare, s-a cam lămurit lumea și cu anti-PC-ul care se smiorcăie peste tot că PC-ul nu e ... PC.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Centenarul Marii Uniri ? Romania in anii 1918-2018
« Reply #2 on: 05 December 2018, 11:30 »
scuze abia acum am vazut threadul.

orice "proud to be" x y z trebuie luat in ras!!

ce inseamna "mandru ca-s roman"? ganditi-va, astept.