Poll

Cine va fi președintele României?

Marcel Ciolacu
2 (25%)
Elena Lasconi
6 (75%)

Total Members Voted: 7

Voting closed: 08 December 2024, 15:44

Author Topic: Ciolacu vs Lasconi  (Read 6059 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Ciolacu vs Lasconi
« on: 21 July 2024, 16:44 »
Cum a spus și Băse, zarurile au fost aruncate!

Turul 2 va fi între Lasconi și Ciolacu.

Părerea mea:
De ce nu va ajunge Geoană în turul 2? Pentru că a fost mereu antipatic ca politician, pentru că nu a câștigat niciodată vreun scrutin, el fiind doar numit în funcții, și mai ales, el nu va primi în veci voturile din partea dreptei românești din moment ce puțini uită că el a fost nu doar membru, ci și președintele PSD. Și mai ales, nu putem uita de momentul „Mihaela, Dragostea Mea” când el țopăia lângă alde Dragnea, Patriciu, Voiculescu, Năstase și Becali, nu putem uita de faza cu Vântu, nu putem uita cum primea el șpagă 5000 euro.   Culmea e că nici PSD-ul nu-l vrea. :)))) E un luzăr despre care nu se știe nici acum cum a ajuns secretar adjunct al NATO, care chiar nu e cine știe ce funcție.

De ce nu va fi Ciucă în turul 2?
  Pentru că e un Dăncilă al PNL-ului. Mai mult nu pot să zic. Nici nu e nevoie.

De ce nu va fi Simion în turul 2?
Pentru că în ciuda scandalurilor și agitației stradale, el nu are decât 15% în sondaje. Cât despre proteste și mitinguri, mai mulți oameni a scos Dragnea în 2018, la acel protest cu toți îmbrăcați în alb. Și niciodată nu va putea să scoată 600.000 în stradă cât au putut Iohannis și cu Cioloș și Orban în 2017.  Ba chiar mulți preoți,  camionagii și fermieri l-au respins pe Simion. I-au spus „taie-o” când a încercat să-și facă campanie electorală pe fondul protestelor fermierilor.

De ce nu va fi Șoșoacă în turul 2?
Pentru că nimeni nu vrea un președinte care protestează cu botnița la gură în Parlamentul European.

De ce va fi Ciolacu în turul 2? Pentru că are un „mastodon de partid în spate”. PSD are 3-4 milioane de simpatizanți gata să iasă la vot în orice clipă, indiferent de condițiile meteo. Chiar dacă zice niște gafe de o fac și pe Dăncilă să fie mai bună la geografie.   

De ce va fi Lasconi în turul 2?
Pentru că s-a făcut cel mai plăcut candidat al dreptei. Chiar imediat după alegerile comasate de pe 9 mai, i-am cântat prohodul USR-ului. Am crezut că e terminat ca partid din cauza lui Drulă.
Și apoi, a venit Lasconi.

De ce va câștiga Lasconi alegerile și va fi următorul președinte al României?
Va câștiga datorită votului masiv anti-PSD. Fiindcă toți alegătorii liberali de dreapta (USR, PNL, Forța Dreptei, PMP) o vor vota. O vor vota chiar și unii susținători ai lui AUR, PNȚ și PRM, din simplul motiv pentru că nu mai vor PSD la guvernare. Inclusiv UDMR o va susține pentru că Ardealul a fost dintotdeauna anti-PSD. Și mai ales, românii îl vor taxa pe Ciolacu pentru toate scumpirile și umilințele la care ne-a supus guvernul lui din 2023, începând cu creșterile nejustificate ale veniturilor bugetarilor și pensiilor, cu taxele care au terminat mediul privat și terminând cu drug-testul făcut aiurea pe genunchi.

Orice candidat de dreapta care ajunge în turul 2 va avea garantat 5 milioane de voturi în timp ce candidatul PSD rămâne cu doar 3 milioane ai lui.

Iar Lasconi a făcut o figură frumoasă de PR la calificarea naționalei României de fotbal în optimile EURO 2024. Și a zis că „va fi președintele ăla care va merge cu sacoșa la Mega Image să discute cu românii de rând”. Ăsta e patriotism adevărat, să ieși să sărbătorești cu românii în stradă după meci. Nu circăreala pe care o face Șoșoacă în parlament. Nu tărăboiul stradal pe care îl face Simion, care mai are și un caracter infect.

De aceea, eu cred că ea va fi următorul președinte al României:

« Last Edit: 21 July 2024, 17:13 by daveWalter »

Offline un_el

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #1 on: 22 July 2024, 08:54 »
Sa-i mut pe te toti! Oricum voi vota un independent, dar sa fie un "ilustru necunoscut", asta ca sa nu zic ca n-am mers la vot. Daca nu candideaza Vasile Necunoscutul, tot voi merge, dar voi avea nevoie de mai multa cerneala pe stampila.

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #2 on: 22 July 2024, 09:27 »
Mai rău ca acum 10 sau 20 ani n-are cum să fie
Mulți își aduc aminte cum era să voteze, înghițind în sec, cu  Iohannis ca să nu iasă Ponta.
Se putea și mai rău, că dacă nu candida Iohannis, aveam de ales între Crin Antonescu și Elena Udrea. Și cred că toată dreapta o vota pe Udrea, că măcar ea nu a dormit cu PSD în pat.

Ce să mai zic de 2004... Băsescu era totuși un politician de calibru

Offline un_el

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #3 on: 22 July 2024, 09:44 »
Votam intotdeauna "raul cel mai mic"? Oare de ce mi-e cunoscuta expresia asta? Uite ca eu refuz sa mai fac asa ceva, ajunge! Cand vor realiza, vreodata, romanii, ca raul e tot rau? E nevoie sa dau exemple? Hai, doar unul singur: Valentin Stan. E bun de gura si cam atat, in rest, a facut rahatul praf in momentul in care a fost pus la "proba practica". Exista o vorba: teoria ca teoria, practica ne omoara.
Iar daca vrei sa-ti raspund "dilemei", asta cu mai rau n-are cum sa fie ca acum 10 sau 20 de ani, gandeste-te doar la un singur aspect: avem preturile cele mai mari din UE si salariile cele mai mici. Guvernul da cu o mana si ia cu doua. Ia de ghiceste ghicitoarea mea: de unde bani pentru maririle de salarii si pensii? "La dolce vita" se va termina, poti sa fii sigur de asta. Vine si nota de plata. Grecia a fost minciuna pe langa ce se va intampla in Romania.
« Last Edit: 22 July 2024, 09:50 by un_el »

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #4 on: 22 July 2024, 11:53 »
Unora vi s-a cam urât cu binele și probabil ați uitat cât de nașpa era prin 2014.

Acum 10 ani, prin 2014, încă ocoleam rahații de câine maidanez cât balega. Se vindeau pepeni la tarabă unde te furau la kilogram printre blocuri - te păcăleau lăsându-te să guști partea mai suculentă și mai dulce.   Nu mai spun că erau 10 șaormerii la toate colțurile și de la toate mă alegeam cu diaree. Vedeam cerșetori și erau prostituate cu SIDA la 100 lei/ora. Dacă erai genul pretențios la fete, riscai să mori virgin.
Erau cocalari și manele  peste tot, de zici că erai prin Bagdad, nu în București,  cică într-o capitală europeană. 
Tot acum 10 ani, preferam să fac 2-3 ore până la un Hornback sau la un Altex să îmi cumpăr ce voiam pentru că nu aveam deloc încredere în curieri. Preferam să merg cu tramvaiele și autobuzele jegoase decât să iau taxi-ul. Stăteam la coadă peste tot - la cumpărături, la ghișee, la medic, la ANAF, la secretariatul facultății unde mai erai tratat și ca un subom de o secetară grasă....pentru o ADEVERINȚĂ. Pierdeam 2 ore pe drum, cu transportul în comun, pentru o ADEVERINȚĂ. 
Te duceai cu iubita sau cu prietenii să dai 150 lei pentru un film 3D/4D și popcorn la Cinema City unde te loveai de gălăgia și nesimțirea unor spectatori. Alternativa era să iei de pe torrente. Sau mă uitam la ce îmi oferea abonamentul prin cablu TV, adică numai bullshit.
Acum 10 ani, la capitolul gaming, că tot suntem pe CG, timpul tău liber depindea de ce lansau o mână de 10 companii mari, și se întâmpla să fie numai jocuri proaste. 2014 chiar a fost un an prost pentru gaming.
Și cel mai cumplit:
Aveai de ales între PONTA și IOHANNIS.
Indiferent că nu erai liberal sau social-democrat, trebuia să votezi pe unul din ei.

Acum, toate astea au dispărut.

În 2024, există Glovo/Tazz/Bolt Food și mai multe norme europene în tot ce ține de de calitatea alimentelor. Nu mai există piețe/bazare ambulante. Există câteva fast-fooduri care în sfârșit respectă norme de igienă de când ANPC s-a pus pe treabă și închis restaurante.  Cerșetorii caută în gunoaie după pet-uri și ambalaje să recicleze pentru niște bani în loc să mai cerșească sau să mai fure fier vechi. Și da, e mare lucru că avem acum aparate de garanție și returnare.   
Acum, în 2024, pot să mă duc liniștit să-mi iau produsul comandat de la EASY BOX, nu mai aștept cu săptămânile și pot să plătesc cu cardul la un self pay check la Mega Image sau la KFC.
Probabil că în 2024 îmi este frică să nu fiu mâncat de vreun câine de luptă de rasă, dar cel puțin am scăpat de toți câinii maidanezi.
Pot să-mi plătesc taxele și ratele cu telefonul, fără să mă mai deplasez la bancă.
Chiar dacă avem indieni și pakistanezi care lucrează la munca de jos, tot e mai bine decât era acum 10 ani, când riscai să te ia la bătaie sau în sabie vreun bombardier.
Pot să mă deplasez cu BOLT sau cu UBER, fără să mai apelez la Taxi. Cred că nici nu mai știu când a fost ultima oară când am luat un tramvai....și ce-i drept, Nicușor chiar a făcut treabă bună că a început să cumpere tramvaie noi.
Femeile fără BAC-ul luat  nu mai trebuie să se prostitueze fiindcă există mii de studiouri de videochat, saloane de masaj și onlyfans, iar cele care o fac, o fac în cadru select, de lux și igienic, plus că există sex shop cu toate varietățile.
Avem AI generativ cu care poți să-ți faci o mică afacere dacă ești suficient de smart.
Avem unșpe mii de rețele de socializare + Discord + YouTube care e tot mai bun.
Cu 150 lei pe care îi dădeai cândva la Cinema City îți ajunge să plătești abonament și la Netflix, Disney+, HBO și îți rămâne și de Amazon Prime.
Pentru prima oară putem spune că avem un sistem de învățământ și un sistem medical semi-digitalizat.
Avem clinici private unde nu trebuie să dai șpagă și cu aparatură de ultima oră.
Ai mii de companii de gaming care îți oferă o varietate de jocuri bune acum, pentru toate gusturile. E plin Steamul de jocuri indie.
Există cloud dacă nu-ți permiți o placă video  RTX.
O grămadă de politicieni grei au ajuns la pușcărie și nu mai pot fura cum furau în alți ani.
Nu mai ai de ales între două rele, chiar dacă nu te considerai social-democrat sau libral, ai acum candidați pentru toate gusturile - ai ecologiști, ai progresiști, ai feministe, ai naționaliști, ai comuniști, ai neofasciști, ai de toate ideologiile.

Poate singurul lucru după care îmi pare rău e vechiul forum Computer Games și site-ul.

În rest, afirm fără echivoc că viața e mult mai bună în 2024 decât a fost în 2014. Chiar și cu pandemie, inflație și război la graniță, care de altfel, toate astea sunt niște provocări care ne pot ajuta să progresăm ca specie, să facem un salt tehnologic cum nu s-a mai văzut de la WW2.

« Last Edit: 22 July 2024, 12:10 by daveWalter »

Offline un_el

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #5 on: 22 July 2024, 12:01 »
Esti cumva bugetarul esential, de pe celalalt forum? Prietenii stiu despre cine e vorba. ;) N-am chef sa stau sa-ti comentez spusele, nu ma mai tin nervii iar pe deasupra e si prea mult de scris. Iti pot demonta "teoriile" imediat, da' mi-e sila sa spun ceea ce am spus de nenumarate ori pana acum.

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #6 on: 22 July 2024, 12:04 »
Iti pot demonta "teoriile" imediat, da' mi-e sila sa spun ceea ce am spus de nenumarate ori pana acum.
Eu te invit.
Vreau contraargumente pentru orice am scris.
Dar îți spun că n-are cum să fie 2024 mai rău ca 2014.
Numai și pentru faptul că acum pot plăti de pe telefon și nu mai trebuie să stau 2 ore la coadă la vreun ghișeu e un PROGRES.

Și nu , nu sunt Flat.

Eu consider că toate progresele făcute în ultimii 10 ani sunt datorate mediului privat, nu bugetarilor esențiali ca el  care au dus țara într-o groapă de gunoi între 1991 și 2014. Și btw- eu n-am uitat că Flat a fost PSD-ist între anii 2010 și 2014. El era cu Ponta până să se convertească la USR-ism. Mulți ați uitat.

Acum, că l-am votat pe Iohannis, a fost totuși un rău necesar pentru a avea toate facilitățile pe care le avem acum.
Pentru că Iohannis nu s-a opus niciodată mediului privat și liber întreprinzătorilor.

Ponta, dacă ieșea președinte, și dacă reușea să-și propună să facă ce voia, ne-ar fi adus la nivelul Ungariei, Turciei și Slovaciei de azi. Și nu din punct de vedere infrastructural. Ne-ar fi dus înspre Rusia și China, cu drepturi și libertăți restrânse și cu un nivel de trai precar. În plus, el n-ar fi permis niciodată existența lui BOLT, UBER,  GLOVO, EASY BOX, NETFLIX, caselor de SELF PAY CHECK etc. în țara noastră.

« Last Edit: 22 July 2024, 12:11 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #7 on: 22 July 2024, 12:18 »
Lasconi are mai mari sanse la 6 din 49 decat sa intre in turul doi.
Ati vazut ca nu au la 5% la primarii si consilii ?
Ce visati aici ?
Daca o sa ramana in parlament o sa fie o mare realizare desi cred ca e timpul de un alt proiect.
« Last Edit: 22 July 2024, 12:21 by Ciocanul »

Offline ericmario

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #8 on: 22 July 2024, 12:21 »
Și a zis că „va fi președintele ăla care va merge cu sacoșa la Mega Image să discute cu românii de rând”. Ăsta e patriotism adevărat

Asa zicea taica-miu dupa revolutie, ca-l voteaza pe ala care a mancat salam cu soia, ca noi toti, nu pe Radu Campeanu sau pe Ion Ratiu.
Ii mai amintesc din cand in cand, doar ca sa-l tachinez.

PS La mine in oras nu exista Mega Image, deci cum va vorbi tanti Lasconi cu romanii de rand???

Post Merge: 22 July 2024, 12:25

Acum, că l-am votat pe Iohannis, a fost totuși un rău necesar pentru a avea toate facilitățile pe care le avem acum.
Pentru că Iohannis nu s-a opus niciodată mediului privat și liber întreprinzătorilor.

Ponta, dacă ieșea președinte, și dacă reușea să-și propună să facă ce voia, ne-ar fi adus la nivelul Ungariei, Turciei și Slovaciei de azi. Și nu din punct de vedere infrastructural. Ne-ar fi dus înspre Rusia și China, cu drepturi și libertăți restrânse și cu un nivel de trai precar. În plus, el n-ar fi permis niciodată existența lui BOLT, UBER,  GLOVO, EASY BOX, NETFLIX, caselor de SELF PAY CHECK etc. în țara noastră.

Am impresia ca nu stii care-s atributiile presedintelui.
Asta daca nu cumva ai scris prostiile de mai sus la misto.
« Last Edit: 22 July 2024, 12:27 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

The following users liked or thanked this post: un_el

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #9 on: 22 July 2024, 12:28 »
Lasconi are mai mari sanse la 6 din 49 decat sa intre in turul doi.
Ati vazut ca nu au la 5% la primarii si consilii ?
Ce visati aici ?
Daca o sa ramana in parlament o sa fie o mare realizare desi cred ca e timpul de un alt proiect.

2024 o să ne demonstreze că în final, contează OMUL, nu partidul.  Uită-te la Nicușor Dan!

USR poate să se ducă dracu, să dispară peste noapte, să se contopească cu AUR/SOS dacă e, dar  Lasconi și cu Nicușor și cu Fritz tot vor fi politicienii zilei de mâine.  Chiar și de ar fi să ajungă independenți.

De fapt chiar, nici nu știu de Lasconi și Fritz se mai obosesc cu partidul ăla.

The following users liked or thanked this post: axxel4you

Offline un_el

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #10 on: 22 July 2024, 13:04 »
@ericmario : Propaganda & trolleala marca Flat, parca nu stii cu cine ai de-a face.
Ce companie selecta dom'le: Lasconi, Nicusor si Fritz! Foarte pregatiti, ma mir cum nu le iese creierul pe urechi. :)) Bag-o pe aia cu ND si incalzirea centralizata, putele fumegatoare, teava galbena ucigasa. Ma mir cu de n-ai spus ca Presedintele are atributii si in domeniul asta, ca in rest...
LE: Citez din memorie: traim intr-un club select, UE, Romania face parte dintr-o companie selecta.
Gata, ma opresc aici! N-o sa-i mai comentez postarile, e suficient!

« Last Edit: 22 July 2024, 13:19 by un_el »

The following users liked or thanked this post: ericmario

Offline ericmario

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #11 on: 22 July 2024, 13:07 »
@bugetarul-esential

Cu asta sunt de acord.
Oricum, macar teoretic, presedintele ar trebui sa fie apolitic.
Iar la ce mare putere are presedintele in Romania, chiar nu conteaza cum se numeste el.
Jocurile se fac in parlament - guvern.

Post Merge: 22 July 2024, 13:09
@ericmario : Propaganda & trolleala marca Flat, parca nu stii cu cine ai de-a face.

Ouu, n-am stiut ca el e.
Mersi man!
« Last Edit: 22 July 2024, 13:11 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline Ciocanul

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #12 on: 22 July 2024, 14:10 »
Ca primar daca nu faci tampenii mari romulanul te voteaza la nesfarsit. La presedentie sunt alte asteptari.
Sunt multe motive pt care nu are nici o sansa desi ar fi potrivita.
1) Romulanul este rasist si anti Woke. Faza cu fiica-sa a tras-o mult in spate chiar daca ea se da cu familia de razesi.
2) Romulanul nu voteaza femei. Nici macar femeile nu voteaza femei. Ca suntem inapoiati.
3) Si daca ar avea ceva wow de prezentat desi nu are, nu o sa aiba expunere mare pe sticla cum au cei de la PSD si PNL. Poate sa mearga ea din usa in usa, Expunerea e mica.
Nu e o risipa de resurse campania pt ca o sa-i mai creasca stacheta dar nu va faceti filme ca se apropie de turul doi.

Offline Asth

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #13 on: 22 July 2024, 15:00 »
Titlul este cel puțin comic, pentru că niciunul din cei doi nu va ajunge-n turul 2!...

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #14 on: 23 July 2024, 13:41 »
Titlul este cel puțin comic, pentru că niciunul din cei doi nu va ajunge-n turul 2!...

Și cine crezi ca va fi în turul 2 ?