Poll

Cine va fi președintele României?

Marcel Ciolacu
2 (25%)
Elena Lasconi
6 (75%)

Total Members Voted: 7

Voting closed: 08 December 2024, 15:44

Author Topic: Ciolacu vs Lasconi  (Read 6335 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ericmario

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #30 on: 24 August 2024, 18:05 »
Voi vota sincer pe cine vreau eu.
Tu ești liber să votezi pe cine vrei tu.

În rest, ja ja.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #31 on: 24 August 2024, 21:06 »
Ok, dar .....serios acu............pentru stima ta de sine și reputația țării ăsteia pe plan internațional, ai grijă cu cine votezi.
Că dacă îl votezi și  câștigă alegerile, o să-l vezi la pupitrul Cotroceniului în următorii 5, poate chiar 10 ani. :)

Nu cred că e plăcut seara, la ora 20, tu și familia ta, inclusiv cu micul ericmario, să vă adunați la TV și ......să vă vedeți  președintele țării ținând discurs în timp ce poartă..... o botniță de câine la gură. :))))

Ar râde și rușii de noi, chiar dacă acum   sunt ei de râsul planetei.

« Last Edit: 24 August 2024, 21:31 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #32 on: 24 August 2024, 22:21 »
Botnita nu are nici o sansa.
Cei 4 cu sanse sunt Ciolacu, Ciuca, Simon, Lasconi. Geoana si independentii nu au sanse ca iti trebuie un partid in spate, altfel e foarte greu.
PSD cu masina de vot il va duce in turul doi pe Ciolacu cu un 30% oricum. Cine va intra cu el in turul doi are sanse reale sa castige alegerile pe valul de antipatie al PSD.
Eu va zic de acum. Daca intra Ciuca in turul doi eu votez cu Ciolacu. Pur si simplu nu mai suport armata sta de trantori pensionari de 40 de ani semi someri ce nu au facut nimic. Astia se inmultesc ca si potarnichiile si trebuie stopati. Nicaieri nu s-a vazut asa o bataie de joc cum e la noi cu pensionari speciali tineri si pensii obscene obtinute pe nimic. Ii urasc cu toata inima pe grasii astia infecti. Armata nu e si nu a fost niciodata cu noi.

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #33 on: 25 August 2024, 07:51 »
Ciuca e mai  puscariabil decât Ciolacu la ora actuala, te înțeleg intr-un fel.
Milioane de euro irosiți din bani publici , banii noștri, pentru o carte care nu exista si panouri.
Nu e chiar în situația lui Citu, care macar  a plătit 1 miliard de euro pentru doze de vaccin.

Dar  încă mai sper ca exista un gram de onoare în PNL , ca se vor retrage de la guvernare, îl propun pe Rareș Bogdan asa de forma, iar în turul 2 o vor susține pe Lasconi.

Banii aia irosiți pe cartea lui Ciuca....oare ii mai vedem recuperați?

Post Merge: 25 August 2024, 08:00
@Ciocanul  pe covrigarul de-l votezi, s-ar putea sa regreți.
Anii 90 scrie pe noi.
Economia si traiul  o sa fie pe duca cu PSD acaparand guvernarea, președinția și parlamentul și mare parte din primarii și cele mai multe mandate europarlamentare.

Cu Simion s-ar putea sa fie chiar mai rău, ne duce înapoi pe la 1820
« Last Edit: 25 August 2024, 08:02 by daveWalter »

Offline ericmario

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #34 on: 25 August 2024, 15:30 »
Ok, dar .....serios acu............pentru stima ta de sine și reputația țării ăsteia pe plan internațional, ai grijă cu cine votezi.
Că dacă îl votezi și  câștigă alegerile, o să-l vezi la pupitrul Cotroceniului în următorii 5, poate chiar 10 ani. :)

Nu cred că e plăcut seara, la ora 20, tu și familia ta, inclusiv cu micul ericmario, să vă adunați la TV și ......să vă vedeți  președintele țării ținând discurs în timp ce poartă..... o botniță de câine la gură. :))))

Micul Eric Mario are 20 de ani, și nu se mai adună cu noi la tv, nu știu de unde ți-a venit ideea asta.
Orci nu voi vota niciodată, eu am fost cel care i-a pus porecla de orcă (balenă ucigașă) Șoșoacei.
Dar nici pe Elena Lasconi n-o voi vota.
Oricâte spume la gură vei face.
« Last Edit: 25 August 2024, 15:36 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #35 on: 25 August 2024, 22:38 »

Micul Eric Mario are 20 de ani, și nu se mai adună cu noi la tv, nu știu de unde ți-a venit ideea asta.
Orci nu voi vota niciodată, eu am fost cel care i-a pus porecla de orcă (balenă ucigașă) Șoșoacei.
Dar nici pe Elena Lasconi n-o voi vota.
Oricâte spume la gură vei face.
Excludem orca, șefu de galerie, năframa.

Deci, vei vota cu ostașul  sau cu covrigarul. Blatu-i blat, pentru mine, e totuna din moment ce cei doi au împărțit patul din 2021.

Cum o să te simți? Ce așteptări ai de la următorii 5 ani?
« Last Edit: 25 August 2024, 22:42 by daveWalter »

Offline ericmario

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #36 on: 26 August 2024, 19:28 »
În orice caz nu mă aștept din partea președintelui să facă școli, șosele sau spitale.
Nu mă aștept ca președintele să dea legi sau să guverneze.

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #37 on: 27 August 2024, 13:01 »
În orice caz nu mă aștept din partea președintelui să facă școli, șosele sau spitale.
Nu mă aștept ca președintele să dea legi sau să guverneze.
Habar nu ai cât impact poate sa aibă președintele asupra României si ce cuvant are de spus .
Pentru ca apropo, România e o republica semiprezidentiala , nu parlamentara.

Președintele României nu e unul cu rol figurativ ca  cel al Germaniei, Italiei,Ungariei, Bulgariei, Cehiei, Irlandei, Croatiei, Finlandei, Austriei, Maltei,Israelului sau al Poloniei, unde mai mult premierul taie și spanzura.

Sau ca în monarhie constituționale precum Belgia, Olanda, Marea Britanie, Australia, Canada, Noua Zeelanda, Japonia, Norvegia, Suedia și ducatul Luxemburgului.

Nu e România republica prezidențială ca Franța SUA și Turcia.Dar e incultura constituțională să minimalizezi rolul președintelui.

Faptul ca Iohannis a fost mai pasiv nu inseamna ca președintele are atribuții executive limitate la 0, ori tu ai uitat câte au putut să facă Băsescu și Iliescu.
Și vezi că și Iohannis a avut momentele lui când q fost tătuc. Pe lângă faptul ca a retrimis o gramada de legi în parlament, refuzând sa le promulge.

Mai gandeste-te ce spui.
« Last Edit: 27 August 2024, 13:11 by daveWalter »

Offline ericmario

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #38 on: 27 August 2024, 20:23 »
A avut grijă PSD-ul să taie din prerogativele președintelui, încă de pe vremea lui Băsescu.
Cum am spus mai sus, președintele nu dă legi și nu guvernează.

Da, președintele poate retrimite o lege înapoi în parlament pentru reexaminare sau o poate contesta la Curtea Constituțională, o singură dată!
Dacă parlamentul zice că a reexaminat-o și CC zice că legea e constituțională, atunci președintele e obligat să o promulge, sau se ajunge la suspendarea sa din funcție.

Deci nu mă lua cu ”cât impact poate sa aibă președintele asupra României si ce cuvant are de spus”, că visezi cu ochii deschiși.

Offline Ciocanul

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #39 on: 27 August 2024, 20:44 »
Parlamentul e miezul pana la urma. Cine are majoritate parlamentara face si guvernul si legile. Practic are painea si cutitul.

The following users liked or thanked this post: ericmario

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #40 on: 28 August 2024, 16:41 »
Amintiți-vă câți ani au rezistat Iohannis și cu Băsescu la conducere. Apoi, amintiți-vă câți premieri au fost la număr. Sub Băsescu au fost cinci, de la Tăriceanu la Ponta.
Sub Iohannis, în 10 ani, am schimbat  12 premieri, cu tot cu ăia interimari, de la Ponta la Ciolacu.
Deci, funcția de premier e FIX-PIX în România, pe când președintele duce două mandate până la capăt. Nu mai confundați România cu o republică parlamentară, unde parlamentul și guvernul pot să taie și să spânzure.
Ați uitat că Președintele poate dizolva Parlamentul și să convoace alegeri anticipate dacă nu-i este acceptată nominalizarea de 3 ori.

Iar Iohannis, cu toate funcțiile reduse, în 2019 a putut să inițieze referendumul pentru anmistia penalilor. Și datorită referendumului care a trecut, cariatul mustăcios a ajuns la pârnaie chiar a doua zi. Deci, iată că PREȘEDINTELE contează! Nu mai spun câte a făcut Iohannis pe timp de pandemie. Nu mai spun de Băse câte a făcut.

Când retrimiți o lege în Parlament, sunt în joc bani. Bani mulți. Și amânările pot costa sau pot să ne prevină de un pericol care ne poate duce către faliment dacă bugetul e aiurea făcut.
Un președinte poate inspira Parlamentul sau omologii să intrăm sau nu într-un război.
Nu mai minimalizați aiurea rolul președintelui.

Suntem o republică semi-prezidențială și trebuie să tratăm alegerile astea ca atare.
Asta înseamnă că trebuie să votăm un OM care să fie demn să poarte costumul prezidențial cu sigla României la piept. E reputația țării în joc! O simplă gafă.....și aia a fost.

Eu înțeleg, Lasconi poate nu e cea mai potrivită, dar decât Ciolacu, Simion, Geoană....sau mai rău, Ciucă și  cu Șoșoacă, e cea mai bună la ora actuală.

Poate fac cei de la UDRM vreun miracol și anunță vreun candidat mai interesant, că tot ar fi cazul să avem și un președinte maghiar după un neamț. :))))
« Last Edit: 28 August 2024, 16:43 by daveWalter »

Offline ericmario

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #41 on: 28 August 2024, 21:04 »

1. Ați uitat că Președintele poate dizolva Parlamentul și să convoace alegeri anticipate dacă nu-i este acceptată nominalizarea de 3 ori.

2. Iar Iohannis, cu toate funcțiile reduse, în 2019 a putut să inițieze referendumul pentru anmistia penalilor.

3. Un președinte poate inspira Parlamentul sau omologii să intrăm sau nu într-un război.

1. Tu crezi că președintele poate nominaliza pe cine vrea mușchiul lui, sau al ei?

2. Ăsta este încă unul din prerogativele președintelui. Nu a negat nimeni lucrul ăsta.

3. Poate ”inspira” zici? Hmm...

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #42 on: 30 August 2024, 11:50 »

1. Ați uitat că Președintele poate dizolva Parlamentul și să convoace alegeri anticipate dacă nu-i este acceptată nominalizarea de 3 ori.

2. Iar Iohannis, cu toate funcțiile reduse, în 2019 a putut să inițieze referendumul pentru anmistia penalilor.

3. Un președinte poate inspira Parlamentul sau omologii să intrăm sau nu într-un război.

1. Tu crezi că președintele poate nominaliza pe cine vrea mușchiul lui, sau al ei?

2. Ăsta este încă unul din prerogativele președintelui. Nu a negat nimeni lucrul ăsta.

3. Poate ”inspira” zici? Hmm...

1. Da. Vezi 2016. Când Iohannis a respins-o pe Sevill. Vezi 2020, când Iohannis l-a pus pe Cîțu premier cu ceva ajutor extern și făcând coaliția PNL cu USR și cu UDMR. Că n-a funcționat că mare parte din USR-iști erau niște putori și incapabili, iar mare parte din PNL-iști niște lepre, iar coaliția n-a funcționat pe termen lung (în mare parte, din cauza lui Ciolacu și a securiștilor din PSD), e altă poveste.

2. Da, și din cauza asta, Dragnea a ajuns la pârnaie, iar cariera lui politică s-a încheiat.

3. Poate inspira! Iohannis cu geaca roșie la protestele REZIST.
Nu mai amintesc de Băsescu.

Offline ericmario

Ciolacu vs Lasconi
« Reply #43 on: 30 August 2024, 19:39 »

1. Da. 

E clar.
Tu trăiești pe planeta Cartoon Network.

daveWalter

• Guest
Ciolacu vs Lasconi
« Reply #44 on: 02 September 2024, 00:52 »
Vreți, nu vreți, de la 21 decembrie 2024, tot un președinte arian cu OCHII ALBAȘTRI o să avem. :)))

Post Merge: 02 September 2024, 09:50
Ochii albaștri la propriu.

Ca eu încă mai am pretenții sa cred ca nu suntem o tara plina de prosti care votează cu Bocancel și Covrigarul. Sau cu Orca, Samsarul și Prostănacul.
« Last Edit: 02 September 2024, 09:50 by daveWalter »