Ideea mea era sa nu faceti tampenii ce te pot beli mai mult decat iti poti imagina mai ales in genul asta de perioada.
Ah, păi da, trebuie să fii nebun să mai îți cumperi apartament anul ăsta (sau anii următori) în București sau în oricare oraș mare(pe credit) , acum că se scumpesc.
NU e de cumpărat apartamente anul ăsta, e de VÂNDUT apartamente (cine le are, în special generația de locatari decreței care le-au primit de la Iliescu). Și la minim 90,000 euro două camere, 120.000 euro trei camere.
George Simion vorbește de oferit apartamente la 30.000 euro în condițiile în care până și la Ploiești sunt prețuri de 55.000 - 186.000 euro, pe
publi24. De chirie nu mai spun, îți trebuie două joburi sau un venit minim de 7500 lei ca să supraviețuiești la nivel decent în București, de unul singur, la cum se scumpesc toate, și asta dacă n-ai vicii gen fumat și jocuri de noroc, n-ai mașină, n-ai iubită/nevastă/copii de întreținut, hobby-uri scumpe, sporturi de performanță, băute cu prietenii în oraș, dating și excursii în țări străine....cel mult să te mulțumești cu gaming, Netflix și P.H. Adică, 7500 lei cât să trăiești ca un tânăr singur cu o viață simplă și cu chirie.
2025 nu e nici nu e de făcut nuntă sau căutat iubită (mai ieftin decât nevasta/iubita e ..știți voi, un real doll), dar să mai faci și copii. Păi ajungi la balamuc dacă n-ai venit minim de 20.000 euro pe lună. Suntem în epoca în care numai antreprenorii își mai pot permite întemeierea unei familii.
Nu numai eu, dar sunt mulți din București care preferă să lucreze în telemuncă sau să facă naveta decât după ce s-au mutat în afara Capitalei din cauza costurilor de trai. E de stat la țară, la curte de acum înainte, la casă mică de un etaj, cât să nu plătești prea mult la căldură.
Din 2022-2023, mă tot înnebuneau ai mei să-mi fac împrumut la ING să-mi iau apartament că poate numai așa mi-aș găsi nevastă ...și mai fac bani și din închiriat. Cred că a fost o decizie bună că nu mi-am ascultat părinții de data asta pentru că se gândesc și ei să plece din Capitală, după 30 ani de locuit în București. Eu sunt mutat de 6 luni în provincie.
De făcut afaceri......mai trebuie să așteptăm un an-doi, să vedem cum o să arate piața globală cu Trump, și mai ales, dacă se menține pacea dintre America și China sau dacă va escalada într-un război rece (e deja, e
Cold War AI).
Rămâne de văzut și cum evoluează
Dogecoin dacă Elon Musk e la butoane. În 2008-2010, aveam o scuză pentru care nu mi-am cumpărat un bitcoin - eram elev de liceu, prea preocupat cu învățatul de materii depășite chiar și la vremea aia, cunoștințele mele de IT se reduceau la gaming, nimeni nu avea habar de criptomonede, lumea era prea preocupată cu criza de atunci.
Dar dacă nu eram ignorant și aveam
măcar 1 BITCOIN, acum aveam 94.268 euro, exact cât un apartament din București.
Dacă Dogecoin va avea aceeași soartă?
Dacă cine cumpără un doge acum cu 1,75 lei, poate deveni milionar peste 10 ani? Aș băga numai 174 lei să cumpăr 100 de dogecoini, și atât....și aș aștepta.
Dacă o să valoreze fiecare dogecoin 95,000 euro peste câțiva ani, cu 100 de dogecoin...well....