Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 14

Voting closed: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 42939 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ciocanul

Alegerile din România 2024
« Reply #195 on: 06 December 2024, 16:55 »
O batea pe Lasconi sau nu au vrut sa riste. :(
Oricum, am impresia ca Georgescu nu o sa doarma in patul lui la noapte. O sa-l ia astia pe sus cat de curand.
Si din nou ne-am facut de cacat in toata presa internationala.
Sa vad eu acum cine va mai putea convinge vreun conspirationist ca nu a fost opera unei cabale a reptilienilor.

Offline oldshooterman

« Reply #196 on: 06 December 2024, 16:57 »
Cica se anuleaza prezidentialele.
Sunt foarte, foarte, foarte curios sa aud motivarea CCR.
Motivarea e complet irelevanta, dupa ce ieri au declarat ca se continua cu turul 2.

De ex. romanii din strainatate inca voteaza in turul 2, la sectiile de votare de acolo se asteapta publicarea deciziei CCR in Monitorul Oficial. 8)

Ce se intampla acum in RO e caz unic in istorie. Partea cu renumararea voturilor a fost pe locul doi. ;D

Offline taxon

« Reply #197 on: 06 December 2024, 18:57 »
Oficial asta e motivul:
https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2024/12/decizia-ccr.jpeg

Aia nu e o motivare. E o comunicare.
Daca nu faci diferenta ... meriti sa citesti g4media si sa ii crezi.
« Last Edit: 06 December 2024, 19:12 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline KodiaK

« Reply #198 on: 06 December 2024, 19:07 »
Lol, da scuze. Zi-mi te rog care sunt sursele taxon-approved, ca sa nu mai fac astfel de greseli pe viitor.
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

The following users liked or thanked this post: ericmario

Offline Ciocanul

« Reply #199 on: 06 December 2024, 21:01 »
Nu se da imediat si motivarea.
Eu cred ca asta va fi, ce a zis si Ficusul:
"Campania unui candidat a fost sprijinită dintr-un stat străin. Același candidat a declarat cheltuieli 0, cu toate că a derulat o campanie foarte sofisticată. Mai mult, am primit informații de la servicii că acestă campanie a fost sprijinită dintr-un stat străin de interesele României. Toate acestea sunt lucruri grave."
Georgescu mai este in tara ?
« Last Edit: 06 December 2024, 21:04 by Ciocanul »

Offline piratu2191

« Reply #200 on: 06 December 2024, 21:06 »
Se da decizia si oamenii au 3 zile la dispozitie sa ne explice de ce au decis asta :)))

Singura explicatie logica si morala ar fi ca primii 2 au strans doar 42% din voturi (pentru prima data sub 50%) deci majoritatea votantilor nu-i vor.

Offline Ciocanul

« Reply #201 on: 06 December 2024, 21:28 »
Si va mai spun ce cred eu ca este de cacat. Eu cred ca rusii au fost implicati in campanie, nu contest.
Doua intrebari retorice ce ar trebui sa si le puna fiecare:
SRI, SIE au aflat ele singure de treaba cu campania pe tiktok, fara ajutor din Vest ?
Oare cand a fost Maidanul in Ucraina sau ce e acum in Georgia, Vestul nu a facut acelasi mizerii cu platit de campanie la influenceri, bani dati la ziare, tiktok, etc ?

Offline taxon

"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline Ciocanul

« Reply #203 on: 06 December 2024, 23:53 »
A aparut intre timp si motivarea, a stat CCR peste program:
„Caracterul liber exprimat al votului a fost încălcat prin faptul că alegătorii au fost dezinformați prin intermediul unei campanii electorale în cadrul căreia unul dintre candidați a beneficiat de o promovare agresivă”, se arată în motivarea deciziei fără precedent a Curții Constituționale (CCR) de anulare a alegerilor prezidențiale. CCR mai arată că „a fost afectat caracterul transparent și echitabil al campaniei electorale și au fost nesocotite reglementările legale referitoare la finanțarea acesteia”.
https://hotnews.ro/motivarea-deciziei-ccr-pentru-anularea-alegerilor-prezidentiale-procesul-electoral-a-fost-viciat-au-fost-incalcari-ale-legislatiei-care-au-distorsionat-caracterul-liber-si-corect-al-votului-cetaten-1855894
Votul a fost pe golaneala dar ramane un vot. In fine, mergem inainte. Eu nu trec peste mirarea ca avem atatia prosti si atat de usor este sa prostesti 2 milioane de oameni. O sa urmeze schimbari mari si UE va intra in tiktok si nu numai.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #204 on: 07 December 2024, 00:22 »
Eu zic că e mai bine așa decât să ne trezim într-un coșmar din care nu ieșeam nici în 10 sau chiar 45  ani (cum s-a mai întâmplat în 1937) sau s-ar fi încheiat cu multă vărsare de sânge și cu falimentarea țării. 

Dacă câștiga psihopatul de Georgescu,nu puteai să știi ce făcea din postura de președinte fie și pentru o săptămână,  chit că se coalizau toți împotriva lui și îl suspendau, dar economic și social, cred că ne întorceam cu 20-30 ani. Ne mai trezeam și cu legionari în stradă. 
Dacă câștiga Lasconi, la fel, pe lângă faptul că era nepregătită, PSD se culca pe ureche și se coaliza cu toți suveraniștii = același rezultat, ne trezeam cu 20-30 ani în urmă economic.

Alegerile trebuiau repetate sau candidații invalidați de când Ciucă și Ciolacu au fost acuzați de încălcarea legilor (minciunile din cartea „Primul ostaș” și panourile pentru care s-au irosit milioane de euro, la Ciolacu era Nordis, combinațiile din tinerețe),Geoană care avea amici cu legături la Kremlin, Simion care e interzis în Ucraina și Moldova, Lasconi care are explicații de dat despre niște fonduri europene și conturi, nu mai spun de pregătirea ei profesională.
Și mai erau Șoșoacă și cu Georgescu - simpatii legionare, legăturile cu Rusia.

Eu zic că este mult mai bine că n-a ajuns niciunul președinte.
Mai bine să stea ficusul încă 3-4 luni până avem candidații care ne trebuie.

Fără corupți.
Fără demagogi.
Fără populiști.
Fără chiloțăreală.
Fără extremiști.
Extremiștii (fie ei comuniști sau fasciști) nu ar trebui să aibă reprezentare legală în niciun stat democratic din lumea civilizată. Locul lor e la clinicile de psihoterapie, nu la votare. Trebuie să se înțeleagă că fascismul și comunismul sunt interzise prin lege, la fel și suveranismul care ne poate pune în pericol economia țării și viețile oamenilor.

AUR - eu zic, ca votant, că e bine să avem în parlament un partid conservator care promovează tradițiile și cultura românească în lume, dar ar face bine să se reorienteze cât mai repede spre conservatorismul european și să renunțe la suveranismul extremist și păgubos cu tendințe spre Rusia, ba chiar aș vrea să-i dea pe făraș  pe alde Simion și Târziu. 
SOS - dacă e Șoșoacă arestată, sunt șanse mari să se lipească de PSD.
POT - lol, ăla-i partid suveranist de tineri când are  videochatiste, hoți de bormașine și pensionari? La PSD cu el!

« Last Edit: 07 December 2024, 00:31 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #205 on: 07 December 2024, 07:32 »

Doua intrebari retorice ce ar trebui sa si le puna fiecare:
1. SRI, SIE au aflat ele singure de treaba cu campania pe tiktok, fara ajutor din Vest ?
2. Oare cand a fost Maidanul in Ucraina sau ce e acum in Georgia, Vestul nu a facut acelasi mizerii cu platit de campanie la influenceri, bani dati la ziare, tiktok, etc ?

1. Da.
2. Nu.

Post Merge: 07 December 2024, 07:40

AUR - eu zic, ca votant, că e bine să avem în parlament un partid conservator care promovează tradițiile și cultura românească în lume

Fix aia face hAUR, promovează tradițiile și bla bla bla...
« Last Edit: 07 December 2024, 07:41 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline oldshooterman

« Reply #206 on: 07 December 2024, 18:56 »
Ideea e ca tot cei care au transformat RO intr-un "stat esuat" isi fac acum un guvern dupa bunul plac, fara frica ca un nou presedinte ar putea se le incurce planurile de a fura in continuare. Sloganul "suntem pentru o directie euroatlantica" e suficient pentru ei ca sa acopere orice manareala.

The following users liked or thanked this post: taxon

Offline Ciocanul

« Reply #207 on: 07 December 2024, 19:21 »
Frumos spus intr-un ziar german, cin pacate democratia a murit putin dupa votul CCR, indiferent ce explicatii gasim. :( :
Singura explicatie e ca daca vrei sa distrugi un monstru trebuie sa devii un monstru(am baut, recunosc :D ).
„Acest proces face parte dintr-o dezvoltare periculoasă, pe care o putem observa din ce în ce mai mult în alte țări, inclusiv în Germania. O elită politică și socială, care se îndepărtează din ce în ce mai mult de realitate și de dorințele populației, crede că poate determina care sunt alegerile și deciziile „corecte” sau „permise”.
Democrația prosperă prin faptul că rezultatele alegerilor sunt acceptate – chiar dacă nu corespund ideilor proprii. Dacă acest principiu e abandonat, se pavează drumul către dictatură. Este relevant că aceia care pretind că apără democrația și libertatea abandonează tocmai aceste principii, atunci când rezultatele nu se potrivesc cu agenda lor.
România poate părea departe, dar cazul arată cât de fragilă a devenit democrația și în Europa. Oricine crede astăzi că anularea alegerilor este un mijloc justificat de prevenire a „influenței”, deschide o cutie a Pandorei care cu greu poate fi închisă”.
https://hotnews.ro/presa-germana-haos-in-romania-dupa-anularea-alegerilor-prezidentiale-2024-semne-de-intrebare-despre-voturile-deja-exercitate-in-diaspora-si-cat-de-fragila-a-devenit-democratia-si-in-europa-1856340
si
https://reitschuster.de/post/ergebnis-unpassend-rumaenien-annulliert-einfach-die-wahl/

Offline taxon

« Reply #208 on: 07 December 2024, 20:59 »
Asta e si explicatia a ceea ce se intimpla, iar dintre cei de la "putere" numai Bolojan a exprimat-o cu perdea: actuala clasa politica e gunoi, nu mai are - de multi ani - nicio treaba cu ceea ce vrea majoritatea poporului.
Majoritate care acum, la alegerile astea, a fost pe cale sa traga un pumn in bot politicienilor.
In disperare, clasa politica a ales sa ingroape democratia si sa ignore votul poporului.
Bomboana de pe coliva, in numele democratiei LOR, de azi a inceput haituiala ca pe vremea fascistilor si comunistilor. Si nu, nu ma refer la simpatizantii legionarilor, aia duca-se.

Post Merge: 07 December 2024, 21:08
Johannis: "Am fost de acord că trebuie să consolidăm securitatea social media, ca urmare a alegerilor din ţara noastră"
Astuia trebuie sa i se mai aduca aminte ce scrie in Constitutia Romaniei, pe care a jurat.
« Last Edit: 07 December 2024, 21:08 by taxon »

Offline ericmario

« Reply #209 on: 07 December 2024, 21:42 »
Ideea e ca tot cei care au transformat RO intr-un "stat esuat" isi fac acum un guvern dupa bunul plac, fara frica ca un nou presedinte ar putea se le incurce planurile de a fura in continuare.
Dacă te referi la un președinte care nu vrea să ne ducă spre Rusia, care nu vrea să ne scoată din UE și NATO, atunci ai dreptate.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”