Alegerile pentru presedentie o sa fie prin martie. Pana atunci o sa intre in pita toate masurile de austeritate.
Poate coalitia sa-l propuna si pe Bill Gates, va iesi Georgescu sau daca reusesc sa-l interzica o alta paleta suveranista similara.
Greu de spus dacă va mai fi lăsat să candideze.
Dar trebuie să votăm oricum un președinte care să se pună bine cu Trump, altfel, o să fie nasol. UE cam dă să moară, la fel și NATO
dacă Rusia e lăsată să câștige războiul din Ucraina, iar Trump va permite asta dacă nu va mai furniza arme și bani Ucrainei. Trebuie să ne pregătim pentru o nouă realitate geopolitică atunci și ne trebuie un președinte capabil, dar mai ales, un guvern care să mențină relațiile de prietenie cu SUA.
Momentan, trumpiștii sunt furioși pe noi că
ne-am anulat alegerile, că sistemul de la noi se temea că „neomarxista sorosista de Lasconi ar fi pierdut în fața lui CG”, asta au zis-o și Elon Musk și Trump jr. Sunt mesaje care ar trebui să ne îngrijoreze. Nu-i a bine deloc pentru că ăștia doi, așa cum sunt, vor fi liderii de mâine. Și nu a lumii libere sau a occidentului.... termenii ăștia de post-război rece o să dispară pentru că America vrea să fie America în noua epocă Trump, nu mai vrea să facă parte din occident, nici să mai fie jandarmul mondial, gata cu Western World.
Că să dăm 5% din PIB pentru apărare sunt de acord, dar taxele anunțate și atitudinea tâfnoasă a lui Trump față de UE mă cam îngrijorează....că dacă nu cumpărăm mai mult petrol american, ne impune tarife.
Europa e deja împărțită în două, între aia pro-Trump și aia pro-Ursula/pro-Biden (care urmează să plece). Noi trebuie să votăm cu președintele și să avem guvernul care trebuie să mențină parteneriatul strategic cu America, indiferent cine e președintele. Avem F-35 și tancuri Abrams de cumpărat, posibil și noi sisteme de apărare....în contextul în care ne vom trezi mai mult ca sigur cu rușii la graniță și la gurile Dunării, eu aș înceta să mai îl jignesc pe Trump dacă aș fi în locul politicienilor de la guvernare. E în joc securitatea noastră, pe lângă cea energetică - avem gaze de extras din Marea Neagră. Cu rușii călare pe noi, o să fie foarte periculos.
Eu aș renunța bucuros la orice relație de prietenie cu Ursula și la Schengen și la tot ce înseammnă UE și pro-europenism ca să primesc armament american, produse americane în continuare, să rămân în NATO și să pot călători în SUA fără viză. Europa vestică e pe ducă.