Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 15

Voting closes: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 16036 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daveWalter

Alegerile Prezidențiale din România (2025)
« Reply #285 on: 23 December 2024, 15:29 »
@Ciocanul  Îl doare atât de tare de Europa că s-ar putea trezi într-o zi cu fața la cearșaf și s-ar putea să scoată SUA din NATO sau să pulseze la contribuția pentru apărare :)) . Dacă o să-l doară la modul în care zici tu de România,  suntem pe cont propriu să ne apărăm de ruși sau nu avem decât să capitulăm din moment ce vom urma noi și cu balticii să fim vizați de atacuri rusești după ce Ucraina va ceda.

Ne trebuie un președinte care să se pună bine cu Trump și un guvern care să fie dispus să plătească 5% din PIB pentru Apărare, indiferent care va fi soarta NATO sau cea a UE.
Următorii 2 ani, cât vor fi republicanii în ambele camere ale Congresului, vor fi periculoși pentru securitatea României.

Mi-e să nu regretăm anularea alegerilor și scoaterea lui Georgescu din cursă. Ne trebuia un președinte care să știe să vorbească pe limbajul lui Trump. Dacă votăm aiurea cu un președinte care să vrea relații bune doar cu Ursula și începe să-l critice și să-l înjure pe Trump pe X, ne vom trezi cu rușii călare pe noi.  Trebuie să uităm de UE, de NATO - parteneriatul strategic cu SUA e cel mai prioritar. Relațiile bilaterale româno-americane, astea contează, nu cele cu Franța, Germania și Țările de Jos care sunt și așa vai de capul lor.
« Last Edit: 23 December 2024, 15:35 by daveWalter »
Ignored list: ericmario, ZorracK

Offline oldshooterman

« Reply #286 on: 23 December 2024, 15:45 »
@Ciocanul  Îl doare atât de tare de Europa că s-ar putea trezi într-o zi cu fața la cearșaf și s-ar putea să scoată SUA din NATO...
Ce nu pricepi din faptul ca NATO = SUA? Restul sunt doar niste fazani care le dau bani ca sa participe la manarelile lor.

Sper sa fie distractie si la urmatoarea tura de alegeri.

Offline daveWalter

Alegerile din România 2024
« Reply #287 on: 23 December 2024, 15:45 »
Nu, si vine si bonus.
Cu asta se deschide anul, ordonanta trenuletz: salarii si pnesii inghetate, taierea de tichete de vacanta si se mai pregatesc si altele mult mia grave ca e foame de bani.
https://hotnews.ro/ordonanta-trenulet-pensiile-raman-inghetate-o-perioada-salariile-bugetarilor-la-fel-dar-pentru-intreg-anul-viitor-toate-modificarile-importante-document-1866027
O sa ia Georgescu 60% prin Martie. :D

Noul val de criză economică post-pandemică care deja se face simțită, prăbușirea industriei auto, concedierile în masă, măsurile de austeritate care oricum vor fi light în comparație cu cele din 2010, asta însemnând TVA 25% , euro = 5/6 lei, creșterile înghețate și taxele mărite.....astea sunt cele mai mici probleme de care ar trebui să-ți faci griji. 

Pericolul major al anilor 2025-2026 e că ne-am putea trezi abandonați militar și economic de SUA și să ajungem sub cizma Rusiei dacă nu avem un președinte și un guvern care să se pună bine cu Trump.
Nu mai pun că s-ar putea să avem proteste majore, lupte de stradă și un val de instabilitate și anarhie în toată Europa dacă Macron pică și el după Scholz.  Multe țări europene deja se reorientează spre trumpism.
« Last Edit: 23 December 2024, 15:48 by daveWalter »

Offline daveWalter

« Reply #288 on: 23 December 2024, 15:49 »
Știu foarte bine @oldshooterman
Că dacă SUA își ia jucăriile și pleacă, NATO e ca și desființat.
Din momentul ăla, ce trebuia să fie o alianță de securitate colectivă între europeni și nord-americani, o să devină o cursă de licitații pentru care european dă mai mult pentru a primi armament american ca să se apere de agresiunea rusă.
O să fie horror.

Offline Ciocanul

« Reply #289 on: 23 December 2024, 18:30 »
Trump isi ia jucariile si pleaca unde ? Nu are unde sa plece.
O sa aiba nevoie tot mai mare de noi mai ales daca va incepe razboi comercial cu China(sper sa ramana doar comercial).
Si da, are dreptate ca va trebui sa marim bugetul de aparare.
SUA are chetuieli de ~800 de miliarde si restul de 150 de miliarde. E cam de cacao.

Offline taxon

« Reply #290 on: 23 December 2024, 19:38 »
aha
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Offline Ciocanul

« Reply #291 on: 23 December 2024, 20:45 »
https://www.news.ro/politic-intern/guvernul-ciolacu-a-primit-votul-de-incredere-al-parlamentului-cu-240-de-voturi-pentru-lista-noului-cabinet-urmeaza-depunerea-juramantului-in-fata-presedintelui-iohannis-1922400023002024122021877797Guvernul Marcel Ciolacu a primit, Pentru a fi învestit, Guvernul trebuia să primească majoritatea voturilor Parlamentului, adică minimum 233 de voturi favorabile.
Nu au nici un stres. trebuia lasat Georgescu sa devina presedinte. Probabil in prima faza ar fi fost niste agitari cu bursa, cursul, discutii dar in urmatoarea faza tot ar fi trebuit sa accepte guvernul.
Am fi avut 5 ani de circ misto cu OZN-uri, pamant, apa si hrana. Cred ca nici cancelariile occidentale nu l-ar mai fi chemat pe CG decat in chestiile de maxima complezenta. In rest ar fi fost o mema ambulanta.
Dupa 5 ani am fi revenit cu picioarele pe pamant.

Online ericmario

« Reply #292 on: 24 December 2024, 02:39 »
Mai bine să candideze la Bălăceanca, acolo e locul lui.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

“bleach blonde, bad built, butch body.”

Online ericmario

« Reply #293 on: 24 December 2024, 02:56 »
Ce reprezintă 800 de miliarde la o datorie de peste 35 de  trilioane de dolari?
Sincer, nici nu știu câte zerouri sunt acolo. E de cacao, așa e.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline oldshooterman

« Reply #294 on: 24 December 2024, 13:23 »
Eu am găsit asta și spune cu totul altceva.
Rețeaua de propagandiști ruși din Londra și legăturile cu promovarea lui Călin Georgescu
Uite ca dezinformarea promovata de o anumita parte a presei din RO (care iti place tie) nu se sustine in fata realitatii dezvaluite tocmai de la o institutie unde seful a fost numit de PNL, care PNL a incercat o manareala impotriva lui Simion si s-a ales cu Georgescu.😂

Online ericmario

« Reply #295 on: 24 December 2024, 16:11 »
Și cum anume dezinformarea promovata de o anumita parte a presei din RO (care iti place tie) nu se sustine in fata realitatii dezvaluite tocmai de la o institutie unde seful a fost numit de PNL, care PNL a incercat o manareala impotriva lui Simion si s-a ales cu Georgescu?
Dacă ai avea timp să ne explici, ar fi super, maestre.
« Last Edit: 24 December 2024, 16:16 by ericmario »

Offline oldshooterman

« Reply #296 on: 24 December 2024, 23:24 »
Uita-te la TV, iti explica aia toata ziua.

Offline Ciocanul

« Reply #297 on: 25 December 2024, 08:14 »
Mie mi se pare ca e cam cusuta cu ata alba povestea cu PNL si Georgescu. PNL au facut o campanie de venit la vot si dupa aia cineva a schimbat campania catre Georgescu, cam aiurea in tramvai. Dadeau ei 100000 de euro ca sa ce ?
Pe scurt, WTF ?!?!
Inițial, campania gândită de Kensington, respectiv plătită de PNL, avea ca hashtag „echilibrusiseriozitate”, însă acesta a fost schimbat în „echilibrusiverticalitate”, hashtagul folosit pentru a-l promova pe Călin Gerogescu. Schimbarea, susține firma Kesington Communication pentru sursa citată, a fost făcută fără „implicarea” sa.
Mai pe lung:
https://zoso.ro/platit-campania-georgescu-2/
S-a mai avansat pe caz ? Eu nu tin TV-ul deschis ca nu am chef sa ma enervez. La fel va recomand si voua, nu lasati TV-ul sa mearga pe A3, Realitatea, Digi24, etc. ca va strica buna dispozitie. :)

Online ericmario

« Reply #298 on: 25 December 2024, 11:09 »
Uita-te la TV, iti explica aia toata ziua.
Amabilitatea nu e punctul tău forte, bag de seamă.

N-am programe românești, de asta te rugasem să explici.
Nu se va mai repeta.
Mea Culpa!

Offline daveWalter

« Reply #299 on: 25 December 2024, 12:01 »
  Marcel Ciolacu a primit, Pentru a fi învestit, Guvernul trebuia să primească majoritatea voturilor Parlamentului, adică minimum 233 de voturi favorabile.
Nu au nici un stres. trebuia lasat Georgescu sa devina presedinte. Probabil in prima faza ar fi fost niste agitari cu bursa, cursul, discutii dar in urmatoarea faza tot ar fi trebuit sa accepte guvernul.
Am fi avut 5 ani de circ misto cu OZN-uri, pamant, apa si hrana. Cred ca nici cancelariile occidentale nu l-ar mai fi chemat pe CG decat in chestiile de maxima complezenta. In rest ar fi fost o mema ambulanta.
Dupa 5 ani am fi revenit cu picioarele pe pamant.
S-ar putea ca dorința să ți se îndeplinească dorința. Aflăm pe 13 ianuarie 2025 dacă se va relua turul 2 între Lasconi și CG, caz în care eu cred că o să votez CG. Poate s-o trezi la realitate antreprenorii români până în ianuarie să nu mai amenințe cu plecări și vor realiza că nu mai au nimic de făcut cu libertardisme din momentul când Biden va pleca și ne trebuie urgent un președinte care să vorbească pe un limbaj CONSERVATOR și SUVERANIST.

Eu sper să se trezească cât mai mulți la realitate prin februarie, după ce Trump va depune jurământul. Pentru că era trumputinistă va fi noua realitate în care va trebui să ne adaptăm pentru a trăi.  Corect ar fi să reluăm turul 1 în februarie 2025.
Și eu cam vreau pentru că am văzut că e singurul care poate să vorbească cu Trump pentru a menține parteneriatul strategic. Dacă trimitem un Nicușor Dan, un Crin Antonescu sau o Elena Lasconi, e vai de noi. Dacă ne bombardează rușii, vom avea nevoie de Trump să ne furnizeze sisteme de apărare antiaeriană, nu de freaking Ursula sau Macron și Scholz care vor fi cât de curând dați afară pe ușă de către adunările lor legislative. Nu vor prinde următorul summit G7. 

Nu mai spun că dacă declară război comercial și împotriva UE, mai precis, împotriva Europei vestice, cu siguranță va relaționa în continuare cu Turcia, Polonia, Slovacia, Croația, Finlanda,  Cehia, țările baltice și Ungaria, plus  cu Grecia și cu Italia. Și ar fi bine să fim și noi în grupul ăla. 

Noul președinte al României trebuie să facă la fel - trebuie să se pună bine cu toți vecinii, dar mai ales, să avem SUA ca partener strategic. Uitați de NATO, UE, de Paris, Londra, Berlin, Bruxelles, Amsterdam.....au devenit niște kkt-uri irelevante din 5 noiembrie 2024! Nici nu aveți idee ce o să pățească cât de curând.
Indiferent de cât a fost groaznic ca președinte, e bine că Iohannis nu ne-a umplut de imigranți, la modul să avem 1 milion de pakistanezi, sirieni, irakieni, indieni și nigerieni și că avem doar imigranți selectați care vin aici doar să muncească, nu să violeze, să fure, să comită atacuri teroriste și să stea pe ajutoare sociale.
« Last Edit: 25 December 2024, 12:17 by daveWalter »