Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 14

Voting closed: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 42689 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din România 2024
« Reply #480 on: 19 March 2025, 16:26 »

Si mi-e imi suna o optiune buna Nicusor Dan, doar ca nu prea as vrea sa il pierd ca primar. Mi-e ca dupa aia ne trezim cu Piedone, ca nu degeaba incearca nenorocitul sa-si spele imaginea cu toate raziile astea ANPC.

Nu mai pupă Piedone post de primar în veci ....cel puțin, nu în București, din motive logice. El se crede un brand, aidoma lui Trump. Singura problemă e că Trump nu le-a făcut rău business-urilor americane, nu s-a pus niciodată rău cu antreprenoriatul american.
Face bine ce face - insectele găsite la raziile ANPC sunt mari la restaurantele mizerabile, e foarte firesc să le închidă temporar și să le amendeze conform legii.  Doar că ce face el e doar din interes: să ajungă nu doar primar, ci chiar să-și securizeze candidatura la președinție în 2029. În final, raziile alea nu duc la nimic bun pe termen lung.
Dacă Nicușor câștigă alegerie, postul său va fi ocupat de un viceprimar pentru ceva timp până la alegeri anticipate. Dar cred că mai degrabă sunt șanse să ne trezim iar cu Firea din moment ce ea a încheiat pe locul 2 la alegerile de anul trecut.

Nicușor Dan s-ar putea să aibă tot suportul antreprenoriatului. De ce?

-Ponta a mai fost candidat, iar ca premier a făcut varză  - taxe, impozite, scumpiri în 2012 - și e clar că e candidatul de rezervă al PSD dacă ajunge cumva în turul 2 și nu Crin și chiar are șanse să preia mare parte din electoratul PSD care nu va vota în veci un candidat PNL, dar și o parte mică din electoratul AUR;
-Crin a mai fost candidat, iar în momentul de față, cred că niciun antreprenor nu mai vrea să audă de PNL după ce s-a dovedit cât de mizerabil a fost Iohannis care a cheltuit 22 milioane de euro numai pentru zboruri cu un avion privat din banii publici - PNL a luat locul ciumei roșii -și  nu cred că ia mai mult decât Geoană și o să fie interesant să vedem cum o să se prăbușească coaliția dacă nu ajunge în turul 2;
-Lasconi - mare parte din antreprenoriat a votat-o în alegerile de anul trecut, la modul ....abținându-se cu greu să nu li se facă rău, dar acum că a apărut Nicușor în peisaj, a devenit irelevantă și nici nu mai e cea mai bună ofertă a anteprenoriatului;
-Simion - a mai candidat, s-a văzut ce hram poartă, promisiunea de tip DD cu case la 30.000 euro au crezut-o doar ăia 600.000 care au semnat -s-ar putea să ia mai puțin decât la alegerile anterioare și o strategie bună era dacă nu candida deloc, militând pentru readucerea turului 2 chiar și până în 2029, dar așa....a trădat efectiv electoratul lui Georgescu;

Pentru mine, Nicușor Dan are votul antreprenoriatului românesc și are șanse să intre în turul 2. Nu știu însă către cine se va îndrepta electoratul lui CG fiindcă o mare parte din votanții lui vor boicota aceste alegeri fiindcă încă vor turul 2 înapoi.

Am căutat puțin. De exemplu, fermierii și camionagii care au protestat anul trecut, erau coordonați de....un partid pe care l-a avut șef pe  Călin Georgescu.
https://newsweek.ro/investigatii/liderul-fermierilor-coordoneaza-un-partid-care-l-a-avut-sef-pe-calin-georgescu-prietenul-rusiei

Lui Simionl, care venise să facă campanie pe spatele lor,  i-au zis să o șteargă, să plimbe ursul.
https://stirileprotv.ro/stiri/politic/liderul-aur-george-simion-alungat-de-protestatari-in-constanta-ce-te-uiti-la-mine-asa-cu-ochii-aia-beliti-hai-taie-o.html

Iar electoratul lui CG nu-l înghite nici pe Ponta.
« Last Edit: 19 March 2025, 16:32 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #481 on: 19 March 2025, 17:57 »
Singura problemă e că Trump nu le-a făcut rău business-urilor americane, nu s-a pus niciodată rău cu antreprenoriatul american.
Iaaaa, ce prostie ai zis!
Păi cine plătește taxele alea vamale, nu antreprenorii americani?
Sau tu crezi că taxând importurile din EU, China, Canada sau Mexic, țările alea vor plăti???
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline KodiaK

« Reply #482 on: 20 March 2025, 09:15 »
Nu antreprenorii platesc, ci americanul de rand.
Antreprenorii, in teorie, o sa aiba mai multe vanzari.
Dar Average Joe, care cumpara un produs de import ca era cu 3$ mai ieftin, acu o sa cumpere produsul local, pt ca ala de import o sa fie cu 3$ mai scump.
Insa ramane de vazut cum va fi in realitate. Este f posibil ca chinezul sa mai scada din pretul de productie, si sa fie cu 1$ mai ieftin decat produsul local.
Sau antreprenorul local sa fie nevoit sa scumpeasca si el produsul, pt ca odata expulzati toti migrantii ilegali, o sa fie nevoit sa angajeze americani pe salarii mai mari.
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

daveWalter

• Guest
« Reply #483 on: 20 March 2025, 09:40 »
S-a retras Gavrilă. Șoșoacă și Georgescu au fost excluși.

Circul este complet. Votați candidații livrați de sistem:

Nicușor Dan (independent) - va fi susțint de PMP, PNȚ-MM, FD, REPER, DREPT...și de USR în cazul intrării în turul 2
Crin Antonescu (Alianța România Înainte) - susținut de PSD, PNL, UDMR și Minorități
Victor Ponta (independent) - bineînțeles că va fi susținut de PSD în eventualitatea intrării în turul 2
Elena Lasconi (USR)
George Simion (AUR) - susținut de POT
Lavinia Șandru (PUSL)
Cristian Terheș (Partidul Național Conservator Român)
John-Ion Banu-Muscel (independent)
Silviu Predoiu (Partidul Liga Acțiunii Naționale)
Daniel Funeriu (independent) 
Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)
« Last Edit: 20 March 2025, 09:42 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #484 on: 20 March 2025, 10:03 »
Nicușor Dan.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline KodiaK

« Reply #485 on: 20 March 2025, 10:52 »
Din pacate Nicusor nu cred ca are vreo sansa reala. Este nevoit sa imparta voturile cu Lasconi si Antonescu :(
Cea mai desteapta miscare au facut-o suveranistii, pt ca au un singur candidat. Mi-e ca-l vedem pe Simion in turul 2...
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline Ciocanul

« Reply #486 on: 20 March 2025, 11:34 »
Simion nu e CG. Asta a fost golan, a stat pe sectie cand era cu fotbalul si nu numai, stie cum miroase pulanul.
In mica eventualitate ca l-ar bate pe Nicusor sau pe Crin nu e atat de nasol, macar o sa avem case la 35000 de euro. :D
Dar este foarte improbabil.

daveWalter

• Guest
« Reply #487 on: 20 March 2025, 12:21 »
Pe Crin nu-l votează nici măcar liberalii din gașca lui Bolojan și cred că o să îngroape coaliția PSD-PNL-UDMR dacă ia mai puțin ca Geoană, adică sub 6%.   Toți PNL-iștii o să-l voteze pe Nicușor la fel cum l-au votat și la alegerile locale din 2020 și din 2024.
Lasconi a devenit irelevantă. Are mare noroc dacă mai prinde măcar 5-8%. USR-iștii o să voteze cu Nicușor.
Simion e acuzat la RTV că e un sorosist și că l-a trădat pe Georgescu. La Realitatea cică ar fi fost înjurat de Anca Alexandrescu prin redacție.  La alegerile din 2024 a ieșit pe locul 4. Nu-l prea vrea electoratul CG. Nu o să ia mai mult de 15%. 

Dacă ar fi să se repete 24 noiembrie 2024, mai degrabă se vor duce 2 milioane de voturi de blam anti-sistem către Banu. Popescu sau Lavinia Șandru, care să ia un 20%. Însă, cel mai probabil, alegătorii CG  și AUR vor boicota alegerile și nu vor veni la vot pentru că ei încă vor TURUL 2 înapoi. Simion e considerat un trădător pentru că s-a băgat să candideze în locul lui CG în loc să boicoteze alegerile. Nu contează că a primit binecuvântarea de la „Mesia”, alegătorii CG vor turul 2 înapoi.

Nicușor o să se descurce bine, o să intre categoric în turul 2 cu 22-25% (pentru că totuși, nu mai e ca astă toamnă, când opțiunile erau mult mai infecte, gen Ciucă, Geoană, Lasconi de te făceau să stai acasă sau să votezi din scârbă cu CG). Nicușor va avea asigurate cam toate voturile PNL-USR-PMP-FD și chiar de la UDMR.  Dar dacă intră în turul 2, prin ABSURD,  cu Simion, Lasconi  sau whatever care nu e de la PSD sau din partea coaliției A.RO, cred că se anulează iar alegerile pentru că nu suportă   PSD  umilința să n-aibă un candidat din sistem în turul 2.   

Singura noastră șansă pentru ca Nicușor să câștige alegerile în mod categoric ar fi să intre Victor Ponta în turul 2. Cum PSD-iștii de stânga nu o să voteze în veci cu Crin, o să-l voteze o parte din ei cu Ponta, ceilalți o să voteze probabil cu Lavinia Șandru.

Turul 2 Nicușor vs Ponta e clar singura modalitate ca alegerile să nu mai fie anulate de judecătorii CCR numiți politic de PSDNL. Și atunci, Nicușor o să fie votat masiv de tot electoratul de centru dreapta din țară și din diasporă. 

Dar pentru asta, Ponta ar avea nevoie cam de vreo 18-19%.  E candidatul FSN-ist cu cele mai mari șanse să intre în turul 2 spre deosebire de adormitul de Crin.

« Last Edit: 20 March 2025, 12:31 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #488 on: 21 March 2025, 15:00 »
In mica eventualitate ca l-ar bate pe Nicusor sau pe Crin nu e atat de nasol, macar o sa avem case la 35000 de euro. :D
Cumpăr 4. Ab Sofort!

Offline endler

« Reply #489 on: 22 March 2025, 00:41 »
ba v am spus de acum o luna. cartile s facute. in actuala configuratie pe buletinele de vot, in t2 iese crin antonim si galeria. vom considera o victorie psd istul. va exista o miscare de debarcare in usr.. insa lasconi n are onoare desi o cere la toti in jur. va prefera sa piarda si partidul doar sa fie pe listele alea si sa ia 6-8%.. mai putin decat i ar fi trebuit lui nic sa l detroneze pe scandalagiu.. si sa l si bata pe stapanul inelelor, in t2. nu este vba doar despre voturile de dreapta care vor apare la final.. unii pur si simplu nu vor renunta sa voteze dreapta considerand ca ar fi vot pierdut.. candidatura lui leanta nu aduce doar prejudiciul voturilor ei irosite.. in fine.. intelegeti voi..
« Last Edit: 22 March 2025, 00:45 by endler »

daveWalter

• Guest
« Reply #490 on: 22 March 2025, 06:06 »
@endler   Nu o să ajungă niciun Crin în turul 2, care mai nou se compară cu Churchill și vorbește despre „neomarxism”, „structuri oculte” și „deep state”. PNL-iștii care l-au propulsat știu că nu vor mai pupa Cotroceniul vreo câteva generații după președinția catastrofă a lui Iohannis, de aia l-au scos la înaintare. Și chiar se străduie să piardă, pentru că spune că „l-a întreținut nevastă sa timp de 10 ani și că nu știe să facă decât ouă ochi”. La vremea când a fost cu adevărat relevant,  nici măcar n-a trecut de turul 1. Acum, nu mă aștept să ia mai mult decât Geoană.

Ciucă, cu toată campania făcută în jurul unei cărți despre „primul ostaș al țării” în contextul unui război la graniță și cu panotajul de  4 milioane de euro, n-a luat decât 8%. Și dacă îl trimiteau pe Bolojan, el nu figura decât cu 12%. Pur și simplu, PNL a ajuns un partid mort după măsurile luate în pandemie și după deplasările de 22 milioane de euro și miserupismul lui Iohannis. Ar trebui să zică mersi liberalii că încă îi mai țin în viață pesediștii prin alianță, altfel sfârșeau ca PDL, absorbiți de USR sau chiar de PNL, cu dosare grele și judecați prin tribunale, începând cu cele 90 milioane de doze și terminând cu expunerea coifului de la Coțofenești în Olanda.

În plus, electoratul PNL are opțiuni mult mai bune - gen Nicușor Dan,  Elena Lasconi. De ce naibă să mai îl voteze pe cărăcăru? Pe Nicușor l-au mai votat și în 2020 . L-au votat și în 2024, nu pe Burduja turcoazul care a finalizat pe locul 4. Lasconi a intrat în turul 2 la prezidențiale pe când Ciucă a sfârșit pe locul 5.

În fine, oricine cu o minimă inteligență își dă seama că Ponta e clar candidatul PSD. Am estimat greșit că ar lua 4%, dar dacă coaliția PSD-PNL ar fi lansat un candidat mai serios, gen Predoiu,Rafilă, Boc sau Grindeanu.

Se prefigurează un tur 2 între Nicușor și Mickey Mouse pe măsură ce galeristul și crescătoarea de furnici se vor face de râs în orice dezbatere.

Șef de galerie vânzător de galerie o să termine pe locul 3..... și cam din momentul ăla o să dispară din peisaj fiindcă o să-i ia locul Claudiu Târziu care va pregăti AUR pentru 2028-2029.
Crescătoarea de furnici o să termine pe 4 și se întoarce la primărie în timp ce USR îi va susține candidatura fondatorului său de drept în turul 2.
Căcărău să zică mersi dacă ia mai mult decât Geoană.

Dacă Nicușor devine sau nu președinte, oricum se va termina cu coaliția și mă aștept ca PNL, USR, REPER, DREPT, FD și PMP să fuzioneze într-un nou partid de dreapta care cu siguranță nu va mai avea cuvinte precum „liberal” și „salvați” în denumire.
Probabil că „România Onestă” va fi noua forță de dreapta pro-europeană dacă Nicușor câștigă cu sloganul ăsta.
Se prefigurează mari schimbări fiindcă  s-ar părea că și PSD, cu scoruri de 20-22%  va încerca să încerce o nouă rebranduire. Va avea cu siguranță un nou leadership prin persoana lui Negrescu după plecarea lui Ciolacu.

Până în 2029, Claudiu Târziu, Nicușor Dan și Victor Negrescu vor domina clasa politică.
« Last Edit: 22 March 2025, 06:08 by daveWalter »

Offline endler

« Reply #491 on: 22 March 2025, 16:27 »
@endler   Nu o să ajungă niciun Crin în turul 2, care mai nou se compară cu Churchill și vorbește despre „neomarxism”, „structuri oculte” și „deep state”. PNL-iștii care l-au propulsat știu că nu vor mai pupa Cotroceniul vreo câteva generații după președinția catastrofă a lui Iohannis, de aia l-au scos la înaintare. Și chiar se străduie să piardă, pentru că spune că „l-a întreținut nevastă sa timp de 10 ani și că nu știe să facă decât ouă ochi”. La vremea când a fost cu adevărat relevant,  nici măcar n-a trecut de turul 1. Acum, nu mă aștept să ia mai mult decât Geoană.

Ciucă, cu toată campania făcută în jurul unei cărți despre „primul ostaș al țării” în contextul unui război la graniță și cu panotajul de  4 milioane de euro, n-a luat decât 8%. Și dacă îl trimiteau pe Bolojan, el nu figura decât cu 12%. Pur și simplu, PNL a ajuns un partid mort după măsurile luate în pandemie și după deplasările de 22 milioane de euro și miserupismul lui Iohannis. Ar trebui să zică mersi liberalii că încă îi mai țin în viață pesediștii prin alianță, altfel sfârșeau ca PDL, absorbiți de USR sau chiar de PNL, cu dosare grele și judecați prin tribunale, începând cu cele 90 milioane de doze și terminând cu expunerea coifului de la Coțofenești în Olanda.

În plus, electoratul PNL are opțiuni mult mai bune - gen Nicușor Dan,  Elena Lasconi. De ce naibă să mai îl voteze pe cărăcăru? Pe Nicușor l-au mai votat și în 2020 . L-au votat și în 2024, nu pe Burduja turcoazul care a finalizat pe locul 4. Lasconi a intrat în turul 2 la prezidențiale pe când Ciucă a sfârșit pe locul 5.

În fine, oricine cu o minimă inteligență își dă seama că Ponta e clar candidatul PSD. Am estimat greșit că ar lua 4%, dar dacă coaliția PSD-PNL ar fi lansat un candidat mai serios, gen Predoiu,Rafilă, Boc sau Grindeanu.

Se prefigurează un tur 2 între Nicușor și Mickey Mouse pe măsură ce galeristul și crescătoarea de furnici se vor face de râs în orice dezbatere.

Șef de galerie vânzător de galerie o să termine pe locul 3..... și cam din momentul ăla o să dispară din peisaj fiindcă o să-i ia locul Claudiu Târziu care va pregăti AUR pentru 2028-2029.
Crescătoarea de furnici o să termine pe 4 și se întoarce la primărie în timp ce USR îi va susține candidatura fondatorului său de drept în turul 2.
Căcărău să zică mersi dacă ia mai mult decât Geoană.

Dacă Nicușor devine sau nu președinte, oricum se va termina cu coaliția și mă aștept ca PNL, USR, REPER, DREPT, FD și PMP să fuzioneze într-un nou partid de dreapta care cu siguranță nu va mai avea cuvinte precum „liberal” și „salvați” în denumire.
Probabil că „România Onestă” va fi noua forță de dreapta pro-europeană dacă Nicușor câștigă cu sloganul ăsta.
Se prefigurează mari schimbări fiindcă  s-ar părea că și PSD, cu scoruri de 20-22%  va încerca să încerce o nouă rebranduire. Va avea cu siguranță un nou leadership prin persoana lui Negrescu după plecarea lui Ciolacu.

Până în 2029, Claudiu Târziu, Nicușor Dan și Victor Negrescu vor domina clasa politică.

Ba. reiterez; ca introducere, precizez ca imi doresc sa iasa N1USOR ala pt ca mi se pare cea mai rezonabila alternativa. Mie. Si mai consider ca este f ok ca altii, sa nu l voteze, ci sa aleaga dupa cum considera. Daca insa trebuie sa fac o predictie, trebuie sa tin seama de realitate nu de dorintele mele; iar realitatea spune ca peste 95% din primarii, institutii publice, media etc sunt controlate intr o masura f mare sau doar mare, de psd-pnl-udmr; si daca doar 2/3 vor vota Crin, il salta peste 25% si l trimit in t2. Celalalt curent al nemultumitilor, vor merge in cea mai mare masura catre Simion.. intr o masura mai mica catre Nicusor si cativa catre restul.. Atata timp cat Lasconi nu renunta, Nicusor nu are sanse sa l depaseasca pe Simion.. Dealtfel estimez ca, si daca Lasconi s ar retrage, tot ar fi incert daca Nicusor trece peste Simion. Cea mai rea consecinta a alegerilor nici macar nu va fi, ca va iesi Crin.. ci ca USR se va dilua si mai mult, isi va pierde si mai mult sustinatorii.. o parte au plecat deja spre Nicusor, o parte au ramas sperand sa avanseze in interiorul partidului dupa fiasco ul deciziilor conducerii actuale.. Cel mai probabil, dupa alegeri Nicusor isi va infinta un partid nou. Dupa. Restul personajelor mentionate, consider ca nu merita atentia mea in acest subiect.

Offline ericmario

« Reply #492 on: 22 March 2025, 17:30 »
Celălalt curent, vor merge.
Mie.
După.

E clară treaba.

Offline Ciocanul

« Reply #493 on: 22 March 2025, 20:28 »
Ce cred eu, uitandu-ma in bolul de cristal:
Hai sa explic cum functioneaza "masina de vot".
PSD a avut la un moment dat in jur de 500000 de membri. Astia au familii, multi sunt angajati la stat sau au rude si interese mici in general dar destul cat sa stampileze dupa indicatii tot timpul.
E puzderie de sate/comune/orasele unde primarul inainte de alegeri strange aia cateva sute intr-o curte, face mici la gratar, bere si spritz la discretie si le explica sedidoct ca daca vor sa pastreze ajutoarele sociale, posturi, chestii, trestii trebuie sa voteze cum trebuie. Il costa chiolhanul cateva zeci de mii dar are de unde.
Hai sa ne mai uitam la alegerile anulate:
CIOLACU 19%
CIUCA 9%
KELEMEN(important !!!) 4.5% -> ungurii sunt o masina de vot si vor da votul la Crin.
---
Crin are deja din "coalitie" teoretic 29%. Nu-mi spune mie ca cei din PNL care l-au votat pe Ciuca au fost indragostiti de bostanul ala necarismatic. Acolo a fost masina de vot a PNL in functiune, cu atat vin la masa oricand.
29-30% o sa aiba Crinelul.
Si peste el o sa fie doar Simion.
--
Ce ar mai putea schimba putin jocul ?
Ponta s-ar putea sa smulga din masina asta de vot a PSD, are cateva fiefuri din PSD dar nu are cine stie ce si nu prea o sa riste multi dizidenta ca se lasa cu nasolie gen taieri de fonduri, influenta, etc. Judete cum este Caras, Timis, PSD-ul local ii sufla in fund lui Ponta probabil ca sa mai obtina acces mai mare la placinta. Dar orice este negociabil.
Nicusor are o sansa teoretica daca o sa fie prezenta masiva la vot si Lasconi se retrage. USR nu are masina de vot sau este extrem de firava asa ca slabe sanse.
--
In plus coalitia are deja gir UE destul de mare. Stiu ca se guverneaza destul de prost pe deficit mare, ca se fura in draci, ca justitia e varza dar au probleme mai mari cu Ucraina si rusii. Nu mai au nervi de noi.
« Last Edit: 22 March 2025, 20:33 by Ciocanul »

daveWalter

• Guest
« Reply #494 on: 22 March 2025, 23:33 »
În condițiile în care apar articole prin presă despre Nicușor l-ar fi înlocuit pe CG în poziția de rege al TikTokului, cu zeci de milioane de vizualizări în ultima săptămână, că ar avea deja rețele și resurse inepuizabile, mi se pare hilar să spui că Crin cel obosit o să intre în turul 2.

Când o să pricepeți că jocurile s-au făcut încă din decembrie:
PNL și PSD se pregătesc de un an să se despartă. Trebuia să se întâmple din decembrie, când tot electoratul PNL și USR trebuie să se mobilizeze să o voteze pe Lasconi pentu a forța scoaterea PSD de la guvernare (au fost raportate prin presă negocieri între Lasconi și Bolojan). PSD nu vrea asta fiinecă ar însemna să ajungă în opoziție. De aceea, s-a folosit de  CG care le-a cam stricat aranjamentele liberalilor (anularea alegerilor le-a mai adus încă câteva luni de guvernare extra pentru Ciolacu).
Încă din decembrie, chiar imediat după anularea alegerilor,  Nicușor a fost la ambasada SUA să fie uns candidat.
Crin e doar un paravan de idiot util, un candidat de aparență.....în realitate, PNL, USR și UDMR îl vor susține pe Nicușor.
PSD-ul lui Ciolacu îl va susține pe Ponta.
Simion nu trece de locul 3.
Trebuie să-ți curgă salivă din gură să crezi că vreodat va vota un PSD-ist cu Crin Antonescu, cu acest Iohannis 2.0., dar mai ales, că ar putea să voteze un liberal, cum nici PNL-iștii nu pot vota un trădător și un artizan al USL.
Lasconi e la fel ca Crin, doar un paravan.

Turul 2 va fi Nicușor vs Ponta.
În cel mai rău caz, s-ar putea ajunge la Nicușor vs Simion, asta însemnând iar anularea alegerilor și guvernul de coaliție Ciolacu II pentru încă 6 luni la putere.

« Last Edit: 22 March 2025, 23:38 by daveWalter »