@endler Nu o să ajungă niciun Crin în turul 2, care mai nou se compară cu Churchill și vorbește despre „neomarxism”, „structuri oculte” și „deep state”. PNL-iștii care l-au propulsat știu că nu vor mai pupa Cotroceniul vreo câteva generații după președinția catastrofă a lui Iohannis, de aia l-au scos la înaintare. Și chiar se străduie să piardă, pentru că spune că „l-a întreținut nevastă sa timp de 10 ani și că nu știe să facă decât ouă ochi”. La vremea când a fost cu adevărat relevant, nici măcar n-a trecut de turul 1. Acum, nu mă aștept să ia mai mult decât Geoană.
Ciucă, cu toată campania făcută în jurul unei cărți despre „primul ostaș al țării” în contextul unui război la graniță și cu panotajul de 4 milioane de euro, n-a luat decât 8%. Și dacă îl trimiteau pe Bolojan, el nu figura decât cu 12%. Pur și simplu, PNL a ajuns un partid mort după măsurile luate în pandemie și după deplasările de 22 milioane de euro și miserupismul lui Iohannis. Ar trebui să zică mersi liberalii că încă îi mai țin în viață pesediștii prin alianță, altfel sfârșeau ca PDL, absorbiți de USR sau chiar de PNL, cu dosare grele și judecați prin tribunale, începând cu cele 90 milioane de doze și terminând cu expunerea coifului de la Coțofenești în Olanda.
În plus, electoratul PNL are opțiuni mult mai bune - gen Nicușor Dan, Elena Lasconi. De ce naibă să mai îl voteze pe cărăcăru? Pe Nicușor l-au mai votat și în 2020 . L-au votat și în 2024, nu pe Burduja turcoazul care a finalizat pe locul 4. Lasconi a intrat în turul 2 la prezidențiale pe când Ciucă a sfârșit pe locul 5.
În fine, oricine cu o minimă inteligență își dă seama că Ponta e clar candidatul PSD. Am estimat greșit că ar lua 4%, dar dacă coaliția PSD-PNL ar fi lansat un candidat mai serios, gen Predoiu,Rafilă, Boc sau Grindeanu.
Se prefigurează un tur 2 între Nicușor și Mickey Mouse pe măsură ce galeristul și crescătoarea de furnici se vor face de râs în orice dezbatere.
Șef de galerie vânzător de galerie o să termine pe locul 3..... și cam din momentul ăla o să dispară din peisaj fiindcă o să-i ia locul Claudiu Târziu care va pregăti AUR pentru 2028-2029.
Crescătoarea de furnici o să termine pe 4 și se întoarce la primărie în timp ce USR îi va susține candidatura fondatorului său de drept în turul 2.
Căcărău să zică mersi dacă ia mai mult decât Geoană.
Dacă Nicușor devine sau nu președinte, oricum se va termina cu coaliția și mă aștept ca PNL, USR, REPER, DREPT, FD și PMP să fuzioneze într-un nou partid de dreapta care cu siguranță nu va mai avea cuvinte precum „liberal” și „salvați” în denumire.
Probabil că „România Onestă” va fi noua forță de dreapta pro-europeană dacă Nicușor câștigă cu sloganul ăsta.
Se prefigurează mari schimbări fiindcă s-ar părea că și PSD, cu scoruri de 20-22% va încerca să încerce o nouă rebranduire. Va avea cu siguranță un nou leadership prin persoana lui Negrescu după plecarea lui Ciolacu.
Până în 2029, Claudiu Târziu, Nicușor Dan și Victor Negrescu vor domina clasa politică.