Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 14

Voting closed: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 42690 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Alegerile din România 2024
« Reply #540 on: 02 April 2025, 12:49 »
Avem trei candidați pro-europeni de centru dreapta: Nicușor Dan, Elena Lasconi și Crin Antonescu.  Nu e ok pentru că ar însemna că o să fie un tur 2 între Simion și Ponta. Și asta cam vrea Ciolacu.
Așadar, cel care stă cel mai prost în sondaje trebuie să se retragă. Normal, ar fi ca doi să se retragă.

Nicușor Dan ar fi dispus, dar încă stă bine în sondaje.

Potrivit ultimului sondaj,, Nicușor este cel mai bine cotat.

Părerea mea, dar Lasconi ar trebui să lase orgoliul deoparte pentru că și așa a pierdut alegerile în fața lui CG în turul 1 și pentru că USR a pierdut alegerile parlamentare în Cîmpulung în fața PSD, a luat doar 8% la europarlamentare și nici n-a făcut față la locale, pierzând două sectoare din București și Brașovul.

PNL și UDMR, dacă vor să demonstreze că sunt partide pro-europene, trebuie să-l preseze pe Crin să se retragă și să-l susțină pe Nicușor cu riscul ieșirii de la guvernare. De la Ciolacu și PSD nu mă aștept la nimic - Ponta e candidatul lor de rezervă, iar Simion e candidatul lor ideal pentru încă 10 ani în care pot să se spele pe mâini de orice răspundere și să aibă un țap ispășitor.
« Last Edit: 02 April 2025, 12:50 by daveWalter »

Offline KodiaK

« Reply #541 on: 02 April 2025, 17:09 »
Cred ca cel mai bine a zis omul asta:
https://www.facebook.com/watch/?v=1176606847375058

Dar din pacate USR e prea orgolios ca sa o retraga pe Lasconi...

Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

daveWalter

• Guest
« Reply #542 on: 03 April 2025, 22:34 »
Din păcate, dreapta liberală europeană a ales să o ardă iar full retard la fel ca alegerile trecute.

Aia e, pregătiți-vă pentru un tur 2 Simion vs Ponta. Nu cred că se mai anulează alegerile și va trebui să ne împăcăm cu gândul că o să-l avem pe Ponta președinte....cel mai probabil, având aparatul PSD-PNL-UDMR-USR-REPER-FD-PMP în spate care se va mobiliza împotriva candidatului de la AUR care e   susținut  în mod îndoielnic  de POT și nu are suportul SOS....și nici electoratul lui CG nu-l vrea.

Poate că ne-a fost dat să experimentăm ce au experimentat americanii cu Nixon, având în vedere că Iohannis era considerat JFK-ul României. După un Kennedy eșuat care și-a dus mandatele la capăt, Ponta va fi Nixonul românesc!

Nu-și va duce mandatul la capăt la ce vremuri sunt acum......și poate prin 2029, ne trezim cu un Jimmy Carter  președinte (iar pentru rolul ăsta l-aș vedea pe Cioloș....sau pe Crin, dar o să fie prea bătrân).

Și prin 2034 poate o să-l votăm pe Bendeac, ca președinte actor, cum l-au avut americanii pe Reagan și ucrainenii pe Zelenski.
Poate că ăsta e parcursul normal al oricărei democrații după inspirație americană.
« Last Edit: 03 April 2025, 22:41 by daveWalter »

Offline Ciocanul

« Reply #543 on: 03 April 2025, 23:33 »
Nu stiu pe nimeni dornic sa-l voteze pe Ponta. A fost si prim ministru 3 ani, o functie care in general te erodeaza puternic politic.
Si aia fara dinti in gura se intreaba retoric: "dar ce a facut cand a fost la putere ?" 

daveWalter

• Guest
« Reply #544 on: 04 April 2025, 03:05 »
Simplu
- Ponta ar putea să intre în turul 2 din pură matematică.  Dacă ia la limită un 15-18%, pentru că PSD-iștii nu o să voteze ever un PNL-ist (serios, întrebați-vă bunicii, părinții, vecinii PSD-iști dacă îl votează pe Crin).
-Simion poate să ia un 19%-20% de la alegătorii lui dacă răpește vreo 5%  din electoratul lui CG.  Și îi ai pe amândoi în turul 2.
-Lasconi - 8-10% cu bazinul ei fundamentalist USR-ist de stânga. USR-iști de stânga (cei 8-10%) care nu vor să-l voteze pe Nicușor  și votează ca oile doar pe cine  e candidatul desemnat.
-Nicușor: Toți PNL-iștii pe care îi știu o să-l voteze pe Nicușor. Îl ajută cele 2-3% de la FD, PMP, REPER și DREPT. Îl ajută și vreo alte 9% de la USR, cei de dreapta, dar are de pierdut din cauza Elenei Lasconi, luând doar 15% din bazinul USR-ist și PNL-ist de dreapta. Dacă s-ar retrage Lasconi, ar intra la sigur  în turul 2 cu Simion, cu 24%.  Dacă nu se retrage, riscă să ia mai puțin decât Ponta și e adios.
-Și mai e Crin care nu are cum să ia mai mult de 6-8%.

Din cauza asta, riscăm să avem turul 2 între Ponta și Simion.
Și ce crezi că o se întâmple  @Ciocanul , o să fie lăsat șeful de galerie să ajungă la Cotroceni?
NEVER!  O să mobilizeze Ciolacu tot bazinul de vot PSD,  inclusiv pe cei de la PNL, UDMR, PMP-FD, REPER-DREPT și USR o să-i îndemne să voteze cu Ponta, că măcar el are experiență politică, a fost premier 3 ani, a jucat golf cu Trump și poate să se comporte civilizat la Bruxelles față de Simion.
Cam asta e.
Eu am zis clar ce trebuie să se întâmple pentru ca  Nicușor să intre în turul 2 și să câștige.Trebuie să se retragă măcar Lasconi, să înțeleagă odată că vremea ei s-a dus. USR a pierdut în Câmpulung împotriva PSD la alegerile parlamentare de pe 1 decembrie 2024. Asta e realitatea. Ea să zică mersi că a fost realeasă primar că nici nu e cine știe ce mare politician, oricât ar încerca să demonstreze că e mai imaculată decât toți ceilalți.
Nicușor, dacă nu are voturile a celor 8-10% care votează cu Lasconi și poate 1-2% de la votanții din secuime, nu intră în turul 2.

Trebuie să luăm și în calcul și un scenariu neprevăzut - dacă votanții lui CG votează cu Lavinia Șandru, Banu sau Sebastian Popescu și ajunge vreunul în  turul 2, cu 20%? Ce ne facem atunci?
ANULĂM iar alegerile?
« Last Edit: 04 April 2025, 03:18 by daveWalter »

Offline KodiaK

« Reply #545 on: 04 April 2025, 09:36 »
Daca se ajunge la Ponta vs Simion in turul 2, PSD nu trebuie sa faca nimic. Simion mai mult de cat a luat in turul 1 nu o sa ia in turul 2. Toti extremisti suveranisti care l-ar vota l-au votat deja in primul tur. Deci Ponta ar lua voturile tuturor celorlati.
Crezi ca unul care a votat Nicusor in primul tur ar vota Simion in turul 2?
Singura sansa sa iasa Simion ar fi ca toti cei care au votat altceva decat Simion/Ponta in primul tur, sa nu voteze deloc in trurul 2. De aia este f important sa iesi la vot chiar daca ti se pare ca nu ai cu cine vota.
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline Ciocanul

« Reply #546 on: 04 April 2025, 11:38 »
Pe Crin il voteaza ambele masini de vot, si a PSD si a PNL. Gandeste ca va strange cam cam a strans Ciolacu plus Ciuca de la turul 1.
Ciolacu 19,14 %. Hai sa zicem ca dizidenta lui Ponta are putin succes si mai rupe 2-3 procente desi ma indoiesc.
CIUCĂ 9%.
Sa nu-mi spuneti mie ca astia doi Ciolacu si Ciuca la turul 1 au fost "iubiti" de cineva si nu sunt rezultatul celor doua masini de vot.
Aduni 16 + 9 si da 25% la Crin direct servite de masinile de vot. Am explicat cum functioneaza si ce este masina de vot, nu cred ca are rost sa ma mai repet.
--
LE: Am uitat de UDMR, aia iar voteaza cum spune secuiul sef. Mai adauga 3-4 procente la Crin Antonescu ... Presedinte ! :D
M-am uitat ieri la un film recent cu Crin Antonescu. Numai mie mi se pare ca are ochii rosii si o fatza parca buhaita de alcool ?
« Last Edit: 04 April 2025, 11:43 by Ciocanul »

Offline endler

« Reply #547 on: 04 April 2025, 17:23 »
sondajele actuale sunt manipulari crase. fiecare isi face propriul sondaj cu firme de 2-3 angajati. aceste firme ar trebui amendate drastic pt manipulare. eu consider ca, crin are 2x procente, din ce am observat, ponta, sub acoperisul unor situri dubioase imprastie masiv minciuni pe fb/tiktok si mai rupe cativa saraci cu duhul din votantii psd dar nu va trece de 15%. pe de alta parte, nicusor castiga nesperat niste nehotarati, datorita violentei verbale si atacurilor lui lasconi; culmea, acesti nehotarati nu sunt numai din zona de dreapta ci si de stanga.. e chestia aia.. vezi o coada lunga.. intrebi ce se vinde.. nu prea intelegi explicatiile, dar te asezi la rand ca n are cum sa strice, daca atata lume se inghesuie.. totusi.. 1-2 cred eu, ca sunt crin si seful de galerie. nicusor este ff aproape. in momentul asta cel mai bun ajutor ar fi ca lasconi sa l atace si mai mult. si iarasi, va conta, daca reuseste sa ia mai mult decat simion in diaspora.

Offline taxon

« Reply #548 on: 04 April 2025, 17:58 »
« Last Edit: 04 April 2025, 18:00 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline oldshooterman

« Reply #549 on: 04 April 2025, 18:53 »
Nu ti se pare ca e prea multa agitatie intr-o situatie fara scapare? Nu se mai poate face nimic care sa aduca ceva "bun".

Offline taxon

« Reply #550 on: 04 April 2025, 19:54 »
Exact asa, nu se mai poate face nimic, deci sa stam linistiti la locurile noastre.
Nu conteaza ca 35 de ani au facut rahatul praf si ne-au adus la limita.
Numai ei pot fi conducatori, numai ei stiu ce trebuie facut, deci sa avem incredere numai in ei si in presa "oficiala".
Oricine altcumva este conspirationist, putinist, suveranist, fascist, trumpist.

Aaa, apropo:
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline Ciocanul

« Reply #551 on: 04 April 2025, 20:13 »
Mascariciul SAU incepe sa se simta tot mai singur.
Ii trebuie mai multi bufoni.
Romania acum 35 de ani cand era condusa de suveranisti:
https://www.facebook.com/reel/1295404881543340?locale=ro_RO
Adevarul e ca vi s-a urat cu binele. O sa avem imediat in cateva luni exemplu a ce poate face un bou cand ii dai putere.

daveWalter

• Guest
« Reply #552 on: 04 April 2025, 21:19 »
Pe Crin il voteaza ambele masini de vot, si a PSD si a PNL. Gandeste ca va strange cam cam a strans Ciolacu plus Ciuca de la turul 1.
Ciolacu 19,14 %. Hai sa zicem ca dizidenta lui Ponta are putin succes si mai rupe 2-3 procente desi ma indoiesc.
CIUCĂ 9%.
Sa nu-mi spuneti mie ca astia doi Ciolacu si Ciuca la turul 1 au fost "iubiti" de cineva si nu sunt rezultatul celor doua masini de vot.
Aduni 16 + 9 si da 25% la Crin direct servite de masinile de vot. Am explicat cum functioneaza si ce este masina de vot, nu cred ca are rost sa ma mai repet.
--
LE: Am uitat de UDMR, aia iar voteaza cum spune secuiul sef. Mai adauga 3-4 procente la Crin Antonescu ... Presedinte ! :D
M-am uitat ieri la un film recent cu Crin Antonescu. Numai mie mi se pare ca are ochii rosii si o fatza parca buhaita de alcool ?

Eu repet și o să tot repet: după gluma proastă de turul 2 din 2019 (Dăncilă vs Iohannis) care a fost efectiv un deget mijlociu arătat populației după ce l-au făcut cu ou și oțet pe Barna cu Rise Project,   pentru 10-20 ani de acum înainte, niciun candidat cu suport oficial din partea PNL  sau PSD nu mai pupă turul 2.
Nu mai pun cei 12 ani de dezamăgiri.
În special PNL - nu are cum să mai dea președinte votat de români pentru un secol de acum înainte după președinția eșuată a lui Iohannis.

Tu poți să treci peste faptul că mutălăul a irosit 22 milioane de euro pe zboruri cu avion de lux. Eu nu pot. Eu vreau să-i văd pe cei responsabili    la pușcărie și PNL în opoziție pentru zeci de ani de acum înainte.  Dragnea a ajuns la pușcărie pentru prejudicii mai mici. Iohannis și echipa lui au prejudiciat statul cu sume mult mai mari - fără să rezulte un acord comercial sau ceva tratat avantajos României.  Cum să faci mă excursii de 7 milioane de lei în America de Sud sau de 3 milioane în Africa pe bani publici?

Și cu siguranță, alți 8 din cei 10 milioane de alegători ocazional care se duc să voteze la prezidențiale nu vor mai vota în veci vreun candidat de la PNL. În caz că nu-ți dai seama, suntem mai mulți săraci în țara asta decât bogați. Românii nu mai vor țepe după 20 ani de doi președinți „liberali” de dreapta eșuați, ce nu înțelegi?

Putea să candideze și Bolojan - nu putea să-l ștampilez din cauza lui Iohannis.  Nu știu ce urmărește Crin prin a se face de râs, dar îți spun - nu ajunge nici  în turul 2 și nici nu ia nici măcar 10%.  Pe lângă faptul că e iritant și enervează la culme, cum naiba să-l voteze PSD-iștii? 
Iar aia cu „mașinăriile de vot PSD-PNL se mobilizează pentru Crin”.....omule, ce ai înțeles din „toți PNL-iștii cunoscuți vor să-l voteze pe Nicușor” și din „niciun PSD-ist nu va vota ever un PNL-ist, mai ales după epoca Iohannis”?

Declarativ, da, Ciolacu poate să zică că ține cu Crin. Pe la spate, e clar că l-a pregătit pe Ponta să fie candidatul din umbră al PSD....încă de asta vară, când cei doi și cu Geoană au fost la ziua lui Tucă. Dușmăniile dintre PSD-iști sunt doar de fațadă. Stânga de la noi e mult mai unită decât o să fie vreodată dreapta - asta e realitatea!

« Last Edit: 04 April 2025, 21:31 by daveWalter »

Offline oldshooterman

« Reply #553 on: 04 April 2025, 21:35 »
Exact asa, nu se mai poate face nimic, deci sa stam linistiti la locurile noastre.
Nu conteaza ca 35 de ani au facut rahatul praf si ne-au adus la limita.
Numai ei pot fi conducatori, numai ei stiu ce trebuie facut, deci sa avem incredere numai in ei si in presa "oficiala".
Oricine altcumva este conspirationist, putinist, suveranist, fascist, trumpist.
Pai nu se poate face nimic pentru ca:
1 - Ne-au dus unde populatia si-a dorit si sunt chiar multi multumiti, fara sa-i intereseze cum s-a ajuns unde s-a ajuns.
2 - Conducatorii nu sunt cei care par a fi, si cei care chiar sunt au interesele lor.

So, succes in incercarea de a schimba ceva. ;D

Offline ericmario

« Reply #554 on: 04 April 2025, 21:38 »
Alunecați cu grație pe un subiect debil, Ponta vs Simion în turul 2.
Say what???
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”