Simplu
- Ponta ar putea să intre în turul 2 din pură matematică. Dacă ia la limită un 15-18%, pentru că PSD-iștii nu o să voteze ever un PNL-ist (serios, întrebați-vă bunicii, părinții, vecinii PSD-iști dacă îl votează pe Crin).
-Simion poate să ia un 19%-20% de la alegătorii lui dacă răpește vreo 5% din electoratul lui CG. Și îi ai pe amândoi în turul 2.
-Lasconi - 8-10% cu bazinul ei fundamentalist USR-ist de stânga. USR-iști de stânga (cei 8-10%) care nu vor să-l voteze pe Nicușor și votează ca oile doar pe cine e candidatul desemnat.
-Nicușor: Toți PNL-iștii pe care îi știu o să-l voteze pe Nicușor. Îl ajută cele 2-3% de la FD, PMP, REPER și DREPT. Îl ajută și vreo alte 9% de la USR, cei de dreapta, dar are de pierdut din cauza Elenei Lasconi, luând doar 15% din bazinul USR-ist și PNL-ist de dreapta. Dacă s-ar retrage Lasconi, ar intra la sigur în turul 2 cu Simion, cu 24%. Dacă nu se retrage, riscă să ia mai puțin decât Ponta și e adios.
-Și mai e Crin care nu are cum să ia mai mult de 6-8%.
Din cauza asta, riscăm să avem turul 2 între Ponta și Simion.Și ce crezi că o se întâmple
@Ciocanul , o să fie lăsat șeful de galerie să ajungă la Cotroceni?
NEVER! O să mobilizeze Ciolacu tot bazinul de vot PSD, inclusiv pe cei de la PNL, UDMR, PMP-FD, REPER-DREPT și USR o să-i îndemne să voteze cu Ponta, că
măcar el are experiență politică, a fost premier 3 ani, a jucat golf cu Trump și poate să se comporte civilizat la Bruxelles față de Simion. Cam asta e.
Eu am zis clar ce trebuie să se întâmple pentru ca Nicușor să intre în turul 2 și să câștige.Trebuie să se retragă măcar Lasconi, să înțeleagă odată că vremea ei s-a dus. USR a pierdut în Câmpulung împotriva PSD la alegerile parlamentare de pe 1 decembrie 2024. Asta e realitatea. Ea să zică mersi că a fost realeasă primar că nici nu e cine știe ce mare politician, oricât ar încerca să demonstreze că e mai imaculată decât toți ceilalți.
Nicușor, dacă nu are voturile a celor 8-10% care votează cu Lasconi și poate 1-2% de la votanții din secuime, nu intră în turul 2.
Trebuie să luăm și în calcul și un scenariu neprevăzut -
dacă votanții lui CG votează cu Lavinia Șandru, Banu sau Sebastian Popescu și ajunge vreunul în turul 2, cu 20%? Ce ne facem atunci?
ANULĂM iar alegerile?