Punctul 1 - eu n-aș crede asta
@oldshooterman Populația o fi mai împlinită material decât era în 2004. Dar moral, psihic, social - e total frustrată pentru cele 2 decenii de liberalism eșuat.
Eu cred că o să avem o schimbare majoră de traiectorie politică după 20 ani de președinți „liberali” (doar cu numele, pentru că
Băsescu a fost un securist populist de dreapta, iar
Iohannis....un turist conservator creștin-democrat de centru, fără nicio treabă cu liberalismul).
Dacă va câștiga
Nicușor, va fi clar o schimbare de politică - se va renunța la liberalismul clasic, la pro-americanismul care ne-a caracterizat în ultimele două decenii, iar România va întări relațiile cu Franța și Benelux (mai puțin cu Germania după pățania cu Iohannis).
De va fi
Ponta, va fi clar primul președinte PSD de după 20 ani și o reîntoarcere la social-conservatorism și reorientare către China, Turcia și Arabia Saudită...și cu SUA (deși mă îndoiesc ca Trump să-și amintească cu cine a jucat golf).
De va fi
Simion, deși e foarte puțin probabil, va fi primul președinte național-conservator din istoria României postdecembriste și foarte probabil va depune eforturi să mențină pro-americanismul (chiar dacă pe Trump îl doare undeva de țara asta) și va încerca să repare relațiile cu Rusia.
Crin - o glumă proastă de candidatură ce marșează pe continuitatea „liberală” - ceva ce 8 milioane din cei 10 milioane de votanți activi nu mai vor, de aia nu are nicio șansă reală să ajungă în turul 2.
Alunecați cu grație pe un subiect debil, Ponta vs Simion în turul 2.
Say what???
Însuși Nicușor Dan l-a abordat și a solicitat să existe doar un singur candidat pro-occidental pentru a nu se materializa acest scenariu. Nu e niciun subiect debil, e chiar un scenariu de luat în serios.