Poll

Cu cine votati la alegerile din 2024?

PSD
1 (5.9%)
PNL
2 (11.8%)
UDMR
0 (0%)
USR
6 (35.3%)
AUR
1 (5.9%)
PMP
0 (0%)
PRO
0 (0%)
SOS
0 (0%)
APP
0 (0%)
REPER
1 (5.9%)
FD
0 (0%)
V
0 (0%)
PER
0 (0%)
PUSL
0 (0%)
PRM
0 (0%)
AD
0 (0%)
ND
0 (0%)
Volt
0 (0%)
Altul
3 (17.6%)
NU VOTEZ
3 (17.6%)

Total Members Voted: 14

Voting closed: 28 January 2025, 13:41

Author Topic: Alegerile din România 2024  (Read 43229 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oldshooterman

Alegerile din România 2024
« Reply #585 on: 26 April 2025, 21:45 »
Ponta tocmai acum sustine si motiveaza ca are. ;D

Offline ericmario

« Reply #586 on: 27 April 2025, 08:11 »
Autoritatea Electorală controlează finanțele AUR, după dezvăluirea contractului de 1,5 milioane de dolari pentru lobby în SUA
Și cine-i prostul la faza asta?
Simion sau Simion?

Băi dar de ce nu s-o dus în Papa Noua Guinee?
De ce în USA?
Ce pot să facă americanii pentru el?
Că de votat, nu pot să-l voteze.
Șef de galerie, ce să-i ceri...
« Last Edit: 27 April 2025, 08:16 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #587 on: 02 May 2025, 19:01 »
Mai urmărește cineva alegerile?

Astea de acum nu par așa de rele la fel cum au fost cele din 2024, când erau  Ciucă, Ciolacu, Kelemen, Georgescu, Orban, Diaconescu, Birchall și Geoană candidați. Erau atât de toxici că trebuia să o votăm pe Lasconi.

Post Merge: 02 May 2025, 19:13

Am urmărit toate dezbaterile de la Digi24, Antena 3 și TVR.

1. Lasconi - singura diferență între primul tur din 2024 și cel din 2025 e că acum a ajuns în rolul de Șoșoacă. După ieșirile de la dezbateri și tâmpenia de ieri cu fotografiile publicate cu Ponta și Nicușor de la o întâlnire cu Coldea, să zică mersi dacă mai pupă 5% și dacă își mai păstrează postul de primar.
Mi-a părut rău de ea pentru faza cu puciul, dar acum realizez că ea le făcea zile fripte. A căpătat șefia partidului după înfrângerile lui Drulă, Coliban și Clotilde la alegerile din iunie 2024 - trebuia să vină Domenic Fritz. Ea nu avea ce să caute să candideze la președinția țării și la șefia USR.
Acum, ce să mai zic?
Că ar trebui să ne simțim extrem de norocoși că CCR a anulat alegerile pentru că era să ne treacă nu un singur glonț, ci două gloanțe la ambele urechi?

2. Simion - degeaba absentează de la dezbateri, nu cred că o să urce el de pe locul 4 pe primul loc. Oricât de proastă e situația economică, alegătorii CG și cei supărați pe sistemul PSD-PNL nu sunt în halul ăla de proști încât să pună botul la apartamente de 30.000 euro. Trebuie să se producă ceva anume ca să ajungă el în turul 2.

3. Șandru - prima oară, când am văzut-o, am presupus că e doar o brunetă care îi ia locul Anei Birchall. Pe urmă m-am informat despre trecutul ei, am văzut că a fost și ea jurnalistă ca Lasconi....cam eram gata să o votez până am aflat că a fost măritată chiar cu Vâlcov și a fost membră prin PD, UNPR, PSD și acum e la partidul lui Piedone. A încercat să mai smulgă o lacrimă la dezbaterea de la TVR când a venit încărcată cu bacnote de 200 lei să întrebe cât valorează viața unui copil

4. Banu - în afară că vine cu idei răzlețe precum implementarea unor măsuri ca pedeapsa cu moartea și dreptul privind posesia armelor de foc în România.

5. Predoiu - nu știu câți români ar putea să voteze securiști

6. Popescu -  am crezut că ar putea fi CG-ul acestui scrutin, dar nu, nu e

7. Antonescu - e înlocuitorul lui Ciolacu, Ciucă și Kelemen - un fel de 3 în 1, cel mai toxic candidat al acestui scrutin

8. Ponta - fără sprijinul oficial al PSD, nu poate să ajungă în turul 2

9. Terheș - la fel ca la alegerile trecute

10. Funeriu - plin de el, discurs de tip Ludovic Orban, plin de aroganțe

11. Nicușor Dan - poate cel mai prezidențiabil dintre toți, deși nu e pregătit....dar cel mai capabil să poarte puloverul măsliniu pe timp de război și să ia cele mai dure măsuri la rece când va fi cazul unor măsuri de austeritate....și se va întâmpla!

Vom avea TVA 21%, minim 10-20% bugetari concediați sau în cel mai bun caz, eliminarea pensiilor speciale sau supraimpozitarea lor,  iar pentru a preveni creșterea șomajului - scăderea săptămânii de muncă la 4 zile și a salariilor
« Last Edit: 02 May 2025, 19:13 by daveWalter »

Online endler

« Reply #588 on: 02 May 2025, 20:00 »

Post Merge: 11 April 2025, 01:24
si sa nu uit.. ponta cu ultimele declaratii se cam lige la bot de la voturilr tampitilor.. ramane cu 35-40% din voturile psd istilor fara liceu.. undeva pana la 8-10%.. asta inseamna ca mai cedeaza 3-4 procente catre simion, 3-4 catre crin, 2-3 catre nicusor. usr isti vor iesi in nr mic la vot.. daca lenuta se caca pe ea, e posibil sa i enerveze.. si sa i adauge un 7% de nicaieri.. afara stau altfel lucrurile. in lipsa lui ponta, votul va fi impartit 40/50 pt nic..

Post Merge: 11 April 2025, 01:25
so.. enervati o pe lenuta!

[/quote]

Maurul si a facut datoria; maurul poate sa moara. in alta ordine de ideii, Lasconi reuseste sa impinga prin repulsie 4% catre ND. NOUTATILE PE CARE LE ANTICIPEZ.. SIMION s a oprit a mai face campanie.. nu cunosc motivul dar sunt convins ca vom afla care e treaba.. oricum pierde masiv prin neprezentare la dezbateri. tind sa cred ca s a extras benevol din turul urmator.. ceva nu e in regula.. cand statisticile nu se confirma, ceva e wrong in lant. nu vorbesc de statisticile cumparate si expirate de la tv.. Simion va cade prea tare.. inclin sa cred ca sub antonescuvich si ND. cu scz de rigoare ca mi afirm preferatul, ND, va rog sa mergegi sa votati, asa cum considerati fiecare. din respect pt thread macar.

daveWalter

• Guest
« Reply #589 on: 02 May 2025, 20:08 »
S-a oprit demult să iasă în evidență, fie pentru că tot crede că aceste alegeri nu vor fi recunoscute de Trump, nici de Putin, Orban și alte cancelarii din țări conservatoare....și e cam sigur pe el că „Turul 2” din 8 decembrie 2024 se va relua.

Fie are problemele lui personale....nu-i ușor să crești un copil în primii doi ani să știți.

Online endler

« Reply #590 on: 02 May 2025, 21:39 »
31%ND- 26%CA- 22%S..+-1/3%

daveWalter

• Guest
« Reply #591 on: 02 May 2025, 22:01 »
Eu estimez următoarele rezultate:

SG: în jur de 10-15% de la electoratul lui CG + 14% electoratul său de bază AUR = aproximativ 24-29%
EL:  aproximativ  5% de la electoratul ei de bază USR după panarama  de ieri
ND: 15-20% de la USR și electoratul său de bază  +  5% de la electoratul PNL + 3% dintre indecișii care au votat cu MG anul trecut =  aproximativ  23-28%
CA: 5% de la electoratul PNL + 5 de la electoratul PSD + 10% de la electoratul lui CG + 5-10%% electoratul UDMR care l-a votat pe KH = aproximativ 20-25%
VP: 5% de la electoratul PRO România + 10-15% din electoratul PSD care l-a votat pe MC, dar va refuza să-l voteze pe CA fiindcă-i penelist = aproximativ 15-25%

Ceilalți: sub 1%  -SP a luat 0,16, SP de la SIE ar lua cam tot  0,12, DF ar putea lua 0,22% de la LO, LȘ cam 0,44% de la AB, CT  - 1% , JB s-ar putea să le fure ceva zecimale.
Cele trei procente de la CD de anul trecut sunt decisive pentru ND și CA.

Post Merge: 02 May 2025, 22:13
În orice caz, eu aș fi foarte atent la JB pentru că e trumpist. :)
Și LȘ s-ar putea să facă o surpriză și să ajungă cumva în turul 2 dacă i-a fermecat pe mulți (era să mă farmece și pe mine).

Post Merge: 02 May 2025, 22:34
am greșit - 10% ia VP de la CG, nu CA.

Post Merge: 02 May 2025, 22:34
CA = 15%
« Last Edit: 02 May 2025, 22:34 by daveWalter »

Online endler

« Reply #592 on: 03 May 2025, 00:22 »
vezi tu.. zilele astea oamenii au mai mult timp liber si intra mai des pe FB. unde s au acutizat lucrurile.. 1/2 e politic ca postari. lasconi l a propulsat pe ND ca subiect de debate.. pe langa procentele pe care le pierde nominal in favoarea lui, subiectul ca prima pagina ai mai aduce ceva x procent. Simion a facut un pas in spate.. si e liniste.. probabil UE au identificat conturi/retele din afara care lucreaza pt el.. cred ca e cea mai dura campanie pe care am vazut o pana acum..
trebuie inteles.. acesta nu este turul 1.. acum se stabileste presedintele. AC sau ND devin presedinti daca intra in T2 cu Simion. Pur si simplu, in T2 Simion nu va avea niciodata 50% din votantul roman! iar daca, in T1, cei 3 vor strange spre 80-85%(pur si simplu zilele libere si campania acerba pe FB vor aduce multi indecisi/general absenti la vot catre urne), in aceste conditii, nu l mai vad pe Simion in T2. va fi ND 30-38% - AC 25-30%, SG sub 20%. cu cat ies la vot mai multi, cau atat va scade procentul lui Simion si va creste ND si AC.

Post Merge: 03 May 2025, 01:28
toate sondajele, la noi sunt facute de amatori. 5-12% indecisi/nu ies la vot din lipsa de timp, in conditiile celor 4 zile libere, + furia de pe FB, vor da iar peste cap "clasamentele" care s au vehiculat pana acum. exista vreun sondaj in care Simion nu trece 20%?  uite l/ nu e!
« Last Edit: 03 May 2025, 01:28 by endler »

daveWalter

• Guest
« Reply #593 on: 03 May 2025, 09:19 »
România a fost EXCLUSĂ din programul Visa Waiver chiar cu o zi înainte de alegerile prezidențiale reluate după anularea scrutinului din 2024, decizie CCR condamnată de JD Vance!

Offline ericmario

« Reply #594 on: 04 May 2025, 07:08 »
JD Vance e un lingău, iar românilor nu le pasă de Visa Waiver.

Europa e suficient de mare și la îndemână pentru românii care vor să muncească sau să facă turism.
Iar JD Vance n-are decât să-l aplaude pe Hitler, șeful său, cel care grațiază infractori condamnați de justiție.
Democrație nene! Valori democratice...
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
« Reply #595 on: 04 May 2025, 10:27 »
11% prezență până acum
2,1 milioane de voturi

Online taxon

« Reply #596 on: 04 May 2025, 13:49 »
La orele pranzului, circa și ceva:
1. Căcărau si Siemion - cîte 28%
2. Mucușor - 18%
3. Pinocchio -13%
4. Valerica - 8%

Covrigarul de Buzău și sleahta lui vă persuadează și azi să votați pentru stabilitate, pentru înainte!... că dacă nu va ia mama dracului, pardon, intră țara în vrie și în incapacitate de plată.
Păi, bine, mă, puliticianul pluii, cine a dus țara asta, de 10 ani încoace, încet-încet, pe buza prăpastiei?
« Last Edit: 04 May 2025, 13:58 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

daveWalter

• Guest
« Reply #597 on: 04 May 2025, 13:56 »
Eu m-am răzgândit și am votat pentru Visa Waiver și împăcarea cu America….ca daca se împut lucrurile prin Europa, măcar să o iau la fugă.

Nu neapărat din cauza războiului cu Rusia (ca de asta nu scapă nimeni, nici americanii), ci alte probleme mai grave, precum colaps economic și social  cauzat de sancțiunile trumpiste și perturbările pe care le-ar putea produce numărul mare de musulmani radicali în Europa.

Și cred ca o sa aplic și pentru Canada.

« Last Edit: 04 May 2025, 14:04 by daveWalter »

Offline Ciocanul

« Reply #598 on: 04 May 2025, 16:39 »
Nicusor nu pare sa prinda turul 2 si Antonescu se cam indreapta spre Presedentie.
Era culmea sa nu fie asa cand PSD + PNL au 75% din primarii. Trebuie sa intelegeti ce inseamna o masina de vot.
Mai au langa si UDMR-ul care vine cu un 4%.
Sunt profet in tara mea. :D
« Last Edit: 04 May 2025, 16:41 by Ciocanul »

daveWalter

• Guest
« Reply #599 on: 04 May 2025, 16:50 »
Nu avem voie să dăm nume fiindcă i-am influența și pe ceilalți. Și oricum, nu știm dacă sondajele alea de dinainte de exit-poll-ul de la ora 21 sunt pe bune.

Rândul trecut:
-Până la ora 21, toate sondajele și primul exit-poll îi arătau pe Ciolacu și Lasconi în turul 2.
-La ora 22-23, se vorbea de Ciolacu vs Georgescu.
-La ora 6 dimineața - Georgescu vs Lasconi, iar Ciolacu și Ciucă, cu toate primăriile lor, n-au intrat în turul 2.

Deci, sfatul meu, nu vă lăsați influențați de sondajele de la știripesurse și Antena 3, care btw, ar merita să încaseze niște amenzi usturătoare. Ce face Gâdea e propagandă josnică la TV, în plină zi de alegeri pentru un candidat anume.  CNA trebuie să-l amendeze imediat pentru că nu așa ar trebui să se comporte un prezentator care ar trebui să fie obiectiv și apolitic!

Eu am votat din principiu -am votat pro-AMERICA! Nu vreau să aruncăm cei 20 ani de parteneriat strategic la gunoi. Vreau să reintrăm în programul Visa Waiver. Vreau să cumpăr în continuare produse americane, vreau să am McDonald's, KFC,  iPhone, Google, Netflix,  Steam, Windows, abonament la Xbox, jocuri video, muzică și filme  în continuare, chiar dacă unele sunt woke. Și sper că și Amazon și Tesla, dar momentan  mă mulțumesc cu Prime și cu X.
Eu cu acestea am votat, de fapt!

Chit că ar trebui să-l suportăm pe Trump ....el nu va fi președinte la nesfârșit. 
« Last Edit: 04 May 2025, 16:56 by daveWalter »