O să votăm tot RĂUL CEL MAI MIC, ca de fiecare dată. Răul cel mai mic din 2024 este LASCONI.....și posibil Geoană dacă și-a schimbat anturajul.
Dacă votezi cu Ciolacu, Ciucă, Simion sau Șoșoacă, ești un TRUMPIST și îți meriți soarta de care vei avea parte în următorii 5-10 ani!
La alegerile din anii 90, de fiecare dată, Iliescu a fost răul cel mare (și spun asta chiar dacă ai mei m-au crescut într-o garsonieră luată ieftin pe vremea când era președinte). Emil Constantinescu a fost răul mic, dar necesar ca să dea un imbold României să intre în occident.
La alegerile din 2000, Iliescu și Vadim au fost două rele mari. Singura diferență e că unul era de acord să ne bage în NATO și era dispus la negocieri pentru aderarea la UE, celălalt voia să ne transforme într-o Coreea de Nord în varianta europeană. Existau alternative puțin mai bune - Petre Roman, Stolojan, Isărescu, Paul-Philippe, dar nu s-a putut. Ura românilor față de tot ce era de centru dreapta era crescută după ce am fost în prag de faliment ca țară.
La alegerile din 2004, răul cel mare a fost clar Năstase, pentru că voia o Românie care să arate cam ca Turcia de azi, condusă de Erdogan, sau Ungaria lui Orban, adică voia și cu rușii și cu americanii, iar genul ăla de model autocratic e un miraj pe plan economic. Care ați fost în Turcia mai la est de Istanbul ați văzut ce sărăcie lucie este. Deci, Băsescu a fost răul mic, iar rezultatele s-au văzut - nivelul de trai a explodat! Se cumpărau televizoare cu buletinul, mergeau românii în vacanțe în afară. Celelalte alternative erau și mai proaste- Becali, Vadim, Marko Bela etc.
La alegerile din 2009, Geoană, sau mai bine spus, echipa din spatele lui, cu Năstase, Dragnea, Mitrea și mogulii ca alde Voiculescu, Vântu, Patriciu etc. au fost răul cel mare. Nu spun că tăierile peste noapte au fost o decizie deșteaptă, dar cu Geoană președinte am fi fost într-o situație mai nasoală decât cea a Greciei. Deci, tot Băsescu a fost răul cel mai mic și atunci. Alternativele erau proaste - Crin, Vadim, Becali, Oprescu...Nati Meir.... Remus Cernea.
La alegerile din 2014, Ponta a fost iarăși răul cel mare pentru că voia să copieze modelul autocratic ungar al lui Orban și modelul turcesc al lui Erdogan. Iohannis, fără dar și poate, a fost răul cel mai mic. Alternativele erau și mai CANCER - Udrea, Macovei, Tăriceanu, Vadim, Dan Diaconescu, Meleșcanu etc.
La alegerile din 2019, Iohannis și Dăncilă au fost două rele mari. Adică, indiferent cine câștiga, pandemia tot venea, războiul din Ucraina tot începea, inflația era în creștere încă din 2018, o criză economică globală tot ar fi început și fără pandemie, iar PSD și PNL. Existau alternative nițel mai bune - Barna, Paleologu, dar și alternative foarte proaste, precum Cumpănașu, Bogdan Diaconu, Bruynseels.
Ca țară, cred că am avut cel mai mult de pierdut de pe urma alegerilor prezidențiale din 1990, 1992 și 2019, respectiv de pe urma alegerilor legislative din anii 90, 2012, 2016 și 2020.