@oldshooterman și crezi ca o să guverneze, ca vor pune osul la treabă acum ca sunt o majoritate solidă de 50-60% ? Ce speranță de viață îi dăm guvernului de coaliție PSD-PNL-UDMR-USR ? 9 luni ? 18 luni ? Apucă guvernul 2028?
Hai să spunem ca acum se negociază guvernul , iar până pe 13 aprilie 2025 o să fie campania electorală pentru prezidențiale.
Dar din aprilie 2025 până în iunie 2028, până la locale , vom avea stabilitate ? E posibil sa avem o guvernare funcțională , sa o ducem atât de bine încât sa nu ne mai uitam la TV și ca Ciutacu, Alexandrescu, Prelipceanu, Gadea, Badea, Tuca , Cristoiu, Andronic etc să devină șomeri sau să se reprofileze ?
Mă uit în ultimii 35 ani si din toți anii ăștia …..din 35 ani de democrație , excluzând anii electorali, numai în vreo 7 ani a existat stabilitate și guvernare cât de cât funcțională. Ani în care nici nu mai știam ca avem guvern.
Adică, ar fi 1993, 1994, 1995 când era Văcăroiu premier , 2001, 2002 și 2003 când era Năstase premier, iar intreaga planetă era preocupată cu terorismul si războiul din Irak.
Și 2020 ar fi pentru ca in ciuda lui Ludovic Orban, un politician care azi nu i-a nici măcar 1%, și a miniștrilor săi , lumea punea osul la treabă din cauza la pandemiei. Am văzut progrese care nu erau posibile în normalitate: plăți online , case self pay, servicii mai bune de Glovo și Uber, dame de companie mai profesioniste, spitale și clinici renovate - de atunci , toți medicii poartă măști, easybox, facultate online , munca de acasă, Netflix , jocuri. Serios , sunt marcat de efectele pozitive ale pandemiei , chiar dacă am pierdut vreo trei cunoștințe de la COVID.
Si 2022 a fost un an mai bun când a fost euforia post pandemică , chiar dacă eram speriați de bombe.
În afară ca Ciuca se bâlbâia, mai făcea Simion scandal, mai aparea Sosoaca cu botniță și vreo doi miniștri demiși pe motiv de plagiat , pentru România a fost cel mai bun an pe plan economic până la inflație.
Nici nu știam ca aveam guvern, atât de bună era coaliția PSD-PNL-UDMR. S-a ales praful când a venit Ciolacu și au plecat UDMR-istii. Din 2023 o tot ținem în campanie electorală și certuri , iar țara se degradează pe plan economic.
2004 ar mai fi o excepție și 2008 până la criza financaria , când a fost cea mai mare creștere economică.
Deci ar fi doar 10 ani de stabilitate din 35 ani de democrație.
Cei mai cumpliți ani au fosti ani: 1990-1992 când au fost mineriadele , 1996-2000, când era sa intrăm in faliment și schimbat guvernul anual , anii 2005-2007 și anii 2009-2014 când au fost crizele politice, certurile între guvern și opoziție , proteste , suspendările lui Basescu și ruperile de coaliții și 2015-2021 (fără 2020) când am schimbat premierul aproape anual și au fost proteste, circ, panarama și stagnare . 2021 a fost poate cel mai cumplit an de la WW2 încoace , când mureau 60,000 români de COVID, prețul la energie creștea și Orban și cu Cîțu se băteau pe președinția PNL.
Cum o să fie 2025-2028?