Eu zic că CG a fost un rău necesar pentru electoratul social-liberal, poate un fenomen mult mai benefic decât a fost pentru electoratul suveranist. A fost în primul rând votul de blam dat PNL-ului și PSD-ului. A fost votat chiar de votanți PSD și PNL ca să se răzbune pe guvernele PSD și PNL care și-au bătut joc de țara asta în ultimii 12 ani.
Din trei motive l-aș considera pe CG drept cel mai bun lucru care i s-a întâmplat României de la aderarea la NATO și UE:
1. În sfârșit, PSD-ul a fost înfrânt în turul 1.....și s-ar părea o să fie la fel și pe 18 mai, vă dați seama? Cine ar fi visat în 2004 și în 2014 la un tur 2 fără PSD? Și PSD să ajungă partid de 20%...care în 2016, era de 45%? Cum să nu devii fan CG, pe bune? Covrigarul cu prețurile mărite și fail-ul cu recalcularea pensiilor (eu am spus din SEPTEMBRIE că nu va intra în turul 2 pentru țeapa trasă pensionarilor) a fost picătura care a umplut paharul încât că electoratul PSD s-a divizat în trei, ăia mai tineri și mai naționaliști votând cu Simion, ăi mai pro-europeni l-au votat cu Geoană și ăia mai săraci, mai bătrâni și mai nostalgici după Iliescu, exact segmentul care a votat cu Dăncilă și cu Dragnea, l-au ștampilat pe CG. Numai bugetarii foarte loiali și pensionarii care au ieșit pe plus la recalculare l-au mai votat pe covrigar.
2. A fost o lecție dureroasă pentru PNL care și-a bătut joc 4 ani de noi cu personaje sinistre de tip Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Lucian Bode, Virgil Popescu, Florin Cîțu, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Ligia Deca și terminând cu deplorabilul Rareș Bogdan și cu Klaus Iohannis, al cărui al doilea mandat a fost ....nici nu știu care a fost rostul să mai fie reales. Crin e cum e , un fătălău întreținut de soție și care nu știe să gătească, nu o să câștige cu suguranșă, dar pare mai om politic și mai prezentabil decât Ciucă și decât multe alte caricaturi de la PNL care au fost la guvernare în ultimii 6 ani. Ciucă era deplorabil - umpluse țara cu panouri cu cartea sa „În slujba țării”, poate cea mai scumpă lansare a unei cărți făcute vreodată - 4 milioane de euro, în care scria minciuni, se bâlbâia și făcea borș cu Mircea Dinescu. Păi ce naiba, ești candidat prezidențial sau concurent la Masterchef?
Îmi place că i-au scos la rampă pe Bolojan, Predoiu, Burduja și Boloș, care cât de cât, sunt prezentabili și mai bine pregătiți.
3. Românii poate au tras niște învățăminte - să nu mai pună botul la toate porcăriile de pe TikTok, să se intereseze și să se informeze înainte să pună ștampila. Ciolacu o să plece în cele din urmă, dar poate la următorul guvern (probabil și sper că Predoiu sau Bolojan) o să fie presiuni pentru reforme REALE și tăiat în carne vie toate cheltuielile irosite pe pomeni, pensii speciale și salariile directorilor bugetari și amantele lor. Și poate niște concedieri ca lumea, vreo câteva sute de mii de bugetari.
Armata semi-obligatorie - eu nu sunt de acord, dar ...parcă ar merge ca instrument de frică, să-i bage în sperieți pe toți bombardierii și bișnițarii. Nu-i mai pedepsești cu închisoarea pe scandalagii, hoți și bătăușii de la galerie, că oricum a devenit un hotel închisoarea- îi trimiți frate în ARMATĂ.
Vreau să văd legile existente aplicate, să nu mai închidă nimeni ochii la infracțiuni și abuzuri, să aibă curajul să raporteze la poliție și autoritățile să-și facă treaba.
Dacă o să fie niște îmbunătățiri în țara asta din cauza fenomenului CG, poate o să-l considerăm că a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat României de la aderarea la NATO și la UE. CG ne-a trezit la realitate, ne-a făcut să conștientizăm că sunt multe nereguli în sistem. Mult mai multe. Și cred că în funcție de Trump și de Zelenski, s-ar putea să fie multe anchete în anii ce vin. S-ar putea lăsa cu sute de ani de pușcărie pentru cât s-a furat între 2012 și 2024.
Post Merge: 13 March 2025, 18:53
S-a demonstrat și cât de eșuat e statul român.