Recesiunea deja se face resimțită dinainte de Paște pentru că tot mai mulți se plâng că s-au scumpit legăturile de ceapă. Însă nu știu dacă vor fi tăieri și nasolie chiar imediat după alegeri.
Eu îmi fac scenarii:
1. Dacă câștigă Nicușor, o să vrea să ia cele mai dure măsuri de austeritate, iar asta va presupune zeci de mii de bugetari concediați și digitalizare + tăiat cheltuieli în prima fază. Dar nu o să vrea Ciolacu, care pentru o perioadă, o să mai țină purceaua (coaliția PSD-PNL-UDMR) conectată la aparat prin alte împrumuturi pentru a face front comun anti-Nicușor. Și o să urmeze niște luni de circ până îi readuce Bolojan pe PNL-iști la realitate și părăsește corabia, iar ajunge Ciolacu demis și rezultă un guvern USR-PNL-AUR-UDMR în cel mai bun caz sau alegeri anticipate în cel mai rău caz. Oricum, întârzierea reformelor și măsurilor de austeritate ne va aduce ratingul de junk.
2. Dacă câștigă Lasconi - idem
3. Dacă câștigă Crin - echipa veselă PSD-PNL-UDMR continuă să facă ce face, primim ratingul de junk, cu toate că mă aștept ca Bolojan să scoată PSD de la guvernare, dar când o să fie prea târziu
4. Dacă câștigă Ponta - se împacă băieții din PSD și Ciolacu cu el, guvernare PSD-istă fericită, dar primim ratingul de junk
5. Dacă câștigă Simion, Șandru, Banu sau Popescu și se ajunge iar la o situație de tip CG vs Lasconi, alegerile sunt iar anulate și repetate prin septembrie, dar până atunci o să ajungem nu doar la ratingul de Junk, dar și de râsul Europei.
Și dacă devine președinte oricine în afară de Crin, Ponta și Simion, alegerille anticipate pentru Parlament sunt INEVITABILE.